Densitatea mercurului

Manometre

Presiunea este marimea fizica scalara, care se noteaza cu litera p, si care este egala cu raportul dintre valoarea fortei si aria suprafetei. Enuntul principiului fundamental al hidrostaticii spune ca diferenta presinilor din doua puncte ale unui lichid aflat in echilibru este direct proportionala cu diferenta de nivel la care se afla cele doua puncte. Marimea denivelarii lichidului din tubul manometric este o masura a presiunii exercitate asupra membranei elastice.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 7251
Materia: Fizica

Barometre

Cea mai simplă formă de barometru cu rezervor este formată dintr-un tub de sticlă lung de aproximativ 85 de cm, având o înălţime h de mercur care iese dintr-un tub care conţine de asemenea mercur. Acest barometru este cunoscut sub numele de Torricelli (foto stânga).
De obicei este ataşat la un suport a cărei parte superioară este o scală gradată indicând nivelul mediu din bazin. Instrumentul este dispus la o “eroare de capacitate”: la orice schimbare în greutatea mercurului din tub se schimbă nivelul din bazin, astfel încât scala nu indică întodeauna înălţimea corectă a coloanei. Această eroare poate fi evitată reglând scala.
În barometrul lui Fortin (foto 1, dreapta) corecţia este făcută prin reglarea greutăţii suprafeţei de mercur din bazin.
Baza rezervorului este făcută din piele şi poate fi împinsă mai sus folosind un şurub până ce suprafaţa mercurului din vas ...

Alte referate despre: barometrul, barometre, barometre referat

Presiunea

Paşii unui drumeţ pe zăpadă vor lăsa urme adânci dar dacă el este încălţat cu nişte rachete urmele lăsarte vor fi mai puţin adânci.Presiunea se defineşte ca fiind ,, raportul dintre forţa de apăsare şi suprafaţa de contact’’.

Forţa de apăsare se măsoară în newtoni (N), suprafaţa de contact în metri pătraţi (m), deci presiunea se va măsura în newtoni pe merti pătraţi (N/m): această unitate de măsură se mai numeşte şi pascal (Pa).Presiunea hidrostatică este presiunea exercitată de un lichid asupra unui corp.

Spre deosebire de obiectele solide, fluidele (gaze şi lichide) nu au formă proprie: ele iau forma recipientului în care se află. Ele exercită astfel o presiune nu numai asupra fundului recipientului ci şi asupra pereţilor interiori ai acestuia. Datorită apăsării fluidului această presiune este mai ridicată la fundul recipientului.

Presiunea creşte proporţional cu adâncimea iar pasionaţii de scufundări marine cunosc ...

Alte referate despre: presiunea hidrostatica, presiunea atmosferica, presiunea

Presiunea hidrostatica

PRESIUNEA este marimea fizica scalara direct proportionala cu forta ce se exercita normal, pe toata suprafata corpului. Presiunea este egala numeric cu raportul dintre forta (F) si suprafata (S) pe care se exercita forta respectiva.

Alte referate despre: presiune hidrostatica, presiunea hidrostatica referat, factori de care depinde presiunea hidrostatica

Determinarea densitatii unui corp cu forma geometrica regulata

3.Mod de lucru
-se câtăreşte de mai multe ori corpul; se masoară de mai multe ori l, L şi h corpului; rezultatele se trec în tabel, apoi se calculează V,şi erorile de măsură.

Alte referate despre: determinarea densitatii unui corp cu forma regulata, determinarea densitatii corpului de o forma geometrica regulata, determinarea densitatii corpurilor cu forme geometrice regulate

Recipiente sub presiune

4.2.4 Flansa oarba
Aceste flanse se folosesc pentru obturarea conductelor. Ele ofera posibilitatea de inchidere temporara a unor circuite ale fluidului si pot tine loc de guri de vizitare pentru recipiente cu diametre
nominale relativ mici. Flansele oarbe se executa in doua variante constructive:
- forma A - flanse oarbe plate pentru 10 < Dn < 500 si presiuni PN 6...PN 40 bari (fig.4.4a) ;
- forma B - flanse oarbe cu umar pentru 65 < Dn < 600, cu suprafata de etansare prelucrata partial, pentru presiuni PN > 40 bari (fig.4.4b).
Flansele oarbe se executa din otel forjat sau laminat.

Alte referate despre: recipiente sub presiune, recipient sub presiune, recipienti sub presiune

Regulatorul de presiune

Presiunea din camera (B) se numeste presiune reglata si se noteaza cu (P2). Presiunea reglata (P2) este adusa prin conducta (d) sub membrana servoregulatorului. Prin realizarea echilibrului dintre forta exercitata de presiunea de iesire (P2) asupra membranei servoregulatorului si a fortei introdusa de arcul de reglare, rezulta valoarea presiunii de comanda.

Alte referate despre: regulator de presiune gaz, regulatoare de presiune, regulatoare de presiune referat

Mercur

Mercur
Mercurul este cunoscut din antichitate sub numele de hydrargirum, care inseamna argint lichid. Raspandirea in natura. Mercurul se gaseste citeodata in stare nativa printre crapaturile mineralelor de mercur din a caror descompunere provine. In stare combinata exista mai ales ca cinabru (sulfura de mercur, HgS), mai rar ca clorura sau iodura de mercur (I), selenura sau telulura de mercur (II), etc. Mercurul formeaza 10-4 % din atmosfera.

Alte referate despre: mercur, planeta mercur referat, planeta mercur

Determinarea densitatii lichidelor cu picnometrul

-se umple picnometrul de 1cm3 apă distilată.
-se introduce în picnometru lichidul studiat de 1cm3-se cântăreşte picnometrul cu solidul în picnometru.

Alte referate despre: determinarea densitatii lichidelor cu picnometrul, determinarea densitatii lichidelor cu ajutorul picnometrului la fizica, determinarea densitatii lichidelor

Zinc, cadmiu si mercur

Zinc, cadmiu si mercur
Cadmiul a fost descoperit de chimistul german Strohmeyr în anul 1917 în timp ce prelucra unele minereuri de zinc ca să obţină carbonat de zinc farmaceutic, spre surprinderea sa, a observat că în loc să rezulte soluţii incolore, ca de obicei, soluţiile respective aveau culoarea galbenă. La început a crezut că acestea sunt impurificate cu fier sau arsen, dar după verificările de rigoare a constatat că se află în faţa unui element nou. Separând oxidul elementului necunoscut, de oxidul de zinc, l-a supus reducerii cu cărbune şi a reuşit să obţină noul metal pe care l-a numit cadmiu, de la cuvântul grecesc Kadmeia, atribuit, în vechime, oxidului de zinc folosit în vopsitorie.

Alte referate despre: zinc cadmiu si mercur, poluarea apelor cu metale grele zinc cadmiu nichel, poluanti plumb zinc cadmiu impact sanatate

Densitatea gazelor

Raportul in care: d este densitatea unui gaz in raport cu un alt gaz de referinta; d se numeste densitate relativa.Densitatea relativa este raportul a doua mase si este un numar adimensional care nu depinde de unitatea de masura a masei.Densitatea relativa in raport cu aerul este:Masa moleculara a aerului este M=28,9 g/mol;Gazele mia usoare decat aerul sunt:H2,NH3;Gaze mai grele decat aerul sunt:Cl2,HCL,O2

Alte referate despre: densitatea gazelor, densitatea gazelor cl vi fizica, densitate gaze

Densitatea rocilor de zacamant

Determinarea densitatii rocilor se poate face relativ simplu, cu picnometre sau micropicnometre de mare precizie [18]. Important este sa se controleze bine starea de saturatie a probelor in cursul determinarilor. In momentul cantaririi acestea trebuie sa fie complet lipsite de lichide. Atunci cand se determina volumul brut, se vor lua masurile indicate in capitolul 5 pentru determinarea porozitatii. Date referitoare la densitatea fluidelor care satureaza rocile din scoarta se gasesc in volumul I al lucarii [63]

Alte referate despre: densitatea apei, densitatea, roci

Polimerizarea stereospecifica

Polimerizarea stereospecifica
Cu acesti catalizatori au fost polimerizati cei mai diversi momomeri, obtinnându-se materiale plastice cu proprietati noi. Una din proprietatile de baza este aceea ca sunt apte de a cristaliza, datorita aranjamentului spatial regulat al monomerilor si ai substituentilor acestora, faptul acesta conferindu-le o rezistenta mecanica si termica superioara celor ale materialelor plastice atactice (nestereoregulate).

Alte referate despre: polimerizarea stereospecifica, polimerizare stereospecifice, polimerizare stereospecifica

India

India are o suprafaţă de 3.287.590 km˛ şi o populaţie de 846.302.688 locuitori. Densitatea este de 247 locuitori/km˛. Capitala Indiei este Delhi cu o populaţie de 8.375.188 locuitori. Cel mai mare oraş din India este Calcutta cu o populaţie de 10.916.272 locuitori. Limbi oficiale sunt hindi şi engleza. Moneda oficială este rupie(1 rupie = 100 paisa).. Produsul intern brut este de 450.493.000.000 dolari SUA. Forma de stat este republică federală.
Munţii Himalaya din nord ocupă circa 15% din suprafaţa ţării. Sunt cei mai înalţi munţi din lume, atingând peste 7.000 m. La sud de munţii Himalaya se întinde marea depresiune de la Deşertul Thar din vest, până în Bangladesh în est, în principal constând din valea fluviului Gange. Aceasta ocupă 45% din suprafaţa ţării şi are 4.000 km de la vest la est şi 350 km din nord spre ...

Alte referate despre: india referat, referat india, india

Planete

Pluto a fost considerata cea de-a noua planeta a sistemului solar, pana cand Uniunea Astronomica Internationala i-a schimbat statutul, pe 24 august 2006, din planeta in planeta pitica.In sens general, o stea impreuna cu alte obiecte ceresti ce graviteaza in jurul sau se numeste sistem stelar, termenul "solar" referindu-se strict la steaua numita "Soare".

Planete interioare si exterioare.Mercur, Venus, Pamantul si Marte sunt clasificate ca planete interioare telurice . Sunt alcatuite in special din roci si metale, au suprafete solide si se rotesc incet.Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun sunt clasificate ca giganti gazosi exteriori. Au atmosfere groase alcatuite mai ales din hidrogen si heliu si se rotesc rapid.

Temperaturile de pe Mercur si Venus sunt prea mari pentru a intretine viata, iar pe Marte este foarte frig. Totusi Marte indeplineste cele 3 conditii minime necesare pentru viata extraterestra.

Alte referate despre: planeta celor doi sori rezumat, planetele sistemului solar, planeta celor doi sori

Planetele sistemului solar

Planeta Venus
Situata la 108 milioane km de Soare, Venus isi parcurge orbita in 225 de zile. Rotatia in jurul propriei sale axe este foarte lenta, dureaza 243 de zile si are loc de la vest la est, in sens invers fata de rotatia celorlalte planete. Cu un diametru de 12100 km, Venus este a doua planeta (pornind de la Soare) din sistemul solar, orbita sa fiind cuprinsa intre cea a planetelor Mercur si Pamant.

Alte referate despre: despre planetele sistemului solar, informatii despre planetele sistemului solar, curiozitati despre planetele sistemului solar
Referate afisate : 16
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles