Densitatea gazelor

Densitatea gazelor

Raportul in care: d este densitatea unui gaz in raport cu un alt gaz de referinta; d se numeste densitate relativa.Densitatea relativa este raportul a doua mase si este un numar adimensional care nu depinde de unitatea de masura a masei.Densitatea relativa in raport cu aerul este:Masa moleculara a aerului este M=28,9 g/mol;Gazele mia usoare decat aerul sunt:H2,NH3;Gaze mai grele decat aerul sunt:Cl2,HCL,O2

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 851
Materia: Chimie

Petrolul si Gazele Naturale

Petrolul si Gazele Naturale
Concernul rusesc LUKOIL a preluat 51 la suta din actiunile marii rafinarii PETROTEL, de la Ploiesti. Uzina lucreaza acum cu petrol rusesc, au fost pastrate locurile de munca, LUKOIL s-a angajat sa achizitioneze in fiecare an pentru intreprinderile ei utilaje romanesti de prelucrare a titeiului in valoare de 10 milioane de dolari. De LUKOIL sunt legate si calculele Romaniei privind transportul petrolului din Marea Caspica, prin portul Constanta, catre vestul Europei. Este in curs de realizare cooperarea intre GAZPROM din Rusia, ROMGAZ din Romania si Compania americana GOWARD ENERGY, in scopul sporirii capacitatii de transport al gazelor naturale prin Romania.

Alte referate despre: petrolul si gazele naturale, petrol si gaze naturale, petrolul si gazele naturale referat

Gaze rare

Argonul este studiat in continuare si pe baza teoriei cinetice a gazelor. Ramsey constata ca gazul gasit este monoatomic si deci nu putea fi un corp compus.Aceasta descoperire a unui gaz in aer are un rasunator succes in cercurile stiintifice ale epocii. Dar, departe de a se fi terminat o activitate, succesul era de natura sa stimuleze alte cercetari care aveau sa aduca la descoperirea unei intregi familii de gaze rare.

Alte referate despre: gaze rare, gaze rare referat, gazele rare

Biogazul

Biogazul
Alte surse de biomasa, care pot fi convertite in biogaz, sunt reprezentate de biomasele foarte hidratate. Intr-o clasificare a biomaselor, in raport cu problemele de energie, cercetatorii au inclus in grupa biomaselor foarte hidratate, plantele acvatice si algele. Acestea au un continut in apa in jur de 95%. Caracteristic pentru culturile energetice foarte hidratate este capacitatea extrem de mare de a-si multiplica biomasa, intr-un timp relativ scurt, ceea ce creeaza o disponibilitate de materie organica ce poate fi folosita in filiera de metanizare.

Alte referate despre: biogazul, producerea biogazului, biogazul referat

Gazele inerte

Pana la finele secolului tercut se presupunea ca aerul este format numai din oxigen si azot, dar in 1894 fizicianul englez Raylength a atras atentia asupra faptului ca greutatea specifica a azotului obtinut din aer, este totdeauna ceva mai mare decat greutatea specifica a azotului pur obtinut din compusii sai. In timp ce un litru din cel dintai cantareste 1.2572 g, un litru din cel din urma cantareste 1.2505 g. Descoperirea lui Raylength l-a interesat pe profesorul de chimie Ramsay, care a emis ipoteza ca diferenta de greutate se datoreaza impurificarii azotului atmosferic cu un gaz greu.

Alte referate despre: gaze inerte, gaz inert, gazele inerte

Polimerizarea stereospecifica

Polimerizarea stereospecifica
În drumul mereu ascendent al materialelor plastice, o deosebita importanta a avut descoperirea facuta de Karl Ziegler, în anul 1954, si anume ca amestecul de combinatii organo-aluminice si tetraclorura de titan catalizeaza polimerizarea etilenei la presiuni joase. Pâna la acea data, polietilena se obtinea numai prin polimerizarea radicalica la presiuni de ordinul câtorva mii sau chiar zeci de mii de atmosfere (5000-20.000) atmosfere, conducând la asa numita polietilena de presiune înalta si foarte înalta sau polietilena de densitate joasa (0,92 g/cm3).

Alte referate despre: polimerizarea stereospecifica, polimerizare stereospecifice, polimerizare stereospecifica

Gazul ideal

1. procedura experimentala, cu P ca, daca se iau in considerare (sau T)
2. ecuatia PV=nRT
3. legile Boyle, Gay-Lussac si Charles
4. consecintele Termodinamicii clasice
5. Teoria cineticii gazelor: a) modelul actionarii particulelor
b) modelul sferelor rigide

Alte referate despre: gazul ideal, legile gazului ideal, modelul gazului ideal

Productia de gaz

Multe tari au zacaminte valoroase de gaz natural, adesea în asociere
cu petrolul. Gazul natural este principala sursa de gaz în S.U.A. din
anii 1940, si gazul e sub Marea Nordului este acum principala sursa de
gaz metan pentru Anglia si alte tari din nordul Europei. Gazul natural
consta în principal din metan, alaturi de etan si cantitati mici de
propan, butan si azot. Echivalentul sau termic este mult mai mare
decât al gazului de huila. Prin ardere, o cantitate data din el
produce mult mai multa caldura decât aceeasi cantitate de gaz de
huila. Aceasta îngreuneaza trecerea unui furnizor de la gaz de huila
la gaz natural. O solutie este transformarea gazului natural într-un
gaz similar cu gazul de huila, sau înlocuirea sau adaptarea
instalatiilor de gaze ale consumatorilor.

Alte referate despre: productia -animale -gaz -zahar -grau -pasari -melci, referate productia de gaze si transport lor, procesul de productie al gazului

Dizolvarea lichidelor in sange - Presiunea partiala si difuzia gazelor in lichide

Dizolvarea lichidelor in sange - Presiunea partiala si difuzia gazelor in lichide
Schimbul principalelor gaze respiratorii la nivel pulmonar şi tisular se face pe baza unor legi fizice, a unor mecanisme fiziologice şi a unor proprietăţi ale membranelor alveolo-capilare şi celulare. O2 şi CO2 trec prin membrana alveolo-capilară prin difuzie simplă de la o concentraţie mare la o concentraţie mică.
Dizolvarea lichidelor in sange - Presiunea partiala si difuzia gazelor in lichide

Alte referate despre: presiunea partiala si difuzia gazelor in lichide, dizolvarea lichidelor in sange, presiunea partiala a co2 in sangele arterial

Determinarea densitatii lichidelor cu picnometrul

Determinarea densităţii cu ajutorul picnometrului Picnometrul este în principiu, un vas (flacon) de sticlă “A” de capacitate cunoscută, invariabilă şi bine determinată. Este prevăzut cu un căpăcel “C” şlefuit care se închide ermetic.

Alte referate despre: determinarea densitatii lichidelor cu picnometrul, determinarea densitatii lichidelor cu ajutorul picnometrului la fizica, determinarea densitatii lichidelor

Verificarea legilor gazului ideal

Verificarea legilor gazului ideal:Transformarea izoterma:este cunoscuta shi sub numele de legaea Boyle-Mariotte;este transformarea in care cantitatea de substanta si temperatura raman constante.

Alte referate despre: referate verificarea legilor gazului ideal, legile gazului ideal referat, legile gazelor ideale

Legile gazelor

Gaze perfecte(ideale)
Prin gaze pefecte(ideale) se inteleg gazele la care fortele de atractie reciproca intre particule pot fi considerate nule. Pentru a cerceta ecuatia termica de stare a gazelor perfecte se va considera constanta cate una din variabilele de stare si se va studia dependenta intre celelalte doua. Legile deduse astfel vor fi cuprinse apoi intr-o lege generala.

Alte referate despre: legile gazelor, legile gazelor fizica, legile gazelor chimie

Circulatia si schimbul de gaze

Acest capitol rezuma modul fundamental de abordare in ceea ce priveste circulatia si schimbul de gaze descoperite la regnul animal, cu o atentie speciala asupra sistemului uman si a problemelor provocate de bolile cardiovasculare. Urmatorul concept organizeaza precum o harta cateva din capitolele cheie.

Alte referate despre: schimbul de gaze, schimbul de gaze de la nivelul plamanilor, schimbul de gaze la om

Notiuni introductive gaze naturale

Gazele artificiale sunt gaze fabricate de catre om in instalatii special amenajate. Ele se obtin prin suflarea unui current de aer, abur, oxigen sau de amestecuri ale acestora printr-un strat de carAZbune natural sau cocs, incalzit la temperatura de de 1000-1200ºC, intr-un cuptor numit generator de gaze (gazogen). Proprietatile fizico-chimice ale gazelor naturale Vorbind despre proprietatile fizico-chimice ale gazelor natuAZrale ne vom referi la gazul metan, component de baza al gazelor naturale.

Alte referate despre: gaze naturale, gazele naturale, gaze naturale referat

Gazul de esapament

In orasele cu numar mare de automobile s-a observat cresterea sesizabila a numarului de imbolnaviri de cancer. Colapsul global al mediului inconjurator este inevitabil. Statele dezvoltate ar trebui sa lucreze alaturi de statele in curs de dezvoltare pentru a se asigura faptul ca economiile acestor tari nu contribuie la accentuarea problemelor legate de poluare.

Alte referate despre: compozitia chimica a gazelor de esapament, gazele de esapament, gaze de esapament

Determinarea densitatii unui corp cu forma geometrica regulata

3.Mod de lucru
-se câtăreşte de mai multe ori corpul; se masoară de mai multe ori l, L şi h corpului; rezultatele se trec în tabel, apoi se calculează V,şi erorile de măsură.

Alte referate despre: determinarea densitatii unui corp cu forma regulata, determinarea densitatii corpului de o forma geometrica regulata, determinarea densitatii corpurilor cu forme geometrice regulate

Administrarea oxigenului

Oxigenul poate fi difuzat si printr-un sistem centralizat (robinet de perete la care este fixat reductorul de presiune). La robinetul de perete se monteaza un robinet de reglare a presiunii, la randul lui racordat la recipientul umidificatorului.
Sisteme de furnizare

Exista doua sisteme:
-cu flux scazut: canula nazala (numita si furculita nazala), masca faciala (din cauciuc sau din material plastic transparent, se fixeaza de cap cu ajutorul unor benzi elastice, si sunt de mai multe tipuri: masca cu circuit partial inchis, masca cu circuit deschis), cort facial de oxigen (se fixeaza cu sireturi in jurul capului), cateter nazal (sau sonda nazala)
-cu flux ridicat: masca Venturi (este formata dintr-un tub si din diverse adaptatoare pentru flux, marcate cu culori diferite), cort facial

Alte referate despre: administrarea oxigenului, administrarea oxigenului pe sonda nazala, administrarea oxigenului referat
Referate afisate : 17
Medie note: 7.91 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK