Dans sportiv

Dan Brown - Ingeri si demoni

Antimateria este cea mai puternică sursă de energie cunoscută, randamentul său de eliberare a energiei fiind de 100% (fisiunea nucleară oferă un randament de 1,5%). Nu poluează, nu emană radiaţii, iar un strop poate alimenta cu energie întregul oraş New York timp de o zi.

"Dan Brown - Ingeri si demoni"
Există totuşi un revers. Antimateria este extrem de instabilă: explodează la contactul cu absolut orice, chiar şi cu aerul. Un singur gram de antimaterie are energia unei bombe nucleare de 20 de kilotone — de mărimea celei care a distrus oraşul Hiroshima.

"Dan Brown - Ingeri si demoni"
Până de curând au fost obţinute doar cantităţi infime din acest tip de substanţă (câţiva atomi o dată). Dar CERN a pus la punct recent un nou decelerator de antiprotoni, un dispozitiv avansat, capabil să producă antimaterie în cantităţi mult mai mari.

"Dan ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 677kb
Downloads: 3878
Materia: Diverse

Antrenamentul sportiv

Una dintre definitiile date antrenamentului sportiv este cea inclusa in ”Dictionarul terminologic” , conform careia antrenamentul sportiv este un ‘’proces pedagogic desfasurat sistematic si continuu gradat de adaptare a organismului omenesc la eforturile fizice, tehnico-tactice si psihice intense, in scopul obtinerii de rezultate inalte intr-una din formele de practicare competitiva a exercitiilor fizice’’

Alte referate despre: antrenamentul sportiv, antrenament sportiv, teoria antrenamentului sportiv

Ivanhoe - Walter Scott

Aceştia, împreună cu cei doi şerbi, ajung la castelul lui Cedric.
Cedric este tatăl lui Wilfred de Ivanhoe, un cavaler plecat cu regele Richard în cruciadă. Deşi cei doi oaspeţi sunt normanzi, Cedric dă poruncă să fie întâmpinaţi cu ospitalitate. Brian de Bois-Guilbert este impresionat de frumoasa Rowena, pupila lui Cedric.

Alte referate despre: ivanhoe walter scott, ivanhoe walter scott rezumat, ivanhoe-walter scott

Codul lui Da Vinci de Dan Brown

Codul lui Da Vinci de Dan Brown - Opus Dei este o congregaţie catolică de o pietate ferventă, recunoscută de Vatican, care a stârnit de curând controverse ca urmare a relatărilor despre utilizarea unor tehnici de coerciţie şi spălare a creierelor şi cu privire la o practică periculoasă cunoscută sub numele de "mortificare corporala".

Alte referate despre: codul lui da vinci de dan brown, eseu codul lui da vinci de dan brown, codul lui da vinci de dan brown rezumat

Dan Brown - Fortareata digitala

Computerul confirmă instantaneu spectrele de frecvenţă din vocea ei şi dădu drumul porţii de acces. Susan trecu pragul.
Paznicul o privi apreciativ cum înaintează pe coridorul de ci¬ment. Observa¬se că ochii ei de un căprui intens păreau absenţi, însă obrajii îi erau proaspeţi, iar părul roşcat, lung până la umeri, părea abia uscat. În urma ei se simţea un iz vag de pudră John¬son’s Baby. Privirea bărbatului măsură trupul ei subţire, de la bluza albă cu dunga sutienului abia vizibilă dedesubt, până la fusta oliv care îi ajungea până deasupra genunchiului şi, în cele din urmă, la picioarele ei... Picioarele lui Susan Fletcher.
"Greu de crezut că pot susţine un coeficient de inteligenţă de 170”, se amuză paznicul.
O privi multă vreme. Într un târziu, când ea se făcu nevăzută, clătină din cap.

Alte referate despre: dan brown fortareata digitala, dan brown fortareata digitala rezumat, dan brown fortareata digitala download

Jean Baptiste Poquelin de Moliere

In 1632 Moliere isi pierde mama; Tata-l sau se recasatoreste in 1633.
Tata era in possesia citorva magazine in acoperitul Halle de la Foire,
la Saint-Germain des Pres, si viografii si-au imaginat ca Moliere si-a
inceput acivitatea prin spectacolele oferite oamenilor in timpul unor
sarbatori. Despre educatia primara putin este cunoscut; dar cu
adevarat se stia ca mama-sa stia bine Biblia si Vietele lui Plutarch,
carti care un copil intelegent nu ar reusi sa-le studieze.

Alte referate despre: jean baptiste poquelin de moliere, jean baptiste poquelin moliere, jean baptiste poquelin moliere tartuffe

John Keats

Desi doar 25 de ani de viata i-au fost haraziti, acestia au fost niste ani miraculosi, începând cu majoratul acestuia, deoarece a reusit sa se impuna ca poet national, pe drept cuvânt, înfruntând multe dificultati de ordin pecuniar si familial, chiar.

Alte referate despre: john keats, john keats endymion, john keats poems

Sistemul decizional in perspectiva managementului sportiv

Perfectionarea managemenutului structurilor sportive, solutinarea complexa a marilor probleme economice si sociale, intreaga activitatea manageriala curenta si de perspectiva este legata intr-un fel sau altul de adoptarea si realizarea deciziilor.

Alte referate despre: sistemul decizional in perspectiva managementului sportiv, sistemul decizional in perspectiva managementului, sistemul decizional in perspectiva managrmentului sportiv

Dan, capitan de plai

Desfasurarea actiunii, cuprinsa in tablourile III si IV, il poarta „cu pasi gigantici” pe Dan spre sesurile unde traia Ursan, un fost tovaras de arme de pe vremea lui Stefan cel Mare. Acesta fusese rasplatit in urma faptelor sale de vitejie cu pamanturi intinse, iar acum statea „de paza in mijlocul campiei”, unde, impreuna cu fiica sa Fulga, crestea hergelii.

Alte referate despre: caracterizarea lui dan capitan de plai, dan capitan de plai rezumat, dan capitan de plai

Dan Grigore

Dan Grigore 1961-1965 - Bursa acordata de Principesa Maria Cantacuzino-Enescu: folosirea pianului lui George Enescu
1962-1964 - Studii la Conservatorul Rimski-Korsakov din Sankt Petersburg (clasa prof. Tatiana Kravcenko)
1965-1967 - Studii la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti
1969-1970 - Bursa Herder la Academia de Muzica din Viena (clasa prof. Richard Hauser) la recomandarea lui Mihail Jora. "Talentul sau pianistic este cu totul iesit din comun, inteligenta sa muzicala, gustul sau si simtul sensibil al sonoritatilor îi deschid calea catre o cariera artistica internationala de prim rang." (Richard Hauser - 1970)

Bursa acordata de Nadia Boulanger la Conservatorul American ...

Alte referate despre: dan grigore, o melodie de dan grigore, dan grigore studia

Plan de afaceri - baza sportiva

În ţara noastră, aceste activităţi nu au luat o asemenea amploare, deşi este în general recunoscută importanţa pe care o are sportul în asigurarea stării de sănătate a populaţiei. A început şi în România să se practice jogging-ul (alergarea de dimineaţă sau de seară), se merge cu bicicleta, se practică diferite sporturi. Între acestea din urmă, un loc special îl ocupă fotbalul, ai cărui practicanţi depăşesc probabil ca număr amatorii tuturor celorlalte sporturi care se pot practica în mod organizat. Pe locurile următoare se situează basketul, care câştigă tot mai mulţi adepţi şi tenisul.

Alte referate despre: plan de afaceri baza sportiva, exemplu plan de afaceri baza sportiva, plan de afaceri-baza sportiva

Modificari ale coloanei vertebrale la sportivi - aspecte radioimagistice

Spondilolistezisul reprezinta alunecarea inainte a corpului vertebral ce prezinta spondiloliza la nivelul ambelor istmuri interarticulare sau alterarea dispozitivului de fixare la nivelul apofizelor articulare sau asocierea celor doua cauze. Sediul frecvent este la nivelul ultimelor vertebre lombare, 94% la nivelul L4 si L5. Radiografia coloanei vertebrale de profil ne furnizeaza maxim de informatie asupra spondilolistezisului iar cea in incidensa A� cu dubla oblicitate, asupra cauzelor.

Alte referate despre: aspecte anatomo-functionale ale coloanei vertebrale, aspectul coloanei vertebrale, deformari ale coloanei vertebrale

Comunicarea sportiv-antrenor

Antrenor – este persoana calificata si desemnata in conducerea sportivilor, care ii conduce pe sportivi in cadrul antrenamentelor si pe durata competitiilor. El necesita sa aiba anumite cunostinte tehnico tactice specifice ramurei de sport in care profeseaza. Sport – este un termen des folosit in activitatea sportiva pe care Epuran M. il considera ca “incluzand activitati fizice, exercitii fizice si jocuri, referitoare la orice mod de angajare, de la sportul recreativ, pentru toti, la sportul elitelor”.

Alte referate despre: comunicarea sportiv antrenor, comunicarea sportiv-antrenor, comunicare sportiv antrenor in sporturi de echipa

Management si marketing in activitatea sportiva

Recomandarile pe aceasta tema sunt intotdeauna destul de generale ,obiceiurile locale,clima si standardul de viata predominant jucand un rol foarte important in acest sens.Posibilitatile de utilizare variaza in functie de tipul de baza sportive avut in vedere .

Alte referate despre: forme de management si marketing la liceul sportiv lucrarea disertatie, managementul si marketingul activitatilor sportive, managementul activitatilor sportive

Dan capitan de plai rezumat

Acesta cuprins în lanţuri răspunde cu mândrie la o întrebare ameninţătoare a duşmanului. Impresionat de atitudinea eroului şi de trecutul său vitejesc, îi propune să se lepede de legea sa pentru a fi iertat. Acesta refuză, iar dorinţa sa, înainte de a muri, este de a-şi vedea pământul. Hanul tătar accepta, iar la întoarcerea pe pământul natal, Dan este cuprins de sentimentul de dragoste faţă de ţară. La întoarcerea în cortul hanului, Dan moare, iar la sfârşit Ghirai aduce un elogiu calităţilor eroului român:

Alte referate despre: dan capitan de plai caracterizarea lui dan, dan capitan de plai caracterizare, rezumat dan capitan de plai

Dan, capitan de plai

Ca în orice poem eroic , versurile sunt ample , au o tonalitate gravă în concordanţă cu evenimentele relatate.Textul poemului este împărţit în şapte tablouri, fiecare tablou fixând câte un episod important.
Fiind o creaţie epică , subiectul poemului poate fi narat pe momente.
Personajele, puţine la număr , sunt przentate într-o viziune mitică, legendară, concentrându-se cu deosebire asupra actelor de vitejie a celor doi neînfricaţi războinici,Dan si Ursan,în timpul luptelor cu tătarii.
Personajele sunt plăsmuiri ale imaginaţiei poetului şi reprezintă simbolic eroismul popular anonim.

Alte referate despre: caracterizare dan capitan de plai, dan capitan de plai povestire, dan capitan de plai momentele subiectului
Referate afisate : 16
Medie note: 7.80 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles