Dans sportiv samba

Dan Brown - Ingeri si demoni

Antimateria este cea mai puternică sursă de energie cunoscută, randamentul său de eliberare a energiei fiind de 100% (fisiunea nucleară oferă un randament de 1,5%). Nu poluează, nu emană radiaţii, iar un strop poate alimenta cu energie întregul oraş New York timp de o zi.

"Dan Brown - Ingeri si demoni"
Există totuşi un revers. Antimateria este extrem de instabilă: explodează la contactul cu absolut orice, chiar şi cu aerul. Un singur gram de antimaterie are energia unei bombe nucleare de 20 de kilotone — de mărimea celei care a distrus oraşul Hiroshima.

"Dan Brown - Ingeri si demoni"
Până de curând au fost obţinute doar cantităţi infime din acest tip de substanţă (câţiva atomi o dată). Dar CERN a pus la punct recent un nou decelerator de antiprotoni, un dispozitiv avansat, capabil să producă antimaterie în cantităţi mult mai mari.

"Dan ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 677kb
Downloads: 3878
Materia: Diverse

Antrenamentul sportiv

Principii generale
Principiile generale sunt denumite ca atare deoarece se intalnesc in toate genurile de activitate sociala, indeosebi in sfera educationala. Aceste principii surprind si sintetizeaza realitatea complexa a antrenamentului sportiv, din punct de vedere al procesului pedagogic prin care se prepara performanta sportiva.
Principiile antrenamentului sportiv pot fi formulate dupa o anumita taxonomie a criteriilor, care sa porneasca de la aspectele cele mai generale ale activitatii sportive si de la obiectivele ei, pentru a continua cu continutul, metodele si strategiile adecvate.
Asadar, aceasta taxonomie propusa cuprinde patru categorii de principii:
pricipii privind orientarea pregatirii si dezvoltarii multilaterale a personalitatii si integrarea socio-profesionala a sportivului, eficienta maxima si economicitatea, ca si complementaritatea teoriei cu practica;
principii privind obiectivele: maximalizarea capacitatii de performanta, dezvoltarea aptitudinilor motrice, cognitive, ...

Alte referate despre: antrenamentul sportiv, antrenament sportiv, teoria antrenamentului sportiv

Ivanhoe - Walter Scott

Printre spectatori se află Isaac şi fiica sa, frumoasa Rowena, apoi Cedric Saxonul şi ruda sa, Athelstane de Coningsburgh. După ce se dă citire regulilor turnirului, în arenă apar cavalerii şi încep luptele. Cei mai puternici se dovedesc a fi Brian de Bois-Guilbert, Malvoisin şi Front-de-Boeuf, toţi cavaleri templieri. Ei îşi înving toţi adversarii.

Alte referate despre: ivanhoe walter scott, ivanhoe walter scott rezumat, ivanhoe-walter scott

Codul lui Da Vinci de Dan Brown

― Iar în noaptea asta va reveni în mâinile posesorilor lui de drept. Spune-mi unde e ascuns, şi te las în viaţă.
Albinosul îşi îndreptă arma spre ţeasta bătrânului:
― E un secret pentru care merită să mori?
Saunière abia mai putea respira.
Matahala îşi lăsă puţin capul pe umăr, privind în lungul ţevii, gata să tragă.
Custodele îşi ridică mâinile în semn de apărare:
― Aşteaptă... şopti el. Îţi voi spune tot ce vrei să ştii.
Apoi rosti lent, cu grijă, cuvintele pe care le repetase de atâtea ori înainte, minciuna pe care o pregătise de mult... şi pe care se rugase să nu fie vreodată nevoit s-o spună.

Alte referate despre: codul lui da vinci de dan brown, eseu codul lui da vinci de dan brown, codul lui da vinci de dan brown rezumat

Dan Brown - Fortareata digitala

Se aflau în Smoky Mountains, în cuibuşorul lor favorit. David îi zâmbea:
— Ce zici, scumpete? Te măriţi cu mine?
Privindu l întins pe patul cu baldachin, îşi dădu seama că el era alesul. În timp ce se uita în ochii lui de un verde intens, de undeva se auzi un clopot asurzitor. Zgomotul îl îndepărta de ea. Întinse bra¬ţele după el, dar nu reuşi să prindă decât aer.
Sunetul telefonului o trezi pe Susan Fletcher din vis. Căscă, se ridică în capul oaselor şi se întinse după receptor.
— Da?

Alte referate despre: dan brown fortareata digitala, dan brown fortareata digitala rezumat, dan brown fortareata digitala download

Jean Baptiste Poquelin de Moliere

Tatal lui era Jean Poquelin, un tapessier, care in 1631 a
mostenit de la unchiul sau care era valet tapissier de chambre du roi.
Familia Poquelin a venit din Beauvais, care timp de citeva secole,
prosperau in domeniul negotului. Deci, legenda despre descendenta
scotiana va fi contrazisa, aici. Mama lui Moliere era Marie Cresse; de
partea taica-sau era conectat cu familia Mazuel care era legata de
curtea Franceza.

Alte referate despre: jean baptiste poquelin de moliere, jean baptiste poquelin moliere, jean baptiste poquelin moliere tartuffe

John Keats

Aspectele sale financiare, problematice de altfel, nu au fost nicicând rezolvate, mai mult decât orice, aducându-i lui John Keats subzistenta, dat fiind faptul ca un executor testamentar nescrupulos i-a împiedicat pe toti fratii Keats sa îsi exercite dreptul legal la mostenire, desemnându-l pe John, dintre cei cinci frati Keats, unui chirurg londonez obscur, cu care a fost nevoit sa lucreze, în calitate de asistent, pâna în decursul anului 1814.

Alte referate despre: john keats, john keats endymion, john keats poems

Dan,capitan de plai

"Îşi face-o cruce ,pleacă şi se coboară-n vale"-enumeraţie,ea a fost introdusă în context cu scopul de a se arăta pregătirea de luptă a eroului poeziei.

Acest poem este alcătuit din 7 părţi ,mărimea versului fiind de 18 silabe,rima este împerecheată şi în unele momente îmbrăţişată,iar ritmul este iambic.

Pe lîngă personagele pozitive în text sunt prezente şi negative,Ghirai.El îşi face aparenţa în ultimele două părţi.O săgeată îl loveşte mişeleşte pe Dan şi el cade la pămînt,iar Girai luîndul pe cal socotindul trofeu pleacă în cortul său ca un lup din codri ce a fost de cîini gonit.

"Şi-a cel rege al poeziei ,vecinic tînăr şi ferice,
Ce din frunză îţi doineşte ,ce cu fluierul îţi zice,
Ce cu Basmul povesteşte-veselul Alecsandri.

Alte referate despre: caracterizarea lui dan capitan de plai, dan capitan de plai rezumat, dan capitan de plai

Masajul la sportivii de viteza

Dupa aceasta, fixand alterntiv policele sau cele patru degete, maseurul deplaseaza pulpele degetelor in jos, dincolo de limitele maleolelor si executa miscari de frictiune in regiunea tendonului lui Ahile.
Frictiunea se termina prin netezirea regiunii masate. Dintre miscarile pasive se aplica flexiunea, extensia, pronatia, supinatia si circumductia.

Alte referate despre: masajul la sportivi, masaj pentru sportivi, referat masajul la sportivi

Dan Grigore

Dan Grigore incepe sa cânte la pian de la trei ani, mostenind talentul de la mama sa, ea însasi remarcabil înzestrata muzical. Studiaza pianul si teoria muzicala mai întîi cu Eugenia Ionescu, apoi cu Florica Muzicescu, iar armonia si compozitia cu academicianul Mihail Jora - prieten apropiat al lui George Enescu si profesor al lui Dinu Lipatti - cel care va spune într-o recomandare adresata Ministerului Culturii: "Dan Grigore este un talent exceptional care nu sufera comparatie cu tot ce trece drept mare talent în România." Dan Grigore

Alte referate despre: dan grigore, o melodie de dan grigore, dan grigore studia

Plan de afaceri - baza sportiva

Totuşi, există anumite baze unde se pot practica activităţi sportive în mod organizat. Este vorba în special de o concurenţă indirectă, formată din complexurile aparţinând cluburilor sportive, care pun la dispoziţia doritorilor unele dintre facilităţile lor – contra cost – de şcoli şi facultăţi, care de asemenea beneficiază de terenuri de sport pentru elevi/studenţi, dar care pot dispune (în mod neoficial) şi alte persoane. Există, după cum s-a mai menţionat, şi o serie de baze sportive care se află în administrarea Direcţiilor Judeţene pentru Tineret şi Sport.

Alte referate despre: plan de afaceri baza sportiva, exemplu plan de afaceri baza sportiva, plan de afaceri-baza sportiva

Dan, capitan de plai - Vasile Alecsandri

Compoziţia şi subiectul.
Dan, căpitan de plai este împărţit în şapte capitole – tablouri (numerotate de autor cu cifre latine), fiecare cuprinzînd relatarea uneia din întîmplările care contribuie la conturarea subiectului. În expoziţia (I,II) sunt prezentaţi eroii – Dan, care trăieşte ,,pe-un munte păduratic”, află, ascultînd ce vorbesc ,,doi vechi stejari”, că-i ,,sabie în ţară”, c-au năvălit tătarii şi ,,ţara-i în foc”. Vulturii şi ulii (simbolizind pe tătari) îi confirmă spusele stejarilor. El hotărăşte să plece deîndată împotriva cotropitorilor (intriga), zicîndu-şi:,,O, Doamne sfinte, mai dă-mi zile de trai/Pîn ce-oi strivi toţi lupii, toţi şerpii de pe plai”.
Capitolele III – IV (subiectul propriu-zis) prezintă întîlnirea lui Dan cu Ursan, ca şi descrierea luptei celor doi viteji cu oastea tătărească, luptă care constituie totodată şi punctul culminant al poemului. Cei doi sunt înzestraţi de autor cu puteri ...

Alte referate despre: dan capitan de plai vasile alecsandri, dan capitan de plai vasile alecsandri caracterizarea poemului, dan capitan de plai-vasile alecsandri

Comunicarea sportiv-antrenor

Antrenor – este persoana calificata si desemnata in conducerea sportivilor, care ii conduce pe sportivi in cadrul antrenamentelor si pe durata competitiilor. El necesita sa aiba anumite cunostinte tehnico tactice specifice ramurei de sport in care profeseaza. Sport – este un termen des folosit in activitatea sportiva pe care Epuran M. il considera ca “incluzand activitati fizice, exercitii fizice si jocuri, referitoare la orice mod de angajare, de la sportul recreativ, pentru toti, la sportul elitelor”.

Alte referate despre: comunicarea sportiv antrenor, comunicarea sportiv-antrenor, comunicare sportiv antrenor in sporturi de echipa

Dan, capitan de plai

Poemul este alcătuit din şapte părţi, precedate de un motor, un fragment dintr-un ,,cîntic poporal”:,,Frunză verde de mălai,/Cine merge sus în rai?/Merge Dan şoiman de plai/C-a ucis el mult duşmani,/ Un viziu şi patru hani” şi urmăreşte reliefarea luptea dîrze a celor doi războinico, Dan şi Ursan, împotriva năvălitorilor tătari, pe care reuşesc săi oprească şi săi ţină în lor pînă la sosirea orheienilor.

Alte referate despre: dan capitan de plai caracterizarea lui dan, dan capitan de plai caracterizare, rezumat dan capitan de plai

Dan capitan de plai rezumat

Desfăşurarea acţiunii este cuprinsă în tablourile III-IV. Aici facem cunoştinţă cu un alt erou, Ursan şi fiica sa, Fulga. Acesta era răsplătit de marele domnitor Ştefan cel Mare, în urma faptelor sale de vitejie cu pământuri întinse pe care le păzea. Cei doi eroi pleacă la luptă, dar Ursan este rănit. Dan nu-l părăseşte, dar viteaza sa fiică îl ia de pe câmpul de bătălie, iar arcaşii lui Orhei pun tătarii pe fugă.

Alte referate despre: caracterizare dan capitan de plai, dan capitan de plai povestire, dan capitan de plai momentele subiectului

Principe officielle contenu dans l'administration civile la preuve processus

Les échantillons sont «en fait des entités" extraprocesuale (ce qui signifie qu'il existe en dehors de la fonction publique ou pénale), mais elles s'opposent sur civile ou pénale. Et, grâce à leur gestion, l'exécution de processus judiciaire qu'ils acquièrent une procédure caracer.

Alte referate despre: principe officielle contenu dans la administration civile, principii generale de organizare a protectiei civile, principiile generale de organizare a protectiei civile in r m
Referate afisate : 16
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles