Dereglari ale metabolismului proteinelor in boli endocrine

Metabolismul proteinelor

Fara proteine nu exista viata "oriunde intalnim viata, o gasim legata de un corp albuminoid si oriunde intalnim un corp albuminoid care nu se afla in stare de descompuneregasim fara exceptie si fenomene de viata.".aceasta afirmatie nu este contrazisa nici macar de un singur organism viu de pe globul pamantesc.nici virusurile, forme de tranzitie intre material vie si cea nevie, nu infirma aceasta teza. fiecare organ, fiecare tesut si celula din corpul omenesc contine o cantitate mai mica sau mai mare de proteina, dupa functiile pe care le indeplineste in organism: constituie proteinele ,creier si tesut nervos ,inima ,plamani ,ficat ,|rinichi esofag,stomac si intestine ,splina ,sange (si celelalte umori)muschi ,piele ,oase.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 782kb
Downloads: 1
Materia: Chimie

Proteinele - Sinteza, proprietati, structura

Următorul proces în care intră ADN este procesul de elongaţie (alungire a catenei).Pe măsură ce ARN polimeraza se mişcă de-a lungul catenei de ADN, are loc sinteza ribonucleotidelor complementare (ARNm ARN mesager).Acest ARN după cum îi arată şi numele se poate deplasa şi în alte părţi ale celulei cum ar fi reticulul endoplasmatic sau citoplasma.
Gruparea 5' se găseşte în capătul 5'final al moleculei de ARNm, şi este format din guanosină grefată printr-o legătură de tip 5'- 5' de molecula de ARN prin intermediul unei legături trifosfat.

Alte referate despre: imagini cu proteine-sinteza proprietatile si structura lor, structura proteinelor membranare - proprietatile membranei celulare, structura proteinelor membranare- proprietatile membranei celulare

Algele - Proteinele viitorului

Algele sunt plante de o mare diversitate, care se gasesc in medii diferite de viata, au un corp unicelular sau pluricelular, simplu sau ramificat. Unele sunt vizibile doar la microscop, iar altele formeaza tufisuri intinse in apele marilor (cum este Marea de Sargassum din Oceanul Atlantic). Desi la prima vedere par a fi majoritatea verzi, dupa culoare, se impart in mai multe clase, dintre care amintim: algele albastre (Cyanophyceae), algele verzi (Chlorophyceae), algele rosii (Rhodophyceae) si algele brune (Phaeophyceae).

Alte referate despre: algele proteinele viitorului, algele-proteinele viitorului, algele marine-proteinele viitorului

Date despre proteine si aminoacizi

S-a demonstrat ca proteinele constituie partea cea mai însemnata din substanta uscata a celulelor . În corpul omenesc , 15 % din greutate se datoreaza proteinelor. Analiza lor elementara a fost facuta de chimistul olandez Gerardus Iohannes Mulder( 1802 - 1882 ) , extragându-le din tesuturi animale si vegetale . Acesta le-a dat , în anul 1838 , la sugestia fostului sau profesor J.J. Berzelius , numele de proteine , de la grecescul 'protos' , care înseamna primul , în prima linie . Mulder publica aceasta denumire în 1840 ( în unele tratate apare anul 1843 ) , în limba olandeza , tradusa apoi si în limba franceza .

Primul aminoacid a fost descoperit de naturalistul francez Henri Braconnot ( 1780 - 1855 ) , în 1818 . El se numeste pectina si face parte dintre glucide ; la fel ca si glicina , izolata doi ani mai târziu , tot de el , din hidratii de gelatina .

Primele ...

Alte referate despre: proteine si aminoacizi, proteine acizi aminoacizi zaharide, proteine sau aminoacizi

Proteinele

Clasificarea proteinelor dupa functiile lor biologice:Enzime - cea mai mare clasa din lumea proteinelor, reprezentand biocatalizatori.
amilaza;catalaza;peroxidaza;fumaratdehidrogenaza;etc.
2. Proteine cu functii de constructie: α-keratina (din par, lana);β-keratina (din unghii, copite);fibroina (in matase);colagenul (in tesutul conjunctiv);elastina (din tendoane);etc.

Alte referate despre: proteine, proteinele, sinteza proteinelor

Structura proteinelor membranare - proprietatile membranei celulare

Excitabilitatea si Conductibilitatea
Ambele proprietăţi se datorează funcţionării pompei Na+/K+ (în dreapta) şi a canalelor de Na+ şi a celor de K+.

Alte referate despre: tipuri de proteine membranare proprietati specifice, proprietatile membranei celulare, biologie-proprietatile membranei celulare

Proteine sintetice

Acesta este alimentat, prin partea sa inferioara, cu aer, care aduce oxigenul necesar culturii si, in acelasi timp, asigura un amestec intim al mediului de cultura. Prin intermediul uneisupravegheri atente a temperaturii, a valorii pH-ului (cu ajutorul amoniacului) si a concentratiei solutiei se obtin conditiile optime care asigura dezvoltarea exclusiva a speciei de ciuperca monocelulara aleasa. In acest fel se poate renunta la sterilizarea prealabila a instalatiei si a solutiilor.

Alte referate despre: proteine sintetice, obtinerea proteinelor sintetice din metan, proteine sintetice obtinute din petrol

Proteinele in alimentatie

Unii hormoni contin proteine, acestiea avaind rol in reglarea activitatii organismului. Patricipa la formarea anticorpilor , ajutand la debarasarea de toxine si microbi. Formarea unor enzime si fermenti necesita prezenta proteinelor. Si nu in ultimul rand, ele participa la formarea dioxidului de carbon, a apei, prin aportul energetic rezultat din arderea lor.

Alimentatia zilnica contine un amestec de aminoacizi. Din acest amestec, majoritatea aminoacizilor pot fi sintetizati de organism, dar 8 dintre ei pot fi introdusi in organism numai prin alimentatie.

Prin alimentatie, in organism sunt introduse proteine ce provin din 2 surse: vegetala si animala. ...

Alte referate despre: proteinele in alimentatie, proteine in alimentatie, rolul proteinelor in alimentatie

Metabolismul fructozei si deficientele enzimatice

Metabolismul fructozei si deficientele enzimatice
Fructoza – 1 – P rezultată este scindată sub acţiunea aldozei B (fructoză – 1 – P aldoză), enzimă prezentă exclusiv în ficat, la două trioze: gliceraldehida şi dihidroxiacetonfosfatul.

Alte referate despre: metabolismul fructozei, metabolismul fructozei in organism, referat metabolismul fructozei

Metabolismul

Metabolismul este ansamblul reactiilor biochimice care au loc in organism si sunt implicate in mentinerea vietii tuturor celulelor sale, schibul permanent de materie si energie dintre organism si mediu. Metabolismul are doua procese: Anabolism care reprezinta sinteza tuturor constituientilor celulari sau de rezerva ce are drept scop reinoirea permanenta a structurilor celulare uzate, sinteza unor substante active (enzime, hormoni) si cresterea si inmultirea celulelor.
Se face cu consum de energie.Catabolismul reprezinta descompunerea moleculelor pana la produsi finali neutilizabili. Se face cu eliberare de energie care asigura desfasurarea proceselor fiziologice.

Alte referate despre: metabolismul, metabolismul lipidelor, metabolismul glucidelor

Insulina si metabolismul protidic in diabetul zaharat

2)creste sinteza de acizi nucleici (DNA,ARN) deoarece stimuleaza DNA,ARN-polimeraza,dar si prin riboza produsa prin suntul pentozofosfatilor; 3)activeaza factorii de transcriptie care maresc copierea informatiei genetice de pe DNA pe ARNm(accelereaza transcriptia); 4)stimuleaza formarea legaturilor peptidice intre aminoacizi; 5)deoarece activeaza ciclul Krebs,creste ATP-ul necesar sintezei proteice.

Alte referate despre: metabolismul lipidico din diabete zahar, metabolismul lipidic in diabetul zaharat, insulina si diabetul zaharat

Boli profesionale cu declarare obligatorie in Romania

Dupa criteriul specificitatii noxelor profesionale:noxe profesionale generate exclusiv la locul de munca de anumite procese tehnologice;noxe profesionale care sunt prezente si in mediul inconjurator in general, dar concentratiile sau intensitatile lor nu sunt suficient de mari in mediul inconjurator pentru a produce imbolnaviri la persoanele neexpuse profesional; noxele profesionale prezente si la locul de munca si in mediul inconjurator in general, care pot genera imbolnaviri si la persoanele neexpuse profesional dar majoritatea imbolnavirilor se inregistreaza la muncitorii expusi profesional la aceste noxe; noxe profesionale prezente predominant in mediul inconjurator general, dar putand constitui uneori si o noxa profesionala.

Alte referate despre: declararea bolilor profesionale, boli profesionale, boli profesionale referat

Boli

Partile corpului cel mai des afectate de acnee sunt: fruntea, fata, gatul, pieptul, umerii si spatele. Netrata acneea poate provoca cicatrici si poate conduce la manifestari psihice, care includ: timiditatea, fobia sociala, anxietatea, depresia, izolarea, scaderea stimei de sine.

Alte referate despre: boli ale sistemului nervos, boli ale sistemului excretor la om, boli de ficat

Particularitatile metabolismului organismelor procariote

Mecanismele biochimice specifice ale fermentatiilor limiteaza natura compusilor organici care sunt degradati pe aceasta cale. Pe cale fermentativa sunt degradate : polizaharidele, dizaharidele, monozaharidele (hexozele, pentozele) si pentru unele bacterii este caracteristic procesul de fermentatie a aminoacizilor, acizilor organici, purinele, pirimidinele etc.Este de asemenea foarte mare si gama produsilor finali ai fermentatiei )etanol, butanol, glicerol, acidul propionic, lactic, acetic, butiric etc.
Fermentatiile sunt numite in functie de numele produsilor finali majori ai procesului.

Alte referate despre: organisme procariote, metabolismul organismelor poikiloterme, organismele procariote

Bolile cerebrovasculare

Referat despre Bolile cerebrovasculare
Boala cerebrovasculara desemnează orice anomalie a creierului datorată unui proces patologic localizat la nivelul vaselor cerebrale. (Adams)A
- treia cauză de mortalitate.
- Prima cauză de disabilitate.
- 10% din decese şi prima cauză de deces după 65 ani.

Alte referate despre: boli cerebrovasculare, bolile cerebrovasculare, bolile sistemului digestiv

Sistemul endocrin

Glandele endocrine
Glandele endocrine principale sunt: Hipofiza, Hipotalamus, Glanda tiroida, Glandele suprarenale (adrenale), Pancreasul endocrin, Testicul, Ovar, Timus, Epifiza.
Hipofiza
Hipotalamus
Tiroida
Glandele suprarenale
Pancreasul endocrin
Glande gonade
Alte glande
Sistemul endocrin la om
Sistemul endocrin difuz
Sistemul endocrin glandular

Alte referate despre: glandele endocrine, glande endocrine, boli ale sistemului endocrin

Ochiul si bolile globului ocular

Simptome: la prima vedere se constată înroşirea ochiului, secreţie lacrimală crescută; bolnavul acuză mîncărimi sau arsuri locale şi nu suportă lumina. Uneori se găseşte o secreţie purulentă care trebuie dată la analiză pentru a se determina ce fel de microbi se dezvoltă.
Tratamentul: în caz de usturimi şi mîncărimi pronunţate se aplică comprese calde care ameliorează repede simtomele. Pansamentele nu sunt indicate. Medicul prescrie uneori unguente speciale, care vor fi introduse, cu ajutorul unei baghete de sticlă rotunjite, în fundul de sac conjunctival, alteori recomandă picături ce vor fi introduse, cu ajutorul pipetei în fundul de sac conjunctival inferior.

Alte referate despre: ochiul si bolile globului ocular, bolile globului ocular, referat bolile globului ocular

Eliminarea arborilor de stejar din arboret - bolile stejarului

Arboretele fondului forestier sunt constituite din cvercinee, care ocupă 140,5 mii ha (47,6 %) dintre care: stejarul – 78,2 mii ha, gorunul – 56,5 mii ha, stejarul pufos – 4,8 mii ha, stejarul roşu – 0,8 mii ha, salcâmete – 93,9 mii ha (31,8 %); frăsinete – 16,6 mii ha (5,6 %), cărpinete – 9,4 mii ha (3,5%), teişuri – 2,9 mii ha (1,0 %); plopişuri – 5,7 mii ha; răşinoase – 6,2 mii ha (2,3 %); făgete - 0,4 mii ha (0,2 %); alte specii 10,1 mii ha ( 3,3 %).

Alte referate despre: bolile stejarului, bolile stejarilor, tratamente aplicate arboretelor de stejar
Referate afisate : 18
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles