Desen cu aparatul circulator si circulatia sangelui a pestelui

Aparatul circulator si circulatia sangelui

Endocardul este o membrana lucioasa,transparenta,care captuseste toate cavitatile inimii,continuandu-se cu tunica interna a arterelor si venelor.El este alcatuit dintr-un strat superficial format dintr-un endoteliu cu celule poligonale turtite si dintr-un strat profund cunjunctivoelastic .Endocardu; nu are vase sanguine ,nutritia facandu-se prin imbibitie.

Miocardul alcatuieste muschiul cardiac.Structura acestui muschi a fost descrisa la tesutul muscular .Trebuie sa retinem urmatoarele particularitati:fibrele miocardice de na nivelul atriilor sunt dispuse in fascicule circulare,iar cele de la nivelul ventriculelor sunt dispuse in directie cu fascicule oblic spiralata ,formand spre varf asa numitul vartej al inimii.Musculatura din peretii atriilor nu se continua cu musculatura din peretele ventriculelor.

Musculatura inimii se insera pe formatiuni fibroase care constituie scheletul fibros al inimii.Acest schelet este alcatuit din patru inele fibroase care inconjoara orificiile ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 980
Materia: Biologie

Inima-puls, sange, ingrijirea inimii

Cat de mult sange avem?
Un adult are aproximativ 5l de sange. Inima il pompeaza fara oprire in corp, intr-un circuit neintrerupt. Viteza cu care curge sangele depinde de cat de repede bate inima si cu ce putere.

De regula inima unui copil bate mai repede decat cea a unui adult. Un nou nascut ce doarme are o inima de marimea unei capsuni, ce cantareste 20 de grame si pompeaza cu aprox. 120 de batai pe minut. La varsta de 10 ani nr. batailor scade la aprox. 90. In medie inima unui adult cantareste 300 de grame; la barbati nr. de batai pe minut e putin peste 70, iar la femei se apropie de 80.

Alte referate despre: vasele de sange ale inimii, inima puls, inima si sangele

Mamifere

Superioritatea hotărîtoare a mamiferelor asupra altor animale este condiţionată de dezvoltarea considerabilă a creierului, care ajunge la ele la o complicaţie şi desăvîrşire extrem de mare atît din punct de vedere morfologic, cît şi din punct de vedere funcţional. Studierea structurii şi evoluţiei mamiferelor are o mare importanţă pentru înţelegerea originii omului şi filogenezei organelor lui. Clasa mamiferelor cuprinde 3200 de specii.

Alte referate despre: mamifere, mamifere acvatice, sistemul nervos la mamifere

Mamiferele

Păsările sunt mai superioare mamiferelor şi după intensitatea proceselor metabolizmului. Superioritatea hotărîtoare a mamiferelor asupra altor animale este condiţionată de dezvoltarea considerabilă a creerului, care ajunge la ele la o complicaţie şi desăvîrşire extrem de mare atît din punct de vedere morfologic, cît şi din punct de vedere funcţional. Studierea structurii şi evoluţiei mamiferelor are o mare importanţă pentru înţelegerea originii omului şi filogenezei organelor lui. Clasa mamiferelor cuprinde 3200 de specii.

În istoria Pămîntului mamiferele au apărut înaintea păsărilor. Dinţii şi unele oase ale mamiferelor vechi au fost găsite în straturile care aparţin la începutul erei mezozoice. Strămoşii lor au fost teriozaurii. După fosilele găsite ne putem da seama, că primele mamifere au fost animale de mărimea unui şobolan. Aceste animale mici şi, probabil, încă foarte nedesăvîrşite ...

Alte referate despre: mamiferele, mamifere carnivore, digestia la mamifere

Sangele

Plasma conduce un numar mare de proteine , inclusiv albumina si limpfocite .albumina este importanta pentru reglarea continutului de apa a sangelui si tesuturilor . Limpfocitele produc mii de anticorpi . Anticorpii neutralizeaza sau ajuta la desinfectarea organismului . Fiecare anticorp este proiectat sa distruga un anumit agent patogen ex : virusul rubeolei este oprit de anticorpi specifici rubeolei si o data ce corpul are acesti anticorpi virusul este impiedicat sa actioneze si a doua oara .

Alte referate despre: sangele, sangele referat, sange

Aparatul circulator si circulatia sangelui

Marginea dreapta a inimii este mai ascutita si vine in raport cu diafragmul ,in timp ce marginea stanga este mai rotunjita si vine in raport cu plamanul stang.Din cauza rotunjirii ei,aceasta margine poate fi considerata ca o fata ,de unde si denumirea de fata pulmonara a inimii.

Alte referate despre: aparatul circulator si circulatia sangelui, aparatul circulator si circulatia sangelui a pestelui, desen cu aparatul circulator si circulatia sangelui a pestelui

Aparatul digestiv la animale

Pancreasul este o glanda mixta, cu secretie exocrina (sucul pancreatic care contine tripsina, lipaza si amilaza cu rol in descompunerea substantelor nutritive din furaje) si endocrina.

Alte referate despre: aparatul digestiv la animale, digestia si aparatul digestiv la animale, examenul clinic a aparatului digestiv la animale de companie

Metode de dozare a glicemiei in sange

Preparare :
Se amesteca 80ml o-toluidina cu 920ml acid acetic glacial si se adauga 2,5g tiouree. Se conserva in sticle brune maximum o luna
-solutie standard de glucoza 100mg%

Alte referate despre: metode de dozare a glicemiei in sange, dozarea glicemiei din sange, metode de dozare a glicemiei

Sangele izvorul vietii

Hematopoieza este procesul de formare a celulelor sanguine.
Etapa I -În viaţa embrionară se disting 3 etape ale hematopoiezei. Productia celulelor sanguine începe în sacul vitelin în zilele 14-19 ale vieţii intrauterine, unde masele de celule mezenchimale se grupează, formînd insulele sanguine.aproape toate celulele formate sunt eritrocite nucleate.

Alte referate despre: sangele izvorul vietii, sange izvorul vietii, apa izvorul vietii

Lectie de circulatie

Numarul mare de accidente rutiere in care si-au pierdut viata copii, produce ingrijorare si de aceea a preveni astfel de evenimente si a cunoaste regulile de circulatie rutiera se impune ca o datorie majora.
Proiectarea unei astfel de programe, bazata exclusiv pe educatia rutiera, vine in ajutorul dat copilului in intelegerea si respectarea normelor elementare de circulatie, fie ca circula ca simplu pieton sau cu mijloace de transport in comun.

Alte referate despre: didactic ro plan de lectie regulile de circulatie, lectia mica si marea circulatie, lectie circulatia sangelui prin vase

Aparatul de fotografiat ppt

La obiectivele clasice exista doi parametri ajustabili: inelul distantelor - pentru controlul calitatii imaginii si inelul diafragmei - pentru controlul diametrului fantei de lumina ce trece prin obiectiv. La obiectivele care permit zoom-ul, exista si un inel de modificare a distantei focale. La aparatele foto digitale toti acesti parametri sunt reglati automat de catre softul aparatului, asa ca utilizatorul nu trebuie sa-si mai bata capul cu reglaje. Fotografii profesionisti insa cunosc aceste detalii si le folosesc in avantajul lor, reusind sa realizeze imagini de mare impact vizual.

Alte referate despre: aparat de fotografiat ppt, aparatul de fotografiat referat ppt, aparatul de fotografiat

Functiile aparatului dento -maxilar

I se descriu un corp ( corpul mandibulei), amplasat orizontal si cate un ram vertical sau ascendent ( ram mandibular), stang si drept. In regiunea superioara a fiecarei ramuri, mandibula prezinta doua prelungiri osoase : cea plasata anterior este reprezentata de apofiza coronoida, iar posterior este condilul mandibular.Articulatia temporo-mandibulara leaga mandibula la neurocraniu. Din punct de vedere anatomic, componentele fiecarei ATM sunt: osul temporal, condilul mandibular, meniscul articular (plasat intre cele doua componente osoase) si capsula articulara.

Alte referate despre: aparatul dento maxilar, boli aparatului dento maxilar, malformatiile congenitale ale aparatului dento-maxilar

Notiuni generale de desen tehnic

Suprafata topografica este suprafata terestra pe care se executa masuratori topografice. Ridicarea topografica este complexul de operatiuni de pe teren si din birou, prin care se determina pozitia in plan si in spatiu a unor puncte de pe suprafata topografica in scopul obtinerii unui plan topografic. Ridicarile topografice pot fi: numerice, fotogrammetrice si mixte.

Alte referate despre: desen tehnic, geometrie descriptiva si desen tehnic, referat desen tehnic

Desene mecanice

De exemplu, rigiditatea arborilor conditioneaza buna functionare a motoarelor electrice, a angrenajelor, a lagarelor etc.
Pentru aprecierea rigiditatii se utilizeaza un coeficient de rigiditate c care reprezinta raportul dintre sarcina exterioara si deformatia care-i corespunde.

Alte referate despre: desene mecanice, borderou de desene mecanic, unde mecanice-desene si formule

Mecanisme de aparare

Identificarea - o operatie de recunoastere a ceva, transpunerea afectiva a unui subiect in situatia altuia, procesul psihic prin care un individ se transforma in urma asimilarii unor atribute in modelul altui individ. Poate fi asociata cu cresterea sau scaderea valorii unei persoane prin identificare cu alta de un anume renume.

Alte referate despre: mecanisme de aparare, mecanismele de aparare, mecanisme de aparare psihologie

Semiologia aparatului cardiovascular

Angina pectorala are urmatoarele caractere:
- ca localizare: tipic are localizare retrosternala pe care pacientul o precizeaza cu toata mana, de tip constrictiv. Uneori apar si localizari atipice: in hemitoracele drept, in regiunea epigastrica in infarctul postero-inferior, in mana stanga, in regiunea interscapulovertebrala.
- Ca iradiere: tipic, iradierea este in umarul si membrul superior stang pe marginea cubitala pana la ultimele doua degete. Alteori, durerea iradiaza in mandibula si la nivelul gatului. Atipice sunt durerile in ambii umeri sau in regiunea posterioara a toracelui. Sunt descrise si durerile amputate, in care lipseste durerea precordiala si apar dureri la nivelul zonelor de iradiere, adica numai la nivelul degetelor de la mana stanga sau numai in mandibula.
- Caracterul ei este de obicei de constrictie, ca si o gheara precordiala sau uneori se resimte ca o apasare sau arsura.
- Intensitatea durerii depinde de gradul de perceptie al pacientului al durerii ea variind ...

Alte referate despre: semiologia aparatului cardiovascular, semiologia aparatului cardiovascular la copii, aparatul cardiovascular semiologia

Aparate foto DSLR

Unei lentile i se disting urmatoarele caracteristici:
- centre de curbura
- centrele C1 si C2 ale celor doua calote sferice;
- razele de curbura ale sferelor, R1 si R2;
- axa optica principala este dreapta ce uneste centrele de curbura ale celor doua calote sferice;
- centrul optic O al unei lentile este punctul situat pe axa optica si care se caracterizeaza prin faptul ca raza de lumina ce trece prin acest punct nu este deviata de la directia sa ci doar deplasata;
- orice dreapta care trece prin centrul optic se numeste axa optica secundara.

Alte referate despre: aparate foto dslr, despre aparate foto dslr wikipedia, aparat foto dslr corp mic

Aparate electrocasnice de incalzit

-doua elemente incalzitoare 1,care pot fi puse in functiune independent sau simultan prin actionarea unuia sau a ambelor butoane de la comutatorul dublu 5
-oglinda radiatoare 2,in focarele careia sunt montate cele doua elemente incalzitoare
-aparatoarea 4 are forma unui gratar si rolu de a proteja impotriva atingerilor intamplatoare ale elementulelor incalzitorare
-carcasa 3 sustine partile componente ale aparatului
-ansamblulornamental 8 aflat in partea de jos a radiatorului
-intreruptorul 6 pt care inchiderea si deschiderea circuitului electri al becului de 40w care face parte componenta din ansamblul ornamental
-cordonul de racordare 7,cu fisa avand contact de protectie dimensionat pt 220v si 10A

Alte referate despre: aparate electrocasnice de incalzit, aparate electrocasnice de incalzire, referat aparate electrocasnice de incalzit
Referate afisate : 18
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles