Cum se tine evidenta medicamentelor eliberate in farmacie

Analiza financiara

Organizarea si tinerea contabilitatii revine Directorului Economic, care coordoneaza activitatea economica in cadrul societatii si dispune de lichiditatile firmei. Acesta are in subordine doi contabili care se ocupa de tinerea evidentei contabile. Astfel, la punctul de lucru se tine evidenta urmatoarelor documente : documente de intrare - iesire (facturi de la furnizor , receptii, avize , facturi emise) ; a registrelor de casa ; a jurnalelor punctului de lucru de vanzare si de cumparare ; a deconturilor aferente punctului de lucru ; a declaratiilor si impozitelor si taxelor locale precum si evidenta materialelor si a mijloacelor fixe.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 45kb
Downloads: 281
Materia: Finante-Banci

Tendinte si perspective in evolutia sistemului resurselor financiare in Romania

O curba de indiferenta include, la un moment dat, punctele in care preferintele fata de sectorul public si cel privat sunt egale, respectiv indiferente. Prelevarile cu caracter obligatoriu se prezinta sub forma veniturilor fiscale si nefiscale. Veniturile fiscale se instituie de catre stat, in virtutea suveranitatii sale financiare, in calitatea sa de subiect de drept public.

Alte referate despre: tendinte si perspective in evolutia sistemelor bancare, tendinte si perspective in evolutia sistemul fiscla in romania, tendinte si perspective in evolutia sistemului fiscal in romania

Proiect piete financiare

Romania a inregistrat o crestere economica puternica, de ordinul a 6,5% in medie anual, intre 2003 si 2006. Cu toate acestea, economia sa foarte performanta da semne clare de supraincalzire, prezentand un deficit extern ridicat si in crestere (estimat la aproape 13 % din PIB in 2007) si o reducere a finantarilor provenite din investitii straine directe, in pofida nivelului ridicat al investitiilor altele decat cele legate de privatizari, dar totusi atenuate datorita unei proportii mai mari a aporturilor de capital pe termen mediu si lung, potrivit informatiilor disponibile in prezent pentru anul 2007 ( Avizul Consiliului, prezentat de Mediafax).

Alte referate despre: globalizarea pietelor financiare, piete financiare, piete financiare referat

Audit financiar

In mod frecvent, majoritatea informatiilor necesare in etapa preliminara, sau cum se mai numeste, etapa de pre - planificare, se refera la:Intelegerea entitatii auditate. Auditorul trebuie sa identifice aspectele importante ale mediului in care entitatea isi desfasoara activitatea.

Alte referate despre: audit financiar, audit financiar contabil, referat audit financiar

Audit financiar

Situatii financiare intocmite in conformitate cu un cadru de referinta contabil, altul decat standardele internationale sau standardele nationale de contabilitate.Ipotezele retinute de conducere pentru cea mai buna estimare nu sunt nerezonabile, iar ipotezele teoretice sunt consecvente cu scopul informatiilor.Informatiile financiare prognozate sunt intocmite pe baza ipotezelor.Informatiile financiare prognozate sunt corect prezentate si ipotezele semnificative sunt prezentate adecvat.Informatiile financiare prognozate sunt coerente cu situatiile financiare istorice, utilizand principii contabile adecvate.

Alte referate despre: raport de audit financiar contabil, referat audit financiar contabil, auditul financiar

Comunicare financiar bancara

Comunicarea economica se refera la folosirea mijloacelor publicitare si a relatiilor publice de catre intreprinderi din ramurile de productie, institutii financiar-bancare, administratii de stat si private, gospodarii si alte sectoare.

Alte referate despre: tehnici de comunicare financiar bancara, proiect comunicare financiar-bancara, comunicarea financiar bancara

Analiza starii financiare la S.C. Medicamentul S.A.

Din notele la situatiile financiare (Nota 6 "Principii, politici si metode contabile semnificative") aflam ca societatea a procedat la o amortizare a imobilizarilor corporale prin metoda liniara de amortizare, ceeace va genera rezultate comparative ale valorii nete contabile inregistrate pentru imobilizarile corporale, pe toata perioada analizata. In cazul existentei unor metode diferite de amortizare, la anumite imobilizari, pentru anumite perioade, s-ar fi impus retratarea informatiilor, la un limbaj comun privind metoda contabila utilizata, in masura in care modificarile constatate ar fi influentat semnificativ rezultatele.

Alte referate despre: analiza starii financiare a intreprinderii prin metoda ratelor, referat analiza starii financiar patrimoniale, analiza starii financiare

Medicamente,droguri si vitamine

I ANALEPTICE
Stimulante psihomotororii
Grupa de substante excitante ale sistemului nervos central care provoaca stimularea de tip coordonat a functiilor psihice si motorii ale scoartei cerebrale(cofeina si o serie de substante de sinteza)
Cofeina este un alcaloid derivat de xantina, continut in boabe de cafea, frunze de ceai, boabe de cacao.
Actiuni farmacologice:stimuleaza scoarta cerebrala;stimuleaza slab centrii respiratori;stimuleaza miocardul.Efecte nedorite si toxice:
toxicitatea cofeinei este mica,dar poate crea nervozitate,insomnii,etc

Alte referate despre: medicamente droguri si vitamine, referat medicamente droguri si vitamine, referat despre medicamente droguri si vitamine

Proiectarea sistemului informatic privind evidenta firmelor la registrul comertului

In 2002 Oficiul National al Registrului Comertului devine institutie publica cu personalitate juridica, finantata integral din venituri proprii organizata in subordinea Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, in temeiul OUG nr. 129/10.10.2002, aprobata prin legea nr. 505/2003. Oficiile registrului comertului teritoriale se organizeaza in subordinea Oficiului National al Registrului Comertului si functioneaza pe langa fiecare tribunal.

Alte referate despre: aplicatie informatica privind evidenta stocurilor, sistem informatic privind evidenta angajatilor, sistem informatic privind evidenta

Medicamentul remediu sau otrava

Cand apare durerea sau starea de rau, trrebuie gandit bine ce medicamente sau ce plante ar trebui luate. Orice farmacist trebuie sa stea de vorba cupacientul inainte dea-i vinde un medicament,mai ales ales atunci cand acesta il solicita fara reteta prescrisa de catre medic.La ora actuala media se axeaza pe medicatia cu plante,insaMedicamentele sunt indispensabile. Toata lumea se imbolnaveste mai devreme sau mai tarziu. Stiinta a adus progrese uriase in ceea ce priveste "leacurile". Este insa o greseala a nu se recunoaste forta binefacatoare a plantelor.In ultima perioada,din ce in ce mai multe persoane solicita diferite ceaiuri saupreparate din plante.Totusi nu se poate vorbi de o adevarata cunoastere deoarece in Franta,Germania,Marea Britanie , se consuma de peste 10 orei mai multe produse naturiste decat la noi.

Alte referate despre: medicamentul remediu sau otrava, medicament remediu sau otrava, medicamentul remediu sau otrava referat

Analiza riscurilor la farmacia Felicia

Riscurile politice, riscuri legate de inasprirea schimbarile adoptate in legislatia reglementarilor de autorizare, care decurg din modificarile strategiei, tacticii si actiunilor curente ale factorilor politici din propria tara, din tarile cu care compania are contacte directe si ale marilor organizatii internationale. Cele mai frecvente sunt: riscuri de restrangere a importurilor si/sau exporturilor, riscul limitarii transferului valutar, riscul refuzului admiterii produselor firmei pe teritoriul anumitor state.

Alte referate despre: analiza swot al farmaciei felicia, analiza riscurilor farmacia, riscurile farmaciei felicia

Caile de administrare a medicamentelor

Substantele medicamentoase se introduce de obicei in organism prin cavitatea bucala (per os),prin rect, sub piele subcutanat,intravenos,intramuscular,intratraheal.Primele doua cai se numesc enterale,celelalte parenterale.In afara de caile aratate,in cazuri rare ,medicamentele pot fi administrate epidural,intraperitoneal,intraarterial,intracardiac.

Alte referate despre: caile de administrare a medicamentelor, caile de administrare a medicamentelor referat, caile de administrare ale medicamentelor

Medicamente

Dupa cum se stie, exista un numar mare de medicamente diferite, de exemplu, in multe tari exista circa 30.000 de medicamente curente in 80.000 de forme de prezentare. In farmacii exista medicamente ce pot fi cumparate fara reteta, cu reteta si in baza unor retete speciale.

Alte referate despre: medicamente, medicamente referat, medicamente droguri vitamine

EVOLUTIA MEDICAMENTULUI SI A ACTULUI FARMACEUTIC

In Grecia antica scoala medicala cu sase sau cinci secole inaintea erei noastre a trecut la o practica medicala mai dezvoltata infiintandu-se scoli medicale cere concurau intre ele: scoala din Knidos (Eirifon si Ctezii) si scoala din Cos (Hippocrate), ei recunosteau patru lichide (umori) ale organismului –sangele, mucusurile, bila neagra si cea galbena.

Alte referate despre: evolutia medicamentului si a actului farmaceutic, evolutia medicamentului si a actului farmaceutic referat, referat evolutia medicamentului si a actului farmaceutic

Chimia medicamentelor

Chimia medicamentelor.Crearea unui medicament
Între momentul în care un medicament este creat în laborator şi cel în care este introdus în farmacii, pot trece foarte mulţi ani. După ce sunt stabilite caracteristicile fizice şi chimice ale noii molecule, încep testările. Dacă medicamentul este, de exemplu, menit să acţioneze asupra ficatului, el este introdus într-o cultură de celule ale ficatului. Apoi este introdus într-un ficat de origine animală. Dacă rezultatele sunt încurajatoare, încep testările pe animale.
Cercetătorii evaluează atunci eficacitatea noului produs, modul în care se răspândeşte în organismul viu, efectele sale secundare. Dacă rezultatele sunt satisfăcătoare, se încep testările pe oameni, sub un strict control medical. După numeroase teste, care pot dura mai mulţi ani, medicamentul primeşte sau nu autorizaţia de a fi scos pe piaţă.

Alte referate despre: referat medicamente, droguri si medicamente, referat despre medicamente

Chimia vietii si a medicamentelor

Chimia vietii si a medicamentelor.O reacţie chimică: digestia-
Digestia este un proces chimic. În aparatul digestiv, alimentele sunt descompuse în mici molecule numite substanţe nutritive. Aceste substanţe nutritive sunt apoi transportate de sânge până la celule, unde suferă alte transformări. Principalele substanţe nutritive sunt lipidele şi glucidele. Lipidele, numite şi “ “grăsimi”, provin din materiile grase cum ar fii uleiurile vegetale sau untul. Ele aduc organismului carbon şi hidrogen. Glucidele, numite şi “zaharuri”, se divizează în zaharuri rapide şi zaharuri lente. Primele sunt conţinute în miere, fructe, dulceţuri şi ciocolată.

Alte referate despre: influenta vietii de catre medicamente, influenta vieti de catre medicamente, chimia vietii medicamentele

Formele medicamentoase

Farmacologia este ramura stiintelor medicale care se acupa cu studiul medicamentelor. Medicamentul este o substanta care se administreaza cu scopul de a preveni, ameliora sau vindeca o boala. Absorbtia unui medicament depinde de mai multi factori: forma medicamentoasa, calea de administrare...

Alte referate despre: forme medicamentoase, spalarea recipientelor la prepararea formelor medicamentoase, forme medicamentoase moi
Referate afisate : 17
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles