Cupru referat

Cupru

Este sigur că grecii şi apoi romanii extrăgeau cupru din insula Cipru (începând cu anul 1.500 î.e.n.). Tot pe insula Cipru se făcea prelucrarea cuprului în bronz. Denumirea latină ,,aes Cyprium” înseamnă metal din Cipru ; numele aes reprezintă atât cuprul, cât şi bronzul (aliajul cupru-cositor) şi apoi chiar alama (aliajul cupru-zinc). O lămurire este însă necesară. În mica introducere, de la metelele cunoscute în lumea antică, sunt menţionate 7 metale, între care nu este cuprins zincul. Şi totuşi au fost găsite obiectele, care la analiza chimică arată neândoios prezenţa zincului.

Dar zincul nu era cunoscut ca metal izolat, independent, iar faptul că el apare totuşi în unele obiecte antice de alamă se explică într-un singur fel. La prelucrarea minereurilor de cupru pentru extragerea metalului se amestecă şi minereuri de zinc şi astfel rezultă direct ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 275kb
Downloads: 5970
Materia: Chimie

Cuprul

Cuprul a jucat un rol insemnat in istoria civilizatiei omenesti, fiind primul metal fabricat pe scara mai mare si utilizat pentru scopuri practice. Din sapaturile facute la Suza si in orasele sumeriene, rezulta ca aurul si argintul au fost cunoscute dupa cupru. Dupa cunostintele noastre actuale, cuprul a fost descoperit pe la anul 6000 i. Hr., de un popor locuind in Turkestan sau pe versantul sudic al Caucazului.

Alte referate despre: cuprul, aliajele cuprului, cuprul referat

Cuprul

Cuprul
Judecând după obiectele vechi de cupru descoperite, se poate afirma că acest metal a apărut în Egipt, cu 5.000 de ani î.e.n. şi apoi, cam cu un mileniu mai târziu,în regiunea dintre Tigru şi Eufrat, unde se dezvoltase civilizaţia sumeriană. În Egipt, pe vremea faraonului Turmes cuprul se exploata în Peninsula Sinai (azi bogată în petrol) şi şi era cunoscută sub numele de komt.

Alte referate despre: utilizarile cuprului, cuprul si aliajele sale, obtinerea cuprului

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
Coroziunea locală poate fi de mai multe feluri:
• Coroziunea punctiformă, care se localizează pe suprafeţe mici (puncte de coroziune);
• Coroziunea sub suprafaţă, care începe la suprafaţă dar se extinde de preferinţă sub suprafaţa metalului provocând umflarea şi desprinderea metalului (pungi de coroziune);

Alte referate despre: coroziunea metalelor, coroziunea metalelor referat, referat coroziunea metalelor

Experimente chimie

1. Pentru a obtine cristale mari procedam in felul urmator: preparam o solutie saturata de sulfat de cupru la 35 0C si o turnam intr-un pahar Berzelius curat. In ziua urmatoare, la baza paharului vom observa numeroase cristale de sulfat de cupru. Alegem un cristal mai marisor si-l suspendam cu ajutorul unei sarme subtiri sau cu un fir de ata si a unei baghete din sticla, in solutia saturata (pregatita din nou) de sulfat de cupru. La cateva zile cristalul incepe sa creasca, de aceea este necesar sa folosim un pahar cu diametrul suficient de mare. Putem obtine un cristal de cateva sute de grame.

Alte referate despre: experimentul philadelphia, experimentul philadelphia einstein, experimente fizica

Nichelul - prezentare

Nichelul este elementul chimic cu numarul atomic 28 situat in grupa a VIII-a secundara, perioada a 4a fiind un metal de tranzitie.Nichelul are simbolul Ni, iar denumirea sa provine din limba greaca Nickel cea ce inseamna “diavol”.A fost descoperit in anul 1751 de catre Alex Cronstedt.

Stare naturala, raspandire in natura

Nichelul este un metal raspândit în diverse produse chimice şi aliaje constituind circa 0,008% din scoarţa pământului. De asemenea se gaseste in cantitati mari in nucleul Pamantului, in proportie de 10%, aceste resurse fiind incaccesibile. Se gasestie si in apele marilor si oceanelor dizolvate aproximativ 8 miliarde tone.

Nichelul se gaseste de asemenea in milerit(combinatii nichel-sulf), nichelina(nichel-arsenic), gersdarffit(nichel-sulf-arsenic), pentlandit(sulfuri de nichel-fier:[(NiFe)9S8]). Principalele zone in care se gaseste sunt:Rusia, Australia, ...

Alte referate despre: nichel, nichelul, metale aluminiu titan nichel

Amestecuri

Referat despre Amestecuri
Amestecurile se formeaza prin combinarea a doua sau mai multe substante in aceeasi stare de agregare sau in stari de agregare diferite.Amestecurile pot fi: in stare gazoasa: aerul; in stare lichida: ulei + apa, apa + vin; in stare solida: aliaje, fer+sulf; in toate cele trei stari de agregare: apa tulbure(apa+nisip+aer).

Alte referate despre: amestecuri de substante intalnite in viata cotidiana, amestecuri de substante, amestecuri

Aliajele

Proprietatile fizice ale unui metal, precum rezistenta, duritatea, punctul de topire si conductivitatea electrica, depind de structura sa cristalina. Aceasta se modifica atunci cand metalul este amestecat cu o alta substanta. Aliajul rezultat are o structura diferita de a componentelor sale, astfel încat si proprietatile sale sunt diferite.Unele aliaje contin nemetale, precum carbonul, siliciul si fosforul, dar majoritatea aliajelor sunt facute în întregime din metale.

Otelul este un aliaj de fier si carbon, dar otelurile aliate au elemente de aliere aditionale, precum nichelul, siliciul, manganul si cromul. Acestea modifica structura de baza a otelului, astfel încat se pot aplica forme variate de tratare pentru a face otelul sa fie mai dur, mai moale, mai elastic sau mai rezistent, ...

Alte referate despre: aliaje, aliajele, aliaje si importanta lor in practica

Aliaje

Proprietatile fizice ale unui metal ,precum rezistenta, duritatea, punctul de topire si conductivitatea electrica , depind de structura cristalina.Aceasta se modifica atunci cand metalul este amestecat cu o alta substanta. Aliajul rezultatul are o structura diferita de a componentelor sale astfel incat si proprietatile sale sunt diferite. Unele aliaje contin nemetale, precum carbonul , siliciul si fosforul, dar majoritatea aliajelor sunt facute in intregime din metale.

Aliaje. Oteluri aliate
Otelul este un aliaj de fier si carbon, dar otelurile aliate au aliere aditionale, precum nichelul, siliciul, manganul si cromul. Acestea modifica structura de baza a otelului , astfel incat se pot aplica forme variate de tratare pentru a face otelul sa fie mai dur,mai moale, mai elastic sau mai rezistent,in ...

Alte referate despre: aliaje neferoase, aliajele fierului, aliaje de aluminiu

Determinarea cuprului din alama prin metode colorimetrice

"Determinarea cuprului din alama prin metode colorimetrice"
3. Fotoluminiscenta : bazata pe masurarea intensitatii luminii emisa de o substanta sub influenta energiei radiante incidente

Alte referate despre: determinarea cuprului din alama prin metode colorimetrice, determinare cuprului din alama, determinarea cuprului din alama

Curentul electric in electroliti

Curentul electric in electroliti:Metode: - verbele cu elemente de conspectare,
-prolematice
Sarcini – necesită operaţii logice complicate
Conspectare : Procesul de dirijare a ionilor către electrolizi şi transformarea lor în atomi sau radicali prin neutralizare se numeşte electroliză
sau : Totalitatea proceselor electrochimice care au loc la electrolizii întroduşi în electroliţi la trecerea curentului prin ei, poartă denumirea de electroliză.

Alte referate despre: curentul electric in electroliti, curenti electrici in electroliti, curent electric cu electrolit

America de nord - resurse

Regiunea subpolara, restransa ca areal productiv si in care predomina pasunile naturale, pe baza carora se practica cresterea de tip transhumant a animalelor :reni, elani si altele(Tara de Foc, Canada). Se cultiva, pe suprafete restranse , si unele plante: orz, ovaz, cartofi. (Arhipelagul Canadian).Peisajele montane dezvolta etaje in functie de altitudine si latitudine unde se gasesc muntii.Tipice sunt colientele , templadele, friadele plasate in Mexic si stepele aride din Anzi.

Alte referate despre: america de nord resursele naturale, america de nord resurse, america de nord resurse naturale

Metalurgia cuprului

Pirometalurgia cuprului.La baza extragerii cuprului din sulfurile de cupru, prin procedeul pirometalurgic stau urmatoarele procese de baza:
a) Topirea in suspensie. In tara noastra pentru topirea in suspensie se aplica procedeul cu folosirea aerului preincalzit (procedeul de la Outokumpu-Finlanda), care foloseste ca incarcatura: 85% concentrat cupros si pirita aurifera si 15% cuart macinat la finetea concentratului.

Alte referate despre: metalurgia cuprului, poluanti in metalurgia cuprului, metalurgia cuprului referat la chimie

Oceania si Australia

Parteneri pentru export: Japonia, Statele Unite, Korea de Sud,
Singapore, Noua Zeelanda, Hong Kong, Taiwan, Marea Britanie.

Alte referate despre: oceania si australia, pozitia fata de oceane a australiei, oceanele si australia

Elemente galvanice

Înainte de a fi aşezat în cutia de zinc, aglomeratul se usucă. Ca electrolit al elementului serveşte ţipirigul presărat în element sub formă de praf. Deasupra, elementul este prevăzut cu. două orificii unul cu diametrul mai mare pentru turnarea apei şi al doilea, cu diametrul mai mic, pentru ieşirea gazelor, care se formează în timpul funcţionării elementului.

Alte referate despre: elemente galvanice, elementul galvanic, element galvanic

Mineralele

Prin zgârâierea unui mineral se produce o pulbere. Uneori culoarea
acestei pulberi difera de cea a mineralului. De exemplu, pulberea
mineralului negru hematite este rosu, pe când pulberea magneziului,
care este asemanator cu hematitul, este neagra.

Alte referate despre: saruri minerale, ape minerale, apele minerale

Socul Electromagnetic (EMP)

In explozia nucleara sunt produse raze gama care interactioneaza cu moleculele din aer producind electroni prin efectul “Compton”.Astfel un foton din razele gama se loveste de un electron al unei molecule din aer si energia acestuia este transferata electronului.Aceste interactii au loc in asa fel incit fotonul isi pierde energia initiala si isi schimba directia iar electronul prin conservarea energiei si a momentului devine un electron Compton de “recul”.

Acesti electroni ating viteze mult mai mari decit ionii astfel creati de sarcina pozitiva.Aceasta separare de sarcini duce la formarea uniu cimp electric foarte puternic.Electronii sunt atrasi de ioni are formeaza un curent conductor direct proportional cu efectul Compton.De asemenea acest curent are sensul invers fata de cimpul electric limitind cimpul si oprindu-i cresterea.

Cimpul electric produs de EMP dureaza foarte putin timp inainte ...

Alte referate despre: socul electromagnetic, forta electromagnetica, soc anafilactic

Procente de apa in organismul uman

S-a constatat că prin completa oxidarea a 100 grame de grăsime se formează 107 grame de apă , din 100 grame de amidon se formează 55 de grame de apă , din 100 grame de albumină se formează 41 grame de apă . Dintr-un alt punct de vedere alimentele conţin o însemnată cantitate de apă împreună cu alte substanţe hrănitoare . De regulă fructele şi vegetalele conţin peste 90 % apă , iar alimentele pe care le numim uscate ( pâinea , carnea ) conţin între 60 şi 85 % apă .

Alte referate despre: procentele de apa in organismul uman, ce procent de apa contine organismul uman, apa in organismul uman

Protocolul xDSL

Următoarea generaţie, arhitectura DSLAM care suportă servicii multiple, tehnologie şi transport, asigură că investiţiile în infrastructura existentă rămân protejate. DSL poate suporta servicii comerciale avansate ca şi DSL de foarte mare viteză (VDSL) şi noi variaţii descoperiri şi bineînţeles tehnologii ca şi ISDN (IDSL).

Alte referate despre: protocol, protocolul de la kyoto, protocolul de la kyoto referat
Referate afisate : 19
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles