Descrierea firmei coca-cola

Coca Cola - studiu de caz

Referat despre Coca Cola - studiu de caz
Dupa cum stie toata luma, peste 77 de zile Coca-Cola a reintrodus Coke Clasica pe piata spre deliciul publicului. Bautorii dependenti de Coke au inceput sa-si faca acasa stocuri din Old Coke. Vanzatorii la negru vindeau Old Coke cu pana la 30$ lada si cautau modalitati de a o importa din strainatate. Unii bautori disperati isi aduceau bautura cu vaporul din Montreal prin FedEx. Un producator de la Hollywood a inchiriat o pivnita de vin cu 1,200$ pentru a-si depozita cele 100 de lazi de Old Coke. Bautorii de Old Coke din America au dat 60,000 de telefoane la sediul lor national.

Simpla idee de schimbare a Coke a provocat cele mai virulente atacuri. Din 1886 s-au mai facut o serie de modificari in concentratia de zahar si de cofeina a Coca Cola, dar reteta sa de aroma nu fusese niciodata schimbata. Spre deosebire de majoritatea celorlalte realizate vreodata, singurul lucru care nu s-a intamplat cu Coca Cola a fost faptul de a fi innoit.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 6kb
Downloads: 1251
Materia: Marketing

Avantaje competitive

COCA-COLA este o băutură răcoritoare în vârstă de peste 100 de ani şi care a apărut ca orice altceva decât o băutură răcoritoare. Inventată de un farmacist, fost combatant în armata confederaţiei, JOHN STYTH PEMBERTON, COCA-COLA a fost introdusă iniţial ca medicament exotic – ce conţinea atât cocaină din frunzele de coca, cât şi cafeină din fructele de cola.

Alte referate despre: avantaje competitive, avantajul competitiv administrativ, avantajul competitiv

Bauturile nealcoolice

Bauturile nealcoolice cuprind o mare varietate sortimentala cu perspective de diversificare continua datorita nivelului inalt al solicitarilor cumparatorului. Tipurile principale de bauturi nealcoolice sunt reprezentate in schema urmatoare:

APELE MINERALE

Alte referate despre: bauturi nealcoolice, servirea bauturilor nealcoolice, bauturile nealcoolice

Tipuri de comunicare la nivelul firmei

Tipuri de comunicare la nivelul firmei
Informaţiile se definesc ca ansamblul de date care aduc beneficiarului un spor de cunoaştere privind organizaţia şi mediul ei, şi care îi oferă elemente de noutate necesare îndeplinirii obiectivelor individu-ale.
Circuitul informaţional este traiectul parcurs de date, informaţii, decizii, de la emitator la destinatar (Burdus, Caprarescu, 1999; 369).
În aceea ce priveşte fluxul informaţional, acesta este determinat de deciziile referitoare la una sau mai multe activităţi specifice vehiculate pe trasee prestabilite cu o anumită viteză, frecvenţa şi pe anumiţi suporţi informaţionali.

Alte referate despre: tipuri de comunicare la nivelul firmei, referat tipuri de comunicare la nivelul firmei, tipuri de comunicatii la nivelul firmei

Macromediul firmei

Unii factori variabili de mediu afecteaza toate ramurile si intreprinderile economice si nu pot fi stapaniti sau preveniti prin activitatile firmelor. Acesti factori alcatuiesc macromediul.O firma poate face foarte putin, aproape nimic pentru a-si influenta macromediul. Trebuie insa sa-si monitorizeze mediul si sa se pregatesca pentru inevitabilitatea schimbarilor. Aceasta inseamna intuirea naturii si dimensiunii potentialelor schimbari si intocmirea de strategii si programe pentru a raspunde corect atunci cand ele se vor produce.
Alti factori de mediu, insa, pot afecta unele firme mai mult decat pe altele. Acesti factori alcatuiesc micromediul.

Alte referate despre: macromediul firmei, micro si macromediul firmei, cauta referat macromediul firmei

Mixul de marketing al firmei Inter-Tour Bacau

Produsele si serviciile agentiei de turism INTER-TOUR pot fi structurate in functie de fiecare departament si au urmatoarea componenta:Departamentul Turism intern (incoming) - personalul angajat se ocupa de deplasarile in grup si individuale ale turistilor romani in interiorul granitelor tarii. Turistul care apeleaza la acest departament are siguranta ca va beneficia de serviciile celor mai buni parteneri ai firmei pe care aceasta si-i alege la bursele si targurile de turism organizate in Romania si in strainatate. Agentia are contracte ferme cu hotelurile din intreaga tara, cu grade de confort cuprinse intre 2 si 5 stele, clientul avand garantia ca serviciile contractate se ridica la nivelul pretului platit.

Alte referate despre: mixul de marketing al firmei travel-tour, mixul de marketing al firmei, mixul de marketing a firmei

Publicitate - Exemplu pepsi-cola

Publicitate - Exemplu pepsi-cola
Atunci reclamele au inceput sa apara si sa aiba effect.de al emblema Pepsi in diferite ipostaze,clipuri ,filmulete animate, clipuri cu diferite celebritati cum sunt Shakira , Beyonce, Pink sau Enrique Iglesias , pana la diferite slogane cum ar fi :”pepsi – dare for more!”sau concursuri cu premii atragatoare.

Publicitate - Exemplu pepsi-cola
Cu ajutorul publicitatii, firma si-a facut emblema si numele, niste elemente recunoscute pe plan mondial , astefel renumele companiei cat si capitalul financiar au crescut foarte mult.

Alte referate despre: publicitate - exemplu pepsi-cola, publicitate exemplu pepsi cola, referat ro referate publicitate exemplu pepsi cola 0f67b

Relatiile publice si publicitatea firmei - Intel si Pepsi

Relatiile publice si publicitatea firmei - Intel si Pepsi
Chiar şi formidabilele cipuri proiectate şi fabricate de consorţiul IBM, Apple Computer şi Motorola au avut un efect prea mic faţă de completa dominaţie a companiei Intelpe piaţa micro procesoarelor. În tot acest timp, Intel s-a ridicat de la o relativă tehno-obscuritate la nivelul de companie inovatoare în domeniul tehnologiei calculatoarelor, ( ajung pe locul 60 în lasta celor 5000de norocoşi). Vânzările au crescut dela 1,3 milione la peste 16,2 miliarde de dolari în doar 10 ani.

Relatiile publice si publicitatea firmei - Intel si Pepsi
Dar, tot acest succes, această dominaţie a pieţii, spiritul inovator şi această reclamă pricepută nu au pregătit compania Intel pentru provocarea serviciului de relaţii publice cu care s-a confruntat la sfârşitul lui 1994. Chiar şi inteligentul şi creativul CEO, Andy Grove, care a rezolvat provocări uriaşe de la competitori agresivi ca Advanced Micro ...

Alte referate despre: relatiile publice si publicitatea firmei, relatii publice si publicitatea firmei, relatiile publice si publicitatea firmei adidas

Coca - Cola

1.2 Etape în evoluţia practicii şi teoriei marketing-ului
Apărut către sfârşitul perioadei revoluţiei industriale, in prima fază de dezvoltare a marketingu-lui, preocupările specialiştilor s-au axat mai întâi pe probleme de principiu, ulterior aceste preocupări au fost orientate spre dezvoltarea instrumentelor metodicii, iar astăzi se pune problema introducerii marketing-ului ca politică a întreprinderii, generalizată la toate domeniile activităţii desfăşurate.

Alte referate despre: analiza swot pentru coca-cola, analiza swot coca cola, coca cola referat

Coca - Cola

The Coca-Cola Company exists to benefit and refresh everyone who is touched by our business. Founded in 1886, Coca-Cola Company is the world's leading manufacturer, marketer, and distributor of nonalcoholic beverage concentrates and syrups, used to produce more than 230 beverage brands. Coca-Cola corporate headquarters are in Atlanta, with local operations in nearly 200 countries around the world.

Alte referate despre: coca cola, studiu de caz coca cola, analiza swot a firmei coca cola

Drogurile in societate

Amfetaminele
Fabricate si ele in laborator, aceste medicamente sunt denumite “excitante”. Cei care le folosesc se simt energici si alerti. Aceste medicamente accelereaza reactile chimice al organismului, producand energie. Au fost folosite, candva, ca tablete pentru slabit. Problema este ca, de mai multe ori, consumatorul este tentat sa mai ia o doza, pentru a se simti din nou energic. Acest fapt poate duce la obisnuinta si dependenta psihologica.
Halucinogenele
Halucinogenele prezinta un grup variat de droguri. Unele sunt naturale, cum sunt cele din “ciupercile magice” si mescalina din cactusul “peyote”. Celelalte sunt create in laborator, ca LSD-ul (acid lisergic dietilamid), cunoscut sub numele de “acid”.
Aceste droguri au efecte dramatice asupra constientei, a simturilor si a perceptiei consumatorului. Acesta poate avea halucinatii puternice si o astfel de "caltorie" poate fi extrem de inspaimantatoare.
Cea mai mare ...

Alte referate despre: drogurile in societate, drogurile si societatea, droguri in societate

Managementul firmei

Managementul firmei
Personalitatea comporta doua laturi.
a) Latura instrumentala – data de aptitudini care sunt la randul lor de doua feluri:
- aptitudini legate de meseria de baza care, in cazul existentei lor, asigura dobandirea competentei profesionale;
- aptitudini in desfasurarea muncii de conducere: flerul, intuitia, spontaneitatea, capacitatea de comunicare, de a lua decizii, abilitatea de a dirija oamenii, dorinta de a conduce.
b) Latura actionala – data de:
- temperament si resursele energetice;

Alte referate despre: managementul firmei, managementul firmei referat, referat managementul firmei

Comunicatiile firmei

Comunicatiile firmei
Comunicarea reprezintă o trasătură esenţială şi deosebit de importantă pentru existenţa şi dezvoltarea omului ca personalitate complexă. Omul a comunicat din totdeauna, încă din preistoric, când predomina comunicarea directă de la om la om prin semne, simboluri, gesturi şi mimică, iar procesul de comunicare a evoluat continuu, când în zilele noastre se simte tot mai mult prezenţa tehnologiei şi mijloacelor moderne de comunicare (telefonul, intra şi internetul, mass-media).
Comunicatiile firmei

Alte referate despre: comunicatiile firmei, comunicarea firmei, comunicarea firmei prin intermediul marcii

Functiile managerului firmei

"Functiile managerului firmei"
-previziune
-organizare
-coordonare
-antrenare
-evaluare-control

Alte referate despre: functiile managerului firmei, functiile managerului, managerul firmei

Descrierea si functionarea sistemelor hidraulice

1.1.Cerinţe impuse mediului hidraulic şi tipuri de medii utilizate
Condiţiile grele de lucru expuse ridică restricţii deosebit de severe şi impun o selectare riguroasă a categoriilor de fluide care să corespundă la majoritatea cerinţelor ce se impun acestora. Dintre cele mai importante cerinţe care se impun şi pe baza cărora se aleg aceste lichide de lucru, se menţionează următoarele:

Alte referate despre: descrierea si functionarea sistemelor hidraulice, descrierea si functionarea sistemelor hidraulice de franare, functionarea sistemelor hidraulice

Analiza situatiei financiar-patrimoniale a firmei

Este necesar insa, de a lua in considerare elementele specifice perioadei si ale firmei. In primul rand, se are in vedere evolutia preturilor ca efect al inflatiei. Luand in considerare elementele specifice, se retine faptul ca s-au produs schimbari importante in structura elementelor patrimoniale. Astfel : in inregistrarea unei scaderi insemnate a imobilizarilor ponderii, scaderea poate constitui un fenomen normal daca de principiu s-a produs :

Alte referate despre: analiza situatiei financiar patrimoniale a firmei, analiza situatiei financiare patrimoniale a firmei, download analiza situatiei financiar patrimoniale a firmei

Analiza performantelor firmei

- De asemenea cresterea valorii mijloacelor fixe in perioada de analiza cu circa 17.000.000 mii lei si a celor direct productive cu 15.000.000 mii lei, si o mai buna structurare a acestora ( +3%) determina o influenta pozitiva asupra CA de + 385.000.000 lei

Alte referate despre: analiza performantelor firmei, analiza performantelor firmei pe baza indicatorilor de cash-flow, analiza performantelor firmei pe baza indicatorilor de cash -flow

Impactul internetului asupra firmei viitorului

- În viitor, brokerii şi agenţii de asigurare vor trebui să se adapteze noilor condiţii în ceea ce priveşte schimbul electronic de date, şi anume să se concentreze asupra prestării de servicii de consultanţă, de management financiar şi management al riscului.

Alte referate despre: impactul internetului asupra firmei viitorului, impactul internetului asupra firmei marketing, impactul internetului asupra strategiei de marketing a firmei
Referate afisate : 18
Medie note: 8.23 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK