Cum deosebim argintul de nichel

Nichelul si Plumbul

Nichelul si Plumbul
Nichelul este larg folosit gasindu-se in scoarta Pamantului intr-o cantitate de doua ori mai mare decat cuprul, plumbul si zincul laolalta. Inca din timpurile stravechi se foloseau aliaje de fier-nichel din meteoriti, dar nichelul a fost cunoscut ca element abia din anul 1751. Inainte de aceasta data, minerii saxoni incercasera sa topeasca niste minereuri nou descoperite, care pareau a fi cuprifere. Dar ceea ce au obtinut nu a fost cuprul. Era un metal alb, dur care nu putea fi ciocanit spre a obtine obiecte de utilitate practica. Minerii si-au exprimat temerile:’’Batranul Nick ne-a vrajit minereul. Metalul asta bun de nimic este arama batranului Nick”.

Nichelul si Plumbul
Ani de-a randul, oriunde se gaseau minereuri asemanatoare, ele erau denumite astfel. Pana cand in cele din urma, in Suedia, savantul(mineralog si chimist suedez) Axel Federic Cronstedd (1722-1765) ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 3007
Materia: Chimie

Aluminiu si aliaje de aluminiu

Aluminiul este cunoscut înca din antichitate şi era utilizat de cǎtre greci şi romani. Denumirea de aluminiu vine de la latinescul “alumen” care este folosit pentru a denumi substanţe astringente. Primele încercari de separare ale aluminiului dateazǎ din anul 1810 şi apartin fizicianului englez Davy , care a efectuat electroliza hidroxidului de aluminiu uşor umezit, dispus într-o atmosferǎ de hidrogen, într-o pila Volta, folosind în calitate de anod platina, iar în calitate de catod, o sarmǎ de fier. În urma acestui proces s-a obţinut un aliaj Al-Fe, din care insǎ nu s-a reusit sǎ se separe aluminiu.

Aluminiu si aliaje de aluminiu
Prima datǎ ...

Alte referate despre: aluminiu si aliaje din aluminiu, aluminiu si aliaje de aluminiu, aliaje de aluminiu

Nichelul, cromul, si aliajele lor

Nichelul este un metal de culoare alb-cenusie, cu densitatea de 8900 Kg/m , se topeste la o temperatura de 1455 C. Ca proprietati, este maleabil, ductil, tenace si se deformeaza plastic usor la rece. Este rezistent la actiunea substantelor organice si anorganice, cu exceptia celor care contin sulf, si prezinta o mare rezistenta la coroziunea atmosferica.

Alte referate despre: nichelul cromul si aliajele lor, referat despre fier nichel crom si aliajele sale, aliaje nichel crom

Nichelul - prezentare

Cea mai importanta utilizare a nichelului este productia aliajelor, indeosebi a otelurilor inoxidabile, multe monede fiind facute dintr-un aliaj de cupru-nichel(spre exemplu aproape toate monedele britanice sunt confectionate din aliaje care contin nichel in urmatoarele proportii: 1 lira – 5,5%; 50 pence , 10 pence, 5 pence - 25%, 20 pence – 16%). Nichelul pur este folosit drept catalizator, usurand anumite reactii chimice fara ca el insusi sa sufere vreo transformare permanenta.

Alte referate despre: nichel, nichelul, metale aluminiu titan nichel

Aliaje

Majoritatea metalelor pe care le folosim sunt aliaje, amestecuri în care cel puţin o substanţă este un metal. Acesta deoarece metalele pure au rareori proprietăţile ideale pentru o anumită sarcină, dar pot fi îmbunătăţite prin adăugarea altor metale. Proprietăţile fizice ale unui metal, precum rezistenţa, duritatea, punctul de topire şi conductivitatea electrică, depind de structura sa cristalină.

Alte referate despre: aliaje, aliajele cuprului, aliajele

Aurul si argintul

Aurul si argintul
Aurul negativ gasit in nisipurile raurilor sau chiar sub forma de pepite in mine este intotdeauna aliat intr-o masura mai mare sau mai mica si de obicei elementul de aliere este argintul. Ca urmare , bucatile de aur gasite in diverse locuri variaza mult in compozitie si culoare . Cele doua metale sunt atat de legate unul de celalalt incat vechii egipteni numeau argintul , aur alb .

Alte referate despre: aurul si argintul, aur si argint, aur si argint - intre bijuterie si medicament

Nichelul

O asimilare a unei cantitati prea mari de nichel are urmatoarele consecinte:
- Sanse mai mari de dezvoltare a cancerului la plamani, cancer nazal, cancer la laringe si cancer la prostata
- Rau si ameteala dupa expunerea la gaze de nichel
- Embolii la plamani
- Incapacitati respiratorii
- Defecte din nastere
- Astma si bronsite cronice
- Reactii alergice ca de exemplu mancarimi ale pielii, in principal de la bijuterii si monede
- Dereglari ale inimii

Alte referate despre: referat nichel, nichel referat, crom nichel

Simboluri chimice

brom-BR
beriliu-BE
bismut-BI
carbon-C
calciu-CA
clor-CL
cobalt-CO
litiu-LI
rubidiu-RB
magneziu-MG
strontiu-SR
cesiu-CS
vantiu-V
crom-CR
mangan-MN
fier-FE
nichel-NI
cupru-CU

Alte referate despre: simboluri chimice, simbolurile chimice, simboluri chimice tabel

Metalurgia plumbului

Concentratele sulfuroase de plumb obtinute in urma flotatiei
mienereurilor complexe, de cele mai multe ori, in afara de PbS, contin
si alti compusi printre care si sulfurile ZnS, CuFeS[2], FeS[2],
Ag[2]S, As[2]S[3], Sb[2]S[3], etc. .In timpul prajirii, sulful se
transforma SO[2] si SO[3] (care se elimina impreuna cu alte gaze),
metalele sunt trecute sub forma de oxizi si de sulfati, raportul
dintre aceste combinatii fiind in functie de temperatura procesului,
concentratia oxigenului si a bioxidului de sulf in gaze, viteza de
oxidare si disociere etc. . O parte din oxizii metalelor pot reactiona
reciproc sau ciu oxizii din materialul steril sin din fondantii
adaugati (inainte de aglomerare), formanad compusi complecsi de tipul
feritilor (xMeO . yFe[2]O[3]) silicatilor (xMeO . ySiO[2]),
aluminatilor (xMeO . yAl[2]O[3]), arsenatilor (xMeO . yAs[2]O[5]),
antimoniatilor (xMeO . ySb[2]O[5]) etc.

Alte referate despre: metalurgia plumbului, metalurgia plumbului si a cuprului, metalurgie plumb

Aliaje nichel - crom

Nichelul este componentul principal al aliajelor nichel-crom dentare,al sarmelor si benzilor ortodontice (wipla), al aliajului Nitiol (Ni55 T145) utilizat in ortodontie sub forma de sarma si de asemenea se gaseste in compozitia unor aliaje pentru sudura ( AuNiZn).
Aliaje nichel - crom

Alte referate despre: aliaje nichel-crom, aliaj nichel crom, aliajul nichel crom

Descrierea padurii de argint - Calin (file din poveste)

Poemul „Călin (file din poveste), a apărut în revista „Convorbiri literare”, la 1 noiembrie 1876. Poemul îşi are izvorul în basmul Călin Nebunul, din care poetul a păstrat şi dezvoltat un singur episod, şi anume: întâlnirea lui Călin cu fata de împărat în coliba din pădure, unde aceasta trăia în singurătate, fiind izgonită de tatăl ei.
Partea a opta marchează finalul fericit al poveştii prin împlinirea iubirii tinerilor într-o frumoasă nuntă-mpărătească, la care iau parte personaje de basm, într-un cadru de natură feeric. În paralel cu nunta celor doi tineri se desfăşoară nunta micilor vieţuitoare, a fluturelui cu gingaşa viorică.
Descrierea literară este modul de expunere în care autorul îşi exprimă sentimentele şi emoţiile prin intermediul imaginilor artistice realizate prin îmbinarea figurilor de stil.
Primele versuri introduc cititorul în ...

Alte referate despre: descrierea padurii de argint calin file din poveste, descrierea padurii de argint -calin file din poveste, descriera padurii de argint calin file din poveste

Recenzie - Avutia Natiunilor

Recenzie - Avutia Natiunilor
Pentru exemplificare A.Smith da exemplul scaderea valorii aurului si argintului ce a avut loc in secolul XVI dupa descoperirea unor cantitati insemnate pe continentul american. Aceasta scadere este pusa de A.Smith pe seama scaderii cantitatii de munca necesare obtinerii aurului si argintului fara a lua in considerare raritatea in procesul de formare a pretului unui bun. Munca pentru A.Smith este o valoare absoluta, considerand ca desi valoarea bunurilor variaza valoarea muncii cu care se cumpara ramane permanent aceiasi, avand un caracter profund obiectiv : pentru muncitori “in conditii normale de sanatate, putere si inteligenta, grad obisnuit de pricepere” aceiasi cantitate de munca reprezinta valori egale pentru ca va “sacrifica aceiasi parte din linistea, libertatea si fericirea sa”.

Alte referate despre: recenzie avutia natiunilor, recenzia avutia natiunilor de adam smith, recenzie avutia natiunilor adam smith

Organizarea monetara

1. Sistemele monetare nationale
1.1. Emisiunea si punerea in circulatie a monedei presupune existenta unor acte normative care sa defineasca unitatea monetara, adica etalonul monetar ales, valoarea paritara, elemente care fac posibile calculul raportului paritar si a cursului de schimb.
Etalonul monetar inseamna alegerea aurului sau argintului ca unitate generala de masura in emiterea monedei.

Alte referate despre: organizarea monetara, organizarea monetar, politica monetara si organizarea monetara

Armele de la Perisani

Armament de parade, de obicei lucrat in metale pretioase, purtat la
ceremonii de catre sefi militari ai uniunilor de triburi, apare mult
mai rar documentat, fiind si mai putin cunoscut, in ciuda faptului ca
utilizarea sa de catre traci este mentionata in izvoarele antice, de
insemnatatea si valoarea poemelor homerice de pilda. Este probabil si
motivul pentru care armele de argint si aur descoperite in Romania, la
persinari (comuna Vacaresti, judetul Dambovita), au starnit un atat de
mare interes si atatea comentari si referiri din partea
specialistilor, nu numai romani ci si straini.

Alte referate despre: arme de foc, arme de nimicire in masa, armele folosite in primul razboi mondial

Aparatul de fotografiat

Iluminarea in fotografie
A fotografia insemna a scrie cu lumina. Principala sursa de lumina este soarele desi sursele artificiale de lumina au devenit la fel de necesare. Iluminarea se realizeaza cu ajutorul diafragmei si a timpului de expunere. Exista o cale de stabilire precisa a timpului de expunere si a diafragmei cu ajutorul folosirii exponometrului. Acesta este format dintr-un strat de celule fotosensibile care in prezenta luminii creeaza un impuls electric, masurat cu un miliampermetru. Prima operatie pentru a fixa scara exponometrului este valoarea sensibilitatii filmului, exprinmata in grade DIN sau ASA. A doua operatie consta in masurarea propriu-zisa a iluminarii si inregistrarea acestei valori. Apoi uremeaza alegerea diafragmei si a timpului de expunere cele mai convenabile, in functie de valorile indicate de exponometru.

Alte referate despre: aparatul de fotografiat, aparatul de fotografiat referat fizica, aparatul de fotografiat referat

Metalurgia Timpurie

statului geto - dac, circa 80 î.H). Se prelucra si aurul,marturie în
acest sens fiind tezaurele

Alte referate despre: metalurgia timpurie, timpurile in engleza, metalurgia fierului

America de nord - resurse

Mai recent o cantitate mare de minereu de fier a fost produsa in laboratorul provinciei Quebec, in estul Canadei. Printre celelalte minerale de care dispune America de Nord se numara si arama, argintul, zincul, nichelul, sulful, azbestul, uraniul, roci de fosfat si potasiul.

Alte referate despre: america de nord resursele naturale, america de nord resurse, america de nord resurse naturale
Referate afisate : 17
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles