Datoria publica externa

Datoria publica externa a Romaniei - studiu

Datoria publica externa a Romaniei - studiu
Cea mai rapidă creştere în volumul creditării internaţionale s-a înregistrat pe fluxul dinspre Europa spre diferite state din componenţa S.U.A., pentru finanţarea investiţiilor şi comerţului. Multe bănci comerciale din Regatul Unit sau aflate pe teritoriul american, însă în proprietate britanică, au fondate doar pentru susţinerea acestui flux. Deşi, încă din 1860, în California existau deja cinci bănci comerciale(în proprietate britanică), totuşi oraşul New York a fost primul centru financiar american care a contat ca prezenţă în operaţiile internaţionale, acţionând ca placă turnantă pentru fluxul menţionat. Practic, Londra şi New York-ul erau “emiţătorul” şi respectiv, “receptorul” fluxului de capital britanic, flux care atingea înainte de primul război mondial, circa 10% din PNB-ul Marii Britanii şi al imperiului său colonial.

Datoria publica externa a Romaniei - studiu
Această situaţie ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 184kb
Downloads: 26
Materia: Economie

Studiu de caz - Kober

La inceputul anului trecut a infiintat compania Pitura, care se ocupa de distributia vopselelor marca Kober si care, in anul 2002, a inregistrat o cifra de afaceri de circa opt milioane de dolari. "Am investit 1,1 milioane de dolari in sediul de la Bucuresti si 0,5 milioane de dolari in implementarea softului SAP", spune Aurel Kober. Sotii Kober au in proprietate doua case la Piatra Neamt, doua cabane cu doua hectare de teren la Durau si o casa la Constanta.

Alte referate despre: studiu de caz kober, kober-studiu de caz, latinitate si dacism studiu de caz

Bugete publice

Bugete publice
În practica bugetară din ţările cu economie de piaţă, rezultă că bugetele de stat sunt mai întotdeauna, chiar din faza de elaborare, deficitare (cheltuieli mai mari decât venituri). În fapt, cheltuielile de ordin public au dimensiuni mai mari pentru care veniturile posibil de mobilizat nu sunt suficient de acoperitoare.
În planul interacţiunii dintre cele două poziţii de abordare a bugetelor publice se poate afirma existenţa unor raporturi de determinare şi de influenţare cu consecinţe în circulaţia şi administrarea banului public generat de nevoi, cerinţe şi trebuinţe ale colectivităţilor umane aflate în anumite situaţii de ordin social, economic, cultural, educativ etc.

Alte referate despre: bugetul public, rolul bugetului public national in economia unui stat, buget public

Relatiile Publice in Marketing

- Promovarea bunăvoinţei. Există o funcţie de construire a imaginii de relaţii publice. Evenimentele din industrie şi activităţile comunitare care sunt reflectate favorabil într-o firmă sunt scoase în evidenţă corespunzător.

Alte referate despre: relatii publice in marketing, relatiile publice si marketingul, relatii publice si marketing

Datoria externa a Romaniei in perioada de tranzitie

Scaderea elasticitatii de venit a importurilor a actionat in directia reducerii deficitului de cont curent. Sustinerea acestei tendinte de crestere a competitivitatii, precum si accentuarea ei prin preconizatele efecte pozitive asupra economiei interne ale unor influxuri mai mari de investitii straine directe, sunt situate pe linia alinierii Romaniei la criteriile Uniunii Europene definite la Copenhaga.

Alte referate despre: angajamente privind datoria externa a romaniei in perioada actuala, datoria externa a romaniei in perioada actuala, datoria externa a romaniei in perioada 2002-2009

Studiul propagarii caldurii

1.Scopul lucrĺrii-este determinarea coeficientului de difuzie termicĺ al unui metal prin metoda Angström.

Alte referate despre: studiul propagarii luminii prin prisma optica, stiudiul propagari calduri printr-un material, studiul propagarii luminii prin prisma optica desen

Studiul si masurarea marimilor

Lista echipamentului şi aparaturii utilizate.
- 1F-3F – siguranţe fuzibile 25/6A pe tablou;
- p – ampermetru de curent alternativ cu domeniile 0-2.5 mA; 0-1 A;
- 1p-3p – ampermetre de curent alternativ cu domeniul 1A;
- 4p – voltmetru de curent alternativ cu domeniile de 0-6V, 0-240V;
- 5p – voltmetru de curent alternativ cu domeniul de 0-240V;
- 6p-8p – wattmetre electrodinamice cu domeniile de 1A respectiv 260 V;
- R1-R3 – reostat cu lămpi (2*3 lămpi/fază, 1lampă – 75W, 220V);
- 2S – comutator voltmetric tripolar 2A, 500V, 50 Hz;
- 1Q – întrerupător manual tripolar cu pârghie 25A, 380V;
- Q-Q4 – întrerupător monopolar 6A, 380V;

Alte referate despre: masurarea marimilor electrice, masurarea marimilor mecanice, masurarea marimilor termice

Studiul regimului tranzitoriu intr-un circuit

Concluzii şi observaţii
Se va concluziona privind diferenţele între valorile teoretice şi cele calculate pe baza rezultatelor experimentale pentru parametrii caracteristici regimului oscilant. Se va concluziona privind variaţia constantei de timp τ la modificarea rezistenţei Rd respectiv a capacităţii C, inclusiv alura graficelor.

Alte referate despre: studiul regimului tranzitoriu intrun circuit rlc serie, studiul regimului tranzitoriu, circuite electrice simple in regim tranzitoriu

Studiul unui cuadripol liniar si pasiv

Determinarea experimentală şi reprezentarea grafică a caracteristicilor de intrare I1=f1(R2), P1=f2(R2), cosφ1=f3(R2). Determinarea experimentală a parametrilor fundamentali prin încercările de funcţionare în gol şi în scurtcircuit. Determinarea parametrilor fundamentali ai cuadripolului în funcţie de impedanţa laturilor, măsurate prin metoda industrială.

Alte referate despre: studiul cuadripolului liniar pasiv, studiul unui cuadripol pasiv referate, studiul circuitelor electrice liniare de c c

Datoria Publica

Datoria publica cuprinde totalitatea sumelor imprumutate de autoritatile publice centrale, de unitatile administrativ-teritoriale si de alte entitati publice, de la persoanele fizice sau juridice pe piata interna si in strainatate si ramase de rambursat la un moment dat. In masura in care se tine seama de deprecierea (sau aprecierea) suferita in timp de moneda respectiva, acest indicator face posibila studierea dinamicii datoriei publice si, pe aceasta baza, desprinderea tendintei inregistrata de aceasta in perioada considerata.

Alte referate despre: datoria publica, datoria publica referat, datoria publica a romaniei 2000-2010

Imprumuturile de stat si datoria publica

Opţiunea pentru un credit public intern sau extern reprezintă şi un act de decizie politică care influenţează valanţa de plăţi externe, inclusiv datoria publică internă şi/sau externă.
În doctrina de specialitate, dupăp cum se cunoaşte, nu există identitate între instrumentul extern şi datoria externă (aspecte ce pot fi urmărite şi în anexe).

Alte referate despre: imprumuturile de stat si datoria publica, imprumuturile de stat si datoria publica in romania, imprumuturi de stat si datoria publica

Legea datoriei publice

Legea datoriei publice reglementează sfera de cuprindere, scopul, contractarea, rambursarea, înregistrarea, raportarea şi administrarea
datoriei publice.Legea datoriei publice

Alte referate despre: legea datoriei publice, legea datoriei publice locale, legea datoriei publice actualizata

Drept de proprietate publica

Unele secţiuni vor conţine şi ele divizări pentru a crea o imagine cât mai reală a problemelor abordate în teză.În fiecare capitol sunt amenajate trimiterile din doctrina de specialitate ce mi-au servit drept puncte de reper la elaborarea tezei, acestea vor fi de ajutor pentru a completa cunoştinţele vis a vi de tema în cauză.
Primul capitol cu titlul „ Dreptul de proprietate”, noţiuni generale, este împărţit în două acţiuni ce se referă la aspectele legate de atribuţiile şi caracterele proprietăţii ce posedă bunurile materiale ce ţine de natura omului şi pe parcursul întregii vieţi el tinde spre a-şi satisface propriile cerinţe.

Alte referate despre: dreptul de proprietate publica, dreptul de proprietate publica si privata, exercitarea dreptului de proprietate publica

Publicitate - Exemplu pepsi-cola

Trecutul reclamelor la acest produs este unul generos si interesant. Inca de la inceput, pepsi-cola a fost in stransa concurenta cu o alta firma producatoare de bauturi racoritoare de acest gen. competita pe piata economica a starnit in interiorul intreprinderii centrale a acestui produs ingrijorarea.

Alte referate despre: publicitate - exemplu pepsi-cola, publicitate exemplu pepsi cola, referat ro referate publicitate exemplu pepsi cola 0f67b

Publicitatea

Publicitatea o putem defini ca fiind orice forma platita de prezentare si promovare impersonala a ideilor , bunurilor sau serviciilor prin mijloace de informare in masa (ziare,reviste,programe de radio si TV) de catre un sponsor bine precizat.

Multe organizatii folosesc publicitatea pentru a transmite unui anumit public mesaje referitoare la ele insele, la produsele si serviciile lor sau la modul lor de comportament, cu scopul de a determina un raspuns din pertea acestuia.

Raspunsul poate fi de natura perceptuala: de exemplu, consumatorul isi formeaza anumite pareri in legatura cu un produs sau o marca, ori acestea pot fi schimbate de catre reclama.El poate fi de natura comportamentala: de exemplu, consumatorul cumpara produsul sau sporeste cantitatea cumparata.

La publicitate nu apeleaza numai firme, ci si organizatii cu scop nelucrativ si institutii sociale, cum ar fi institutiile filantropice,muzeele si organizatii religioase care-si promoveaza cauza in in randul ...

Alte referate despre: politici publice, administratie publica, administratia publica

Publicitate pe Internet

Este evident ca, concluziile celor doua studii sunt departe de o coincidenta. Aceasta migrare a audientei televiziunii catre Internet este impresionanta. Nu numai ca are loc o schimbare fundamentala in obiceiurile media dar audienta Internetului este reprezentata de populatia tinta cea mai dorita de marketeri fiind greu de atins, bine educata si cu venituri mari.

Alte referate despre: publicitatea pe internet, publicitate pe internet, publicitatea prin internet

Teoria controlului administratiei publice - Controale administrative si politice

art. 100 consacră un control indirect al Parlamentului asupra Preşedintelui, care rezultă din contrasemnarea unora dintre decretele acestuia de către Primul-Ministru, care, alături de Guvern, răspunde politic în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate, inclusiv pentru decretele Preşedintelui pe care le-a contrasemnat.

Alte referate despre: managementul administratiei publice clusterizarea administratiilor, activitatea administratiei publice actul administrativ, controlul politic al administratiei publice
Referate afisate : 17
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles