Densitatea populatiei

Japonia

Suprafata Japoniei este de 377.780 km2. Populatia ei este de 123.921.000 locuitori. Densitatea populatiei 323.000 locuitori/km2.Capitala si cel mai mare oras din Japonia este Tokio 11.718.720 locuitori.Limba oficiala este japoneza.Produse exportate:fier si otel, piese de masini electrice, autovehicule, nave, produse textile, produse chimice.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 14766
Materia: Geografie

Reciclarea aplicata in industria japoneza de autoturisme

Japonia s-a situat printre primele ţări care au devenit sensibile la consumul de resurse deoarece ea le importă aproape toate. Japonia a început să recunoască criza atât conştient cât şi inconştient, realizând că –după cum au afirmat arheologii- mai multe civilizaţii au dispărut datorită neglijenţei lor în a-şi proteja mediul.
Pentru a supravieţui, Japonia a început să practice reciclarea.
In 1992 s-a stabilit o lege a reciclării şi deşi efectele ei nu au fost mari, a pregătit drumul pentru reciclarea efectivă. Si în Japonia risipa s-a făcut simţită.
Anual, sunt fabricate 50 milioane de autoturisme-15 milioane în SUA, 10 milioane în Europa, 10 milioane în Japonia. Din producţia japoneză, 5 milioane pe an sunt scoase din uz. Din moment ce o maşină consumă cel puţin o tonă de materiale, peste 50 milioane tone ...

Alte referate despre: reciclarea aplicata in industria de autoturisme, industria japoneza, termodinamica biologica si aplicatii in industria alimentara

Japonia - informatii generale

In restaurant insa, este indicat sa te afli cu colegi japonezi, care sa-ti expice cam ce cred ei ca e foarte bun si pentru tine din lunga lista oferita cu deferenta. Buna lor dispozitie si prietenia alaturi de numeroasele feluri de mancare (peste crud “sushi” sau, insotit de frcte de mare) la care se adauga de obicei sake cald si bere, te fac sa vezi si fata umana a acestei civilizatii a muncii.

Alte referate despre: japonia informatii, despre japonia informatii generale, japonia-informatii

Totul despre Japonia

Japonia constă din peste 3000 de insule mici şi patru insule principale. Hokkaido, cea mai nodică (78.508 km2 ), are un lanţ muntos central înconjurat de depresiuni fertile de coastă. Honshu (230.448 km2 ) este de asemenea muntoasă şi conţine cel mai înalt vârf al Japoniei, Fujiyama (3770m). Shikaku (18.757 km2) şi Kyushu (42.079 km2) au de asemenea munţi şi câmpii. Cele patru insule au mulţi vulcani activi, izvoare termale şi cutremure frecvente.Deoarece insulele sunt formate din munţi în proporţie de 85%, depresiunile sunt puţine, ele găsindu-se numai aproape de coastă, precum Kanto, cea mai mare dintre câmpii, şi văile râurilor.

Alte referate despre: japonia, japonia referat, referat japonia

Japonia

2. Marea Japoniei;Asezare:Mare in bazinul Oc. Pacific, situata intre tarmul de est al Asiei,i-le Sahalin in N, Hokkaido si Honsu.Adancime medie: 1.725 m Adancime maxima:3.669 m.Vecini:In S comunica prin str. Coreii cu Marea Chinei de Est, in N prin str.Tatara si La Pérouse cu Marea Ohotsk, iar prin str. Tsugaru cu Oc. Pacific.3. Groapa Japoniei:Asezare:In Oc. Pacific, in E Arh. Japonez;Adancime maxima:9.985 m.

Alte referate despre: japonia resurse naturale, referat despre japonia, japonia referat geografie

Structura populatiei

La inceputul anilor 1990,aproximativ jumatate din cele 5,4 miliarde de locuitori traiau pe doar 5%din uscatulglobului.In contrast,jumatate din uscat era populat cu doar 5% din intreaga populatie a globului.

Alte referate despre: structura populatiei, structura populatiei romaniei, structura populatiei pe glob

Geografia populatiei si asezarilor umane

Expresia matematica a bilantului total al populatiei este: Bt= (N+I)-(M+E)
Bt= bilantul total;N= natalitatea;I= imigratia;M= mortalitatea;E= emigranti.

Alte referate despre: geografia populatiei si asezarilor umane, geografia populatiei si asezarile umane, geografia populatiei si asezarilor umane referat

Geografia populatiei

Geografia populatiei:In timp numarul oamenilor de pe Terra a avansat datorita conditiilor de adaptibilitate a omului, acesta a locuit in diferite conditii. Au aparut astfel rasele omenesti:Alba -> Europoida;Galbena -> Mongoloida;Neagra -> Negroida.

Alte referate despre: doine populare, legende populare, dinamica populatiei

Evolutia populatiei

Tabelul nr. 3
Dinamica populaţiei mondiale în perspectiva apropiată (1970 - 2025)
1) Inclusiv Hawaii.
2) Fără ex-U.R.S.S.
3) Fără Hawaii.
Sursa: ONU, 1998.

Alte referate despre: evolutia populatiei, evolutia populatiei romaniei dupa al doilea razboi mondial, evolutia populatiei romaniei

Cresterea populatiei

Problema creşterii demografice rapide a făcut ca peste 80 de ţări, susţinute de agenţii private şi internaţionale, să ia măsuri stringente de control a natalităţii. Japonia, de exemplu a iniţiat în 1948 un program de control al natalităţii prin legalizarea contracepţiei şi avorturilor. În zece ani rata natalităţii aproape s-a înjumătăţit. China, cu peste o cincime din populaţia totalaă a globului, însă doar 2% din suprafaţa arabilă a lumii, a iniţiat politica de control demografic în 1950. Acum încurajează cuplurile să se căsătorescă mai târziu şi să aibă un singur copil. Această politică a avut succes, mai ales în oraşe, şi rata de creştere demografică din China a scăzut de la 2,2% pa an în perioada 1965-80 la doar 1,4% în anii 1980-90. Această politică are mai puţin succes în zonele rurale, unde este dificil de aplicat şi unde ţăranii doresc să aibă urmaşi care să-i ajute la bătrâneţe.
India, unde populaţia ...

Alte referate despre: cresterea populatiei, cresterea populatiei globului, cresterea populatiei pe glob

Miscarea naturala a populatiei

Nuptialitatea
Fenomenul de nuptialitate defineste masa casatoriilor sau a persoanelor ce se casatoresc in limitele unei perioade de timp determinate, de obicei anul calendaristic. Pentru analiza nuptialitatii varsta joaca un rol esential. Legislatia majoritatii tarilor stabileste varsta minima la care orice persoana poate incheia o casatorie fara alte implicatii procedurale, in afara de asentimentul cuplului.

Alte referate despre: miscarea naturala a populatiei, miscarea naturala a populatiei in balti, evolutia numerica si miscarea naturala a populatiei

Religia in Japonia

In 1994 se sutine ca existau 89,8 milioane de adepti ai budismului in
Japonia. Sectele traditionale inca sunt puternice in zonele rurale,
dar noile infintate secte dupa cel de-al doilea razboi mondial, pe
baza filozofiei Nichiren au reusit sa castige numerosi adepti din
cadrul mediului urban, astfel secta Souka Gakkai sustine ca ar avea
aproximativ 8 milioane de adepti; Rissu Kouseikai - 6,48 milioane, iar
Reiyuukai, 3.07 milioane.

Alte referate despre: religia in japonia, religii in japonia, ce religie au japonezii

Bonsaiul

Bonsaiul - Era nevoie de mult curaj si de o mare îndemânare, fiind necesara si respectarea cu stricteţe a unui intre ritual inante de culegerea puietului, in acele zone fiind amenajate sere speciale, pentru aclimatizare, inainte de aducerea in zonele de campie si plantarea lui in vase decorative.

Alte referate despre: bonsaiul, semnificatia bonsaiului, bonsaii in cultura chineza

Organizarea sociala in Japonia traditionala

Societatea japoneza era in primele timpuri constituita in clanuri,
respectiv comunitati de familii avand un stramos comun si venerand
zeul tutelar al clanului. Paralel cu clanurile, existau si alte
comunitati formate pe criteriul indeletnicirilor.

Alte referate despre: organizarea sociala, organizarea sociala si viata spirituala, institutii si organizatii sociale

Japonia imperiala

Obligata, la mijlocul secolului XIX, sa puna capat izolarii pe care si-o impuse, Japonia s-a adaptat usor la lumea industriala moderna.Insa, dupa ce a devenit o mare putere, Japonia a recurs la un militarism agresiv, care s-a sfarsit dezastruos.
Condusa de oameni “puternici” militari, shogunii, Japonia a fost izolata de restul lumii pana la mijlocul secolului XIX. Puterile straine au incercat in mai multe randuri sa patrunda in Japonia, dar zadarnic. SUA, dornica sa-si asigure accesul in porturile japoneze, pentru a-si putea realimenta navele comerciale si cele pescaresti, a decis sa intreprinda actiuni si mai puternice in acest scop.
In 1853, un grup de nave de razboi americane, condus de comandantul Matthew Perry, a ajuns in Japonia cu o scrisoare din partea presedintelui, prin care cerea “prietenie” si comert. In anul urmator, ...

Alte referate despre: japonia imperiala, referate japonia imperiala, referat japonia imperiala

Istoria Japonei

Primele inregistrari ale unui stat nipon dateaza din 57en, cand regele Na al regatului Wa (Japonia) a trimis tribut (sclavi) imparatului chinez Later Han. Acesta a daruit inapoi o pecete de aur, care a fost descoperita in 1784 in Fukuoka. Inregistrarea in istoria dinastiei a acestui eveniment se poate traduce astfel: "Poporul Wa traieste pe un taram peste marea din provincia Lolang. Acest pamant este format din mai mult de 100 de tari mici."

Alte referate despre: istoria japonei, referate istorie, referat istorie

Credinte Populare

Credinte Populare - In cele mai multe parti se crede ca norii sunt aburi care fie ies din pamant, fie din ape, fie sunt aruncati pe narile unui balaur obosit care ridica apa din rauri si mari.Credinte Populare

Alte referate despre: credinte populare traditii si obiceiuri legate de greiere si furnica, credinte populare, credinte populare romanesti

Determinarea densitatii lichidelor cu picnometrul

Petru determinare se cântăreşte picnometrul gol, apoi cu 1cm3 apă distilată. Se cântăreşte separat lichidul care urmează a fi studiat, ce se introduce apoi în picnometrul o cantitate de 1cm3. Picnometrul este folosit pentru a măsura volumul lichidului, prin următorul mod: -se cântăreşte mai înainte picnometrul gol, după ce se măsoară picnometrul cu 1cm3 de apă distilată, ca să se constate densitatea apei distilate la volumul de 1cm3 ,care va fi o referinţă pentru a cunoaşte densitatea lichidului.

Alte referate despre: determinarea densitatii lichidelor cu picnometrul, determinarea densitatii lichidelor cu ajutorul picnometrului la fizica, determinarea densitatii lichidelor

Densitatea gazelor

Raportul in care: d este densitatea unui gaz in raport cu un alt gaz de referinta; d se numeste densitate relativa.Densitatea relativa este raportul a doua mase si este un numar adimensional care nu depinde de unitatea de masura a masei.Densitatea relativa in raport cu aerul este:Masa moleculara a aerului este M=28,9 g/mol;Gazele mia usoare decat aerul sunt:H2,NH3;Gaze mai grele decat aerul sunt:Cl2,HCL,O2

Alte referate despre: densitatea gazelor, densitatea gazelor cl vi fizica, densitate gaze

Population statistic

Modern national governments and international organizations place a high priority on the accurate determination of national and worldwide populations. Describing the present population and predicting those of the future with reasonable accuracy requires reliable data.

Alte referate despre: statistica, statistica matematica, proiect statistica
Referate afisate : 20
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK