Decrivez l importance des langues etrangeres dans la vie

Traiana Vuia

Traian Vuia est né le 17 aoűt 1872, dans le village de Surducu Mic, commune de Bujor (actuellement commune de Traian Vuia), dans le département de Timis. Son pčre qui était un prętre s'appelait Simion Popescu et sa mčre, paysanne de Lipova, Ana Vuia dont il a hérité le nom Vuia. Il commence son cycle primaire ŕ l'école confessionnelle de langue roumaine, dans la commune de Bujor. Ŕ dix ans, l'élčve Traian Vuia est inscrit ŕ l'École Allemande de Faget. Il fait son lycée ŕ Lugoj en 1884 -1892. Ensuite, il poursuit ses études supérieures ŕ la Section mécanique de l'École Polytechnique de Boudapeste. La manque d'argent le contraint d'arręter les études aprčs une année. Il s'inscrit ŕ la Faculté de Droit de Boudapeste, oů la fréquence n'était pas obligatoire et, il consacre ses temps libre pour travailler sur ses projets. Le 1er juin 1901, il est déclaré Docteur en Droit (Doctor Juris Universi).
En France, il suit des cours d'histoire et d'économie politique ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 3169
Materia: Franceza

Theories manageriales des organisations

Un systeme dynamique : l'entreprise constitue un systeme dynamique puisqu'elle est en constante evolution sous l'influence de son environnement. Pour autant, des elements assurent une certaine stabilite mais l'on peut considerer egalement l'evolution comme permanente.

Alte referate despre: activites des organisations ecologiste, decrivez les loisirs des jeunes moldaves, les loisirs des jeunes moldaves

Aurel Vlaicu

AUREL VLAICU (6 noiembrie 1882, comuna Bintinti, judetul Hunedoara - 13 septembrie 1913, comuna Banesti, Campina) Inginer mecanic, constructor de avioane, pilot, pionier al aviatiei mondiale, castigator al numeroase premii internationale

Clasele primare le-a facut in comuna natala, Bintinti, iar cele de liceu, mai intai la Orastie, apoi la Sibiu. In 1902 s-a inscris la Scoala Politehnica din Budapesta, iar din 1903, frecventeaza cursurile Scolii Politehnice din München. In paralel, a lucrat la planurile construirii unui aparat de zbor, cu aripi batante, actionate de arcuri.

Anul 1908 il gaseste la Fabrica de motoare "Opel", din Russelshein. Dupa ce construieste - in iunie 1909, in comuna natala - un planor, Vlaicu se va stabili la Bucuresti. Aici, sprijinit de numerosi prieteni - scriitorii Vlahuta, Emil Garleanu, St. O. Iosif, George Cosbuc etc. - a construit un model de aeroplan, ...

Alte referate despre: aurel vlaicu, aurel vlaicu referat, referat aurel vlaicu

Henri Coanda

Cu uriaşa sa putere de muncă, Coandă a inventat şi un cuptor solar pentru produs apă dulce din apa de mare. Pentru a separa sarea de apă, Coandă voia să utilizeze energia solară. O oglindă de 15 m urma să incălzească aerul ce trecea printr-o conductă până la 500 C, iar pentru a o distila folosea aerul supraîncălzit, care transforma apa de mare în va- pori. In acest fel se foloseau 30-40 calorii pentru producerea unui litru de apă dulce, ceea ce corespunde cantităţii de căldură dezvoltate de o cantitate de benzină mai mică decât cea dintr-o brichetă.

Cea mai mare realizare a savantului român Henri Coandă a fost primul avion cu reacţie din lume. In octombrie 1910, cu prilejul celui de al doilea Salon aeronautic de la Paris, un afiş desenat de mâna lui Coandă lansează pentru prima dată în lume denumirea de “turbopropulsor”, dată ultimului său tip de ...

Alte referate despre: henri coanda, henri coanda referat, referat henri coanda

Avioanele

Avionul poate zbura spre destinatie, dar pe parcurs va fi nevoit sa
vireze pentru a avansa în directia potrivita. Virajele se pot efectua
cu ajutorul altor stabilizatoare si anume: cu eleroanele situate pe
aripi si cu deriva (sau cârma), componenta a ampenajului vertical.
Eleroanele se afla pe bordul de scurgere a aripilor. Daca pilotul vrea
sa întoarca avionul la stânga,

Alte referate despre: referat avioane, referat despre avioane, totul despre avioane

Vita de vie

Pentru completarea necesarului de elemente nutritive din sol, natura si omul au pus la dispozitia agriculturii o serie de produse care se numesc ingrasaminte.Prin ingrasaminte se inteleg acele substante (materiale) de provenienta organica sau minerala care se aplica in sol, la suprafata lui sau pe plante, pentru completarea necesarului de elemente nutritive in scopul mentinerii sau ridicarii productiei din punct de vedere cantitativ si calitativ.
Administrarea ingrasamintelor:

Alte referate despre: vita de vie, referat vita de vie, vita de vie referat

Dan capitan de plai rezumat

Tabloul al III-lea constituie confruntarea dintre Dan, luat prizonier şi hanul tătarilor, Ghirai. Acesta simţindu-se umilit doreşte răzbunare şi cere să-i fie adus sub cort, „Dan bătrânul”.

Alte referate despre: caracterizarea lui dan capitan de plai, dan capitan de plai rezumat, dan capitan de plai

Caracterizarea lui Dan - Dan, capitan de plai

Propunerea lui Ghirai este refuzata “e o cupa mult plina de amaruri”nu doreste sa se spulbere in fata nenorocirii. Se socoteste de neclintit in fata greutatilor si nenorocirii ca si Ceahlaul in fata furtunii. Toata viata I-a fost cinstita, demna, de aceea prefera moartea in locul unei vieti rusinoase.
Dragostea de tara este sentimentul cel mai puternic al eroului si de aceea in “ceasul mortii grele” nu are dorinta mai mare decat sa mai vada odata pamantul tarii. Felul de a vorbi al acestui erou exprima profunda sa intelepciune, fiecare replica a lui Dan il face pe Ghirai sa cada pe ganduri si apoi sa exclame cu admiratie in fata adversarului”O Dan, om intelept”.

Alte referate despre: caracterizarea lui dan din capitan de plai, nuvela dan pitan capitan de plai scrisa de vasile alecsandri, descrierea lui dan din capitan de plai

Dan Grigore

Dan Grigore incepe sa cânte la pian de la trei ani, mostenind talentul de la mama sa, ea însasi remarcabil înzestrata muzical. Studiaza pianul si teoria muzicala mai întîi cu Eugenia Ionescu, apoi cu Florica Muzicescu, iar armonia si compozitia cu academicianul Mihail Jora - prieten apropiat al lui George Enescu si profesor al lui Dinu Lipatti - cel care va spune într-o recomandare adresata Ministerului Culturii: "Dan Grigore este un talent exceptional care nu sufera comparatie cu tot ce trece drept mare talent în România." Dan Grigore

Alte referate despre: dan grigore, dan grigore studia, o melodie de dan grigore

Dan, capitan de plai

Dan, capitan de plai.Expozitia, corespunzatoare tabloului I, il prezinta pe „batranul Dan”, vestit „capitan de plai”, traind „ca soimul singuratic” intr-un decor ce sugereaza liniste si calm:„In pestera de stanca, pe-un munte paduratic”. Desi este un erou al altor timpuri, ramane credincios misiunii sale de a apara hotarele tarii.

Alte referate despre: dan capitan de plai caracterizarea lui dan, dan capitan de plai caracterizare, rezumat dan capitan de plai

Dan Brown - Ingeri si demoni

Deşi un profesor sever, adept al disciplinei stricte, Langdon era primul care îmbrăţişase ceea ce el numea „arta pierdută a distracţiei adevărate”. Preţuia şi exploata timpul liber cu un fanatism molipsi¬tor, cu care îşi câştigase o primire frăţească în rândul studenţilor săi. Porecla sa din campus — „Delfinul” — făcea referire atât la firea i prietenoasă, cât şi la legendara lui abilitate de a se scufunda şi a depăşi astfel întreaga echipă adversă, într un meci de polo pe apă.

Alte referate despre: dan brown ingeri si demoni, dan brown inger si demon, dan brown ingeri si demoni rezumat

Cultura vitei de vie

Ianuarie
1. În aceastã lunã temperaturile sunt relativ scãzute de aceea în vii, practic, lucrãri nu se executã. Timpul trebuie folosit util la:
- prepararea lãzilor pentru soiurile de struguri pentru masã;
- prepararea cosurilor din mlajã pentru recoltarea strugurilor pentru vin;
- pregãtirea inventarului, utilajului, masinilor agricole, tractoarelor si autocamioanelor pentru anul agricol care se apropie.

Alte referate despre: cultura vitei de vie, cultura vitei de vie in romania, cultura vitei de vie referat

The importance of being earnest

For years he has also pretended to have an irresponsable black-sheep brother named Ernest who leads a scandalous life in pursuit of plasure and is allways getting into trouble of a sort , that requiers Jack to rush grimly off to his assistance. In fact, Ernest is merely Jack's aliby, a phantom that alows him to disappear for days at a time, and do as he likes.

Alte referate despre: the importance of being earnest, the importance of being earnest rezumat, oscar wilde the importance of being earnest

Dan, capitan de plai-povestire

V. Alecsandri a fost un poet, prozator si dramaturg care a creat o opera complexa, si devenind cel mai popular scriitor roman pana la Eminescu.a scris: Doine si lacrimioare, Pasteluri, ş.a.In poemul Dan,capitan de plai de V. Alecsandri este evocat un episod din lupta eroica a poporului nostru impotriva cotropitorilor.

Alte referate despre: caracterizare dan capitan de plai, dan capitan de plai povestire, dan capitan de plai momentele subiectului
Referate afisate : 14
Medie note: 7.92 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK