Dependenta de jocuri pe calculator referat

Placa de sunet

Vocea din calculatorul tău care te anunţă când ai primit un nou e-mail este făcută posibilă cu ajutorul plăcii de sunet. De dinaintea apariţii plăcii de sunet, calculatoarele personale erau limitate la beep-uri dintr-un mic difuzor de pe placa de bază. Spre sfârşitul anilor ’80, plăcile de sunet au început să lucreze în calculatorul multimedia şi au dus jocurile pe calculator la un nivel total diferit.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 60kb
Downloads: 14554
Materia: Informatica

Notiuni generale si parti componente ale calculatorului

Cu cât memoria interna este mai mare cu atât programele se executa mai repede . Fizic, memoria se prezinta sub forma unor circuite integrate ( circuite electrice obtinute prin aplicarea pe un suport electroizolant a elementelor de circuit electric în scopul miniaturizarii si simplificarii tehnologiei de fabricatie ) , lipite pe un circuit imprimat care se ataseaza placii de baza .

Alte referate despre: partile componente ale calculatorului, parti componente ale calculatorului, partile componente ale calculatorului referat

Hardware

b)Sloturile PCI care ajuta la conectarea unor placi care suporta acest
sloc , cum ar fi :placile de sunet , placile de retea , unele placi
video si nu in ultimul rand placile modem.Uitandu-ne mai atent la
aceste sloturi se poate observa ca distanta dintre pini este medie.
Sloturile PCI sunt cele mai folosite si cele mai importante deoarece
majoritatea placilor se bazeza pe acest standard.De obicei sunt in
numar de 3 sau 4 , dar pot fi si mai multe.

Alte referate despre: hardware, componente hardware, componentele hardware

Componentele unui calculator PC

Amd si Cyrix au ramas multa vreme într-un con de umbra al lui Intel , mai ales ca procesoarele intel Pentium (lansate la frecvente de 75Mhz) s-au dezvoltat rapid , de la frecventa de 166 Mhz fiind adaugate instructiunile MMX (-un set de 57 noi instructiuni , patru tipuri noi de date si un nou dst de registrii pentru a accelera performantele aplicatiilor multimedia si de comunicatii ; MMX se bazeaza pe o arhitectura SIMD (Single Instruction,Multiple Data) , permitând imbunatatirea performantelor aplicatiilor ce folosesc algoritmi de calcul intensivi asupra unor mari siruri de date simple (procesoare de imagini 2D/3D) . Dupa Pentium urmeaza Pentium Pro care are o arhitectura superscalara pe trei cai- poate executa trei instructiuni într-un impuls de tact având un cache L2 de 256 Kb strâns legat de CPU printr-o magistrala dedicata pe 64 de biti. Procesoarele Pentium si Pentium Pro au fost ...

Alte referate despre: componentele unui calculator, componentele unui calculator referat, referat componentele unui calculator

Componentele unui calculator

Dupa Pentium urmeaza Pentium Pro care are o arhitectura superscalara pe trei cai- poate executa trei instructiuni într-un impuls de tact având un cache L2 de 256 Kb strâns legat de CPU printr-o magistrala dedicata pe 64 de biti. Procesoarele Pentium si Pentium Pro au fost dezvoltate pâna la frecvente de 233 Mhz , urmatorul pas fiind Pentium II (este un PentiumPro cu MMX) si Pentium III.

Alte referate despre: componente ale calculatorului, componenta unui calculator, care sunt componentele unui calculator

Proiect Atestat Placa de Sunet

Pentru a evita aceasta problema, multe placi audio destinate publicului larg codifica prin culori mufele jack conform specificatiilor. Codificarea prin culori poate diferi pentru unele adaptoare audio ( sau poate sa nu existe deloc ). In orice caz, setul fundamental de conexiuni inclus pe majoritatea placilor audio este urmatorul:

Alte referate despre: atestat placa de sunet, proiect de atestat placa de sunet, atesta placa de sunet

Instalarea Sistemului de Operare Windows

Acest sistem de operare poate fi instalat in doua situatii: La achizitionarea unui calculator nou sau la momentul schimbarii, prin inlocuire a hard-discului.

Alte referate despre: instalarea sistemului de operare windows xp, instalarea sistemului de operare windows, instalarea sisitemului de operare windows xp profesional

Multimedia

Aceasta caracteristica permite de asemenea redarea cu mare eficienta a
filmelor video. Orice ajutor venit din partea sistemului de operare al
calculatorului este benefic, deoarece este bine cunoscut faptul ca
redarea filmelor video solicita intens procesorul.

Alte referate despre: placa multimedia, fisiere multimedia, tehnologii multimedia

Retele de calculatoare

O retea de calculatoare este caracter de topologie mediul fizic de transmisie si standartul de transport.Se pot defini 2 topologii;
-o topologie fizica care se refera la modul in care sint legate din punct de vedere calculatoarele.

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Evolutia Calculatoarelor

Această soluţie a fost aleasă datorită vitezei reduse a fiecărei unităţi de calcul, în parte. La versiunea următoare s-a renunţat la această structură paralelă de calcul, deoarece s-a considerat că viteza unei unităţi de calcul, realizată cu circuite electronice, este suficientă . Soluţia prelucrării paralele a fost reluată ulterior după anii 80’ pentru mărirea performanţelor unui sistem de calcul; astfel în 1996 Firma INTEL a realizat un supercalculator ce foloseşte peste 7000 de procesoare PENTIUM utilizând tehnica „de calcul masiv” (utilizat pentru simularea testelor nucleare, în cercetări genetice, spaţiale, meteorologice).

Alte referate despre: evolutia calculatoarelor, evolutia calculatorului, evolutia calculatorului referat

Dependenta de calculator

Iniţial, copilul descoperă că jocul pe calculator şi privitul la televizor sunt distractive. Părinţii sunt mândri că micuţii lor sunt pricepuţi în a mânui tastatura şi telecomanda cu abilitatea unui adult. Apoi, pruncul stă tot mai mult în compania ecranului cu imagini mişcătoare. Acesta devine, încet-încet, cel mai bun prieten al său.

Alte referate despre: dependenta de calculator referat, dependenta de calculator, referat dependenta de calculator

Calculatoarele

UN GUI reprezinta programe, fisiere si functiuni prin imagini care apar pe ecran. El cuprinde un indicator (pointer) care poate fi miscat pe ecran pana in dreptul imaginii care reprezinta intentia utilizatorului, iar programul va actiona in consecinta. Dispozitive optionale Mai sunt si alte dispozitive care, desi nu sunt esentiale, constituie parti normale ale sistemului, pentru folosire la domiciliu, la scoala sau la birou.

Alte referate despre: componentele calculatorului, istoria calculatorului, structura calculatorului

Retele de calculatoare

Aceasta era o retea LAN rudimentara care se baza, pentru o mare parte a definirii si comportarii sale, pe protocoale de nivel superior pentru inter-retele. Potentialul comercial a acestei tehnologii a devenit imediat evident. Ethernetul original, cunoscut acum ca PARC Ethernet sau Ethernet I, a fost completat de o versiune cu comportament mai bun. Aceasta solutie, dezvoltata de Xerox, Digital si Intel, a devenit cunoscuta sub numele de DIX Ethernet sau Ethernet II. Impreuna, Digital, Intel si Xerox au stabilit “standardele” pentru Ethernet II si au produs tehnologiile sale componente.Impreuna, dispozitivele inteligente ale utilizatorilor si retelele locale vor da nastere unui nou model: prelucrarea deschisa, distribuita, in retea, a datelor.

Alte referate despre: referate retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare, retele de calculatoare si internet

Jocurile Olimpice din anul 1948

"Jocurile Olimpice din anul 1948"
In Martie 1946, IOC a anuntat public ca Jocurile Olimpice de vara se vor sustine in Londra , iar cele de iarna in St. Moritz. Londra a fost selectata in fata mai multor orase cum ar fi: Baltimore, laussane, Los Angeles si Philadelphia.

Alte referate despre: jocurile olimpice din anul 1948, cistigatorii jocurilor olimpice din anul 1948, referate jocurile olimpice din anul 1948

Culegere de jocuri de miscare

"Culegere de jocuri de miscare"
2. Mingea prin tunel. (acomodarea cu mingea)
Colectivul este organizat pe două şiruri, cu interval de 3 m între ele, iar jucătorii la 1 m distanţă faţă de celălalt, stând cu piciorele depărtate. La semnal, primul jucători transmite mingea printre picioare la jucătorul din spatele lui, care o transmite în continuare până când mingea ajunge la ultimul jucător. Acesta aleargă în poziţia de primul jucător şi continuă jocul până când redevine ultimul. Echipa care termină prima câştigă jocul. (E.Trofin, S.Grigorovici)

Alte referate despre: culegere de jocuri de miscare, jocuri de miscare, jocuri de miscare educatie fizica

Taranii dependenti

Principala indatorire a vasalilor fata de suzeran consta in "sfat si ajutor" (consilium et auxilium), ceea ce insemna participarea la "sfatul domnesc" si "oastea domneasca". La randul sau, domnitorul avea indatoriri fata de boieri, in primul rand de a le apara domeniul, interesele, de a arbitra intre stapanii feudali.

Alte referate despre: taranii dependenti, tarani dependenti, taran dependent

Sala de calculatoare - plan de afaceri

Ambele le-am placat cu faianţă şi gresie, am instalat 2 chiuvete şi 3 wc-uri la fiecare baie. După aceasta am pus parchet laminat pe jos şi apoi am început să cumpăr mesele pentru calculatoare, pe o masă se pot aşeza câte două calculatoare, iar la intrare am luat un birou de lucru. Am cumpărat apoi scaunele, dintre care 16 au fost simple şi 2 cu roţi care erau pentru biroul de lucru, şi un dulap mic în care am pus piesele noi de calculatoare.

Alte referate despre: sala de fitness plan de afaceri, sala de aerobic plan de afaceri, sala de dans plan de afaceri

Calcularea impozitului pe profit. Activitatea de exploatare

Venituri de exploatare :
701 ,,Venituri din vânzarea produselor finite ’’ = 252.500.000
707 ,,Venituri din vânzarea mărfurilor’’ = 127.159.663
711 ,,Variaţia stocurilor’’ = 62.018.050
721 ,,Variaţia din producţia de imobilizări necorporale’’ = 8.000.000
722 ,,Venituri din producţia de imobilizări corporale’’ = 215.000.000
741 ,,Venituri din subvenţii de exploatare’’ = 10.000.000
758 ,,Alte venituri din exploatare’’ = 55.800.000
Total venituri din exploatare = 252.500.00 + 127.159.663 + 62.018.050+ 8.000.000 + 215.000.000 + 10.000.000 + 55.800.000 = 730.447.713

Alte referate despre: calcularea impozitului pe profit activitatea de exploatare, calculul impozitului pe profit, calcularea impozitului pe profit
Referate afisate : 18
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK