Defectele de vedere

Vederea Stereoscopica - defecte de vedere

Referat despre Vederea Stereoscopica - defecte de vedere
Oamenii si celelalte animale care sunt capabile sa focalizeze ambii ochi asupra unui singur obiect sunt capabile de vedere stereoscopica, care este fundamentala pt o perceptie mai adanca a lucrurilor. Principiul consta in prezentarea unei imagini din doua unghiuri , putin diferite, pentru ca apoi ochiul sa contopeasca aceste imagini intr-o singura imagine tridimensionala.

Una din categoriile de imagini stereoscopice sunt numite autostereograme, care nu necesita intrumente speciale pt a fi vizualizate, si au putut fi realizare cu ajutorul graficii pe calculator. Doua imagini ,reprezentand ochiul stang, respectiv drept , sunt suprapuse .Vazuta normal , imaginea rezultata arata ca un model abstract. Imaginea tridimensionala apare atunci cand ocii privitorului sunt focalizati ,si de exemplu , doua puncte diferite sunt suprapuse, si se vede numai unul .

Nivel: Facultate
Dimensiune: 105kb
Downloads: 2332
Materia: Medicina

Deficienta de vedere

Dincolo de cauzele de ordin anatomic şi fiziologic ale analizatorului vizual, care duc la perturbarea funcţiei vizuale, există şi cauze organice generale:

Alte referate despre: deficiente de vedere, deficienta de vedere, deficientele de vedere

Miopia

Ochiul miop in functie de determinarea genetica:Miopie benigna ;Miopie maligna (boala).Complicatriile miopiei sunt legate de alungirea polului posterior al GO cu subtierea retinei si a coroidei, putandu-se produce hemoragii retino-coroidiene

Alte referate despre: romanul adolescentului miop rezumat, romanul adolescentului miop, romanul adolescentului miop rezumat pe capitole

Strabismul

Strabismul.Cel mai adesea cauzele strabismului prezent in copilarie sunt necunoscute, desi se pare ca acesta se intalneste mai frecvent in unele familii. Uneori strabismul se dezvolta in urma suprasolicitarii vederii pentru compensarea altei afectiuni oftalmologice, ca de exemplu prezbitismul (diminuarea treptata a puterii de acomodare a ochiului, care antreneaza o stanjenire a vederii de aproape).

Strabismul.La adulti strabismul poate aparea in urma afectarii globilor oculari sau a vaselor de sange de la nivelul acestora. Cauzele de strabism si de pierdere a vederii la adult sunt diverse: tumorile craniene sau oculare, boala Graves (boala autoimuna a glandei tiroide care determina hipertiroidie), accidentele vasculare cerebrale si diverse afectiuni musculare sau nervoase.

Alte referate despre: strabismul, strabismul la adulti, strabism

Orbirea, surzenia, apetitul

Accidente şi boli
O persoană poate orbi la un ochi dacă retina se detaşează de globul ocular. Acesta este de obicei rezultatul unei lovituri în ochi; ochiul afectat îşi pierde imediat vederea ca şi cum o cortină s-ar interpune între el şi restul lumii. Se poate executa o operaţie pentru reataşarea retinei, dar în cazul în care aceasta este deteriorată sau spartă lichidul din ochi se poate prelinge printre ea şi ochi, îngreunând în locuirea acesteia.

Alte referate despre: orbirea, surzenia, cauzele orbirii

Ochiul si Vederea

Aceste fibre iau naştere prin secretarea de substanţe colagene şi mucopolizaharizi a unor celule numite fibrocite. Dacă genetic aceste celule nu au mesaj normal de sintetizare a acestor substanţe, apar fibre cu rezistenţă redusă, care prin presiunea conţinutului globului ocular se alungesc sau îşi modifică forma, putând să ducă la tulburări de refracţie cum este miopia, astigmatismul, cheratoconul.
Rolul fiziologic al scleroticei este de a proteja celelalte componente oculare.

Alte referate despre: ochiul si vederea, ochiul si vederea cromatica, referate ochiul uman vederea

Vederea

Sub cornee se afla irisul.Acesta da culuarea ochilui de cele mai multe ori ca-prui,albastru sau verde.Irisul este de fapt un disc musculos cu o gaura in centru:pupila.Lumina patrunde in interiorul ochiului prin pupila. Umoarea apoasa dintre cornee si iris ajuta la mentinerea curateniei corneeii si indepartarea germenilor.

Alte referate despre: defecte de vedere, vederea, vederea cromatica

Defectele intrerupatoarelor

Cauze: - defecte ale izolaţiei conductorului;
vibraţii ale spirelor bobinei (bobina nu este corect impregnată sau strânsă);supratensiuni care duc la încălzirea bobinei.Ruperi de piese:
Cauze: - eforturi mecanice mari;defecte de fabricaţie.

Alte referate despre: defectele intrerupatoarelor de joasa tensiune, defectele intrerupatoarelor, defectele intrerupatoarelor referat

Ochiul - simtul vederii

Cum funcţionează ochiul ?
Ochiul nostru este mult mai complex decât aparatul foto. Cu ajutorul aparatelor foto nu putem decât sa fixam imaginile din lumea exterioara pe un film fotografic,in timp ce animalele si oamenii pot interpreta informaţia apăruta pe retina si pot acţiona potrivit informaţilor primite.

Acest lucru este posibil datorita faptului ca prin intermediul nervului optic ochiul are legătura cu creierul. Nervul optic se ataşează pe globul ocular la porţiunea posterioara a acestuia printr-un mic pedicul. Informaţia optica interceptata de retina este transmisa prin nervul optic la creier. Informaţiile se transmit sub forma unor impulsuri electrice in creier, care le si decodează. Cei doi ochi privesc din unghiuri puţin diferite obiectele din lumea exterioara, de aceea si informaţiile trimise la creier sunt oarecum diferite.

Alte referate despre: ochiul simtul vederii, ochiul simt al vederi, ochiul simtul

Ochiul si vederea

Componentele ochiului
Ochiul uman este asemanator cu o bila. In fata in mijloc exista un strat transparent, putin proeminent, corneea. Aceasta este legata de stratul care formeaza albul ochiului si acopera de jur imprejur globul ocular - sclerotica. Marginile scleroticii sunt prevazute cu o retea bogata de vase sangvine.

Alte referate despre: ochiul si vederea cromatica referat, ochiul organul vederii, ochiul si vederea cromatica referat fizica

Liber sa alegi.Un punct de vedere personal

Liber sa alegi.Un punct de vedere personal
Printre mai multe subiecte interesante pe care le trateaza in aceasta carte, renumitul profesor subliniaza importanta delimitarii clare a atributiilor revenite statului, puterilor guvernamentale, aratand cum, spre exemplu in fosta Uniune Sovietica care aplica o economie centralizata planificata, aceea economie nu putea fi functionala.

Alte referate despre: liber sa alegi un punct de vedere personal, liber sa alegi un punct de vedere personal recenzie, liber sa alegi un punct de vedere personal milton friedman

Analiza diagnostic social-economica a localitatii "Criva" in vederea includerii acesteia in circuitul turistic rural al Republicii Moldova

Dar acest lucru e realizabil cu atit mai mult cu cit proiectul nu are un precedent si se pot adapta standardele europene pentru o mai mare popularitate a acestei regiuni. O alternativa optima ar fi si colaborarea cu agentiile turistice din Romania pentru a include acest produs turistic in cadrul programelor turistice ce ar viza obiective de pe ambele maluri ale Prutului data fiind experienta acestora in turismul international.
Astfel, tabloul acestei regiuni este reprezentat in capitolele ce urmeaza pentru a oferi o imagine de ansamblu dar si un plan de dezvoltare a turismului rural in localitatea rurala Criva.

Alte referate despre: evolutia social economica a localitatii natale in epoca moderna, analiza situatiei social economice a societatii, analiza disparitatilor social economice

Defecte in exploatare ale instalatiei de pornire

Remedierea consta in demontarea demarorului de pe motor , dezasamblarea , curatirea cu razuitoare si panza ( nu cu produse petroliere , mai ales la bobinaje , rotor si releu), controlul scurtcircuitelor pe stand de probe special , si dupa necessitate , inlocuirea bucselor de bronz , indepartarea arborelui , verificand centrarea lui pe strung , degriparea pinionului (curatirea si ungerea filetului ),slefuirea pe strung a colectorului de hartie abraziva foarte fina si curatirea izolatie dintre lamele cu o lama de latime corespunzatoare .Eventualele scurtcircuite ala infasurarilor statorului se inlatura prin refacerea izolatiei ; daca sunt la rotor , se face inlocuirea lui . La releul electromagnetic , se face dezoxidarea armaturii si bornelor , iar in caz de scurtcircuit , se izoleaza sau se inlocuieste bobinajul (operatiile de demontare-montare a releului sunt mai dificile , ceea ce ...

Alte referate despre: defecte in exploatare ale instalatiei de pornire, defectele in exploatare ale instalatiei de pornire, defecte in exploatare ale instalatiei de pornire ok

Ochiul si vederea cromatica

Conurile verzi si rosii sunt concentrate in fovea centralis iar cele albastre in exteriorul acestei regiuni . Din studii efectuate asupra perceptiei imaginilor colorate in compaatie cu cele alb negru s-a evidentiat faptul ca in imaginile colrate ochiul detecteaza mai usor marginile obiectelor si caracteristicile acestora . In informatia alb-negru se pierde inf continuta in lungimea de unda a fiecarei culori.

Alte referate despre: referat ochiul si vederea cromatica, ochiul si vederea cromatica culori primare, ochiul si vederea cromatica fizica

Carnea carecterizata din punct de vedere merceologic

Carnea este unul din alimentele care se manupuleaza cel mai frecvent in alimentatie. Dat fiiind diversitatea provenientei (de bovine, porcine,ovine,pasare, etc) se va acorda o atentie deosebita la primirea acestui produs.

Atunci cand se primeste direct din abatoare sau din alte unitati economice, merceologul va urmarii in mod deosebit avizul medicului veteliner, materializat printr-o stampila care se pune pe bucatile mari (carcase); lipsa acesteia atrage dupa sine refuzarea produsului.Primirea carnii de la unitatile economice se face numai daca au trecut cel putin 6 ore de la sacrificarea animalului.

Examenul organoleptic al carnii proaspat zvantate, refrigerate si congelate consta in apreciera urmatorilor indici calitativi:Aspectul exterior – se apreciaza ...

Alte referate despre: carnea caracterizata din punct de vedere merceologic, carnea din punct de vedere merceologic, carnea de pasare din punct de vedere merceologice

Stresul din punct de vedere militar

Stresul a fost definit în mod variat. Unii psihologi l-au descris ca fiind preţul purtării si acţiunii haotice a corpului, în timp ce dicţionarele în general asociază acesta cu o istovire(epuizare), încordare sau tensiune a organismului uman. O anumita stare de încordare(tensiune) acţionează ca un stimulent ce induce o eficienta în activitate (comportament), insa peste o anumita valoare a stării de încordare, deasupra stimulării, apare stresul care, în acest caz, duce la o slăbire progresiva a raţionamentului, la reacţii necontrolate si, în final, lipsa logicii. Pregătirea oamenilor pentru război trebuie sa fie privita prin prisma menţinerii eficacităţii(de luptător) a acestora, concomitent cu întârzierea fazei în care are loc lipsa logicii, deci apariţia stresului.

Alte referate despre: caracterizarea orasului targu jiu din punct de vedere militar, stresul din punct de vedere scolar, egiptul din punct de vedere politic si militar

Implementarea legislatiei comunitare in vederea dezvoltarii durabile rurale

Totusi, simpla adoptare si implementare a standardelor de calitate europeana ar fi insuficiente. Producatorii agricoli si procesatorii vor avea nevoie de informatii complete despre standardele de calitate si despre metodele prin care se respecta aceste standarde. Mai mult, politica UE pune la dispozitie metode de asistenta a producatorilor de alimente si bauturi in procesul de protectie a identitatii produselor alimentare traditionale si regionale, ceea ce ajuta atat producatorii individuali cat si, in particular, grupurile de producatori regionali, sa impuna produsele lor in Europa.

Alte referate despre: dimensiunea dezvoltarii durabile a industriei comunitare, rolul spatiului rural in asigurarea dezvoltarii durabile, agricultura ecologica si dezvoltara durabila in mediul rural
Referate afisate : 17
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles