Deficiente de calciu magneziu zinc in organism

Rolul zincului in organism si importanta lui

Rolul zincului in organism si importanta lui - Schimbarile de mediu si insasi viata de zi cu zi reorienteaza modul in care ne alimentam, intr-un ritm din ce in ce mai alert. Auzim ca un anumit mineral ajuta la mentinerea tonusului, altul in dietele de slabit si asa mai departe. Dar stim noi oare ce sunt mineralele si de ce sunt ele asa importante pentru sanatate?

Rolul zincului in organism si importanta lui - Va prezentam cateva aspecte definitorii ale celor mai importante minerale pentru organism: unde le gasim, sub ce forma si cum ne pot ajuta administrate mai ales sub forma de complex, si nu izolat. In primul rand, mineralele sunt cerute de organismul uman pentru asigurarea functionarii aparatelor si sistemelor sale, in:

Nivel: Liceu
Dimensiune: 19kb
Downloads: 2252
Materia: Medicina

Zincul protejeaza celulele pielii

Zincul este un oligoelement prezent in cantitati foarte mici in organism: aproximativ 2,5 grame. Cu toate acestea, rolul sau este capital. Necesar in peste 200 de reactii chimice ale organismului, zincul intervine mai ales in sinteza proteinelor. Astfel, are rol in crestere, respiratie, sistemul endocrin, imunitate, sexualitate.

Alte referate despre: zincul protejeaza celulele pielii, zinc piele, zinc pentru piele

Metabolismul fructozei si deficientele enzimatice

În diabetul zaharat, acţiunea aldoz-reductazei fiind crescută, duce la acumulare de sorbitol şi deci la depleţia de NADPH, cofactor al glutation-reductazei, enzimă cu rol în apărarea antioxidantă. Sorbitolul, neputând traversa membrana cristalinului, determină instalarea retinopatiei şi cataractei diabetice prin modificările osmotice şi deprimarea statusului antioxidant celular.

Alte referate despre: metabolismul fructozei, metabolismul fructozei in organism, referat metabolismul fructozei

Inima - motorul organismului

Camerele inimii sunt aranjate în perechi,fiecare având un atriu cu perete subţire,ce primeşte sângele de la vene. Fiecare atriu pompează sângele printr-o valvă în ventricol, ce are pereţii mai groşi, care, la rândul lui, îl pompează într-o arteră principală.Cele două artrii se găsesc în spatele şi deasupra celor două ventricule.Amândouă artriile şi amândouă ventricule sunt alăturate.Porţiunile din perete care le separă sunt denumite septuri: interatrial şi interventricular.

Mecanismul de funcţionare
Sângele revine la inima de la plămîni prin venele pulmonoare aducând o noua cantitate de oxigen. Pătrunde în atriul stâng, care se contractă şi împinge sângele,printr-o valvă denumită valva mitrală, în ventriculul stâng.După aceea,ventriculul stâng se contractă şi, înacest timp, valva mitrală se închide,astfel încât sângele poate trece numai către aortă prin valvele aortice deschise.Sângele ajunge la ţeseturi,unde ...

Alte referate despre: inima motorul organismului, inima - motorul organismului, rolul inimii in organism

Deficienta de vedere

Lipsa datelor senzoriale provenite de la analizatorul vizual duce la existenţa unui decalaj între latura abstractă şi cea concretă a cunoaşterii. Atenţia şi memoria sunt puncte forte ale nevăzătorilor. Atenţia este relativ bine dezvoltată, este favorabilă unei bune evoluţii a limbajului, orientând activitatea mintală prin audiţii. Memoria are calităţi superioare, prin apelarea permanent la ea, nevăzătorul sau ambliopul realizează antrenarea acesteia.

Alte referate despre: deficiente de vedere, deficienta de vedere, deficientele de vedere

Zinc, cadmiu si mercur

Zinc, cadmiu si mercur
Cadmiul a fost descoperit de chimistul german Strohmeyr în anul 1917 în timp ce prelucra unele minereuri de zinc ca să obţină carbonat de zinc farmaceutic, spre surprinderea sa, a observat că în loc să rezulte soluţii incolore, ca de obicei, soluţiile respective aveau culoarea galbenă. La început a crezut că acestea sunt impurificate cu fier sau arsen, dar după verificările de rigoare a constatat că se află în faţa unui element nou. Separând oxidul elementului necunoscut, de oxidul de zinc, l-a supus reducerii cu cărbune şi a reuşit să obţină noul metal pe care l-a numit cadmiu, de la cuvântul grecesc Kadmeia, atribuit, în vechime, oxidului de zinc folosit în vopsitorie.

Alte referate despre: zinc cadmiu si mercur, poluarea apelor cu metale grele zinc cadmiu nichel, poluanti plumb zinc cadmiu impact sanatate

Vitamine hidrosolubile

In aceste reactii de transfer rolul propriu-zis al coenzimei TPP este de a servi la eliberarea din anumite molecule a unitatilor aldehidice care urmeaza sa fie transferate pe alte molecule.se ilustreaza aici interventia tiaminpirofosfatului in decarboxilarea acidului piruvic si formarea de acet aldehida.

Alte referate despre: vitamine hidrosolubile, vitaminele hidrosolubile, vitamine hidrosolubile referat

Vitaminele

Absorbtia si metabolismul. Riboflavina se descompune la nivelul intestinului sub forma libera, dupa care ajunge in ficat si rinichi. Nu se depoziteaza in organism. Eliberarea se face prin fecale si mai putin prin urina. Intervine in procesele de oxireducere, in metabolismul glucidelor, lipidelor in funtiile sistemului nervos, a aparatului vizual si are rol antitoxic (plumb, mercur).

Alte referate despre: vitaminele, vitamine, referat vitamine

Vitaminele-clasificare

Vitaminele, in orice compus organic sunt necesare organismului nostru pentru metabolism, pentru a proteja sanatatea si pentru buna crestere la copii. Vitaminele, de asemenea, stau la baza formarii hormonilor, globulelor rosii si albe, chimicalelor necesare sistemului nervos si materialului genetic.

Alte referate despre: vitamine clasificare, vitaminele clasificare, vitamine clasificare in functie de solubilitate

Etiologia specifica diferitelor tipuri de deficiente

Etiologia starilor de handicap consecutiv deficientei mintale este deosebit de complexa si variata. Factorii cauzalise gasesc in trei domenii fundamentale:zestrea genetica - ereditatea, adica ceea ce este mostenit; in aceasta categorie intra:factorii genetici nespecifici (care dau nastere deficientei mintale endogene); factorii genetici specifici (aberatii cromozomiale, deficiente specifice ale genelor: - disfunctii metabolice, disfunctii endocrine etc.);

Alte referate despre: specificul diferitelor categorii de deficiente, frecventa diferitelor tipuri de deficienta, diversitatea specifica in diferite tipuri de ecosisteme

Efectele consumului de alcool asupra organismului

Pe de alta parte alcoolul este un factor de stres pentru tot organismul producand o crestere a tensiunii arteriale si sunt eliberate in organisn in masura mult mai mare substante ca lipide, zaharuri si cortizon in circulatia sanguina.

Alte referate despre: referat efectele consumului de alcool asupra organismului, efectele consumului de alcool asupra organismului, efectele consumului de alcool asupra organismului dowloand

Ionii de calciu

Referatul are ca tema Ionii de calciu. Calciul este un element din grupa a II a principala (blocul s - metale alcalino-pamantoase). Calciul se gaseste in natura sub forma de carbonat de calciu (CaCO3), ghips (CaSO4 • 2H2O) si mai rar ca anhidrita (CaSO4). Alte minerale importante continand calciu sunt: apatita, fluorita si fosforitele. Apatita poate fi considerata ca o solutie solida de fosfat de calciu si fluorura de calciu, dar este in realitate un compus cristalizat format din ioni Ca2+,PO3-4 si F- corespunzand formulei brute Ca5[(PO4)F]. Prin actiunea lenta a agentilor atmosferici (CO2 si H2O) apatita se transforma in fosforite.

Alte referate despre: rolul ionilor de calciu in organismul uman, importanta ionilor de calciu, ionii de calciu

Actiunea mutagena a radiatiei UV asupra organismelor vii

Efectul benefic al luminii a fost observat din cele mai vechi timpuri. Odata cu studiul organismelor microscopice si al bolilor induse de acestea, s-a observat efectul distructiv al luminii asupra agentilor patogeni. Acest efect al radiatiei ultraviolete este datorat tocmai radiatiilor de tip C si are aplicatii deosebit de importante in dezinfectie si sterilizare.

Alte referate despre: actiunea radiatiilor nucleare asupra organismelor vii, referat actiunea radiatiilor nucleare asupra organismelor vii, actiunea radiatiei nucleare asupra organismelor vii

Neuronul - celula cheie in organism

Neuronul este celula care coordoneaza cea mai mare parte din activitatea reflexă a organismului... fără neuroni,, nu am gândi,, nu am simţi.. practic nu am trăi..
De aceea putem spune ca neuronul este celula“cheie “ din organismul nostru.

Alte referate despre: neuronul celula cheie in organism, neuron celula in organism ro, metode de prevenire a imbatranirii celulelor sau a organismelor

Procente de apa in organismul uman

Pentru a arunca afară aceste substanţe este neapărat nevoie de apă , în care aceste substanţe sunt dizolvate . Restul apei se elimină prin plămâni , sub formă de vapori ( ~400 cm2 ) , prin intestine ( 100 – 200 cm2 ) şi prin piele ( 500 cm2 ) . Apa se elimină din organism în primul rând prin rinichi ( 1 litru şi jumate pe zi ) . De fapt pierdera aceasta variază între 0,6 – 2 litri pe zi . În unele cazuri se pot tinge valori foarte mari . Astfel , în boli cum ar fi diabetul pot fi eliminate cantităţi uriaşe de urină ( 8 – 10 litri pe zi ) .

Alte referate despre: procentele de apa in organismul uman, ce procent de apa contine organismul uman, apa in organismul uman

Bacteriile - organisme microscopice

Bacteriile - organisme microscopice - bacteriile sunt unele dintre cele mai mici organisme microscopice. Sunt raspandite in mii de specii si in numar colosal de indivizi, pe tot pamantul, in apa, in sol, in aerul atmosferic, pe organisme vii sau moarte (1 gram de sol contine circa 50-100 de milioane de bacterii
).

Alte referate despre: referate bacteriile organisme microscopice, bacterii organisme microscopice, organisme microscopice
Referate afisate : 16
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK