Densitate nisip cuartos

Executarea manuala a miezurilor mici

Miezurile se executa din amestec de formare special – amestec de miez – cu proprietati superioare.Se foloseste in general nisipul cuartos prospat (preparat in prealabil) legat cu un liant organic.Daca sunt mai putin solicitate, pot fi executate din amestec cu liant anorganic (argila,bentonita,ciment etc.), dar trebuie trebuiesc vopsite cu o vopsea refractara pentru a le face mai rezistente la temperaturi ridicate.

Dintre liantii organici, uleiul de in este cel mai bun pentru prepararea amestecurilor de miez.Este insa un produs scump si deficitar de aceea se utilizeaza numai pentru miezuri deosebit de complicate si de importante.Rezultate satisfacatoare se obtin folosind drept liant lesia sulfitica, melasa si dextrina, care realizeaza insa rezistente mecanica mai scazute decat uleiul de in.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 656kb
Downloads: 800
Materia: Mecanica

Incluziuni

DT 71. Neconcordanta compozitiei chimice.Abaterea compozitiei chimice a piesei turnate fata de prescriptii.

Alte referate despre: incluziuni citoplasmatice, incluziuni celulare, politici sociale privind incluziunea romilor

Tratamentele termice

Prin normalizare se imbunatatesc in mod simtitor caracteristicile mecanice ale otelului cum sint limita de curgere, rezistenta de rupere la tractiune , alungirea relativa gituirea si rezilienta. ture cit si caracteristicile mecanice. Acest lucru este determinat de faptul ca la normalizare, cantitatea de per¬lita care se separa la răcire este mai mica mare decit la recoacere. Intrucit du¬ritatea perlitei este mai mare decit a feritei, rezulta ca otelul normalizat va avea duritatea mai mare decit cel recopt.

Alte referate despre: tratamente termice, tratamente termice si termochimice, tratament termic

Miezurile magnetice pentru electromagneti

Ambele miezuri sunt lamelate si tolele sunt stranse cu niturile 6. Electromagnetul de curent alternativ are o spira in scurtcircuit, montata pe circuitul magnetic, cu rol de a atenua vibratia armaturii mobile, datorita faptului ca forta de atractie nu este constanta, ci pulsatorie in timp.

Alte referate despre: miezurile magnetice pentru electromagneti, miezuri magnetice, referat la fizica clasa a x-a magneti si electromagneti

Tehnologia de fabricare a miezurilor magnetic

Feritele sunt cristale mixte sau amestecuri ale oxizilor de fier (Fe2O3), cu unul sau mai multi oxizi metalici (NiO; MnO; ZnO; MgO; CuO; BeO; CdO; BaO; CoO etc.). Feritele au rezistivitatea foarte mare (102...107 ohmi), ceea ce face ca pierderile datorate curentilor turbionari sa fie reduse chiar la frecvente inalte. In radiofrecventa, cele mai utilizate sunt feritele pe baza de Ni-Zn, Zn-Mn, Cu-Zn sau Li-Zn. Feritele cu Zn-Mn se folosesc la frecvente reduse pana la 100KHz). In US se folosesc feritele Cu-Zn si Li-Zn avand permeabilitati de ordinul 100...250. In UUS se folosesc feritele pe baza de Ni-Pb, cu permeabilitati de ordinul zecilor.

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a miezurilor magnetic, tehnologia de fabricatie a miezurilor magnetice, tehnologia de realizare a miezurilor magnetice

Caracteristicile tehnologice de turnare

Topitura metalica – cu temperatura egala cu Tturnare incalzeste forma de turnare – cu temperatura initiala egala cu mediul ambiant Tforma T0 sau egala cu temperatura de pre-- incalzire ( in cazul formelor metalice , numite uzual cochilii ) si pe masura racirii sale , fluiditatea se micsoreaza si vascozitatea ei creste . Fluiditatea nu trebuie privita insa numai ca proprietatea opusa vascozitatii , ci include o serie de elemente legate in principal de urmatoarele grupe de parametrii tehnologici :

Alte referate despre: caracteristicile tehnologice de turnare, tehnologii de turnare, noi tehnologi de turnare

Turnarea pieselor

Metoda de ob]inere a pieselor prin turnare este cunoscut` de mult timp, fiind una dintre cele mai vechi ramuri ale tehnicii. Aceasta se explic` prin faptul c` de[i procesul tehnologic de formate-turnare cere multe cuno[tin]e tehnice, totu[i utilajul necesar a putut s` fie accesibil omului nc` din cele mai vechi timpuri.

Alte referate despre: turnarea pieselor metalice, turnarea pieselor, turnarea pieselor metaalice

Determinarea densitatii lichidelor cu picnometrul

Determinarea densitatii lichidelor cu picnometrul - Prin definiţie , masa unităţii de volum dintr-un corp oarecare este masa sa specifică sau densitatea absolută. d = m/V Din care “d” este densitatea solidului, “m” este masa solidului, şi “V” este volumul solidului.

Alte referate despre: determinarea densitatii lichidelor cu picnometrul, determinarea densitatii lichidelor cu ajutorul picnometrului la fizica, determinarea densitatii lichidelor

Densitatea gazelor

De exemplu , pentru un gaz, la marimea temperaturii de la 0 grade C la 50 grade C,densitatea sa se micsoreaza cu 18%;in aceleasi conditii apa isi micsoreaza densitatea cu 0,2%.Din aceasta cauza,densitaea gazelor se determina pe baza raportuluiintre masa moleculara si volumul molar al gazului respectiv.

Alte referate despre: densitatea gazelor, densitatea gazelor cl vi fizica, densitate gaze

Densitatea rocilor de zacamant

Determinarea densitatii rocilor se poate face relativ simplu, cu picnometre sau micropicnometre de mare precizie [18]. Important este sa se controleze bine starea de saturatie a probelor in cursul determinarilor. In momentul cantaririi acestea trebuie sa fie complet lipsite de lichide. Atunci cand se determina volumul brut, se vor lua masurile indicate in capitolul 5 pentru determinarea porozitatii. Date referitoare la densitatea fluidelor care satureaza rocile din scoarta se gasesc in volumul I al lucarii [63]

Alte referate despre: densitatea apei, densitatea, roci

Judetul Buzau

Buzaul ocupa cea mai mare parte a bazinului hidrografic al raului cu acelasi nume , cuprinzand in mod armonios toate formele de relief: munti in partea de nord , campii la sud, intre acestea aflandu-se zona coliniara subcarpatica.Din punct de vedere petrografic , muntii judetului sunt constituiti in cea mai mare parte din gresii , marne , argile , sisturi , conglomerate , cunoscute sub genericul de "flis". In zona coliniara predomina marnele , argilele , nisipurile , calcarele si gresiile. Campia incepe sa se formeze in era cuaternara si este alcatuita din pietrisuri si nisip adanc , din lut (loess) spre suprafata.

Alte referate despre: judetul buzau, referat judetul buzau, industria din judetul buzau

India

India are o suprafaţă de 3.287.590 km˛ şi o populaţie de 846.302.688 locuitori. Densitatea este de 247 locuitori/km˛. Capitala Indiei este Delhi cu o populaţie de 8.375.188 locuitori. Cel mai mare oraş din India este Calcutta cu o populaţie de 10.916.272 locuitori. Limbi oficiale sunt hindi şi engleza. Moneda oficială este rupie(1 rupie = 100 paisa).. Produsul intern brut este de 450.493.000.000 dolari SUA. Forma de stat este republică federală.

Alte referate despre: india referat, referat india, india

Peru

Peru este a treia tara ca marime din America de Sud avand capitala la
Lima si consta in trei regiuni orientate nord-sud. In vest se gaseste
desertul Atacama, mai intins in nord, cu dune de nisip imense. Mai
spre sud,coasta este adesea stancoasa, cu siruri de dealuri.

Aproximativ 50 de rauri strabat desertul,pornind din Anzi, care in
interior depasesc inaltimea de 5000m. Huascaran, cel mai inalt varf
atinge 6768 m, si multi dintre munti sunt vulcanici. Cele doua lanturi
principale, Cordillera Occidentala si Cordillera Orientala, sunt
separate de un platou inalt pe care se afla Lacul Titicaca, cel mai
mare lac din America de Sud (6900 km).La est de Anzi, solul este
puternic inclinat pana in Bazinul Amazon sau regiunea selvas,ocupand
62% din uscat.

Desetul este mentinut racoros prin influenta curentului litoral rece
Humboldt,desi in nord exista izbucniri ocazionale de vreme calda si
umeda, asociata cu un curent ...

Alte referate despre: referat peru, peru, peru referat

Japonia

67% din Japonia este impadurita, in principal in regiunele deluroase, si copacii asigura materia prima pentru constructii, si hirtie si conbustibil. Prin reimpadurire versantii nu ramin goi. Padurile sunt mixte, de conifere si foioase. Lemnul importat este vital pentru nevoile industriale a Japoniei. Japonia este al doilea mare producator de hirtie din lume, si un mare important producatar de celuloza din lemn si de cherestea din conifere.

Alte referate despre: japonia, japonia referat, referat japonia

Masurarea desitatii

Greutatea specifica se defineste ca fiind greutatea unitatii de volum, exprimata prin relatia: Spre deosebire de densitate, greutatea specifica este o marime ce variaza in functie de acceleratia gravitationala, g.
Unitatea de masa a densitatii in S.I. este kg/m3, iar ca unitate tolerata g/cm3. Re1atia de legatura intre cele doua unitati de masura este:
1 g/cm3 = 10 kg/rn3.

Alte referate despre: masurarea desitatilor, masuri de protectie a mediului, masuri de prevenire a poluarii

Diabetul insipid

Spre deosebire de diabetul insipid, poliuria este mai putin intensa (pana la 5 1/24 de ore), iar densitatea urinei oscileaza intre 1 008 si 1 012. in plus, poliuria nu este modificata de administrarea de vasopresina. Diabetul insipid mai poate fi confundat cu polidipsia psihogena. Aceasta afectiune apare la bolnavi cu tulburari psihice. Ei au o continua senzatie de sete nesatisfacuta si poliurie consecutiva ingerarii cantitatilor mari de apa. Spre deosebire de bolnavii cu diabet insipid, acestia tolereaza lipsa de apa si raspund normal la testele utilizate pentru diagnosticul diabetului insipid.

Alte referate despre: diabetul insipid, diabet insipid, referat despre diabet insipid

Sinteza etanului prin cuplarea oxidativa a metanului

Industria chimica, petroliera si metalurgica sunt mari consumatoare de apa. Apa este singura substanta care are denumiri diferite pentru cele trei stari de agregare: gazoasa (abur), lichida (apa) si solida (gheata).

Alte referate despre: ecuatia reactiei de oxidare a metanului, reactia de oxidare a metanului, ecuatia de oxidare a metanului
Referate afisate : 17
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles