Darea de seama la practica de contabilitate

Dare de seama la practica de productie

Intreprinderea SRL "Panif-Profit"este o intreprindere foarte tinara,a fost fondata de catre Palusina Tamara si inregistrata la 23 iulie 2009, la Camera Inregistrarii de Stat a Ministerului Dezvoltarii Informationale, avind un capital statutar de 5400 lei,atribuindu-se conform legislatiei in vigoare,certificatul de inregistrare cu Nr.1009604003166.Totodata,la 23 iulie 2009 a fost aprobat si statutul intreprinderii elaborat in conformitate cu prevederile Codului Civil al Republicii Moldova nr.1107-XV din 06 iunie 2002,a Legii Republicii Moldova privind Societatile cu raspundere limitata si a Legii Republicii Moldova din 03.01.1992 cu privire la antreprenoriat si intreprinderi.

Societatea are statut de persoana juridica de drept privat,cu scop comercial.Societatea dispune de bilant autonom si conturi bancare,are stampila cu denumirea sa si imaginea emblemei, are un patrimoniu distinct si raspunde pentru obligatiile sale cu acest patrimoniu, are dreptul sa infiinteze filiale si reprezentante ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 1071kb
Downloads: 1550
Materia: Marketing

Managementul productiei

1 Dimensionarea firmelor
Prin dimensionarea unei firme se intelege determinarea mamii ei. Marimea poate fi exprimata, dupa caz, prin volumul de productie sau capacitatea de productie cand este vorba de intreprinderi prelucratoare, putere - cand este vorba de intreprinderi energetice, suprafata - in cazul firmelor cerealiere. In unele cazuri fimele din industria prelucratoare au marimea exprimata prin numarul de persoane angajate.

Alte referate despre: managementul productiei, managementul productiei referat, referat managementul productiei

Factorii de productie

Capitalul este un stoc de bunuri create prin munca servind nu consumatiei directe a oamenilor, ci producerii de noi bunuri.
Ca factor de productie creat prin activitatea umana, capitalul are o arie de cuprindere foarte mare. Din el fac parte constructiile industriale si agricole, drumurile, mijloacele de transport si comunicatii, masinile si utilajele, materii prime, combustibilii. Acestor componente li se pot adauga si informatia necesara activitatii economice.
In contrast cu aceasta diferenta de comportament fizic, toate partile capitalului isi transmit valoarea asupra noilor bunuri. Altfel spus, valoarea capitalului folosit intra in costurile de productie si in preturile bunurilo create cu ajutorul lor.
capitalul circulant : format din materii prime auxuliare, combustibil etc. din obiecte de munca deci, se consuma integral si isi transmite valoarea bunurilor create, intr-un singur process de productie. Prin vanzarea bunurilor, intreprinderea recupereaza valoarea muncii consummate.
capitalul ...

Alte referate despre: factori de productie, factorii de productie, factorii de productie referat

Determinarea cheltuielilor de productie si pragul de rentabilitate

Consumul energiei electrice se determină separat pentru scopuri tehnologice şi pentru iluminare:
a. Pentru scopuri tehnologice energia electrică se determină astfel:
E= M×Fef×m×n×k0×kî/Kp×h,
unde:

Alte referate despre: determinarea cheltuielilor de productie si pragul de rentabilitate, determinarea cheltuielilor de productie, determinarea pragului de rentabilitate

Costul de productie

Costul de productie
Contabilitatea de gestiune13 este considerată a fi cea mai importantă sursă de informaţii privind activitatea economică atât la nivel microeconomic cât şi la nivelul economiei naţionale.Astfel apare necestitatea implementării unor variante dezvoltate de contabilitate de gestiune care să permită obţinerea unei acurateţi mai mari în calculaţia costurilor şi în mod deosebit să favorizeze apariţia unor noi sisteme informaţionale mai bine adaptate la nevoile utilizatorilor interni. 13 Budugan D., Contabilitate şi control de gestiune, Editura Sedcom Libris, Iaşi 2002, ediţia 2, pag.419, operă citată.

Alte referate despre: costul de productie, costul de productie referat, referat costul de productie

Managementul productiei si serviciilor

Proiectarea produselor constituie prima etapa a pregatirii tehnice a productiei si vizeaza determinarea formei, a dimensiunilor si a caracteristicilor calitative ale produselor ce urmeaza a fi assimilate in fabricatie.

Proiectarea produselor cuprinde trei etape si anume:
1. elaborarea temei de proiectare si a studiului tehnico economic;
2. elaborarea proiectului ethnic;
3. elaborarea desenelor de executie.

Elaborarea proiectului tehnic reprezinta a doua etapa a proiectarii produselor. Acesta presupune:efectuarea calculelor necesare dimensionarii noului produs si stabilirea formelor geometrice ale reperelor, pieselor si subansamblurilor;alegerea materialului din care va fi fabricat noul produs;intocmirea calculelor care sa justifice, din punct de vedere ethnic si economic, optiunea pentru o anumita solutie constructive.

Cea de-a treia etapa o constituie elaborarea desenelor de executie, care prezinta elementele de ordin constructiv pentru fiecare piesa, semifabricat si ...

Alte referate despre: referat management productiei si serviciilor, managementul productiei si serviciilor, lucrare practica la managementul productiei si serviciilor

Determinarea cheltuielilor de productie

Determinarea cheltuielilor de productie - Economia de piaţă este un sistem clar caracterizat de scopul său, şi anume, obiectul principal al oricării agent economic este maximizarea profitului. Componentele economiei de piaţă sunt agenţii economici (întreprinderi sau firme). Determinarea cheltuielilor de productie

Alte referate despre: cheltuieli de productie, cheltuielile de productie, clasificarea cheltuielilor de productie

Contabilitate - baze si proceduri

Alti autori abordeaza contabilitatea ca fiind stiinta si arta tinerii
conturilor, iar altii2 au gasit un punct de convergenta intre arta, privita in sens larg, si contabilitate, prin faptul ca ambele sunt creatii ale spiritului uman si constituie reprezentari abstracte ale unor fenomene concrete. Contabilitatea poate fi astfel considerata ca fiind arta reprezentarii abstracte a realitatii economic.

Alte referate despre: contabilitate baze si proceduri referate, grile contabilitate baze, teste grila contabilitate baze

Contabilitate creativa

-Incertitudinea si riscul Ca si exemple putem enumera trecerea de la moneda constanta la rate de schimb fluctuante,cresterea ratei dobanzii,corelarea cu cresterea ratei inflatiei ,etc.In astfel de situatii societatile sunt motivate sa adopte instrumente de reducere a riscului.Varietatea activitatilor economice Caracterul extrem de variat al activitatilor economice impune o serie de particularitati in ceea ce priveste evaluarea acestora prin obtiunile in materie de evaluare ,care permit intreprinderilor sa-si,, netezeasca'' rezultatele.

Alte referate despre: contabilitate creativa, contabilitate creativa studiu de caz, contabilitate creativa si inginerie creativa

Componentele economice si obiectul de studiu al contabilitatii

In conceptia juridica, patrimoniul reprezinta toate drepturile si obligatiile cu continut economic al unui subiect de drept. In sens economic, patrimoniul este considerat ca totalitatea bunurilor economice exprimabile in bani, inclusiv rezultatele folosirii lor ce apartin unei persoane fizice sau juridice.

Alte referate despre: obiectul de studiu al contabilitatii, obiectul de studiu al contabilitatii referat, obiectul de studiu al contabilitati

Expertiza contabila

g) Comportarea deontologica.Profesionistul contabil trebuie sa se comporte intr-un mod compatibil cu buna reputatie a profesiunii si trebuie sa se abtina de la orice conduita de natura sa aduca atingere acestei reputatii. Prevederile Codului privind Conduita Etica si Profesionala a experttilor contabili si contabililor autorizati din Romania au ca ratiune protectia fiecarui profesionist luat individual, cat si a tertilor, deoarece Corpul este garant:

Alte referate despre: expertiza contabila, raport de expertiza contabila extrajudiciara, referat expertiza contabila

Contabilitate consolidata

CAPITOLUL 2-Bilantul contabil consolidat si contul de profit si pierdere consolidat.Intregul proces de consolidare are drept scop obtinerea obtinerea si prezentarea situatiilor financiare consolidate ,care la randul lor, au drept obiectiv informarea corecta si oportuna a utilizatorilor lor ,astfel incat acestia sa poata lua decizii economice adecvate.

Alte referate despre: contabilitate consolidata, bilantul contabil consolidat si contul de profit si pierdere, bilantul contabil consolidat

Contabilitatea muncii si retribuirii ei

Finele anilor '80 si inceputul anilor '90 pentru intreprindere s-au caracterizat prin adinci schimbari legate de trecerea la noile reforme de gospodarire-autogestiune, arenda si in final din luna iulie 1993 patrimoniul intreprinderii fiind supus privatizarii s-a transformat in S.A. "MONOLIT".Aceasta perioada complicata a tranzactiei la ecomomia de piata se manifesta prin lipsa investitiilor in constructii si scaderea volumelor de lucrari constructii-montaj.

Alte referate despre: contabilitatea muncii si retribuirii ei, contabilitatea munci si retribuirile ei, contabilitate muncii

Contabilitatea decontarilor cu si fara numerar

Trezoreria reprezina o sectiune importana a contabilitatii si activitatii oricarui agent economic, avand influenta importanta in ceea ce priveste desfasurarea normaaa a programului de activitate, pentru mentinerea permanenta a echilibrului financiar.Prin trezorerie se intelege ansamblul operatiilor banesti si financiare,pe care le efectueza un agent economic,in scopul asigurarii mijloacelor banesti necesare desfasurarii normale a activitatii sale. Trezoreria poate fi definita ca o imagine a disponibilitatilor monetare aparute din evolutia curenta a incasarilor si platilor, disponibilitati care trebuie sa faca fata scadentelor in mod continu.

Alte referate despre: contabilitatea instrumentelor de plata fara numerar, atestat contabilitatea decontarilor cu bancile si numerar, contabilitatea operatiilor de trezorerie fara numerar

Codul etic al profesionistilor contabili

4.Confidentialitatea
Profesionistul contabil trebuie sa respecte confidentialitatea informatiilor dobandite in timpul indeplinirii serviciilor profesionale si nu trebuie sa utilizeze sau sa divulge aceste informatii fara autorizare clara si expresa sau numai daca exista un drept legal sau profesional sau datoria de a face acest lucru.

Alte referate despre: codul etic al profesionistului contabil, codul etic al profesionistilor contabili, codul etic al profesionistilor contabili referat

Bazele organizarii contabilitatii financiare

Caracteristicile calitative ale contabilitatii (Legea contabilitatii, art. 6)
Relevanta. Informatiile relevante influenteaza deciziile economice ale utilizatorilor, ajutandu-i pe acestia sa evalueze evenimente trecute, prezente sau viitoare, confirmand sau corectand evaluarile lor anterioare. Relevanta informatiei este afectata de natura sa si de pragul de semnificatie.

Alte referate despre: bazele organizarii contabilitatii financiare, probleme de baza ale organizarii contabilitatii financiare, sarcini de baza a contabilitatii financiare

Deontologia profesiei contabile

In cazul in care credibilitatea este pusa la indoiala si profesia contabila isi pierde increderea publica, se ajunge fara indoiala la evenimentele pe care le traim astazi. Directiva Europeana 43/2006 modifica fosta Directiva din 1984 privind auditul statutar. Este o continuitate a acesteia, imbunatatita cu prevederile legate de organismul de supraveghere a activitatii de audit, supraveghere ce a devenit necesara ca urmare a celor intamplate la nivelul economiei mondiale

Alte referate despre: doctrina si deontologia profesiei contabile, referat doctrina si deontologia profesiei contabile, deontologia profesiei contabile
Referate afisate : 17
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles