Dan brown ingeri si demoni

Dan Brown - Ingeri si demoni

"Dan Brown - Ingeri si demoni"
Cea mai importantă instituţie de cercetare ştiinţifică din lume — Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire (CERN), din El¬veţia — a reuşit recent să producă primele particule de antimaterie. Antimateria este identică cu materia obişnuită, cu excepţia faptului că este formată din particule a căror sarcină electrică este opusă celei din materia „normală”.
"Dan Brown - Ingeri si demoni"

Nivel: Liceu
Dimensiune: 677kb
Downloads: 3884
Materia: Diverse

Ivanhoe - Walter Scott

Deodată apare un cavaler necunoscut având deviza desdichado sau Cavalerul Dezmoştenit. El îi provoacă la luptă, pe rând, pe puternicii cavaleri templieri, şi reuşeşte să-i învingă. Astfel, Cavalerul Dezmoştenit reuşeşte să devină câştigător. El refuză să-şi scoată casca sau să-şi spună adevăratul nume. Ca premiu, el primeşte un cal de luptă. El o alege pe frumoasa Rowena Regină a Dragostei şi Frumuseţei.

Alte referate despre: ivanhoe walter scott, ivanhoe walter scott rezumat, ivanhoe-walter scott

Codul lui Da Vinci de Dan Brown

Custodele rămase întins pe jos o clipă, încercând să-şi recapete suflul şi să decidă ce are de făcut în continuare. "Sunt încă în viaţă." Se trase într-o parte de sub pânză şi privi în jur, în căutarea unui loc în care să se ascundă.

Alte referate despre: codul lui da vinci de dan brown, eseu codul lui da vinci de dan brown, codul lui da vinci de dan brown rezumat

Dan Brown - Fortareata digitala

— Susan, David sunt. Te am trezit?
Zâmbi şi se rostogoli în pat.
— Te visam. Vino să ne jucăm.
El râse.
— E încă întuneric afară.
— Mmm, gemu ea senzual. Atunci chiar că trebuie să vii să ne jucăm. Putem să dormim un pic înainte de a pleca spre nord.
David lăsă să i scape un oftat de frustrare:
— De asta te sun. În legătură cu excursia. Trebuie să o amân.
Susan se deşteptă brusc:
— Ce?!
— Îmi pare rău. Trebuie să părăsesc oraşul. Mă întorc mâine. Putem pleca la prima oră a dimineţii. Ne mai rămân două zile.
— Dar am făcut rezervarea, rosti ea, rănită. Am obţinut vechea noastră cameră de la Stone Manor.
— Ştiu, dar...

Alte referate despre: dan brown fortareata digitala, dan brown fortareata digitala rezumat, dan brown fortareata digitala download

Jean Baptiste Poquelin de Moliere

Moliere s-a nascut in Paris, probabil in ianuarie 1622. Certificatul de nastere accepta data de 1622 15 ianuarie, dar asta nu e posibil ca el sa fie nascut in ziua lui de botez. Locul de nastere este de asemenea disputat, dar mai degraba vede lumina in casa de pe strada Sf. Honore. Tatal lui era Jean Poquelin, un tapessier, care in 1631 a mostenit de la unchiul sau care era valet tapissier de chambre du roi. Familia Poquelin a venit din Beauvais, care timp de citeva secole, prosperau in domeniul negotului.

Alte referate despre: jean baptiste poquelin de moliere, jean baptiste poquelin moliere, jean baptiste poquelin moliere tartuffe

John Keats

Anii 1818 si 1819 au fost ani ai agoniei pentru John Keats, „luceafarul” genului liric britanic, deoarece dupa decesul lui Tom Keats, saracia l-a acaparat complet, iar sanatatea i s-a subrezit în mod accentuat. Unica alinare a reprezentat-o Fanny Brawne, de care s-a îndragostit nebuneste, sfârsind prin a se logodi cu ea, dar nu si prin a se casatori, de vina fiind tot limita subzistentei la care se afla poetul.

Alte referate despre: john keats, john keats endymion, john keats poems

Dan,capitan de plai

Dan, capitan de plai - Vor trece sute de ani,dar nici odată nu va răsuna numele lui Mihai copilul,Toma Alimoş,fără ca ecoul să vibreze:Alecsandri. Da!V.Alecsandri, capul poeziei româneşti este şi autorul acestei opere:Dan,căpitan de plai.Dan,capitan de plai

Alte referate despre: caracterizarea lui dan capitan de plai, dan capitan de plai rezumat, dan capitan de plai

Crearea, natura si caderea ingerilor

Cunosc secretele naturii, stăpânesc legile care guvernează Universul, sunt păstrătorii unei ştiinţe foarte vaste şi a unei înţelepciuni infinite. Ei lucrează constant pentru binele omului, întotdeauna şi pretutindeni. Chiar dacă noi nu percepem prezenţa lor şi nu le acordăm nici un gând, îngerii veghează asupra noastră în orice clipă, ne ajută în momentele dificile şi ne apără de tot felul de pericole.

Îngerii se află pretutindeni: ei veghează asupra caselor, ne însoţesc în călătorii, sunt alături de persoanele care suferă şi care au nevoie de susţinere şi consolare în momentele de descurajare. Nefiind îngrădiţi de legile impuse de materie, ei se pot deplasa cu o viteză inimaginabilă pentru noi, care suntem constrânşi de legile spaţiului şi ale timpului ; este suficient să ne gândim la ei şi imediat sunt alături de noi, gata să ne ofere ajutorul lor preţios.

Incă de la naştere, fiecare fiinţă ...

Alte referate despre: caderea ingerilor, despre caderea ingerilor, caderea ingerilor in pacat

Dan, capitan de plai - Vasile Alecsandri

V. Alecsandri a fost poetul vitejiei, al bărbăţiei militare romîneşti; ilustrativ este ciclul Ostaşilor noştri – inspirat de crîncena încleştare a Războiului de Independenţă – în care poetul cîntă bravura din unghiul omului de rînd, dar şi volumul Legende (Conţinînd două cicluri de versuri, din 1875-1880, ce cuprinde 32 de piese), care infăşoara sîmburele epic în faldurile istorii şi ale fantezii, aruncînd mereu punţi între real şi fantastic.
Dan, căpitan de plai (1874) e mai reuşit fiindcă scriitorul combină mai liber istoria cu fabula; eroii, Dan şi Ursan, se plasează la graniţă dintre realitate şi mit.
Poemul este alcătuit din şapte părţi, precedate de un motor, un fragment dintr-un ,,cîntic poporal”:,,Frunză verde de mălai,/Cine merge sus în rai?/Merge Dan şoiman de plai/C-a ucis el mult duşmani,/ Un viziu şi patru hani” şi urmăreşte reliefarea luptea dîrze a celor doi războinico, Dan şi Ursan, împotriva năvălitorilor ...

Alte referate despre: dan capitan de plai vasile alecsandri, dan capitan de plai vasile alecsandri caracterizarea poemului, dan capitan de plai-vasile alecsandri

Dan, capitan de plai

Scenele de mase, priveliştele de ansamblu, sunt zugrăvite cu aceeaşi măiestrie, în culori şi linii viguroase; eroii dau dovadă de o exemplară bărbăţie în faţa duşmanului, ei căpătînd proporţii legendare; portretele lor sunt ilustrative pentru curajul, spiritul de sacrificii şi patriotismul românilor.
Personajul principal al poemului este Dan. El este o întrupare simbolică a patriotismului şi a eroismului anonim popular.

Alte referate despre: dan capitan de plai caracterizarea lui dan, dan capitan de plai caracterizare, rezumat dan capitan de plai

Principe officielle contenu dans l'administration civile la preuve processus

Une décision judecatoreaca, civile ou pénale, qui, en raison de la dignité des preuves fiables, neindoielnice et bien administré, a réussi à établir exactement dans l'état en fait, la vérité correspondant, et de donner, en vertu du présent (la preuve), un solution juste (bonne), la volonté et la conviction contre les tribunaux de contrôle juridictionnel. En outre, même la puissance de sa conviction et aller au-delà de l'enceinte de la cour et contribuera à accroître la confiance dans la justice et le renforcement de la légalité.

Alte referate despre: principe officielle contenu dans la administration civile, principii generale de organizare a protectiei civile, principiile generale de organizare a protectiei civile in r m

Dan,capitan de plai

Intr-o zi ,el aude cevorbesc doi stejsri despre navalirea tatarilor,care treceau tara tara prin foc si sabie. Nevenindu-I sa creada cele auzite, el vede prezenta amenintatoare a vulturilor si a uliilor,pasarile de prada care vestesc apropiere mortii.

Alte referate despre: caracterizare dan capitan de plai, dan capitan de plai povestire, dan capitan de plai momentele subiectului

Dan Barbilian

In 1914 Barbilian intra la sectia de matematici a Facultatii de stiinte de la Universitatea din Bucuresti. Aici ii are ca profesori pe Titeica, Pompeiu, David Emmanuel, Lalescu si Anton Davidoglu. A participat la primul razboi mondial, intre 1916 si 1918, ca plutonier in cadrul unui regiment de pontonieri. Reintors la Bucuresti in 1918, isi pregateste licenta in matematici, pe care o trece in octombrie 1920. In jurul anului 1920 redacteaza primele sale doua lucrari de matematici, care i-au atras atentia lui Gh. Titeica. In februarie 1921, Barbilian ii arata lui Titeica o incercare de axiomatizare a geometriei algebrice. Intelegand care este orientarea spre care se indreapta Barbilian, Titeica staruie ca acesta sa plece la Göttingen, spre a se specializa in teoria numerelor cu E. Landau, care profesa acolo si obtine chiar in acest scop un ajutor de la Ministerul Instructiunii Publice. Astfel poate pleca Barbilian intai la Göttingen, apoi la Tübingen si Berlin ...

Alte referate despre: dan barbilian, dan barbilian biografie, referat dan barbilian

Ciresarii-caracterizarea lui Dan

Acelasi spirit de solidaritate îl dovedeste în toate actiunile întreprinse de Ciresari. El descopera împreuna cu Ursu încaperea secreta si documentul si contribuie la citirea lui ca apoi sa mearga sa-l verifice în teren . În acest sens , hotarârea lui este nestramutata.

Alte referate despre: ciresarii ionel ursu dan, caracterizarea lui dan din ciresarii, dan ciresarii

Duios Anastasia trecea de Dan Horia Popescu

Cadavrul unui sarb este tarat de niste cai,prin soarele arzator facandu-si loc printre multimea adunata. Mihai,unul dintre elevii Anastasiei,ii interzice sa se duca in batatura, prevenind-o ca acolo se afla corpul neinsufletit a sarbului. Aceasta se duce imediat si ii acopera capul cu o panza. Primarul ii atrage atentia femeii ca sarbul este partizan si nu poate fi inmormantat crestin.De asemenea este foarte periculos sa te atingi de el.

Alte referate despre: duios anastasia trecea, duios anastasia trecea rezumat, dan horia popescu
Referate afisate : 16
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles