Cum se fixeaza rotile dintate pe arbori

Proiect roti dintate

Proiect roti dintate:Rotile dintate se folosesc numai in angrenaje, de exemplu in schemele cinematice ale unor masini-unelte complexe, strunguri, automobile se gasesc sute de roti dintate.Proiect roti dintate

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 16730
Materia: Fizica

Procese tehnologice de prelucrare mecanica

În anumite cazuri , prezintă interes pentru proiectarea tehnologiei nu numai tipurile şi caracteristicile maşinilor-unelte , ci şi modul de dispunere a acestuia în cadrul secţiei de prelucrări mecanice ce admite faptul că o eventuală dispunere a maşinilor-unelte pe linii tehnologice asigura condiţii mai favorabile desfăşurării procesului tehnologic decât în cazul grupării pe tipuri de maşini-unelte , aceasta insă evident şi în raport cu caracterul producţiei şi cu mărimea loturilor .

Alte referate despre: procese tehnologice de prelucrare mecanica, procese tehnologice de prelucrare mecanica si aschiere, proiectarea proceselor tehnologice de prelucrare mecanica

Tehnologia de fabricare a arborelui unei masini

Frezarea este procedeul de prelucrare prin aschiere, a suprafetelor plane, cilindrice sau profilate cu ajutorul unor scule cu mai multe taisuri numite freze, pe masini de frezat.

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a arborelui unei masini electrice, tehnologia de fabricare a arborelui unei masini electrice 2x puncte, tehnologii de fabricare a arborelui unei masini electrice

Arborii

Arborii drepti sunt organe de masini care au rolul de a sustine alte organe de masini aflate in miscare de rotatie (roti dintate, roti de curea, roti de lant si cuple, inclusivroatele de motoare electrice).

Alte referate despre: arbori, arbori si osii, arborele

Arborii, organe de masini

3.Fusuri si pivoti
Fusurile si pivotii sunt acele zone din componenta arborilor si osiilor prin care acestia se sprijina in lagare. Suprafetele fusurilor prezinta o miscare relativa fata de surafatele interioare de contact ale lagarului de sprijin. Acesta poate fi de alunecare (lagar de alunecare) sau de rostogolire (indirecta la rulmenti).

Alte referate despre: arbori organe de masini, arborii organe de masini, arbori-organe de masini

Cuplaje mecanice

Este format din doua mansoane (1) cu dantura interioara, prinse intre ele cu suruburi si doi butuci, cu dantura exterioara, fiind etansati cu inele de etansare O (3), deoarece - pentru micsorarea uzurii - cuplajul m functioneaza cu ungere. Dantura butucului are o forma sferica.
Cuplajul dintat (fig.13) permite preluarea abaterilor axiale, radiale si unghiulare ale arborilor cuplati. Cuplajul dintat este format din doi butuci 1, cu dantura exterioara si doua mansoane 2, cu dantura interioara, imbinate cu flanse cu suruburi pasuite.

Alte referate despre: cuplaje mecanice, cuplaje mecanice referat, referat cuplaje mecanice

Sublerul si Micrometrul

In general la strung, piesele se masoara cu sublerul si cu micrometrul. In acelasi scop foloseste, din ce in ce mai rar, compasul. Cu sublerul precizia de masurare poate ajunge pana la 0,02 mm iar cu micrometrul pana la 0,01mm. Sublerul este instrumentul de masura cel mai des folosit de strungari. El este alcatuit dintr-o rigla, gradata in milimetri, in lungul careia se poate deplasa cursorul. Atât rigla cat si cursorul au cate un cioc. Ciocul fix este solidar cu rigla, iar ciocul mobil este solidar cu cursorul. Cursorul are si o fereastra, unde se afla vernierul, pe care se citeste distanta dintre suprafetele de masurare ale ciocurilor. Cursorul poate fi fixat pe rigla cu ajutorul surubului.

Alte referate despre: sublerul si micrometrul, referat sublerul si micrometrul, sublerul si micrometrul referat

Industria constructoare de masini

În principalele state producătoare de automobile această subramură este amplasată în centrile mari urbane,unde există forţă calificată de muncă şi piaţă de comercializare a producţiei. Producţia mondială de automobile este de 50 mln. bucăţi pe an,dintre care circa 35 mln. revin autoturismelor.Principalii producători sînt Japonia, S.U.A.,
Germania,Franţa,Spania,Italia, Coreea de Sud.

Industria de automobile este una dintre cele mai înalt monopolizate. Printre cele mai mari monopoluri se evedenţiază“General Motors” ”, ”Ford”,”Chrysler”(S.U.A), “Toyota”, ”Nissan”,”Mitsubishi”, “Honda”
(Japonia),”Volkswagen”(Germania), Una dintre primele maşini “Fiat” (Italia).

Alte referate despre: industria constructoare de masini, industria constructoare de masini si de prelucrare a metalelor, industria constructoare de masini in germania

Analiza relatiei om-masina

Analiza relatiei om-masina
Simplificarea muncii si reducerea oboselii munci
-torilor . Avandu-se in vedere solicitarea mare a muncitorilor, se va cauta introducerea unei mecanizari cat mai ridicate pentru efectuarea manuirilor necesare deserviri locului de munca. Organizarea tuturor lucrarilor ce nu tin direct de
operatia de deservire propriu-zisa, ca:aprovizionarea cu materiale si S.D.V.-uri, evacuarea deseurilor, reglarea si intretinerea , inlocuirea sculelor, precum si alte operatii sau faze care rapesc mult timp muncitorilor de baza , dar care nu sunt legate direct de timpul de functionare a masinii.

Analiza relatiei om-masina
Aceastea trebuie repartizate unor muncitori auxiliari, urmand a fi executate cu cat mai mare promptitudine si , pe cat posibil, mecanizate. Diviziunea muncii in acest caz joaca un rol deosebit de important. Inzestrarea superioara a locurilor ...

Alte referate despre: sistem nervos si analizatori relatii, analiza relatiilor cu furnizorii, analiza comparativa a masinilor de spalat rufe

Intretinerea, repararea si reconditionarea arborilor

Procedeul de reparare a arborilor se allege in functie de natura defectiunilor, de materialul de cnstructie, dimensiunile si abaterile de la cotele nominale cerute. Defectele pe care le prezinta arborii sunt: uzuri ale fusurilor, ovalitati, fisuri si incovoieri. Pentru descoperirea fisurilor, pe langa celelalte metode de control, se face si un control defectoscopic.

Alte referate despre: repararea si reconditionarea arborilor, reconditionarea arborilor, reconditionare arbori

Arborele de cacao

De la specia Forestero este obtinuta atat cacaua praf cat si untul si masa de cacao necesare fabricarii ciocolatei. Produsele finite extrase din aceasta specie alcatuiesc peste 80% din continutul ciocolatei de consum.

Alte referate despre: arborele de cacao, referat arborele de cacao, arborele de cacao referat

Rotile automobilului

Defectiunile care apar la roti pot conduce la accidente grave,mai ales cand acestea se produc la puntea din fata.Defectiunile rotilor se pot manifesta sub forma : rotile produc zgomote;rulmentii rotilor se incalzesc excesiv;pneurile se uzeaza anormal;pana de cauciuc.

Rotile produc zgomote.Defectiunea este determinanta la rotile din fata de urmatoarele cauze : -presiunea insuficienta in pneuri
-uzura anormala a pneurilor
-rulmenti foarte stransi,uzati sau deteriorate
-buloanele de prindere a discului rotii rupte sau desfacute
-discul incovoiat sau fisurat
-flansa butucului rotii incovoiata

Alte referate despre: rotile automobilului, referat rotile automobilului, proiect rotile automobilului

Arbori

Fie G un graf orientat. G este un arbore cu radacina r, daca exista in G un varf r din care oricare alt varf poate fi ajuns printr-un drum unic.
Definitia este valabila si pentru cazul unui graf neorientat, alegerea unei radacini fiind insa in acest caz arbitrara: orice arbore este un arbore cu radacina, iar radacina poate fi fixata in oricare varf al sau. Aceasta, deoarece dintr-un varf oarecare se poate ajunge in oricare alt varf printr-un drum unic.
Cand nu va fi pericol de confuzie, vom folosi termenul “arbore”, in loc de termenul corect “arbore cu radacina”. Cel mai intuitiv este sa reprezentam un arbore cu radacina, ca pe un arbore propriu-zis. In Figura 3.1, vom spune ca beta este tatal lui delta si fiul lui alpha, ca beta si gamma sunt frati, ca delta este un descendent al lui alpha, iar alpha este un ascendent al lui delta. Un varf terminal este un varf fara descendenti. Varfurile care nu sunt terminale sunt neterminale. De multe ori, vom considera ca exista o ordonare ...

Alte referate despre: specii de arbori, osi si arbori, osii si arbori

Arbori partiali de cost minim

1 Algoritmul lui Kruskal
Arborele partial de cost minim poate fi construit muchie cu muchie, dupa urmatoarea metoda a lui Kruskal (1956): se alege intai muchia de cost minim, iar apoi se adauga repetat muchia de cost minim nealeasa anterior si care nu formeaza cu precedentele un ciclu. Alegem astfel X–1 muchii. Este usor de dedus ca obtinem in final un arbore. Este insa acesta chiar arborele partial de cost minim cautat?

Alte referate despre: arbore partial de cost minim, arbori partiali de cost minim, arborele partial de cost minim

Arbori planetari

Momentele incovoietoare ale fortelor Fr,F1si Z2 sint preluate de carter daca roata se afla in acelasi plan cu rulmetul 2 in caz contrar momentele sint preluate partial si de arborele planetar . Aceasta solutie se utilizeaza la autoturisme si la autocamioane usoare.

Arborii planetarii total incarcati Se sprijina prinr-un singur rulment 2 montat intre arbore si carterul puntii motoare. Acesti arbori sint solicitati atit la torsiune de momentul Mr cit si la incovoiere de fortele Fr, F1, Z2si Y2. Solutia se utilizeaza in special la autoturisme

Alte referate despre: arbori planetari, arborii planetari, arborii planetari auto referat

Cafeaua - de la arbore la ceasca

Primele plante de cafea au fost aduse pe coastele Marii Rosii din Africa. La inceput cafeaua era considerata aliment si nu bautura. Triburile est-africane macinau boabele crude de cafea si prin amestecarea cu grasime animala obtineau o pasta pe care o modelau sub forma de bile. Acestea erau consumate de razboinicii tribului pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor.

Alte referate despre: arborele de cauciuc, osii si arbori referat, tipuri de arbori

Sistemul solar

Suprafata din jurul Soarelui este impartita in mai multe regiuni distincte, incepand cu partea interioara a sistemului solar, ce cuprinde planete cu suprafata solida, alcatuita din roci: Mercur, Venus, Pamant si Marte - considerate relativ mici ca dimensiune.

Dincolo de orbita lui Marte (de la Soare catre exteriorul Sistemului Solar), exista - ca o “frontiera” a partii interioare - o centura de asteroizi, alcatuita din milioane de roci de dimensiuni variabile (de la foarte mici la foarte mari). In asa numita parte exterioara a sistemului se gasesc cei patru giganti gazosi: Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun - planete relativ mari, care nu au suprafete solide, ci doar niste atmosfere foarte dense.

Alte referate despre: energia solara, planetele sistemului solar, universul si sistemul solar

Mijloace de transport

Tablitele de lut descoperite in Irak ne vorbesc despre existenta carelor inca din anul 3500 I.HR.La inceput acestea erau scobite in trunchiuri de copac; mai tirziu aratau ca niste roabe cu doua roti,cosurile fiind asezate direct pe osii.O data cu dezvoltarea drumurilor, pentru a mari confortul calatorilor se construiesc trasuri, diligente ,calesti (trasuri elegante cu capota).

Alte referate despre: evolutia mijloacelor de transport, mijloace de transport, efecte poluante produse de mijloacele de transport

Cuplaje permanente mobile

Cuplajele permanente mobile (compensatoare) nu permit decuplarea arborilor decat prin demontare in stare de repaus, dar admit abateri pozitionale ale arborilor: abateri axiale, radiale, unghiulare sau combinate. Aceste cuplaje pot fi cu elemente intermediare rigide sau elastice.Cuplajele cu 3 o 6 gheare pentru diametre de arbori d = (30 -140) mm pot transmite momente de torsiune mari. Cuplajul cu gheare, Figura 9.2a) este format din doua semicuplaje 1 si 3 care au pe suprafetele frontale un numar impar de gheare Figura 9.2b), semicuplaje care se monteaza cu pana pe cei doi arbori. Cuplajele cu gheare sunt utilizate pentru arbori cu diametru pana la 250 mm si pot compensa dilatari ale arborilor de pana la 25 mm.

Alte referate despre: cuplaje permanente mobile, cuplajul permanent mobile, lucrari mecanice cuplaje permanente mobile
Referate afisate : 19
Medie note: 8.51 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles