Degradarea solurilor-cauze consecinte masuri

Degradarea solurilor

Solul este partea superficiala a scoartei terestre care permite dezvoltarea plantelor si animalelor. El s-a format de-a lungul timpului prin actiunea indelungata si interdependenta a factorilor climatici si biotici asupra rocilor parentale. Spre deosebire de celelalte resurse naturale, solul este limitat ca intindere si are caracter de fixitate. O data distrus, el nu se va mai putea reface asa cum a fost, pentru ca nu se pot reproduce conditiile formarii lui.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 832
Materia: Geografie

Poluarea si degradarea solurilor

Omul a inceput sa inteleaga mai ales in ultimele decenii ca progresul societatii umane s-a transformat treptat in instrument de distrugere, cu efecte dezastruoase asupra naturii.Odata cu aparitia civilizatiei umane a aparut si interventia brutala a omului prin exploatarea nerationala a naturii si alterarea mediului prin poluarea produsa de activitatile industriale, agricole, menajere. Efectul de sera, distrugerea stratului de ozon, ploile acide au avut consecinte din ce in ce mai dramatice in ultimii ani.

Alte referate despre: poluarea si degradarea solurilor, poluare se degradarea solurilor, poluarea degradarea solurilor

Desertificarea

În Sahara sunt câteva piramide de nisip, care depăşesc 500 de picioare în înălţime. Aproape 70% din Sahara contine câmpii acoperite cu nisip şi roci. Sahara este mai mult decât dune de nisip. Dunele de nisip detin numai 15% din suprafaţă, dar deşertul este atât de mare, că o singură dună poate să fie enormă. Duna de nisip cunoscută sub denumirea de ergul libian este atât de mare cât Franţa.

Alte referate despre: desertificarea, desertificarea referat, desertificare

Analiza,diagnosticarea si monitorizarea schimbarilor climatice si efectele lor asupra solului

In dreptul Ecuatorului apele reci ies la suprafata, se incalzesc si ciclul se reia. Dupa cum se vede totul se datoreaza diferentelor de temperatura, de salinitate si de densitate ale apelor Oceanului Atlantic. Daca gheturile polare s-ar topi apa oceanului Atlantic in zona sa nordica s-ar indulci, iar modificarile de salinitate ar putea perturba delicatul echilibru care determina curentul Golfului. Iar daca apel calde un ar mai scalda coastele nordice ale Europei si insulelor adiacente clima acestor zone s-ar modifica dramatic.

Alte referate despre: schimbarile climatice si efectul de sera, schimbari climatice si efectul de sera, efectele omului asupra solului

Combaterea poluarii solului

Aplicarea excesiva a ingrasamintelor depaseste capacitatae de absorbtie a plantelor si astfel,azotztii sau fosfatii ajung in apele freatice si de aici,in corpul plantelor sau al animalelor(vite,pesti etc.)si,in final,in corpul omului.Situatiile de poluare cunoscute de noi sunt:cenusa,carbunele nears,pulberi,praful rezultat din sfaramarea drumurilor,mijloacele de transport,deseuriile industriale si gazele de esapament.

Alte referate despre: combaterea poluarii solului, prevenirea si combaterea poluarii solului, combaterea poluari solului

Poluarea solului

Alte persoane considera ca hartiuta pe care au aruncato nu conteaza foarte mult, dar ganditi-va ca 100.000 de persoane ar face acest lucru, orasul ar deveni o groapa de gunoi. Este nevoie de mai multa responsabilitate din partea fiecarui cetatean al Focsaniului pentru a trai intr-un mediu curat.Se pare ca oamenii trateaza cu neglijenta acest aspect al vietii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare si distrugere a mediului si implicit la distrugerea sanatatii fiecarui cetatean.

Alte referate despre: poluarea solului, poluarea solului referat, referat poluarea solului

Studiul si evolutia poluarii

Anii 60 au fost marcaţi de impactul tehnologiilor de război (incluzând şi tehnologia nucleară) asupra mediului şi de utilizarea produselor chimice devastatoare. Generaţiile anilor 60 s-au format în contextul mişcărilor pacifiste şi a unor mişcări de protecţie a mediului precum Campania pentru dezarmare nucleară, Mişcarea pentru drepturi civile (SUA). Apar primele organizaţii nonguvernamentale (NGO) implicate în protecţia mediului (Sierre Club). Are loc prima celebrare a Zilei Pământului (Earth Day) 21 martie 1970 când au loc mitinguri în toată America cu implicarea oficialităţilor şi cu fonduri federale. Începând din anul 1970 Ziua Pământului a devenit o zi internaţională. În anii 70, mişcarea ecologică s-a dezvoltat în continuare, ajungându-se la crearea organizaţiilor Greenpeace şi Friends of the Earth.

Alte referate despre: studiul si evolutia poluarii, evolutia poluarii, studii privind evolutia tva

Modificarea climei - cauze, consecinte, cai de solutionare

Anii 90 au fost, la nivel internaţional, o perioadă de analizare a cunoştinţei umanităţii în raport cu mediul înconjurător. Ce facem noi înşine cu propria noastră planetă? Din ce în ce mai mult,înţelegem că Revoluţia Industrială a schimbat pentru totdeauna relaţiile dintre umanitate şi natură. La ora actuală există o îngrijorare tot mai mare în legătură cu faptul că, spre mijlocul sau spre sfîrşitul secolului viitor, activităţile umane vor schimba condiţiile de bază care au permis apariţia şi existnţa vieţii pe pămînt.

Alte referate despre: modificarea climei cauze consecinte cai de solutionare, modificarea climei - cauze consecinte cai de solutionare, modificarea climei

Aciditatea solului

Coloratiile ce apare la diferite pH-uri sunt urmatoarele:
pH
2 - roz,
3 - rosu- portocalie,
4 - portocalie,
5 - galben -portocaliu,
6 - galben ca lamaia
7 - verde galbui
8 - verde
9 - verde albastrui
10 - violet
11 - violet roscat

Alte referate despre: aciditatea solului, determinarea aciditatii solului, aciditatea solului referat

Poluarea apei, solului si aerului

Din apa si cele din apa poluata, interzicerea evacuarii la intamplare a reziduurilor de orice fel care ar putea polua apa si, in primul rand, a apelor reziduale, comunale si industriale,acestea trebuie colectate si indepartate prin sisteme de canalizare sau instalatii locale de coloectare,cu ajutorul reactii chimice chiar numai intre substantele chimice din apa poluata.Se mai poate vorbi si despre poluare primara si secundara. Poluarea primara apare, de exemplu, in urma depunerii substantelor in suspensie din apele uzate, evacuate intr-un receptor, pe patul acesteia.

Alte referate despre: poluarea apei solului si aerului, referat poluarea apei solului si aerului, poluarea apei solului si aerului referat

Pesta porcina - masuri de biosecuritate

Accesul din zonă gri în zona albă trebuie să fie posibil numai prin zona filtrului sanitar, care să fie în aşa fel amenajat încât să nu permită accesul decât după schimbarea hainelor şi efectuarea duşului. Zona gri este zona în care se face livrarea furajelor, animalelor, şi a altor materiale (propan, motorină, etc). Delimitarea zonei gri de zona murdară se face, de asemenea, printr-un gard.

Alte referate despre: masuri de biosecuritate pentru pesta porcina, pesta porcina biosecuritate, pesta porcina

Unitati de masura

- kelvinul (pentru temperatura termodinamica) - K - este fractiunea 1/273,16 din temperatura termodinamica a punctului triplu al apei;
- mol (pentru cantitatea de substanta) - mol - este cantitatea de substanta a unui sistem care contine atâtea entitati elementare, câti atomi exista in 0,012 kilograme de carbon 12;

Alte referate despre: unitati de masura, unitati de masura transformari, transformari unitati de masura

Masurarea energiei cu contorul de inductie monofazat

Folosind puntea de rezonanta sau puntea Wien-Robinson, prin metoda comparatiei cu ajutorul osciloscopului sau prin metoda de rezonanta, daca se doreste determinarea frecventei unor surse, unor generatoare de semnale .

Alte referate despre: masurarea energiei cu contorul de inductie monofazat, masurarea energiei cu contorul de inductie trifazat, masurarea energiei cu contorul de energie monofazat

Istoria unitatilor de masura pentru lungime

Dezvoltarea unei noi societăţi, odată cu naşterea unor oraşe importante şi independente în Franţa, Germania şi Italia precum şi în alte ţări Europene, începând încă din secolul al 14-lea, şi dezvoltarea unei economii bazate pe industria manufacturieră şi pe agricultură, care au determinat relaţii comerciale terestre şi maritime, au constituit un stimulent puternic pentru dezvoltarea ştiinţelor teoretice -matematică, astronomie, mecanică- şi a ştiinţelor aplicate. A apărut, atunci, necesitatea imperioasă a folosirii unor unităţi de măsură unice, materializate prin "măsuri" şi "greutăţi", pentru exprimarea cantitativă a valorilor unor mărimi fizice ce se măsurau curent, atât în cadrul fiecărei ţări cât şi în relaţiile economice şi culturale dintre ele.

Alte referate despre: istoria unitatilor de masura pentru lungime, informatii despre istoria unitatilor de masura pentru lungime, istoria unitatilor de masura pt lungime

Aparate de masura - ampermetre si voltmetre

Rezistenta cadrului este dimensionata astfel incat sa realizeze un grad de amortizare ß= 0,6 ÷ 0,8 care asigura un timp de raspuns scurt al aparatului, indiferent de rezistenta circuitului exterior. Microampermetrele pot fi cu suspensie pe benzi tensionate sau cu pivoti si paliere, prevazute cu indicator optic sau ac indicator.

Alte referate despre: aparate de masura ampermetre si voltmetre, aparate de masura - ampermetre si voltmetre, aparate de masura ampermetre si voltmetre referat

Masurarea desitatii

Densimetrele sunt confectionate din sticla si se compun dintr-un plutitor, o camera de lestare pentru mentinerea verticalitatii si, in unele cazuri, un termometru. Principiul pe baza caruia se face masurarea densitatii este acela ca adancimea de cufundare a unui densimetru variaza invers proportional cu densitatea lichidului.
Valoarea densitatii masurate cu ajutorul densimetrelor depinde de:

Alte referate despre: masurarea desitatilor, masuri de protectie a mediului, masuri de prevenire a poluarii

Mijloace pentru masurarea marimilor geometrice

Masurarea este o operatie sau un proces metrologic prin care, cu ajutorul unui mijloc de masurare (masura, instrument, aparat etc.) si in anumite conditii, se determina valoarea unei marimi date, exprimata printr-o unitate de masura data sau in raport cu o unitate de masura corespunzatoare.

Alte referate despre: mijloace pentru masurarea marimilor geometrice, mijloace pt masurarea marimilor geometrice, mijloace pentru masurarea marimilor geometrice atestat

Degradarea microbiologica a compusilor organici macromoleculari

8.6 TRANSFORMAREA PROTIDELOR
Protidele sunt compusi macromoleculari ce contin elemente cu rol vital pentru toate formele de viata. In celula vie protidele au rol structural si functional iar dupa moartea fiziologica, prin procese de proteoliza enzimatica protidele sunt transformate in compusi simpli - sursa de azot pentru microorganismele implicate in circuitul natural al azotului. Transformarea consta in hidroliza sub actiunea proteazelor extracelulare produse de catre bacterii si mucegaiuri.

Alte referate despre: degradarea microbiologica a compusilor organici macromoleculari, compusi organici macromoleculari, compusi organici

Instalatia de masurare si reglaj a temperaturii

In afară de valoarea temperaturii măsurate trebuie să se cunoască si eroarea de măsurare. Gradul de precizie al măsurării este reprezentat prin eroarea tolerată pe care instalatia de măsurare nu trebuie să o depăsească.

Datorită inerţiei termice, indicaţia traductorului de temperatură creşte exponenţial in timp, constanta de timp a acestuia depinzând de tipul traductorului, rezistenta termică dintre traductor si incărcătură, precum şi de starea de agregare si de agitaţie a mediului si de locul de montare al traductorului.

Dispozitivul de măsurare a temperaturii este un aparat indicator sau inregistrator magnetoelectric(milivoltmetru sau miliampermetru) sau electronic.
Termometre cu termistoare.Temistoarele refractare sunt rezistoare variabile cu temperatura, avand un coeficient de temperatură negative.

Alte referate despre: instalatia de masurare si reglaj automat a temperaturii, instalatii de masurare si reglaj a temperaturi proiect, proiect instalati de masurare si reglaj a temperaturi
Referate afisate : 19
Medie note: 8.23 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles