Dan brown inger si demon

Dan Brown - Ingeri si demoni

"Dan Brown - Ingeri si demoni"
Cea mai importantă instituţie de cercetare ştiinţifică din lume — Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire (CERN), din El¬veţia — a reuşit recent să producă primele particule de antimaterie. Antimateria este identică cu materia obişnuită, cu excepţia faptului că este formată din particule a căror sarcină electrică este opusă celei din materia „normală”.
"Dan Brown - Ingeri si demoni"

Nivel: Liceu
Dimensiune: 677kb
Downloads: 3884
Materia: Diverse

Ivanhoe - Walter Scott

Aflat în cortul său, Cavalerului Dezmoştenit i se aduc caii şi armurile cavalerilor învinşi. El preferă însă bani - câte cincizeci de ţechini de la fiecare cavaler, ca răscumpărare; de la Brian de Bois-Guilbert nu acceptă nimic, spunând că lupta dintre ei nu s-a sfârşit deocamdată.

Alte referate despre: ivanhoe walter scott, ivanhoe walter scott rezumat, ivanhoe-walter scott

Codul lui Da Vinci de Dan Brown

― Iar în noaptea asta va reveni în mâinile posesorilor lui de drept. Spune-mi unde e ascuns, şi te las în viaţă.
Albinosul îşi îndreptă arma spre ţeasta bătrânului:
― E un secret pentru care merită să mori?
Saunière abia mai putea respira.
Matahala îşi lăsă puţin capul pe umăr, privind în lungul ţevii, gata să tragă.
Custodele îşi ridică mâinile în semn de apărare:
― Aşteaptă... şopti el. Îţi voi spune tot ce vrei să ştii.
Apoi rosti lent, cu grijă, cuvintele pe care le repetase de atâtea ori înainte, minciuna pe care o pregătise de mult... şi pe care se rugase să nu fie vreodată nevoit s-o spună.

Alte referate despre: codul lui da vinci de dan brown, eseu codul lui da vinci de dan brown, codul lui da vinci de dan brown rezumat

Dan Brown - Fortareata digitala

— Susan, David sunt. Te am trezit?
Zâmbi şi se rostogoli în pat.
— Te visam. Vino să ne jucăm.
El râse.
— E încă întuneric afară.
— Mmm, gemu ea senzual. Atunci chiar că trebuie să vii să ne jucăm. Putem să dormim un pic înainte de a pleca spre nord.
David lăsă să i scape un oftat de frustrare:
— De asta te sun. În legătură cu excursia. Trebuie să o amân.
Susan se deşteptă brusc:
— Ce?!
— Îmi pare rău. Trebuie să părăsesc oraşul. Mă întorc mâine. Putem pleca la prima oră a dimineţii. Ne mai rămân două zile.
— Dar am făcut rezervarea, rosti ea, rănită. Am obţinut vechea noastră cameră de la Stone Manor.
— Ştiu, dar...

Alte referate despre: dan brown fortareata digitala, dan brown fortareata digitala rezumat, dan brown fortareata digitala download

Jean Baptiste Poquelin de Moliere

aceste au fost argumentele lui Houssaye Arsene, lipsite de logica si cu confuzii ignorante, care nici nu trebuie criticate.Dar sistema lui M.Loiseleur sint mai serioase, el nu merge mai departe de idea ca Madlene era mama Armandei. Aceasta chiar era o opinie populara, opinie, viziune bazata pe birfele lui Montfleury, un rival de a lui Moliere, dar care era si era autoritar fiindac isi impunea drepturile asupra "La Fameuse comidienne" (1688), a carui autor era anonim, si asupra numai prejoase piese "Elomire hypochondre".

Alte referate despre: jean baptiste poquelin de moliere, jean baptiste poquelin moliere, jean baptiste poquelin moliere tartuffe

John Keats

Desi doar 25 de ani de viata i-au fost haraziti, acestia au fost niste ani miraculosi, începând cu majoratul acestuia, deoarece a reusit sa se impuna ca poet national, pe drept cuvânt, înfruntând multe dificultati de ordin pecuniar si familial, chiar.

Alte referate despre: john keats, john keats endymion, john keats poems

Dan, capitan de plai

Dan, capitan de plai.Vasile Alecsandri (1818-1890) este una dintre cele mai mari personalitati culturale ale perioadei pasoptiste , care a adus o contributie majora la dezvoltarea literaturii romane, atat prin talentul sau de scriitor, cat si prin varietatea tematicii abordate. „Dan, capitan de plai”, de Vasile Alecsandri este o opera epica deoarece autorul isi exprima gandurile si sentimentele in mod indirect, prin intermediul actiunii si al personajelor, iar inatamplarile sunt povestite de narator, respectandu-se ordinea fireasca a momentelor subiectului.Dan, capitan de plai

Alte referate despre: caracterizarea lui dan capitan de plai, dan capitan de plai rezumat, dan capitan de plai

Crearea, natura si caderea ingerilor

Crearea, natura si caderea ingerilor:Îngerii reflectă perfecţiunea divină: bunătate şi generozitate infinită, fiind capabili de o dragoste nelimitată şi beneficiind mereu de o mare fericire pe care doresc să o împărtăşească cu noi. Ei cunosc instantaneu consecinţele nenumărate ale unui principiu sau miile de faţete ale realităţii.

Alte referate despre: caderea ingerilor, despre caderea ingerilor, caderea ingerilor in pacat

Dan, capitan de plai - Vasile Alecsandri

Compoziţia şi subiectul.
Dan, căpitan de plai este împărţit în şapte capitole – tablouri (numerotate de autor cu cifre latine), fiecare cuprinzînd relatarea uneia din întîmplările care contribuie la conturarea subiectului. În expoziţia (I,II) sunt prezentaţi eroii – Dan, care trăieşte ,,pe-un munte păduratic”, află, ascultînd ce vorbesc ,,doi vechi stejari”, că-i ,,sabie în ţară”, c-au năvălit tătarii şi ,,ţara-i în foc”. Vulturii şi ulii (simbolizind pe tătari) îi confirmă spusele stejarilor. El hotărăşte să plece deîndată împotriva cotropitorilor (intriga), zicîndu-şi:,,O, Doamne sfinte, mai dă-mi zile de trai/Pîn ce-oi strivi toţi lupii, toţi şerpii de pe plai”.
Capitolele III – IV (subiectul propriu-zis) prezintă întîlnirea lui Dan cu Ursan, ca şi descrierea luptei celor doi viteji cu oastea tătărească, luptă care constituie totodată şi punctul culminant al poemului. Cei doi sunt înzestraţi de autor cu puteri ...

Alte referate despre: dan capitan de plai vasile alecsandri, dan capitan de plai vasile alecsandri caracterizarea poemului, dan capitan de plai-vasile alecsandri

Dan, capitan de plai

Poemul se remarcă într-o deăvîrşită construcţie epică, evidentă din felul în care este condusă acţiunea, cum sunt înlănţuite diferite episoade. Acţiunea se desfăţoară într-o gradaţie continuă şi logică, din momentul în care Dan află de năvălirea tătarilor şi pînă la stingerea lui, în cortul hanului Ghirai.
Naraţiunea faptelor se împleteşte strîns cu dialoguri concise, dar care dau dinadism, cu portretele eroilor, cu descrieri plastice (cum este tabloul zguduitor al arderii satelor în flăcări).

Alte referate despre: dan capitan de plai caracterizarea lui dan, dan capitan de plai caracterizare, rezumat dan capitan de plai

Dan capitan de plai rezumat

Primul tablou îl prezintă pe „bătrânul Dan”, vestit „căpitan de plai”, trăind ca „şoimul singuratic”. Deşi erou al vechilor timpuri el continua să-şi apere ţara cu mândrie.
„ Deci îi plăcea să-nfrunte cu dalba-i vitejie
Pe cei care prin lume purtau bici de urgie,
Şi mult iubea când ţara stiga: La luptă, Dane!
Să vânture ca pleava oştirile duşmane.„

Alte referate despre: caracterizare dan capitan de plai, dan capitan de plai povestire, dan capitan de plai momentele subiectului

Dan,capitan de plai

Apoi il roaga pe han sa-l lase sa mai sarute o data pamantul tarii inainte de a muri. Impresionat, Ghirai isi da consimtamantul: ii dezleaga lanturile si ii da chiar calul sau pentru a se intoasrce in tara. Dupa ce trece Nistrul, batranul ostean, respirand aerul Moldovei, mai priveste o data printer lacrimipamantul tarii, apoi ingenuncheaza, se inchina si saruta cu smerenie glia strabuna. Revenit in cortul lui Ghirai ,romanul moare, trezind admiratia dusmanului.

Alte referate despre: rezumat dan capitan de plai de vasile alecsandri, dan capitan de plai-povestire pe momentele subiectului, dan capitan de plai de vasile alecsandri

Dan, capitan de plai

Ca în orice poem eroic , versurile sunt ample , au o tonalitate gravă în concordanţă cu evenimentele relatate.Textul poemului este împărţit în şapte tablouri, fiecare tablou fixând câte un episod important.
Fiind o creaţie epică , subiectul poemului poate fi narat pe momente.
Personajele, puţine la număr , sunt przentate într-o viziune mitică, legendară, concentrându-se cu deosebire asupra actelor de vitejie a celor doi neînfricaţi războinici,Dan si Ursan,în timpul luptelor cu tătarii.
Personajele sunt plăsmuiri ale imaginaţiei poetului şi reprezintă simbolic eroismul popular anonim.

Alte referate despre: povestire dan capitan de plai, momentele subiectului dan capitan de plai, caracterizarea personajului dan capitan de plai

Dan Barbilian

In 1924 se intoarce in tara, iar in toamna anului 1925 este numit profesor suplinitor secundar la liceul din Giurgiu. In anul 1926 este chemat asistent de Titeica, dar isi ia si ore de profesor suplinitor secundar la Bucuresti. In calitate de asistent la catedra lui Titeica functioneaza pana in anul 1932 iar ca profesor secundar la liceele "Spiru Haret" si "Dimitrie Cantemir" profeseaza pana in 1929.

Alte referate despre: dan barbilian, dan barbilian biografie, referat dan barbilian

Demonstratie ca Dan, capitan de plai e poem eroic

Opera Dan, capitan de plai este un poem eroic deoarece este o naratiuune in versuri, e alcatuita din mai multe episoade, are mai multe personaje care sunt insufletite si savarsesc o fapta mareata. In expozitiune autorul il prezinta pe Dan stand singur la hotarele tarii intr-o pestera, pe un munte paduratic. El mediteaza asupra trecerii timpului aducandu-si aminte de tinerete.

Alte referate despre: demonstratie ca dan capitan de plai este poem eroic, demonstratia ca dan capitan de plai este poem eroic, demonstratia ca dan capitan de plai este poem

Dan Macarovici - biografie

Asa cum este ilustrat in LISTA DE LUCRARI anexata, in acest cadru, pe langa modelele de sinteza propriu-zise ale substantelor luminescente si caracterizarea lor, au fost elaborate si procedeele de obtinere si/sau purificare a precursorilor care trebuie sa indeplineasca conditii deosebite, mai ales de puritate.

Alte referate despre: dan macarovici, biografia lui dan capitan de plai, fisa biografica a lui dan capitan de ploaie
Referate afisate : 16
Medie note: 7.89 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles