Definitia inteligentei emotionale

Definitia inteligentei

a) predare. Inteligenţa nu se confundă cu cunoaşterea. În materie de inteligenţă învăţătura preluată de la alte persoane (educaţia părinţilor, materia predată în şcoli, metode învăţate de la prieteni etc.) nu are nici o relevanţă, ci doar aceea deprinsă prin raţiune proprie, descoperirile pe care intelectul le face de unul singur.

Este posibil, de exemplu, ca un om să deţină încă de la cinsprezece ani anumite cunoştinţe, pe care altul le află abia la douăzeci şi cinci, şi în acelaşi timp, acesta din urmă să fie mai inteligent, pentru motivul simplu că primului i-au fost explicate (a avut cine să-l îndrume), pe cînd al doilea şi-a dat seama de ele singur, a făcut “descoperiri”. Omul nu are nevoie de inteligenţă pentru a i se explica, ci doar pentru a-şi da seama singur, iar materia predată în şcoli va contribui la dezvoltarea inteligenţei doar în măsura în care îl inspiră şi îl pune pe gînduri pe cel ce o recepţionează.

b) ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 79kb
Downloads: 14
Materia: Psihologie

Inteligenta

Inteligenta - Termenul de < INTELIGENTA > provine de la latinescul INTELLIGERE, care inseamna a relationa, a organiza sau de la INTERLEGERE, care presupune stabilirea de relatii intre relatii.

Alte referate despre: inteligenta emotionala, teoria inteligentelor multiple, sisteme de fabricatie bionice inteligente holonice

Inteligenta si caracter

Aceste “cunostinte” despre care vorbeam mai sus, care deseori sunt multe si inutile, nu trebuie sa stea in calea educatiei pe care o primim de la viata. Adevarata educatie incepe in momentul cand ne nastem si se termina in mormant. Scoala nu reprezinta decat o infirma parte din acest ciclu. Factorii institutionali ai educatiei sunt scoala, familia, biserica, armata, dar in special oamenii si anume,convietuirea intre acestia, deoarece asta este cheia. Cum spune si Marin Preda : “Daca dragoste nu e, nimic nu e!”.

Alte referate despre: inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic, inteligenta fara caracter, inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic referat

Inteligenta emotionala

Dacǎ latura negativǎ a mâniei este legatǎ de faptul ca îi îndepǎrteazǎ pe cei din jur, tensioneazǎ corpul şi afecteazǎ raţiunea, latura pozitiva priveşte funcţia auto-protectoare pe care aceasta o are pentru individ, precum şi capacitatea de a mobiliza la acţiune. De abia dupǎ ce aceste etape sunt parcurse, se poate vorbi de înţelegerea şi luarea în considerare a emoţiilor celor din jur. În acest scop trei elemente sunt esenţiale şi ele nu reprezintǎ o noutate pentru nimeni :ascultarea activǎ, ceea ce înseamnǎ mai mult decât a aştepta rǎbdǎtor sǎ iţi vinǎ rândul sǎ spui ceva, abilitatea de interpreta corect limbajul corpului şi, nu în ultimul rând, abilitatea de a distinge între diferitele nuanţe ale emoţiilor unei persoane. Doar utilizarea împreunǎ a acestor abilitǎţi ne permit sǎ comunicǎm eficient la nivel emoţional cu cei din jur, receptând şi transmiţând atât latura raţionalǎ, cât şi cea afectivǎ a unui mesaj.

Alte referate despre: inteligenta emotionala referat, referat inteligenta emotionala, ce este inteligenta emotionala

Tipuri de inteligenta

Inteligenţa este un lucru ciudat. Unii oameni despre care se crede ca ar fi inteligenţi au rezultate groaznice la testele standardizate. Oamenii care salveaza vieţi nu sunt intotdeauna inteligenţi şi unii oameni autişti pot citi, aduna, sau scrie mai repede sau mai bine decat oamenii cu un coeficient de inteligenţă înalt. Realizând că sunt multe tipuri distincte de inteligenţă putem inţelege inteligenţa mult mai bine.

Alte referate despre: tipuri de inteligenta, tipurile de inteligenta, tipuri de inteligenta referat

Diferente interindividuale

În fiecare domeniu de cunoaştere, sistemele educaţionale se transformă deoarece atât studenţii si profesorii învaţă să folosească tehnologia multimedia. Copiii care încă nu ştiu să scrie şi să citească scriu poveşti cu ajutorul unor programe care în unele cazuri le recitesc studenţilor ceea ce scriseseră. Noi programe permit copiilor să scrie sau să insereze grafice în texte gen rebus precum “Wings of Learning” , “Muppet Slate”.

Alte referate despre: diferente interindividuale, diferente interindividuale in raport cu ideea mortii, brich hayward diferente interindividuale ed tehnica bucuresti 1999

Dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale la prescolari

Studiile arata ca schimbul de informatii si deprinderi se face mult mai eficient intre prieteni decat intre copii care nu se cunosc deoarece au mult mai multa incredere unul in celalalt si se simt mai putin vulnerabili atunci cand isi exprima dificultatile intr-un domeniu.

Alte referate despre: dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale la prescolari, dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale copiii prescolari, dezvoltare abilitati socio-emotionale la prescolari

Sanatate mentala si emotionala

Intr-un mod asemanator, avaritia poate deveni samburele tulburarii mentale. Este deasemenea un fapt cert ca o persoana preocupata de propriul sau ego poate sa nu observe obiectivele si nici sa nu intrezareasca adevarul. Crede ca intotdeauna stie totul, iar cunostiintele sale sunt mai bune decat ale celorlalti. Este ciudat totusi ca starea de sanatate mentala poate fi obtinuta numai prin eforturile constiente ale individului, in timp ce stare de sanatate a corpului este innascuta.

Alte referate despre: sanatatea mentala si emotionala, educatie pentru sanatate mentala si emotionala-referat, sanatate mentala si emotionala

Inteligenta

Inteligenta emotionala cuprinde ca elemente esentiale: intelegerea mai buna a propriilor emotii, gestionarea eficienta a emotiilor si cresterea calitatii vietii, intelegerea mai buna a celor din jur si un confort ridicat in relatiile interumane, precum si crearea de relatii
mai bune la toate nivelele cu cei din jur si cresterea productivitatii, odata cu imbunatatirea imaginii personale. Conform cercetarilor statistice, competenta emotionala este de doua ori mai importanta decat abilitatile tehnice sau intelectuale.

Alte referate despre: materiale inteligente, inteligenta, inteligenta face mai mult decat o avere

Autismul - definitie, teorii si tratare

(4) simptomele apărute înaintea vârstei de 3 ani.

De multe ori anormalităţile comportamentale sunt observabile de la cele mai fragede vârste. Totuşi, într-un mic număr de cazuri există o perioadă de dezvoltare normală urmată de o regresie şi de manifestarea simptomelor autiste.

Alte referate despre: autism definitie, definitie teoria imigrationista, autismul definitie

Definitia fantasticului

Fantasticul, apare initial, reprezentat in literatura populara, de unde e preluat de catre creatiile culte; intr-o opera literara situatiile fantastice iau nastere prin incalcarea voluntara a rationalitatii, a semnificatiilor temporale.

Incalcarea realitatii se realizeaza prin interferenta supranaturalului cu naturalul, prin introducerea misterului miraculosului in mecanismul cotidian, prin intruziunea (inserarea) inadmisibilului, anormalului, absurdului, care fisureaza ordinea reala, existenta.

Alterarea rationalitatii duce la structurarea unei alte lumi ordonata dupa legi proprii ce le sfideazape cele universale; sunt eliminate de asemenea explicatiile de ordin cauzal.

Prin „adormirea rationala” se naste o cauzalitate misterioasa ce sustine anormalul, inexplicabilul, care suspenda logica, avand ca efect confuzia.

La nivelul temporalitatii, fantasticul introduce o noua cronologie, un ritm propriu, suspenda durata, incetineste timpul, inverseaza ...

Alte referate despre: definitia fantasticului, definitie fantasticul, definitie fantastic

Repere psihogenetice in cunoasterea inteligentei

In prezent sunt raspandite trei modalitati de evaluare a nivelului dezvoltarii mintale: cea psihometrica, cea stadial-clinica si cea formativa. De regula pentru cunoasterea cat mai completa si corecta a profilului mintal al elevului, testele de inteligenta clasice si cele moderne se administreaza impreuna.

Alte referate despre: repere psihogenetice ale limbajului, repere psihogenetice, repere in cunoasterea continentului asiatic

Definitia salariului

Salariul reprezinta, intr-o expresie foarte generala, pretul fortei de munca. Definitia legala a salariului o regasim insa in Codul muncii[1] , astfel: "salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca" (art. 154 alin. (1)). "Contractul individual de munca este contractul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu" (art. 10 din Codul muncii).

Alte referate despre: definitia salariului, definitie salariat, stat de salarii definitie

Introducere in teoria si practica aptitudinilor - definitie si caracterizare generala, tipologie, cunoastere si influentare

In categoria aptitudinilor generale intra: inteligenta, ca aptitudine generala (are o anumita baza nativa, care s-a adaptat prin echilibrarea dintre asimilarea informationala la schemele preexistente, pe de o parte, iar pe de alta parte prin restructurarea impusa de noile informatii ce nu se potrivesc cu vechile scheme), aptitudinea organizatorica.Componentele de baza a aptitudinilor organizatorice sunt urmatoarele: mobilitatea mintii;inaltul nivel al dezvoltarii vointei.

Alte referate despre: invatarea eficienta intre teorie si practica, paul cornea introducere in teoria lecturii, teoria si practica consilierii in asistenta sociala

Definitia violentei si tipuri de violentei

Violenta afecteaza un numar mare de copii fara aparare prin diferite forme de privare, astfel ne referim la parintii sau persoanele care ingrijesc copilul intr-un asemenea fel incat produc acestuia vatamari fizice sau emotionale intr-un asemenea grad incat starea sanatatii sale fizice si/sau emotionale precum si dezvoltare sa sunt in pericol.

Alte referate despre: tipuri ale violentei, definitie structura si tipuri, definitia nuvelei si tipuri de nuvela

Avortul - definitie - clasificare

Sub denumirea de avort intelegem intreruperea cursului normal al sarcinii in primele 28 saptamani de gestatie, cu eliminarea unui produs de conceptie mort mai mic de 1000 g.Avortul reprezinta poate cea mai "paradoxala" entitate din patologia obstetricala: - o serie de cupluri care au in antecedente avorturi spontane, infertilitate, avorturi habituale, boala abortiva isi doresc maternitatea si fac eforturi deosebite, la indicatia clinicienilor, pentru obtinerea ei;

Alte referate despre: vitamine definitie clasificare, proteine-definitie clasificare p, vointa-definitie clasificare calitati functii
Referate afisate : 16
Medie note: 7.74 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles