Cum se seamana iarba

Iarba de Sudan

Iarba de Sudan este una din culturile furajere cele mai rezistente la secetă. Produce 2-3 recolte abundente de furaj, care se exploatează pe parcursul verii şi până la sfârşitul lunii septembrie.Iarba de Sudan

Nivel: Facultate
Dimensiune: 77kb
Downloads: 409
Materia: Agronomie

Cum stabiliti momentul optim de recoltare a plantelor furajere cultivate

Cum stabiliti momentul optim de recoltare a plantelor furajere cultivate - Pierderile cele mai mari în privinţa calităţii furajelor verzi se înregistrează la recoltarea acestora. în majoritatea fermelor se practică sistemul de recoltare târzie când, deşi producţia de masă verde sau fân creşte, scade puternic calitatea furajului. Această situaţie duce în mod direct la scăderea producţiei animaliere, iar pentru echilibrarea nutritivă a animalelor este obligatorie folosirea aditivilor furajeri (mai ales de natură proteică) în raţiile furajere.Cum stabiliti momentul optim de recoltare a plantelor furajere cultivate

Alte referate despre: momentul optim pentru recoltarea furajelor si produselor agricole, perioada optima de recoltare a plantelor, masini de recoltat plante furajere

Canepa - Cannabis sativa o importanta planta tehnica

Sămânţa se utilizează pe scară largă, direct sau în furaje concentrate, în hrana păsărilor (în special în hrana unor păsări exotice: papagali, canari, păuni, etc.).

Alte referate despre: canepa o importanta planta tehnica, canepa cannabis sativa, canepa-cannabis sativa

Sfecla pentru zahar

Sfecla de zahar trebuie sa urmeze dupa culturi care parasesc terenul devreme, astfel incat sa fie timp pentru efectuarea lucrarilor solului si a fertilizarii organo-minerale. In aceste conditii se asigura acumularea apei in sol. Cele mai bune premergatoare sunt cerealele paioase de toamna, in special graul de toamna, deoarece acesta, eliberand terenul devreme permite o buna pregatire a terenului in vara si in toamna. Cartoful si inul constituie de asemenea bune premergatoare in zonele mai umede si reci. Cele mai bune premergatoare sunt cerealele de toamna, leguminoasele anuale si cartoful in zona favorabila acestuia. Nu se recomanda cultivarea sfeclei de zahar dupa porumb, floarea soarelui, canepa, ovaz, plante din familia crucifere (rapita, mustar) si nici Chenopodiaceae deoarece exista pericolul raspandirii unor daunatori comuni.

Alte referate despre: sfecla de zahar, obtinerea zaharului din sfecla de zahar, sfecla de zahar referat

Floarea-Soarelui - planta oleifera

Caracteristicile fizice ale uleiului din floarea soarelui:
- densitatea la 20 grade = 0,92;
- vascozitate (CST) la 20 grade = 55 - 61;
- punctul de fuziune = - 16 grade;
- punctul de rupere = - 5 grade;
- PCI (Kcal/kg) = 9032;
- Amplitudinea autoinflamarii = 30.

Alte referate despre: floarea soarelui planta, floarea soarelui planta de campie, floarea soarelui- planta de studiu

Relatia planta - mediu

În stepe cresc multe varietăţi de iereburi. Toate plantele sunt nevoite să supravieţuiască perioadelor secetoase şi animalelor care le mănâncă frunzele.

Alte referate despre: relatia planta-mediu, relatia planta mediu, imagini relatia planta mediu

Ecotehnica plantatiei pomicole pe rod

In fuctie de particularitatile biologice si tehnologice ale speciilor fructifere de climat temperat,au fost alcatuite 4 grupe:pomacee,drupacee,nucifere si baciforme,carora li se adauga si grupa speciilor subtropicale. Pomaceele(samantoasele)Cuprind specii din familia ROSACEAE,subfamilia POMOIDEAE,si anume:mar,par,gutui,etc.

Alte referate despre: infiintarea unei plantatii pomicole, plantatii pomicole, infiintarea plantatiilor pomicole

Sfecla

Soiul Polifurajer – 2 are rădăcina cilindric ovală, de culoare galbenă cu nutreţ diferit. Se recoltează foarte uşor. Are o comportare foarte bună în ceea ce priveşte rezistenţa la răsărire şi cercosporioză. Conţinutul în substanţă uscată este de 12,48 % . Acest soi are o capacitate de producţie cuprinsă între 70 – 100 tone la hectar.

Alte referate despre: fabricarea zaharului din sfecla de zahar, sfecla furajera, referat sfecla de zahar

Padurea plange - compunere

Am mers mai departe sa vad ce s-a intamplat cu izvorul de la marginea padurii.Nu de putine ori ii ascultam susurul bland si imbatat de mirosul florilor din jur,cadeam intr-o lunga visare.Dar ce sa vezi Murmurul dulce si suav s-a preschimbat intr-un cantec de jale.Apa era tulbure si viata parca pierise din ea.Am inceput sa plang si lacrimile mele se amestecau cu cele ale izvorului.Privind in jur la aerul,apa si padurea poluata nu pot decat sa strig asemeni marelui scriitor Marin Preda

,,Ne distrugem planeta,o poluam,ce anume sa mai inventam ca sa-i impiedicam pe vanatorii si mai ales pe obsedatii randamentului in dauna naturii sa ne distruga speciile rare,ierburile care fac sa straluceasca pamantul,animalele si pasarile'' Totul in jur striga de disperare.Dar oare e cineva care sa auda Dorim un mediu sigur,un mediu in care fiecare avem responsabilitatea de a pastra si proteja ceea ce noi nu am creat,ci Dumnezeu ni le-a daruit in bunatatea Sa cea mare

Alte referate despre: padurea plange, padurea planga compunere de ziua unirii, compunere padurea plange

Robinson Crusoe-Book review

“Robinson Crusoe” has been read as a gripping adventure story, as a myth of economic man, as a political and social allegory, and as a symbolic statement using the conventions of spiritual autobiography. First published in 1719, the account of the seaman who was shipwrecked and spent twenty-eight years on a desert island has become one of the most famous stories in English literature.
The book represents an adventure novel, the main character reflecting the author’s subconscious.
It was written by Daniel Defoe who was born in London in 1660. He was the author of works in many genres, ranging over politics, economics, history, biography and crime. Among his best-known novels are “Robinson Crusoe”(1719), “Moll Flanders”, and “Roxana”(1724).
It was made to prove Defoe’s belief in man’s survival in a different world.
He did it by basing the story on real facts. It is perhaps as complex a book as Defoe is as man and writer. It is to see Defoe as a journalist, as a ...

Alte referate despre: robinson crusoe book review, book review of robinson crusoe, robinson crusoe review

Ierbivorele din savana

Inaltimea si aspectul stangaci al acestor animale pot sa le faca sa para vulnerabile, insa ele pot alerga cu o viteza de 50 km/h si au o lovitura cu piciorul foarte puternica. O lovitura cu una din imensele copite posterioa-re pote sa ucida un leu. Spre deosebire de coarnele cerbilor, coarnele girafelor sunt scurte si permanente, insa farmecul lor este suprafata mare de
piele de culoare deschisa, acoperita cu pete brun-roscate.
ANTILOPA

Alte referate despre: savana, savanele, savane

Modele si experiente de viata pilduitoare in literatura pentru copii si tineri IX

Ne-am ocupat locurile de langa rau.In fata noastra cobora abrupt malul de lut cafeniu,iar in spatele nostru se intindea un crang intunecos.Ne-am intins cu burta pe iarba moale si frageda,ne-am proptit capul in pumni,iar picioarelor le-am dat toata libertatea:gasiti-va loc unde stiti.Vazduhul era linistit,straveziu,imbalsamat,totul era prielnic artistei sarbatorite.Ramanea doar sa nu abuzeze de rabdarea noatra si sa inceapa mai curand.Dar a trecut mult pana s-o auzim...In asteptarea ei,i-am ascultat,potrivit programului,pe ceilalti artisti.

Alte referate despre: literatura pentru copii si tineri, viata devine carte literatura, modele de urmat in viata

Caracterizarea Spanului

Portretul moral reiese in mod indirect, din faptele, vorbele si atitudinea personajului, precum si din relatiile cu celelalte personaje.La intalnirea cu Harap-Alb, Spanul este lingusitor si umil, "sa nu-ti fie cu suparare, drumetule", "nu ai cumva trebuinta de sluga, voinice?", laudandu-se cu harnicia: "muncesc, muncesc si nu s-alege -nimica de mine, pentru ca tot de stapani calici mi-am avut parte".

Alte referate despre: spania, caracterizarea spanului, caracterizarea spanului din harap alb

Miorita - balada populara

Acest poem pastoresc, unic în stralucirea sa de giuvaier, a fost
descoperit de Alecu Russo la niste pastori din muntii Vrancei pe când
era în exil la o manastire.

Alte referate despre: miorita balada populara, rezumat miorita balada populara, miorita-balada populara

Delfinii

Capabili sa despice apele marilor si oceanalor cu o viteza de doi metri pe secunda,ba chiar sa-si ofere uneori cate un mic sprint de 10m /s(adica sa inoate de cinci ori mai repede decat marii campioni olimpici),delfinii sunt cu adevarat cele mai gratioase si mai elegante vietuitoare din mediul marin.Placerea lor de a inota si de a face surf pe coama valurilor,in urma sau in fata marilor vapoare, uluitoarele lor salturi acrobatice dac din ei niste virtuosi fara seaman ai necuprinselor intinderi marine.

Alte referate despre: delfinul, delfinii, ce credem noi delfinii despre oameni

Creion - Tudor Arghezi

Tema
Poezia "Creion" face parte din volumul "Stihuri noi", în care Tudor Arghezi descrie cu încantare un tablou din natura respirand liniste si lumina, frumusete si echilibru.

Titlul
Gradina se contureaza ca un spaţiu privilegiat pentru poet, in care acesta poate scrie uimit de frumuseţea fara seaman a naturii. Sub vraja naturii "creionul" său alearga mai repede pe hartie, poetul schiţeaza încercand sa "creioneze" cu gingasie minunile universului din preajma sa.

Alte referate despre: creion tudor arghezi, creion-tudor arghezi, creion tudor arghezi comentariu

Delfinul

Delfinii sunt mamifere marine din familia cetaceelor.In functie de morfologia si modul lor de hraire differentiate,speciile de cetacee se grupeaza in doua subordine:
- Mysticeti
- Odontoceti

Desi seamana cu pestii,delfinii sunt inruditi cu ungulatele,mamiferele terestre cu copita.Stamosii balenelorsi ai delfinilor erau niste mamifere terestre cu labe scurte,de marimea unui lup sau vulpi,care nu prea aduceau cu vacile sau caii de azi.In urma cu 50 MA,unele dintre aceste mamifere,care traiau de-a lungul coastelor marii primareau inceput sa-si petreaca tot mai multa vreme in apa.Timp de 10 MA,aceste balene si delfini primitivi au dobandit un corp alungit si hidrodinamic, care le-a permis sa se deplaseze tot mai lesne in apele oceanice.

Membrele anterioare s-au transformat in inotatoarele ce le servesc la mentinerea directiei si la franare.In ceea ce priveste coada,atat pestii,cat si cetaceele o folosesc la inot,dar fiecare in felul sau. Ca toate mamiferele,cetaceele sunt inzestrate ...

Alte referate despre: eseu ce credem noi delfini despreoameni oameni, delfinul de george meniuc, ce credem noi delfinii despre oamenii fiinite terestre fara aripi

Personalitatea domnitorului Stefan Cel Mare

Evdochia din Kiev este prima sotie a domnitorului Stefan cel Mare si sora cneazului Simion Olelkovici. Casatoria a avut loc la data de 5 iulie 1463 si a luat sfrsit prin moartea Evdochiei. Maria din Mangop este a doua sotie a domnitorului Stefan cel Mare. Ca si prima casatorie a domnitorului se va termina prin decesul sotiei sale. Maria Voichita este cea de a treia sotie a domnitorului Stefan cel Mare, fiica lui Radu cel Frumos. Casatoria a avut loc n anul 1473. Din dragostea lor s-a nascut Alexandru, primul fiu al lui Stefan, ctitorul bisericii Adormirea din Bacau.

Alte referate despre: personalitate domnitorului stefan cel mare, personalitatea domnitorului stefan cel mare, referate personalitatea domnitorului stefan cel mare
Referate afisate : 18
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK