Dale carnavalului rezumat pe acte

Nulitatea actului juridic

Deosebiri:daca nulitatea presupune un act nevalabil, rezolutiunea presupune un act valabil incheiat-daca nulitatea se aplica oricarui act juridic civil, rezolutiunea priveste doar contractele sinalogmatice cu executare uno-ictu.-daca la nulitate cauzele sunt conteporane momentului incheierii actului, la rezolutiune cauza - neexecutarea culpabila de catre una dintre parti - este ulterioara momentului incheierii.

Prescriptia extinctiva este supusa unor reguli diferite, in ce priveste inceputul ei. b)Nulitate - reziliere.Rezilierea este incetarea -desfacerea -unui contract sinalogmatic, cu executare succesiva, pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre una din parti.Intre nulitate si reziliere exista, in esenta, aceleasi asemanari si deosebiri ca si in cazul nulitate-rezolutiune, cu mentiunea ca efectele, de data aceasta, nu sunt retroactive, ci numai pentru viitor.(exemplu.nunc.)

c)Nulitate - caducitate. Caducitatea este o cauza de ineficacitate constand in faptul ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 21kb
Downloads: 1
Materia: Drept

Modalitatile actului civil

Nerespectarea acestor conditii atrage ineficienta inscrisului doveditor, ceea ce inseamna ca inscrisul este lipsit de efectele sale in materie de proba dar nu afecteaza validitatea operatiilor juridice, care poate fi dovedita, eventual, prin alte mijloace de proba. Daca inscrisul reprezinta o conditie pentru validitatea chiar a operatiilor juridice (caz actelor juridice solemne), nulitatea inscrisului atrage si nulitatea actului juridic.

Alte referate despre: modalitatile actului juridic civil, actul civil, nulitatea actului civil

Procesul legislativ ca factor de dereglare si inefectivitate

De aceea, nici unul dintre criteriile amintite anterior privind validitatea şi eficienţa legislaţiei nu-şi regăsesc o expresie adecvată în dinamica procesului legislativ de după decembrie 1989, în special în domeniul prevenirii şi combaterii fenomenului de corupţie.

Alte referate despre: procesul legislativ ca factor de dereglare, rolul parlamentului in procesul legislativ, procesul legislativ national

Nulitatea actului juridic

FUNCTIILE NULITATII
Functia preventiva- consta in efectul inhibitoriu pe care il exercita asupra subiectelor de drept civil, tentate sa incheie actul juridic civil cu nerespectarea conditiilor sale de validitate. Functia sanctionatorie- presupune tocmai inlaturarea efectelor contrare legii. Functia de mijloc de garantie a principiului legalitatii apare ca un mijloc de asigurare a respectarii ordinii publice si bunelor moravuri.

DELIMITAREA NULITATII
Pentru o mai buna intelegere a nulitatii este necesar sa o delimitam de alte cauze de ineficacitate a actului juridic civil precum ar fi : rezolutiunea, rezilierea, caducitatea, revocarea, inopozabilitatea.

NULITATE-REZOLUTIUNE. Delimitarea presupune cunoasterea conceptelor in cauza, semnaland asemanarile si deosebirile de regim juridic dintre ele. Nulitatea reprezinta lipsirea de efecte a unui act juridic incheiat cu nerespectarea normelor privind conditiile de validitate. Rezolutionarea consta in desfiintarea unui contract sinalogmatic, ...

Alte referate despre: nulitatea actului juridic civil, nulitatea actului juridic, efectele nulitatii actului juridic

Nulitatea absoluta si nulitatea relativa

4. Conceptia despre nulitate
In decursul timpului, conceptia despre nulitatea actului juridic civil a cunoscut o anumita evolutie. Intr-un trecut mai indepartat, conceptia asupra nulitatii era sintetizata in regula: quod nullum est, nullum producit effectum, adica un act lovit de nulitate nu poate produce nici un efect. In aceasta conceptie, nulitatea era, in principiu, totala si iremediabila. In doctrina ulterioara, acestei conceptii i s-a spus ca este a actului-organism, in sensul ca nulitatea actului juridic civil era asemanata cu boala organismului uman.

Alte referate despre: nulitatea absoluta si nulitatea relativa, nulitate absoluta si nulitate relativa, diferenta dintre nulitatea absoluta si nulitatea relativa

Efectele actului juridic civil

10. “Cand intr-un contract s-a pus anume un caz pentru a se explica obligatia, nu se poate sustine ca printr-acesta s-a restrans intinderea ce angajamentul ar avea de derept in cazurile neexprese” (art. 985 C.civ)

Alte referate despre: efectele actului juridic civil, principiile efectelor actului juridic civil, principiul relativitatii efectelor actului juridic civil

Suspendarea contractului de munca prin act unilateral al patronului

Suspendarea contractului de munca prin act unilateral al patronului
Contractul individual de muncă este o înţelegere încheiată în scris, prin care o parte-salariatul- se obligă la prestarea în timp a unei munci în folosul şi în subordinea celeilalte părţi-angajatorul-iar acesta îi asigură, la rândul său, plata salariului şi condiţii adecvate de muncă.
Suspendarea contractului de munca prin act unilateral al patronului

Alte referate despre: suspendarea contractului de munca, suspendarea contractului de munca referat, suspendare contract de munca

Contracte civile

O persoana juridica nu poate incheia conventii civile pentru desfasurarea activitatilor inscrise in obiectul de activitate al unitatii, principal sau secundar, si nici pentru activitatile prevazute a se desfasura prin posturile cuprinse in statul de functii al unitatii.

Alte referate despre: contracte civile, contractele civile, clasificarea contractelor civile

Studiu legislativ privind accizele

Agentii economici care comercializeaza bunuri de natura celor prevazute in anexa nr. 1, introduse in tara de catre persoane fizice, neinregistrate ca agenti economici, sunt obligati sa retina si sa verse la bugetul de stat accizele stabilite potrivit legii.

Alte referate despre: studiu legislativ privind accizele pentru cafea, studiu legislativ privind accizele la cafea, studiul legislativ privind accizele

Expertiza merceologica - aspecte legislative

2.Calitatea de expert
Instanta de Judecata are dreptul inscris in lege de a folosi specialisti de inalta calificare pentru rezolvarea unor probleme specifice domeniului activitatii acestora din urma.(ca urmare a faptului ca judecatorii si arbitrii comerciali nu pot avea cunostinte aprofundate in toate domeniile). Cuvantul "expert" atribuit persoanei care efectueaza expertiza intr-un anumit domeniu desemneaza pe acei specialisti care prin pregatirea lor au dobandit o competenta deosebita in intelegerea si rezolvarea celor mai complexe probleme specifice domeniului activitatii lor.Expertul este un auxiliar al instantei fara a fi martor. Concluziile expertului au insa putere probatorie (relativa).

Alte referate despre: expertiza merceologica, raport de expertiza merceologica, expertiza merceologica referat

Actul creatiei argheziene in poezia Testament si Cuvant

Aceasta cauta frumosul artistic in toate aspectele vietii.Poezia “Testament” exprima dureri seculare spre exemplu “ocara”,”durerea surda si amara” in care se regaseste rolul etic.Imaginile regasite in poezie nu sunt estetice,ex:”ciorchini de negi”.Tema poeziei este creatia lasata mostenire unui fiu spiritual.

Alte referate despre: actul creatiei argheziene in poezia testament si cuvant 3x puncte, actul creatiei argheziene in poezia testament, actul creatiei argheziene

D-ale carnavalului - Ion Luca Caragiale

PAMPON (intrând prin fund): Aici este frizăria lui d. Nae Girimea?...
IORDACHE (sculându-se politicos): Da, poftiţi... Barba? părul?
PAMPON: Nimic...
IORDACHE: Atunci, poate, vă spălaţi la cap?
PAMPON: Eu nu mă spăl niciodată la cap, pentru că sufăr de...
IORDACHE: De măsea? Ştii cum ţi-o scoţ? Odată... pac!
PAMPON: Ei, nu de măsea... sufăr de bătăi...
IORDACHE: De bătăi ?... Ştii cum le...

Alte referate despre: d ale carnavalului ion luca caragiale rezumat, d ale carnavalului ion luca caragiale, rezumat d ale carnavalului ion luca caragiale

Interpretarea artistica-act creator

Artele se dosebesc între ele după natura imaginilor artistice folosite, ceea ce înseamnă că fiecare artă operează cu mijloace proprii, specifice, aceste mijloace având uneori puncte commune, dar alteori fiind total diferite de la o artă la alta.

Alte referate despre: artistul este creatorul lucrurilor frumoase, actul creator, act creator

Actul capitularii Germaniei

Aceasta dilema a fost rezolvata pe calea armelor. Pe 8 mai, Schorner a parasit postul sau de comanda si a fugit in Austria. Uniunea Sovietica a organizat Ofensiva Praga, in timpul careia o coplesitoare forta sovietica a fost aruncata in lupta impotriva Grupului de Armate Centru, care a fost fortat sa capituleze pe 11 mai.[1] (Trupele sovietice au intrat in Praga pe 12 mai). Dupa semnarea acestui act al capitularii, Inaltul Comandament a emis ordine catre toate fortele armate de sub comanda sa, cerandu-le sa inceteze toate operatiunile exact la ora 23:01 Ora Europei Centrale a zilei de 8 mai 1945.[2][3] acest act al capitularii legaliza capitularea neconditinata a tuturor fortelor germane, punand astfel capat razboiului in Europa.

Alte referate despre: actul administrativ german, actul aditional secret dintre germania si rusia, referat germania

Acte necesare pentru infiintarea unei firme sau societati comerciale

Se prezinta acordul coproprietarilor (daca acestia exista).Daca sediul este situat intr-un imobil cu destinatia locuinta (bloc), care intra sub incidenta Legii locuintelor nr. 114/1996, se realizeaza schimbarea destinatiei din locuinta in sediu social si, potrivit legii, este obligatoriu:Sa se prezinte si avizul favorabil al asociatiei proprietarilor, sau Daca nu exista asociatia proprietarilor, se prezinta avizul favorabil al titularilor contractelor de inchiriere sau al proprietarilor din locuintele cu care se invecineaza spatiul, pe plan orizontal si vertical.

Alte referate despre: acte necesare pentru infintarea unei firme sau societati comerciale, acte necesare pentru infiintarea unei firme, acte necesare pt infiintarea unei firme

Act constitutiv - contract de societate

3. Societatea comerciala “Aladin S.R.L. persoana juridica , cu sediul in Galati , str. Brailei nr.5, inmatriculata la Oficiul Registrului comertului sub nr.J48/ 6458 /1997 , reprezentata prin d-na Lache Emilia in calitate de asociat unic .

Alte referate despre: act constitutiv contract de societate, actul constitutiv contractul de societate si statut, act constitutiv contract de societate pe actiuni

Descoperirea actului de proprietate

Actul precizeaza clar ca Guvernul Statelor Unite ale Americii cedeaza proprietatea "pentru a fi transformata intr-un parc national sau pentru scopuri de recreatie, in beneficiul cetatenilor statului New York". Guvernul isi rezerva insa dreptul de a lua din nou in proprietate terenul in caz de necesitate legata de apararea Statelor Unite. Actul este intitulat "Act de Renuntare la Pretentii", nefiind propriu-zis un act de transfer de proprietate.

Alte referate despre: act de proprietate, elementele actului de proprietate, anularea actului de proprietate de prefect legislatie

Actul de la 23 august 1944

La 12 aprilie 1944, sovieticii au cerut, in discutiile de la Stockholm intre Frederic Nanu si Alexandra Kollontay, incheierea armistitiului. in aceeasi zi, la Cairo, lui Stirbey i s-au comunicat conditiile armistitiului, si anume intoarcerea armelor impotriva hitleristilor, refacerea frontierei din 1940 intre Romania si Uniunea Sovietica, plata unor despagubiri si reparatii de razboi.

Alte referate despre: actul de la 23 august 1944, consecintele actului de la 23 august 1944, urmarile actului de la 23 august 1944
Referate afisate : 18
Medie note: 8.73 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK