Cum se manifesta autismul

Autismul - definitie, teorii si tratare

Autismul - definitie, teorii si tratare
Autismul este o boală caracterizată de scăderea capacităţii de a interacţiona pe plan social şi de a comunica, de comportament stereotip şi repetitiv cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vârstei de 3 ani.
Autismul - definitie, teorii si tratare

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 1667
Materia: Medicina

Autismul

O a doua teorie neuropsihologica despre autism afirma ca persoanele
autiste au o slaba coerenta centrala. Ca dovada în sustinearea acestei
teorii este faptul ca autistii nu pot deosebi tipare, modele sau
stimuli într-un context cu înteles, spre deosebire de o persoana care
nu sufera de aceasta boala. Acest deficit poate însemna limitare în
procesarea unor evenimente sau stimuli importanti dar poate sevi la
cresterea performantei unui individ autist de a procesa stimuli
întâmplatori, observatie ce a fost facuta în mai multe studii. De
exemplu, într-un studiu, indivizii autisti au dovedit ca au o
capacitate relativ dezvoltata în a-si aminti cuvinte întâmplatoare,
fara sens dar au avut rezultate proaste în a-si aminti propozitii cu
înteles.

Alte referate despre: autismul, autism definitie, autism referat

Autismul

Diagnosticul diferenţial se face cu :
a) Întârzierea mintală de diferite grade, deoarece copilul autist poate părea întârziat. Copilul oligofren are însă un deficit mental global şi omogen, răspunde la stimulările sociale, examinatorul reuşind să înţeleagă lumea lui îngustă; conversaţia este imatură, limitată la simplu şi concret; îi lipseşte detaşarea afectivă specifică autistului.
b) Deficienţa de auz, pentru că prin răspuns la stimuli sonori, poate fi considerat surd. Examenul audiometric la copilul autist este uneori imposibil. Observaţia relevă faptul că deficientul de auz caută să compenseze lipsa auzului, urmărind cu atenţie interlocutorul, cu care stabileşte un limbaj gestual. Pe de altă parte, ecolalia, jocul şi interesul pentru unele sunete ne dovedesc că autistul aude.
c) Afazia motorie de dezvoltare în care limbajul nu este dezvoltat înainte de 4 ani. În acest caz, copilul are un contact psihic bun, o afectivitate normală, un ...

Alte referate despre: autismul referat, autismul la copii, referat autism

Autismul

Autismul-una dintre 'enigmele' care de ceva timp au devenit fie marea provocare,fie marea necunoscuta,dar,in acelasi timp,si marea problema a numerosilor parinti,educatori sau chiar a unor specialisti in domeniul serviciilor psihopedagogice si sociale adresate copiilor/elevilor cu cerinte speciale.Experienta practica a identificat o categorie aparte de copii care prezinta dificultati de comunicare si relationare cu cei din jur, instabilitate emotionala,asociate nu cu deficiente de intelect, comportament stereotip si repetitiv,avand relevanta in desfasurarea normala a activitatiilor educative si de socializare a acestor copii,mai ales in primii ani de viata.

Alte referate despre: autismul infantil, evaluarea teoriei mintii in autism, autism

Autismul

Unii experti considera, de asemenea, ca factori de mediu pot avea un rol in aparitia autismului si, desi, ei au studiat mai multi astfel de factori, printre care ar fi vaccinurile, nu au gasit pana in prezent o cauza clara.

Alte referate despre: studiu de caz autism, teoria mintii in autism, cum se manifesta autismul

Autismul - incapacitate de interelationare

Individul dispune de mijloace de exprimare sonora nearticulata ca rasul, oftatul, tusea semnificativa precum si foarte multe semnale acustice cu inteles bine determinat pentru care nu exista o denumire.
Bataia pe umar, strangerea mainii, imbratisarea, palmuirea, sarutul si altele constituie elemente de limbaj tactil tot asa cum putem descoperii elemente de comunicare cromatica in exteriorizarea sentimentelor de rusine sau manie, prin modificarea culorii obrazului.
Desi mult mai putin constientizate, exista si la om forme de comunicare chimica si electrica, pe unele dintre acestea bazandu-se multe afinitati si antipatii neexplicate dintre indivizi , rase si populatii.

Alte referate despre: definitie autism, referate autism, referat despre autism

Autismul

Din punct de vedere etiologic, au fost elaborate trei categorii de teorii distincte, ce fac posibilă explicarea autismului:

Alte referate despre: definitia autismului, referat autismul, plan de evaluare a mintii in autism

Autismul

-dezvoltarea paradoxala pe diferite paliere (ex.: invata usor sa faca inmultiri,dar nu poate sa numere pana la 10);
-tulburarile actionale si comportamentale (stereotipii-gestuale sau sub forma activitatilor repetitive-comportamentale de automutilare si de autostimulare-tactila,kinestezica,auditiva,vizuala);
-intreaga activitate psihica presupune disfunctionalitati, acestea manifestandu-se la nivel afectiv-motivational (lipsa de interes pentru contact social sau pentru trairile celor din jur, imaturitate afectiva), cognitiv (anomalii in dezvoltarea aptitudinilor cognitive,etc.).

Alte referate despre: sindromul autism, evaluarea teoriei mintii autism, proiect de interventie in cazul copiilor cu autism

Cauze si forme de manifestare a inflatiei

In acest punct al reformei - cu un sector privat semnificativ, dar nu dominant - mentinerea unui ritm lent al restructurarii ar antrena consolidarea comportamentelor inflationiste care, se stie, sunt greu de eradicat. Procesul de privatizare a avut o ascensiune lenta, rezultatul fiind exprimat sintetic de cresterea ponderii sectorului privat in PIB.

Alte referate despre: forme de manifestare ale inflatiei, forme de manifestare a inflatiei, forme de manifestare ale inflatiei in romania

Energia solara - o manifestare divina

Are viaţă, dar nu poate cuvânta, căldura îi străpunge fiecare particulă a corpului, însă el nu poate iubi, deşi noi îl adorăm; în gigantitatea sa pare atât de mic când îl privim, dar fâră el, noi, oamenii nu am exista.
O poruncă şi s-a făcut lumină; mii de săgeţi luminoase au străpuns pământul umed şi rece…dintr-o dată o lume nouă se năştea; atâta mişcare, atâta energie, piloni de aburi se înălţau spre cer din sufletul amorţit al oceanelor, o agitaţie continuă inunda peisajul care sub privirile “ocrotitorului” prindea sens şi formă.
Oare noi ne-am născut din haos sau din dragoste? În fiecare zi privim cerul fără să ne minunăm de frumuseţea acestuia şi oare nu simţim că există ceva suprem ce trezeşte în inimile noastre pofta de viaţă? Soarele ...

Alte referate despre: energia solara, energia solara referat, referat energia solara

Cum se manifesta influenta negativa?

Orice parinte stie faptul ca cercul de prieteni pe care si-l creeaza copilul are o influenta foarte mare in dezvoltarea sa ulterioara. Fie ca aceasta influenta este pozitiva, fie ca este negativa... Tocmai de aceea este important sa fii extrem de atenta la semnele pe care ti le ofera copilul tau, pentru a evita din timp eventualele probleme ce pot aparea. Ca de fiecare data, discutia cu micutul joaca un rol esential - o data ce el simte ca are in apropierea sa un parinte intelegator, care il asculta si ii indruma pasii pe calea cea buna, lucrurile pot intra pe un fagas normal in relatia voastra.

Alte referate despre: influenta negativa a omului asupra vegetatiei, influenta negativa a omului asupra naturii, influenta negativa a alcoolului asupra organismului

Istoriografia romantica romaneasca

(Au facut-o doar mai flexibila si au dat o anumita posibilitate de manifestare si unor structuri ale boierimii mijlocii si mici). In plan social unele reglementari in raporturile dintre aristocratie (captusita cu arendasi) si taranime au dus de fapt la intensificarea exploatarii acesteia din urma. Atmosfera politica generala, monitorizarea rigida si aroganta a afacerilor interne din Principate de catre Rusia, lipsirea elementelor capabile, active si cu sentimentul demnitatii de perspectiva afirmarii lor intr-un mediu refractar, daca nu ostil, toate acestea au facut din miscarea culturala un fenomen inaderent regimului regulamentar.

Alte referate despre: istoriografia romantica in germania, proza romantica romaneasca a secolului xix, poezia romantica romaneasca

Forme de manifestare a dramaturgiei in teatrul modern - citat Mihail Sebastian

Eliberarea de formele dramaturgiei tradiţionale se manifestă prin mai multe aspecte: alăturarea comicului şi a tragicului, preferinţa pentru teatrul parabolă şi teatrul absurdului, reluarea parodică a unor strategii din dramaturgia tradiţională, inserţia liricului în text, valorificarea miturilor, apariţia personajului-idee, lipsa conflictului, încălcarea succesiunii temporale a evenimentelor, dispariţia dialogului şi prezenţa monologului, timpul şi spaţiul cu valoare simbolică etc.

“Iona” de Marin Sorescu face parte din volumul “Setea muntelui de sare” care apare in 1974. Este subintitulată “Piesă în patru tablouri”, termenul de “tragedie” configurând lupta individului (Iona) cu destinul şi încercarea lui de a-l înfrunta .

Punctul de plecare al piesei este povestea biblică a lui Iona, om credincios, care este trimis de divinitate în cetatea Ninive să propovăduiască credința unor oameni care şi-o pierduseră de mult. Chinuit ...

Alte referate despre: forme de manifestare ale dramaturgiei in teatrul modern, formele de manifestare ale dramaturgiei in teatrul modern, forme de manifestare ale dramaturgie in teatrul modern mesterul manole

Managementul stresului organizational

Notiunea de stres a devenit un fapt cotidian. Stresul insoteste orice activitate in care omul este implicat, aceasta ca rezultanta posibila a unui conflict ce poate fi generat de activitatea in sine si cel care o presteaza. Vorbim astfel despre stresul vietii de zi cu zi, al mediului ambiant, familial, profesional, scolar.

Alte referate despre: managementul stresului organizational, referat managementul stresului organizational, managementul stresului organizational referat

Tipuri de memorie

Inca in psihologia clasica, incepand cu studiile lui H.Ebbinghaus, M.Mayer si W.Stern, s-a facut constatatre ca functia mnezica are o organizare eterogena, punand in evidenta o diversitate de modalitati si forme de manifestare. Pentru delimitarea lor, au fost introduse patru criterii, care-si pastreaza valabilitatea si astazi, si anume:
prezenta sau absenta intentiei si a controlului voluntar;
prezenta sau absenta desprinderii si intelegerii legaturilor specifice intre elementele si secventele materialului;
aferentatia dominanta;
factorul timp;

Alte referate despre: tipuri de memorie, tipurile de memorie, tipuri de memorii

Echilibrul economic general

în unitatea lor, aceste forme concrete de manifestare a echilibrului economic asigură desfăşurarea procesului creşterii economice, concretizat în sporirea dimensiunilor rezultatelor macroeconomice.

Alte referate despre: echilibrul economic, modelul lui j m keynes al echilibrului economic, echilibrul economic in romania

Cercetatori din domeniul etologiei

S-au conturat in abordarea studierii comportamentului doua tendinte majore, opuse, pe care le vom regasi frecvent in istoria filozofiei naturale si psihologiei animale: tendinta antropomorfica, prin care se atribuie animalelor toate insusirile psihice specifice omului si tendinta mecanicista, care nu vede in animale decit niste automate ce nu au nimic in comun cu omul in ciuda unor aparente asemanari organice.

Alte referate despre: cercetarea in domeniul sanitar, cercetare in domeniul vibratiilor, cercetare in domeniul resurse umane salarizare

Mediterana Americana

Studiul mării a furnizat date importante cu privire la faună şi floră, repartiţia vieţii fiind condiţionată în principal de temperatura, salinitatea şi adâncimea apelor marine. Algele ajung până la adâncimea de cca. 100m, cum este Melophila. În apele Mediteranei Americane atât zooplanctonul cât şi fitoplanctonul sunt în mare abundenţă, ele servind ca hrană celorlalte animale.
Dintre macroformele faunei, se remarcă rechinii, fiind destul de frecvenţi. Tot din neamul lor întâlnim şi dracul de mare (Manta birostris), cu o formă curioasă, el poate ajunge în lăţime până la 6m. Aproape toate speciile de peşti atlantici pătrund şi în Mediterana Americană. Lamantinul (Trichecus latirostris) este specific Caraibilor, alături de el trăind şi un reprezentant al focilor – Monachus tropicalis. La acestea se adaugă moluşte şi crustacei – crabi, homari, languste, creveţi. Unele exemplare de peşte marin impresionează prin mărimea şi greutatea lor ...

Alte referate despre: mediterana americana, marea mediterana, revolutia americana
Referate afisate : 18
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK