Cum se inmultesc ciupercile 1096

Ciuperci - Increngatura Mycophyta sau Fungi

Ciuperci - Increngatura Mycophyta sau Fungi - Aceasta increngatura grupeaza organisme vegetale inferioare, lipsite de orice pigment asimilator. In consecinta, ele sunt obligate la o viata heterotrofa, care poate fi saprofita sau parazita. Majoritatea sunt adaptate la viata aeriana.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 8030
Materia: Biologie

Ciupercile Regnul Fungi

Alcatuirea
Ciupercile se împart, după cum am mai spus, în ciuperci superioare şi ciuperci inferioare. Mânătarca (numită ‘hrib’ sau ‘pitarcă’)- Boletus edulis este o ciupercă superioară tipică. Este alcătuită dintr-un picior şi o pălărie cărnoasă. Sub această pălărie, lamele roz sau închise la culoare sunt dispuse în raze. Piciorul şi pălăria constituie un întreg, carpoforul, care este partea vizibilă a ciupercii. În afară de acesta, ciuperca desfăşoară sub pământ o reţea de filamente subţiri şi fragile-miceliul.

Alte referate despre: ciuperci regnul fungi, ciupercile regnul fungi, licheni si ciuperci regnul fungi

Fungii - Mucegaiul Alb

Ciupercile sau fungii acopera un grup extrem de divers de organisme, care au ceva in comun: nu isi pot produce singure hrana, fiind obligate sa traiasca in sau pe alte organisme vii (ca plante parazite) sau pe materie organica moarta sau in descompunere (ca plante saprofite).

Alte referate despre: fungi - mucegaiul alb, mucegaiul alb, mucegaiul alb referat

Regnum Fungi - ciupercile

Regnum Fungi - ciupercile - Oriunde în lume unde viaţa este posibilă, se găsesc ciuperci. Acestea trăiesc pe animale vii sau moarte, pe plante, în aer, pe sol şi în apă, foarte multe dintre acestea fiind însă atât de mici încât nu se pot observa cu ochiul liber. Din această cauză ciupercile se împart în ciuperci superioare (bureţii) şi ciuperci inferioare (mucegaiul, drojdia de bere). Pe lângă această împărţire, ciupercile se grupează în patru clase:

Alte referate despre: regnul fungi ciuperci, fungi ciuperci, regnul fungi ciupercile

Ciuperci microscopice

MUCEGAIURI (MICOMICETE)DEFINITIE: Mucegaiurile sunt microorganisme de tip eucariot, diferentiate morfologic in monocelulare si pluricelulare, ce se reproduc prin spori rezultati pe cale asexuata, sexuata sau mixta, caracterizate prin: aspect filamentos, lipsa de mobilitate si incapabile de a realiza fotosinteza.RASPANDIREA MUCEGAIURILOR
Datorita capacitatii lor deosebite de adaptare la cele mai diverse conditii ale mediului ambiant, mucegaiurile sunt raspandite in toate habitatele* naturale.

Alte referate despre: ciuperci microscopice, ciupercile microscopice, arhimicete-ciuperci microscopice si parazite

Inmultirea plantelor

Inmultirea sexuata
Are drept caracteristica esentiala unirea (fecundatia) a doua celule de sex contrar (gametul si gametul), cu formarea unui zigot, proces prin care se incheie ciclul de dezvoltare parental si incepe cel filial. La dezvoltarea din zigot, noul organism repeta (reproduce) toate fazele de dezvoltare individuala prin care au trecut si parintii sai, de aceea inmultirea sexuata se mai numeste reproducere. Gametii sunt celule haploide de sex contrar, care iau nastere in gametangi si pot fi identici morfologic, izogameti, ori diferentiati morfologic (cei masculi de obicei comparativ mai mici si mobili), heterogameti.

Alte referate despre: inmultirea plantelor, inmultirea plantelor referat, inmultirea plantelor medicinale pe cale vegetativa

Ciuperci

Spaţiu: şopron vechi, amenajat pentru prima fază de creştere, solarii (400-500 m² compartimentaţi) cu sistem de ventilaţie şi reţea de umidificare pentru a doua fază de creştere.

Alte referate despre: ciupercile, ciuperci, despre ciuperci

Despre ciuperci

Cum se culeg ciupercile
Toţi cei care sunt pasionaţi de natură, prin urmare şi căutătorul de ciuperci, trebuie să respecte în cel mai grad mediul înconjurător. Călcarea în picoare, răscolirea solului din pădure, alcătuit la suprafaţă din frunze în curs de putrezire, ruprea accidentală sau provocată a arbuştilor şi a micilor plante, ca şi decuparea brazdelor de iarbă provoacă distrugerea unor ecosisteme. Deseori, chiar culegătorii distrug cu seninătate populaţii întregi de ciuperci considerate necomestibile, provocând daune serioase pădurii în întregul ei.

Alte referate despre: ciuperci parazite, referat despre ciuperci, referat ciuperci

Albina

Primavara, cand vremea se incalzeste, matca zboara din stup, urmata de trantori. Ea urca la inaltime si se imperecheza cu unul dintre ei. Intoarsa in stup, incepe sa depuna oua, in camarutele hexagonale. Din oua ies larvele, care sunt ingrijite de lucratoare, pana se transforma in nimfe.Dupa o saptamana, din nimfe apar albinele adulte.Inmultirea albinei are loc prin metamorfoza completa.

Alte referate despre: despre albine, albina, albinele

Meioza - diviziunea meiotica

Necesitatea este mai presus de orice lege oricare ar fi acea lege. Acest fapt caracterizeaza diviziunea meiotica ce e un proces care, impreuna cu fecundatia asigura inmultirea sexuata a fiintelor, supravietuirea speciilor si variabilitatea ereditara.

Alte referate despre: meioza - diviziunea meiotica, referat meioza-diviziunea meiotica, sunt meioza diviziunea meiotica

Prima cruciada

Petru de Amiens, numit şi Petru Eremitul, conducea o asemenea ceată de sărmani. Înainte de aceasta, murdar şi zdrenţăros, călare pe un măgar, a străbătut regiuni întinse ale Franţei, făcând cunoscută cruciada.

Alte referate despre: prima cruciada, prima cruciada in evul mediu, prima cruciada referat

Buruienile din culturile agricole

Germinatia esalonata - buruienile sunt capabile sa germineze prin multitudinea de specii care se gasesc in sol, pe toata perioada de vegetatie a plantelor de cultura ceea ce face ca lupta cu buiruinile sa fie dificila si trebuie purtata cu perseverenta, ani de zile pentru a reduce rezerva de seminte de buruieni din sol.Maturitatea semintelor - in functie de specie, semintele de buruieni ajung la maturitate in perioade foarte diferite practic pe parcursul intregii perioade de vegetatie. La specii ca stirul sau palamida maturarea semintelor se face esalonat, pe aceeasi planta putandu-se gasi, o perioada indelungata, concomitent flori si seminte mature.

Alte referate despre: buruienile din culturile agricole, principalele buruieni din culturile agricole, buruienile din culturile agricole si combaterea lor

Arta Paleolitica

In paleoliticul superior, populatia omeneasca nu a incetat sa creasca, iar contactele intre membrii diferitelor triburi se inmultesc, favorizand progresele tehnice. Traind tot din culegere, vanatoare si pescuit, aurignacienii si magdalenienii se deplasau continuu pe ariile de vanatoare, dar cunosteau locuinte fixe. Acestea sunt colibe din piele, sau adaposturi carora le amenajau adeseori solul pe care se calca, colibe putand fi ridicate si in interiorul grotelor. In perioadele friguroase din timpul glaciatiei Wurm, aceste colibe inchise, din piele cusuta, erau usor de incalzit. La Pincevent, aproape de Montreaux, profesorul Gourhan impreuna cu echipa sa, in urma unor sapaturi, a descoperit o mare tabara in care se intalneau vanatorii magdalenieni pentru a vana turmele de reni atunci cand acestea traversau vadurile invecinate ale Senei.

Alte referate despre: arta paleolitica, arta paleoliticului, arta paleolitic

Virusi si antivirusi

--farsa de proporti din partea email-ului hoax good times.Farsa se bazeaza pe amenintarea unui virus sofisticat care este capabil sa stearga un intreg hard disk prin simpla deschidere a emailului al carui subiect direct este Good Times.Desi nu se stie despre ce e vorba ,haoxul revine la un interval de 6-12 luni

Alte referate despre: virusi si antivirusi, virusi si antivirusi referat, referat virusi si antivirusi
Referate afisate : 14
Medie note: 8.00 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK