Defectele mecanismul motor a automobilelor

Mecanismul motor al automobilului

Controlul fumului de evacuare,zilnic,vizual sau cu un aparataj:fumul albastru indica consum de ulei,cel negru - consum exagerat de combustibil,iar cel albicios avans prea mic sau prea mare la aprindere,respectiv la injectie la motoarele diesel.Verificarea cu aparatura se face la 50.000 km /

Controlul presiunii in cilindrii,la50.000km,se face cu ajutorul compresometrului sau compresografului.Compresometrul este un manometru special racordat la un furtun prevazut la capat cu un con de cauciuc si o supapa pentru a se putea adapta in locul bujiei sau injectorului.
Compresograful este un aparat,avand forma unui pistol,prevazut cu un racord cu con de cauciuc si un sistemde parghii care antreneaza un ac ce inregistraza variatia presiunii pe o diagrama speciala.

Operatia de control a compresiei consta in:
-incalzirea motorului;
-oprirea motorului si demontarea bujiilor
-racordarea conului de cauciuc al aparatului in orificiul cilindrului numarul unu al motorului
-actionarea motorului ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 1157
Materia: Mecanica

Automobile

De la motor energia se transmite printr-un ambreaj la o cutie de
viteze cu 4 sau 5 viteze. Prin ambreaj soferul intrerupe legatura
intre motor si cutia de viteze in timp ce schimba viteza. De acolo, la
o masina cu motor in fata si cu tractiune pe rotile din spate energia
actioneaza un arbore de transmisie conectat la angrenajul diferential,
care antreneaza rotile din spate. Masina cu mororul in fata si
antrenare prin rotile din fata are ambreajul, cutia de viteze si
tractiunea finala incorporate in unitatea motorului. Tot mai multe
masini performante au tractiune pe patru roti conferind o foarte buna
tinuta de drum in conditii umede si de inghet. Constructia
aerodinamica si spoilarele inbunatatesc si ele tinuta de drum.
Motoarele Diesel de inalta performanta s-au raspandit in randul
autoturismelor particulare.

Alte referate despre: automobile, referat automobile, industria constructoare de automobile

Instalatia de aprindere a automobilului

Pe timp rece,se iau masuri suplimentare de pornire,eventual prin preincalzirea motorului,iar la autoturisme prin actionarea prealabila cu manivela pentru "ruperea uleiului";motoarele mari pot fi pornite pet imp rece, cu dispozitive speciale, montate in locul manivelei;

Alte referate despre: instalatia de aprindere a automobilului, instalatia de aprindere, referat instalatia de aprindere download

Istoria automobilelor

Istoria automobilului incepe in 1769, o data cu crearea automobilului cu motorului cu abur si care putea transporta persoane la bord. In 1806, apar vehiculele dotate cu motoare cu ardere interna care functionau cu combustibil lichid. In jurul anului 1900, apar si vehiculele cu motor electric.Automobilul se impune cu rapiditate in tarile dezvoltate ca principal mijloc de transport. Industria constructoare de automobile ia un avant puternic mai ales dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Daca la inceputul secolului XX existau cateva sute de mii, la inceputul perioadei postbelice existau pe plan mondial peste 500.000 de automobile, ca in 2007 productia mondiala anuala sa depaseasca 70 de milioane de unitati.

Alte referate despre: istoria automobilului, istoria automobilelor, istoria automobilului referat

Istoria automobilului

Incepand cu aceasta perioada, trasurile s-au dezvoltat foarte mult, din mai multe puncte de vedere. Pe langa partea artistica, deoarece unele trasuri erau adevarate opere de arta, s-a dezvoltat si partea mecanica, inventandu-se diferite mecanisme destinate franarii.

Alte referate despre: referat istoria automobilului, istoria automobilului dacia, istoricul automobilelor

Motorul automobilului - constructie si functionare

Instalatia de ungere:are rolul de a asigura ungerea pieselor in miscare, pentru a reduce frecarea si a preveni uzarea motorului.Sistemul de pornire:serveste la asigurarea turatiei minime de pornire a motorului.

Alte referate despre: motorul trifazat constructia si functionarea, constructia si functionarea mecanismului motor, constructia si functionarea organelor mobile a motorului

Notiuni generale despre automobile

1796- prima realizare concreta : reciclul construit de capitanul francez de artilerie Joseph Cungnot. triciclul era actionat de un motor cu abur.
realizari similare au Griffith (1821), Brustall si Hill (1824).
1845-mecanicul Onesiphare Pecquer inventeaza si aplica pentru prima oara mecanismul diferential.
1880-Dumitru Vasescu construieste automobilul cu aburi "Vasescu".
1855-Karl Benz realizeaza primul automobil cu motor cu ardere interna.

1890-apar automobilele Panhard - Levassor, actionate de motoare cu combustie interna construite de Gottlies Daimler.
1893-Maybach realizeaza primul motor alimentat printr-un carburator cu jicloare.
1894-are loc prima cursa automobilistica pe ruta Paris - Rouen (140 Km) castigata de un automobil cu abur .
1894- Dunlop inventeza rotile de automobil cu anvelope de cauciuc si camera de aer.
1899- Camille Jenatzy stabileste primul record de viteza ...

Alte referate despre: referate automobile, sistemul de franare la automobile, automobile referat

Automobilul electric

Criza petroliera a capatat interes pentru descoperirea altor carburanti. Multe companii au decis sa reinnoiasca automobilul electric pentru transportul coletelor postale. Guvernele din intreaga lume a fortat industria petroliera sa protejeze mediul inconjurator. Multe legi au influentat la scara mare constructorii de automobile sa dezvolte prototipuri ale automobilului electric. Multe modele cum ar fi Toyota Prius au devenit extrem de populare. Cu toata speranta preturile automobilelor electrice vor scadea si astfel vom proteja mediul inconjurator.

Alte referate despre: automobilul electric referat, automobil electric, istoria automobilului electric

Instalatia de ungere a automobilului

Spalarea cu ulei de tipul nou se face obligatoriu la reviziile tehnice sezoniere.Odata cu schimbarea uleiului din baie va fi inlocuit si cel din filtrul de aer combinat,din pompa de injectie si compresorul de aer, daca este cazul.In conditiile aspre de exploatare, se reduce la jumatate periodicitatea de schimbare a uleiului si elementului de filtrare.

Alte referate despre: instalatia de ungere a automobilului, instalatia de ungere, instalatia de ungere a motorului

Mecanismul motor

Blocul motor (fig. 4.3) constituie scheletul motorului, fiind prevăzut cu brate sau locaşuri pentru suport de fixare pe cadrul automobilului. Constructiv este format din blocul cilindrilor (in partea superioară) şi carterul (în partea inferioara): poate fi sub forma unei piese compacte (autocamioanele Roman, Iveco, Mercedes, Volvo sau autoturismele Dacia, Fiat, Skoda, Peugeot, Volkswagen, Ford, Toyota) chiar dacă la unele dintre ele motorul este plasat transversal faţă de axa longitudinală a automobilului sau demontabil, cum ar fi la motorul M 0 36 OLTCIT Club (v. Fig. 2.8), sau Trabant 601 (v. fig. 4.1. c).
Se obtine prin turnare din fonta cenusie când cilindrii sunt demontabili (amovibili) sub formă de cămăşi de cilindru (motoarele D 797-05 autocamion Roman, Dacia 1310), sau din fonta aliată pentru motoarele cu cilindrii turnaţi blocul (Fiat, Lada). La unele autoturisme blocul motor poate fi turnat din aliaj ...

Alte referate despre: mecanismul motor, mecanismul motor referat, organele mobile ale mecanismului motor

Mecanismul motor

a motor Savicm 797-05; h - motorul transversal pentru autoturism: I piston; 2•- segmenli; 3 .. bolul pistonului; 4 - bicla; 5•• semicuzinqi lagar de bicla; 6•- arborc cotit; 7• semieuzineli lagiir palier; 8 volant; 9• amortizor oseilalii; 10 -- segment ungere; J J siguranlii boll (segcr); 12 buqa biela; 13 inelc reglaj joe axial arborc cOlit; 14 - bplon eapac bicla; 15 _. pana fixarc pinion pe arborelc colit; J 6 - pinion distribulie;
17 fulic; 18 - buqa pcntru sprijin arborc ambrciaj; 19 coroana volant.

Alte referate despre: organele fixe ale mecanismului motor, referat mecanismul motor, mecanism motor

Piata - mecanismul concurential

Piata - mecanismul concurential
Variatile pietei prin modificarea caracteristicilor lor calitative si cantitative ale marfurilor ofera agentilor economici posibilitatea de a lua decizii rationale.

Alte referate despre: piata - mecanismul concurential, piata mecanismul concurential, scritube piata mecanismul concurential

Mecanismul cu clichet

Mecanismele cu clichet pot utiliza clichetul atat pentru miscarea rotii cat si pentru blocarea ei.
Domeniul de utilizare al mecanismelor cu clichet este foarte vast.Aceste mecanisme pot fi intalnite la mecanismele de ceasornic, jucarii mecanice muzicale, relee de timp, discuri telefonice, masini de scris, mecanismul de avans al benzii de hartie, motoare pneumatice pas cu pas etc.

Alte referate despre: mecanism cu clichet, mecanismul cu clichet, mecanisme cu clichet

Clasificarea automobilelor

Aceste scopuri determina, in primul rand, forme diferite ale caroseriei. Dupa particularitatile constructve, automobilele se clasifica dupa tipul motorului si dupa felul transmisiei.

Alte referate despre: clasificarea automobilelor, clasificarea automobilului, clasificarea automobilele dupa viteza

Industria automobilelor

Industria automobilelor
Ca rezultat al unei transportări mai uşoare si mai rapide economia americi si a lumii a devenit dependenta de mobilitatea pe care o oferă automobilele, camioanele si autobuzele o oferă. Aceasta mobilitate a făcut astfel încât cele mai îndepărtate populaţii sa interacţioneze una cu celelalte sporind comerţul.

Alte referate despre: industria automobilelor, industria automobilelor referat, industria automobilelor in germania

Mecanismul de tranzactionare in pietele futures

Mecanismul de tranzactionare in pietele futures
Brokerii stau pe treptele ringului de tranzacţionare strigând sau anunţând prin semne cantităţile şi preţurile lor de cumpărare sau de vânzare.În apropierea ringurilor de tranzacţionare se află tabele pe care se afişează preţurile la care sunt efectuate tranzacţiile şi ora exactă.

Alte referate despre: mecanismul de tranzactionare in pietele futures, pietele futures mecanismul de tranzactionare, elementele mecanismului de tranzactionare futures

Mecanisme - prezentare power point

Dinamica mecanismelor operează cu parametrii de poziţie, viteze şi aceleraţii ale elementelor şi cuplelor cinematice, cu funcţiile de evoluţie în timp a acestora sub acţiunea sistemului de forţe.

Alte referate despre: mecanisme simple, mecanismul biela-manivela, mecanisme simple referat

Stresul - mecanisme fiziologice si psihologice

Stresul - mecanisme fiziologice si psihologice
Interesul faţă de starea individului la locul de muncă şi relaţia cu performanţele sale profesionale au generat o serie de cercetări în domeniul psihologiei sociale industiale.
Stresul - mecanisme fiziologice si psihologice

Alte referate despre: stresul mecanisme fiziologice si psihologice, stresul - mecanisme fiziologice si psihologice, stresul - mecanisme fiziologice si psihologice 2
Referate afisate : 18
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles