Date despre maiasi

Comparatie intre sistemele de gestiune ale bazelor de date Oracle si Microsoft SQL Server

Oracle suporta orice sistem de operare (Windows, AIX-Based Systems, Compaq Tru64 UNIX, HP 9000 Series HP-UX, Linux Intel, Sun Solaris), pe cand Microsoft SQL Server poate rula doar pe Windows. Acest lucru poate fi un dezavantaj pentru SQL Server; insa daca sistemul de operare e stabilit ca fiind Windows, atunci SQL Server este mai potrivit deoarece, fiind creat de Microsoft, se adapteaza foarte bine sistemului de operare.

SQL Server egaleaza si chiar depaseste Oracle in aceasta privinta fiind una dintre cele mai rapide si scalabile sisteme de baze de date. SQL Server este de obicei ales pentru aplicatii de inalta performanta, in timp ce Oracle se adapteaza mai bine celor de performanta medie.
SQL Server detine recordul de 1126 de tranzactii pe secunda conform Transaction Processing Performance Council (TPC), pe cand Oracle a reusit sa se apropie de 1000.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 34kb
Downloads: 2
Materia: Informatica

Baza de date

Sa ne imaginam, de exemplu, formarea unei baze de date, tabelara, ce contine nume de persoane si numerele lor de telefon. Vom construi coloane denumite “Nume”, “Prenume” si “Nr. Telefon”. Apoi, vom continua sa adaugam linii, una sub alta, care sa contina datele pe care dorim sa le inregistram. Astfel, daca vom introduce datele de contact a circa 50 de elevi, sa presupunem, vom obtine un tabel cu 50 de linii.

Alte referate despre: baze de date, baze de date referat, baza de date

Windows NT

Acest sistem de operare introduce noi posibilitati privind performanta si puterea de operare si include un sistem de programare multitasking pentru aplicatii bazate pe Windows, lucru in retea integrat, securitatea serverului de domeniu, suport pentru arhitectura cu multiprocesoare si sistemul de fisiere NTFS.
In acelasi timp cu lansarea primei versiuni desktop a lui Windows NT a fost lansat si primul sistem de operare pentru server al companiei Microsoft: Windows NT Advanced Server 3.1.

Alte referate despre: windows xp, windows, sistemul de operare windows

Baze de date - Oracle

Oracle consta dintr-un set complet de constructori de aplicatii si produse pentru utilizatori,cautand sa asigure solutii complete in tehnologia informatiei. Aplicatiile Oracle sunt portabile peste un numar mare de statii de lucru si sisteme de operare, de la calculatoare personale la procesoare paralele. Oracle este inzestrat cu un flexibil Sistem de Management al Bazelor de Date(DBMS)-Serverul Oracle-pentru stocarea si managementul informatiei utilizate de aplicatii.

Alte referate despre: baze de date oracle, baza de date oracle, proiect baze de date oracle

Baza de date in Microsoft Acces

Astfel, de exemplu, într-un câmp tip Text se pot memora până la 255 caractere (proprietatea FieldSize a câmpului are valoarea maximă 255). Într-un câmp Number se pot memora valori numerice. Proprietatea FieldSize a câmpului stabileşte domeniul de valori permise. Dacă, de exemplu, această proprietate este configurată cu valoarea Byte, atunci în câmpul respectiv se pot memora numere întregi din intervalul [0,255].

Alte referate despre: baza de date in microsoft acces, baze de date in microsoft acces, bazele de date in microsoft acces

Baza de date pentru gestionarea clientilor

La o primă analiză mentală a cuvântului ‚client’ ne vine în gând cumpărător. Insă, pentru ca o societate să ajungă să aibă o bază de date despre clienţi trebuie ca această să ştie cum să-i câştige şi să-i păstreze, ceea ce nu este deloc uşor şi presupune multă muncă din partea ofertantului de produse sau servicii.
Intr-o economie de piaţă prosperă doar cei ce ştiu să atragă clienţi noi, să-i păstreze şi să-i faca să cumpere mai mult. Odată devenit client, persoana sau societatea respectiva trebuie tratată cu grijă şi respect pentru a nu o pierde.

Alte referate despre: baze de date pentru gestionarea clientilor, baza de date pentru gestionarea clientilor unei societati comerciale, baza de date pentru gestionarea clientilor

Baze de date - prezentare PowerPoint

Baze de date - prezentare PowerPoint
Entitate – obiect (concret sau abstract) reprezentat prin proprietăţile sale.
Proprietatea – exprimată prin perechea (atribut, valoare); O entitate are mai multe atribute. Fiecărui atribut i se asociază o mulţime de valori.

Alte referate despre: baza de date in powerpoint exemplu, baza de date powerpoint, baza de date in access powerpoint

Tipul de date Multimi

Operatii cu multimi!
+ reuniunea
m:=m1+m2;
m:=[1..3,5,,9]+[6..8];
* intersectia
mi:=m1*m2;
- diferenta
md:=m1-m2;

Alte referate despre: tipul de date multime, tip de date multime, tipul de date multime set

Retele de calculatoare

Arhitectura
WAP
Introducere
Sistemul WAP acopera golul dintre lumea mobilelor si INTERNET sau retelelor interne ale corporatiilor si ofera abilitatea de a furniza o gama nelimitata de servicii mobile pentru abonati - independent de reteaua lor, si terminal.
WAP este un standard global si nu este controlat de o singura companie. Ericsson, Motorola, Nokia si Unwired Planet au fondat Forumul WAP in vara anului 1997 cu scopul initial al definirii specificatiilor industriale largi pentru dezvoltarea aplicatiilor pentru retelele de comunicatii fara fir. Specificatiile WAP definesc un set de protocoale la nivelele de aplicatii, sesiuni, tranzactii, securitate si transport, lucru care da voie operatorilor, producatorilor si furnizorilor de aplicatii sa depaseasca incercarile diferentierii serviciului mobil avansat si crearea unui serviciu rapid/flexibil. Exista acum peste o suta de membrii reprezentind producatori de terminale si infrastructuri, operatori, transportatori, furnizori de servicii, ...

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Data Mining - Tehnologii dedicate extragerii

Informatiile care se pot obtine prin Data Mining sunt predictive sau descriptive. De exemplu directionarea actiunilor de marketing pot constitui o problemă tipică predictivă. Detectarea fraudelor
produse cu carduri bancare reprezintă o problemă tipică de aplicatie descriptivă.

Dezvoltarea tehnicilor de Data Mining se explică prin acumularea de volume pe care acestea le-au derulat de-a lungul anilor. De asemenea, concurenta tot mai acerbă precum si cresterea exigentelor pietei au determinat firmele să ia tot mai mult în considerare potentialul urias pe care îl oferă arhivele de date.

Alte referate despre: data mining - tehnologii dedicate extragerii, data mining, data mining referat

Date si informatii

Cuvântul informaţie - preluat din latină (informatio) prin intermediul limbii franceze (information) - este polisemantic, putând căpăta mai multe semnificaţii (uneori total diferite sau chiar contradictorii), ce sunt determinate de domeniile şi contextele foarte variate în care este folosit. În afara înţelesurilor din limbajul comun, el are şi alte sensuri, atribuite fie prin definirea sa ca termen (ştiinţific sau tehnic) fie ca şi concept în cadrul unor ramuri ale filosofiei sau al unor ştiinţe şi tehnologii al căror obiect de studiu este. Termenul informaţie este legată şi de un proces informaţional (succesiunea acţiunilor prin care se informează) dar şi de rezultatul acestui proces (volum, varietatea de informaţii obţinute) precum şi de unele fenomene specifice (fenomenul informaţional, explozia informaţională, etc.).

Alte referate despre: date si informatii, date si informati, date si informatii referat

Structuri dinamice de date

Deci timpul de rulare e o functie de intrarea sa, de cele mai multe ori, nedepinzind de valorile de la intrare, ci de numarul de date.
Se noteaza cu T(n) timpul de rulare al unui program, ale carui date de intrare au dimensiunea n. De exemplu T(n) poate fi cn^2, unde c este o constanta.

Alte referate despre: structuri dinamice de date, structurilor dinamice de date, structuri dinamice de date in c

Baze de date informatice pentru marketing

Bazele de date privind clienţii şi previziunile de piaţă pot fi compilate şi analizate astfel încât să redea imaginea completă a relaţiilor dintre organizaţie şi clienţii ei. Examinarea integrată a acestei informaţii agregate poate ajuta o firmă să-şi înţeleagă mai bine clienţii, să segmenteze masa de consumatori şi să adapteze mai bine oferta de produse sau servicii la cerinţele acestora.

Alte referate despre: baze de date informatice pentru marketing, crearea bazelor de date informatice pentru marketing direct, baza de date informatica

Date despre proteine si aminoacizi

Obtinând succese , a fost solicitat de Baeyer la Universitatea din Erlanger , unde a facut primele observatii asupra stereochimiei . Apoi a studiat purinele , elucidând structura acestora în detaliu, legând-o de mecanismul vietii . E. Fischer a aratat ca purinele ( constituenti ai acizilor nucleici ) sunt molecule-cheie în tesuturile vii .

Desi în 1902 I s-a acordat Premiul Nobel , viata stiintifica a lui
E. Fischer si-a continuat linia ascendenta . Urmatorii ani a manifestat interes în studiul moleculelor complicate ale proteinelor , aratând modul în care aminoacizii se combina în molecula proteica , precum si metoda de legare a acestora . Astfel , în 1907 , a construit o molecula proteica alcatuita din 18 unitati de aminoacizi . Experimentând-o a aratat ca enzimele digestive o ataca ...

Alte referate despre: proteine si aminoacizi, proteine acizi aminoacizi zaharide, proteine sau aminoacizi

Validarea datelor in pascal

O data se considera existenta daca in campul corespunzator ei nu se introduce doar . Verificarea existentei se realizeaza in functie de in functie de semnificatia tastei ENTER la citirea diverselor tipuri de date:
- Pentru date numerice- rol de separator,fiind ignorata la citire
- Pentru date de tip caracter- furnizeaza codul ASCII al caracterului CR (#13)
- Pentru date de tip STRING- rol de terminator

Alte referate despre: validarea datelor in pascal, tipuri de date in pascal, validarea datelor

Ion Luca Caragiale - date biografice

Micul Ion Luca a zburdat pâna a fost dat la scoala, prin poienile
padurii manastiresti, din apropierea casei.

Alte referate despre: ion luca caragiale date biografice, ion luca caragiale-date biografice, ion luca caragiale - date biografice
Referate afisate : 16
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK