Cuplaje referat

Cuplaje

Parametrii caracteristici ai unei tipodimensiuni de cuplaj sunt:
-momentul de torsiune - indicat in standarde sau in documentatia tehnica a firmei producatoare - corespunde valorilor maxime care pot fi preluate de cuplaj in regimul stationar de functionare;
-viteza unghiulara limita;
-masa si momentul de inertie masic;
-cotele de gabarit si de legatura.

Cuplaje permanente fixe
Din punct de vedere constructiv se caracterizeaza prin simplitate si robustete, conferind legaturii o rigiditate mare (rigiditatea sa la incovoiere si torsiune depaseste cu mult rigiditatea elementelor cuplate).

Ca urmare, socurile si vibratiile se transit fara atenuare intre elementul conductor si condus. Acestor cuplaje li se prescriu conditii severe de aliniere (centale) deoarece imperfectiunile de executie si montaj au ca efect suprasolicitari in arbori si lagare.

Cuplajul cu manson nedivizat
Cuplajul cu manson nedivizat (monobloc) reprezinta cea mai simpla solutie constructiva ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 1374
Materia: Mecanica

Cuplaje mecanice

Cuplajele sunt organe de masini care realizeaza legatura permanenta sau intermitenta intre doi arbori, cu scopul transmiterii miscarii de rotatie si a momentelor de torsiune, fara modificarea valorilor nominale si a sensului acestora .Cuplajele se pot utiliza si pentru realizarea legaturilor intre un arbore si piesele montate liber pe acesta: roti dintate, roti de transmisie, roti pentru lant.Cuplajele pot servi ca elemente de siguranta (limitare de moment, turatie, sens).

Alte referate despre: cuplaje mecanice, cuplaje mecanice referat, referat cuplaje mecanice

Cuplaje permanente mobile

Cuplajele permanente mobile (compensatoare) nu permit decuplarea arborilor decat prin demontare in stare de repaus, dar admit abateri pozitionale ale arborilor: abateri axiale, radiale, unghiulare sau combinate. Aceste cuplaje pot fi cu elemente intermediare rigide sau elastice.Cuplajele cu 3 o 6 gheare pentru diametre de arbori d = (30 -140) mm pot transmite momente de torsiune mari. Cuplajul cu gheare, Figura 9.2a) este format din doua semicuplaje 1 si 3 care au pe suprafetele frontale un numar impar de gheare Figura 9.2b), semicuplaje care se monteaza cu pana pe cei doi arbori. Cuplajele cu gheare sunt utilizate pentru arbori cu diametru pana la 250 mm si pot compensa dilatari ale arborilor de pana la 25 mm.

Alte referate despre: cuplaje permanente mobile, cuplajul permanent mobile, lucrari mecanice cuplaje permanente mobile

Reconditionarea cuplajelor

Dupa destinatia lor se executa in doua tipuri constructive:
- pentru cuplare directa a arborilor orizontali (CFO);
- pentru cuplare directa a arborilor verticali (CFV).

Cuplajul consta din doua semicuple identice al caror butuci sunt prevazuti cu flanse frontale (1), imbinare prin suruburile (4) montate fara joc (pasuite) (fig. 3.4a) sau cu joc (fig. 3.4b si c). Variantele din fig.3.4b si c asigura centrarea semicuplajelor prin prag sau inel sectionat dinametral (valianta ce permite demontarea fara a deplasa axial unul din arbori). Semicuplajele (1) se fixeaza pe capetele de arbori (2) prin pene paralele (3) sau caneluri. Pentru dimensiuni mari ale arborilor flansele se forjeaza dintr-o bucata cu acestia.

Observatii:
- In cazul cuplajelor care functioneaza cu viteze periferice v > 25m/s este obligatorie echilibrarea dinamica.
- Pentru functionarea corespunzatoare este necesara o coaxialitate riguroasa a arborilor, deoarece defectele de aliniere au drept consecinta ...

Alte referate despre: reconditionarea cuplajelor, referat reconditionarea cuplajelor, referate reconditionare cuplaje

Motoare electrice

Motoarele electrice transforma energia electrica absorbita din retelele de alimentare in energie mecanica. Aceasta transformare se face prin cuplajul electromagnetic in rotatie, al celor doua circuite electrice (circuitul statoric si circuitul rotoric).

Alte referate despre: motoare electrice, motoare electrice referat, referat motoare electrice

Asamblari bolturi si suruburii

Asamblarea cu bolturi
Bolturile sunt organe de masini de forma cilindrica utilizate ca elemente de legatura in articulatii, pentru pozitionarea sau solidarizarea unor organe de masini, ca organe de siguranta, la transmiterea momentelor de torsiune (cuplaje cu bolturi, cuplaje cu bolt de forfecare). Acestea elemente sunt standardizate ca forme si dimensiuni.

Alte referate despre: asamblari cu bolturi si suruburi, asamblare prin bolturi si suruburi, asamblari demontabile cu suruburi

Cuplaje

Cuplajele cu manson din doua bucati trebuie sa asigure preluarea si transmiterea momentului arborelui numai prin frecarea dintre suprafetele de contact ale fusurilor si mansonului (fig 2 c).In acest scop, cele doua jumatati de manson se strang puternic pe capetele arborilor prin intermediul uni numar z de 6-8 suruburi.

Alte referate despre: cuplaje, lagare cuplaje si ghidaje, cuplaje referat

Arborii, organe de masini

2.Clasificarea arborilor
A. dupa conditia de functionare :
1. in functie de functionare :
- static determinati (intre reazeme);
- static nedeterminati (in afara reazemelor).
2. in functie de comorarea la vibratie a arborilor (turatia de regim/turatia critica):
- rigizi (n < n Cr);
- elastici (n > n Cr).
3. in functie de tiul de solicitare :
- arbori de torsiune;
- arbori solicitati compus : tensiune si incovoiere;
4. in functie de ozitia in care lucreaza :
- orizontala;
- verticala;
- inclinata.

Alte referate despre: arbori organe de masini, arborii organe de masini, arbori-organe de masini

Arborii

Partile componente ale unui arbore drept sunt: zona de calare (1), fusuri (2), corpul arborelui (3), lagare (4).
Arborii cotati sunt organe de masinicare se construiesc pentru a contribui la transformarea miscarii de rotatie in miscare de translatie. Acestia sunt utilizati in special la masinile montate cu abur si cu ardere interna la pompe, compresoare care prin intermediul mecanismului biele – manivela transforma miscarea rectilinie alternativa a pistoanelor in miscare de rotatie al arborelui cotit.

Alte referate despre: arbori, arbori si osii, arborele

Proteine de cuplaj si rolul lor in transductia semnalului biologic

Regiunea subunităţii α care pare a interacţiona cu lanţul polipeptidic al receptorului este o regiune elicoidală de tip a amfipatică, localizată la nivelul capătului carboxi al subunităţii α. Un situs probabil a interacţiona cu complexul βγ este o secvenţă de aminoacizi de la capătul amino.

Alte referate despre: proteine g transductia semnalelor, transductia semnalelor, transductia semnalelor la plante

Amplificatorul de semnal mic

Se va reprezenta grafic AdB= AdB(Uin).
Caracteristica de frecvenţă:
Se fixează o valoare constantă pentru semnalul de intrare şi se variază frecvenţa acestuia conform tabelului de mai jos. Uin=30[V]

Alte referate despre: amplificator de semnal mic, amplificator de semnal mic cu 2 tranzistoare jfeet canal n, amplificatorul de semnal mic

Tranzistoare

a) Alcatuirea: - Dintr-un monocristal de germaniu sau siliciu in care se creeaza prin impurificare trei regiuni despartite prin doua suprafete. Regiunile de la extremitati au acelasi tip de conductibilitate (p/n) acestea se numesc Emitor si Colector . Regiune centrala are conductibilitate opusa fata de cele de la extremitati si se numeste Baza. Pe suprafetele fiecarui regiuni se depune cate un strat metalic de contact pe care se sudeaza firele de conexiune.

Alte referate despre: tranzistoare, tranzistoare referat, referat tranzistoare

Instalatii de aeronave

Ele au avantajul ca dezvolta puteri mari, ceea ce permite ca pornirea MTG sa se faca in timp scurt si, daca este nevoie, sa se repete de mai multe ori procesul de pornire.Ca dezavantaje trebuie luate in considerare complexitatea constructiei, greutatea si cresterea
timpului pregatirilor pentru efectuarea pornirii.Turatiile foarte mari, pe care le au turbocompresoarele de pornire, necesita folosirea unor reductoare intermediare, care pot fi de tip cu roti dintate sau cu cuplaj hidraulic.

Alte referate despre: instalatii de aeronave, instalatii electrice de la bordul aeronavelor, referat despre instalatiile aeronavelor

Transformatorul de curent

Reactanta secundarului este necesar sa fie, la frecventele de interes, semnificativ mai mare decat rezistenta sa totala (XLS > 10 RS) pentru a avea in secundar un curent care sa reflecte cu precizie curentul primar. Reactanta se poate calcula cu formula:
ZL = 2p f N2 AL / 109
unde f = frecventa de lucru in Hz:
N = numarul de spire;
AL = inductanta caracteristica in mH/1000 spire
ZR = reactanta inductiva in Ohm-i.

Alte referate despre: transformatorul de curent, transformator de curent, transformatoare de curent

Transformatorul de curent

Rezistenta parazita produce în circuitul primar o cadere de tensiune la fel ca o rezistenta reala de aceasi valoare în serie cu primarul.
Comportarea neideala a transformatorului de curent necesita cateva precizari. În masuratorile de curenti la frecvente joase pana la moderate (

Alte referate despre: referate transformator de curent, transformatoare de curent referat, transformator de curent electric

Convertor tensiune - frecventa cu astabil simetric cu reactie capacitiva intre emitoare

Aceste variatii se transmit cu semnul (-) prin Q4,R10,R11,Q2 la emitorul lui Q1 intarind perturbatia initiala , si cu semnul (+) prin Q3,R5,R6 la baza lui Q1 determinind deschiderea mai rapida a lui Q1 (a se urmari variatiile potentialelor reprezentate cu sageti rosi in fig.1). Ca la orice sistem cu reactie pozitiva pot exista doua stari stabile corespunzatoare intrarii in limitari (de tensiune , de curent , saturare sau blocare adispozitivelor active.

Alte referate despre: convertor tensiune frecventa, convertorul tensiune-frecventa, schema convertor tensiune frecventa

Transformatorul electric

Pentru o putere in linie egala cu cea furnizata de alternator, intensitatea curentului va fi de douazeci de ori mai mica, deci pierderile prin efect Joule de 400 ori mai mici, de unde rezulta posibilitatea unui transport economic de energie electrica la distante mari prin conductori subtiri.

Alte referate despre: transformatorul electric, transformator electric, transformatorul electric referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK