Definitia costurilor carierei

Definitia carierei

Apreciem ca nu ar trebui sa existe aceasta diferentiere decat din motive stiintifice si/sau pedagogice, deoarece realitatea nu face distinctie intre social si individual. Singura deosebire este aceea a perspectivei din care se abordeaza problematica - a individului sau a organizatiei.

In anul 1995, V. Lefter si A. Manolescu afirmau ca "o lucrare ce-si propune sa abordeze un anumit domeniu al managementului este, indiscutabil, un act de curaj. Aceasta afirmatie are in vedere atat sensurile multiple ce sunt atribuite managementului, cat si complexitatea deosebita a problematicii sale". Lucrarea la care facem referire este una dintre primele, daca nu chiar prima, care apare la noi in tara avand in titlu sintagma "managementul resurselor umane". Aproape la zece ani de la aparitia acestei lucrari, volumul publicatiilor din domeniu poate sa fie dublu.

Problema care se pune este in ce masura aceasta activitate este perceputa corect si desfasurata intr-un mod uzual, obisnuit, atat de ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 139
Materia: Management

Carierele in organizatii

Una din cele mai frecvente critici aduse conceptului tradiţional de carieră este cea a incopatibilităţii cu condiţiile contextuale actuale. Argumentul este faptul că vastele schimbări din structura organizaţiilor, conceptul de poziţie sau slujbă, prodominanţa concedierilor şi fuziunilor, şi nevoia de flexibilitate au crescut complexitatea contextului organizaţional. Acestea sunt efecte ale sistemelor de carieră tradiţionale. Schimbările în educaţie, valori şi norme creează presiuni asupra schimbării conceptului tradiţional de carieră.

Alte referate despre: plan de cariera, organizatii internationale, organizarea resurselor umane

Cariera profesionala pe plan European

Astfel, observam ca recrutarea la nivel comunitar nu este un "panaceu" al managementului european al resurselor umane, ci faptul ca putem, foarte mult, sa ne bazam pe proiectarea si urmarea unor cariere la nivelul Uniunii Europene pentru a dezvolta acest tip de management.

Alte referate despre: plan cariera profesionala in medicina referat, plan cariera profesionala, cariera profesionala referat

Managementul costurilor

Managementul costurilor reprezinta mai mult decat un simplu control al cheltuielilor, controlul veniturilor fiind de asemenea inclus. Acest control implica asigurarea faptului ca sumele de bani cheltuite si castigate se inscriu in bugete dar si ca fiecare tranzactie se desfasoara la momentul potrivit. In timpul desfasurarii unui proiect se pot intampla o multime de lucruri care pot modifica tarifele si marimea cheltuielilor. scopul principal al controlului costurilor este de a se asigura faptul ca nu va avea loc nici o risipa de bani previzibila sau cresteri neautorizate de costuri. Astfel o raportare periodica si fidela a costurilor este esential dar nu reprezinta un adevarat control al costurilor. Controlul costurilor trebuie realizat in momentul in care costurile urmeaza sa se realizeze.

Alte referate despre: managementul costurilor, managementul costurilor referat, referat managementul costurilor

Costurile referitoare la calitate

In prezent, abordarea clasica a costurilor calitatii, cu delimitarea celor patru categorii de costuri ( de prevenire, evaluare, defectari interne si externe), este cel mai larg acceptata in literatura de specialitate, dar mai ales in practica economica. Noul termen a fost agreat si in cadrul standardelor din familia ISO 9000, in variata imbunatatita, aparuta in anul 1994.

Alte referate despre: costurile referitoare la calitate, analiza costurilor referitoare la calitate, costuri referitoare la calitate

Plan de Cariera

- Analizarea alternativelor:
-elaborarea catorva alternative
- analizarea implicatiilor,consecintelor

Alte referate despre: model plan de cariera, plan de cariera model, exemplu plan de cariera

Consilierea carierei

Cariera acopera si identifica diferite roluri în care individul este implicat : elev, angajat, membru al comunitatii, parinte etc., modul în careactioneaza în familie, scoala si societate si suita de etape prin care poate trece în viata: casatorie, pensionare; toate acestea
considerate ca un tot unitar, indivizibil. În aceasta acceptiune, orice persoana are o cariera si nu doar cei care exercita cu succes o anumita profesie (Mihai Jigau, 2001, Consilierea carierei, pg.10).

Alte referate despre: consilierea carierei, coordonatele curriculare ale profesiogramei consilierului carierei, criterii in definirea taxonomiei consilierii carierei

Cariera

Esential ca individul sa isi aleaga cu atentie profesia; trebuie sa se gandeasca pe termen lung ce ar insemna mai concret, care sunt activitatile specifice, tipurile de organizatii, oportunitatile, posibilitatile de a-si valorifica potentialul natural; este posibil sa existe o diferenta intre perceptia despre ce inseamna profesia respectiva din afara, si ceea ce presupune de fapt.

Alte referate despre: cresterea personala si orientarea pentru cariera, plan de cariera exemplu, cariera

Marimea si tipologia costurilor

2. Costul variabil reprezintă acele cheltuieli care, la un nivel dat al productivităţii, se modifică proporţional cu volumul producţiei (materii prime, energie, apă, salariile muncitorilor etc.). Există şi unele cheltuieli variabile care nu se modifică strict proporţional cu modificarea producţiei (orele suplimentare sunt plătite la cote superioare celor normale etc.).

Alte referate despre: marimea si tipologia costurilor, marime si tipologia costurilor, marimia si tipologia costurilor

Centru de consiliere profesionala si planificare a carierei

Centru de consiliere profesionala si planificare a carierei - Cererea este şi ea în creştere, dar ritmul este mai lent decât în cazul ofertei. Serviciile pe care le oferă un astfel de centru au în vedere următoarele componente: informare (date cu privire la posibilităţile de angajare în funcţie de studii, calificări, aptitudini psihoprofesionale; prezentarea ofertelor existente pe piaţa muncii); consiliere (ajutor în întocmirea unui Curriculum Vitae –CV-, în elaborarea unei scrisori de prezentare; consiliere individuală şi de grup pentru luarea unei decizii corecte privind cariera şi alegerea unui loc de muncă); planificarea carierei (orientare şi reorientare profesională); dezvoltarea carierei (consiliere pentru accederea la oportunităţi de studii, informarea cu privire la cursurile de formare şi perfecţionare în diverse domenii); eventual plasarea forţei de muncă ...

Alte referate despre: consilierea profesionala si planificarea carierei referat, centru de consiliere profesionala, autobiografia carierei -orientare si consiliere profesionala-referat

Definirea costurilor si a cheltuielilor

„Costul constituie un raport, o corelaţie între forma bănească a cheltuielilor pe care le efectuează o întreprindere pentru desfăşurarea producţiei sale într-o perioadă de timp determinată şi cantitatea de bunuri materiale, lucrări şi servicii care formează această producţie exprimată în anumite unităţi de măsură.

Alte referate despre: definirea costurilor si a cheltuielilor, controlul costurilor - definirea costurilor, definirea costurilor

Definitia fantasticului

Fantasticul, apare initial, reprezentat in literatura populara, de unde e preluat de catre creatiile culte; intr-o opera literara situatiile fantastice iau nastere prin incalcarea voluntara a rationalitatii, a semnificatiilor temporale.

Incalcarea realitatii se realizeaza prin interferenta supranaturalului cu naturalul, prin introducerea misterului miraculosului in mecanismul cotidian, prin intruziunea (inserarea) inadmisibilului, anormalului, absurdului, care fisureaza ordinea reala, existenta.

Alterarea rationalitatii duce la structurarea unei alte lumi ordonata dupa legi proprii ce le sfideazape cele universale; sunt eliminate de asemenea explicatiile de ordin cauzal.

Prin „adormirea rationala” se naste o cauzalitate misterioasa ce sustine anormalul, inexplicabilul, care suspenda logica, avand ca efect confuzia.

La nivelul temporalitatii, fantasticul introduce o noua cronologie, un ritm propriu, suspenda durata, incetineste timpul, inverseaza ...

Alte referate despre: definitia fantasticului, definitie fantasticul, definitie fantastic

Bugetarea costurilor

- Control.
Controlul este un aspect întâlnit la bugetari si este cel mai des întâlnit la personalul de execuţie. Procesul comparării rezultatelor obţinute cu cele previzionate si raportarea abaterilor care este principiul controlului bugetar, stabileşte un mijloc de control ce asigura menţinerea cheltuielilor între limitele stabilite.

Alte referate despre: bugetarea costurilor, bugetul costurilor, bugetul costurilor - instrument de conducere a productiei

Analiza SWOT a carierei

Un instrument des utilizat in procesele de planificare strategica poate fi folosit si in planificarea carierei. Analiza SWOT se axeaza pe realitatea interna si externa, examinand partile tari si slabe in cadrul mediului intern, precum si oportunitatile si temerile legate de mediul extern.

Alte referate despre: analiza swot a manag carierei, plan de dezvoltare a carierei analiza swot, analiza swot

Definitia salariului

In figura nr. 1 este prezentata structura salariului brut, contributiile obligatorii ale angajatului precum si contributiile obligatorii ale angajatorilor in raport cu fondul de salarii, pentru conditii normale de munca, in anul 2007:
Baza de aplicare a cotelor procentuale o reprezinta, de regula, salariul brut (SB sau FSB).

Alte referate despre: definitia salariului, definitie salariat, stat de salarii definitie

Contabilitatea de gestiune aprofundata

Totuşi înainte de toate trebuie să se răspundă la două întrebari majore: pe ce oriont ne angajează decizia studiată? Ce costuri vor fi modificate pe acest orizont si cum?

Alte referate despre: contabilitate de gestiune aprofundata, referate gratuite contabilitate de gestiune aprofundata, contabilitate de gestiune
Referate afisate : 16
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles