Desene apendicita acuta catarala

Apendicita acuta

Apendicita acuta gangrenoasa.Leziunea pote fi localizata,dar si difuza.Apendicele are o culoare neagra-verzuie cu peretele flasc si subtire,asemanator unei"frunze vestede".Uneori peretele apendicular prezinta una sau mai multe perforatii.Mezoapendicele este dematiat,friabil,iar vasele apendiculare sunt trombozate.In cavitatea peritoneala se gaseste un lichid purulent,tulbure,fetid,hiperseptic.

Plastronul apendicular reprezinta un proces de peritonita plastica localizata.El este un stadiu evolutiv al apendicitei acute felgmoase si se caracterizeaza prin alungirea anselor intestinale si a marelui epiploon in jurul apendicelui pentru a bloca procesul inflamator sau perforatia apendiculara.IN evolutie plastronul se poate resorbi sau abcedeaza (peritonita acuta localizata)

Perforatia apendiculara reprezinta unproces evolutiv al apendicitei acute flegmoase,dar cel mai des intalnit este al gangrenei apendiculare.Este localizata de obicei in jumatatea distala a apendicelui.Reactia ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 7961
Materia: Medicina

Pneumoniile - lucrare de diploma

Afectarea infecţioasă pulmonară se mai poate realiza - mai rar – pe cale limfatică sau hematogenă, germenii ajunşi la plămăni fiind filtraţi şi eventual reţinuţi la nivelul capilarelor pulmonare.
Factorii favorizanţi ai infecţiilor respiratorii:
- Fumatul, poluarea atmosferică
- Consumul de alcool
- Frigul (vasoconstricţia mucoasei arborelui traheobronşic)
- Staza pulmonară, hipoxia alveolară
- Obstrucţia bronşică
- Modificarea florei oro-naso-faringiene la bolnavii spitalizaţi, după tratamente antibiotice repetate
- Boli debilitante (ciroză hepatică, diabet zaharat, neoplazii, insuficienţă renală)
- Medicaţie cortizonică prelungită sau/şi tratamente citostatice
- SIDA sau alte condiţii patologice cu imunitate ...

Alte referate despre: pneumonia lucrare de diploma, ingrijirea copilului cu pneumonie lucrare de diploma, pneumoniile lucrare de diploma

Tratarea osteoporozei

Acesta forma de administrare protejeaza functionalitatea axului hipofizo-hipotalamo-suprarenalian si pare sa scada unele efecte adverse ale corticoterapiei utilizate pe termen lung (nu si diminuarea masei osoase). Metoda consta in administrarea dozei pe doua zile intr-o singura priza matinala intr-o zi, ziua urmatoare fiind "libera". Uneori bolnavii nu raspund la o astfel de terapie fiind necesara revenirea la administrarea zilnica a preparatului cortizonic.
2. Administrarea parenterala
a. Pe cale intramusculara
Corticosteroizii administrati intramuscular evita cresterea dozelor orale zilnice la bolnavii ce prezinta o exacerbare a fenomenelor inflamatorii in cadrul bolii. La locul administrarii preparatului cortizonic are loc o absorbtie sistemica de lunga durata (saptamani), concentratiile serice fiind insa reduse.

Alte referate despre: tratarea osteoporozei, medicamente pentru tratarea osteoporozei, tratarea apelor

Hiperplazie medicamentoasa

Riscul de aparitie a efectelor adverse postmedicamentoase influenteaza orice decizie de a prescrie, si, in final, de a consuma medicamente. Adultii care accepta tratamentul medicamentos sunt constienti de posibilitatea efectelor adverse, chiar daca nu cunosc cu certitudine caror pericole anume se expun. Copiii, totusi, sunt expusi la multe dintre aceleasi medicamente ca si adultii, insa fara a fi luat o decizie in acest sens, ceea ce duce la conceptul de considerare a copiilor drept “martori nevinovati” (“innocent bystanders”). 

Alte referate despre: hiperplazie medicamentoasa, hiperplazie gingivala medicamentoasa, medicamente

Medicamentele

Medicamentele vor fi pastrate în vase de culoare închisa pentru a fi
ferite de lumina si, de asemenea, de umiditate (mai ales, drogurile
vegetale si animale).

Alte referate despre: medicamente referat, medicamente droguri vitamine, referat medicamente

Caz clinic colecistopancreatita grava, pseudo

Din antecedentele bolnavei reţinem:
naştere naturală la termen în urmă cu 9 luni;un puseu de colecistită acută litiazică diagnosticată clinic şi paraclinic (ecografic) în urmă cu 6 luni când bolnava a refuzat internarea respectiv intervenţia chirurgicală; simptomatologia s-a remis sub tratament medicamentos – antibiotic, antispastic, analgezic.

Alte referate despre: caz clinic colecistopancreatita, caz clinic, caz clinic diabet zaharat

Edemul cerebral acut

Edemul cerebral acut vasogenic apare predominant în substanţa albă, se caracterizează prin acumularea lichidului în spatiile extracelulare şi se însoţeşte de alterarea barierei hematoencefalice; acest tip de edem a fost produs experimental prin agenţii chimici, termici sau mecanici; acesta se întâlneşte în jurul tumorilor cerebrale (glioblastom, metastaze), în inflamaţii (meningoencefalite, abcese cerebrale) şi în traumatismele cranio-encefalice.

Alte referate despre: edem cerebral acut, edemul cerebral acut, edemul cerebral acut bibliografie

Glomerulonefrita acuta poststreptococica

Glomerulonefrita acuta poststreptococica
ANATOMIE PATOLOGICA:-Macroscopic: rinichi mariti si palizi cu corticala ingrosata- Microscopic: proliferare cel. epit. si mezangiala difuz in capilarele glom. si prezenta infiltratului cu PN. si Mo.-ME: prezenta de “humpus-uri” pe mg. epiteliala a MBIF: depozite granulare Ig G si C3- “cer instelat”

Alte referate despre: glomerulonefrita acuta poststreptococica, glomerulonefrita acuta poststreptococica caz clinic copil, glomerulonefrita acuta poststreptococica caz clinic de studiu

Laringita acuta subglotica

Aceasta evolutie s-ar datora rolului preponderent al spasmului musculaturi laringiene in realizarea obstructiei lumenului (2,3). Uniii autori (2,3) considera irelevanta abordarea separata a celor 2 forme de boala (LAS si laringita striduloasa) intrucit tratamentul si prognosticul sunt identice.Laringotraheobronsita bacteriana este o forma de laringita obstructiva severa, de etiologie bacteriana. Debuteaza cu simptome de laringita cu fenomene obstructive, care se agraveaza progresiv datorita extinderii procesului inflamator la trahee si bronsii.

Alte referate despre: lucrare diploma-laringita acuta subglotica, laringita acuta subglotica referat, laringita acuta subglotia

Bronsita acuta

Diagnosticul diferential - pneumoniile virale sau bacteriene, bolile infectioase virale ce debuteaza cu sindrom cataral si bronsitic: rujeola, varicela, gripa, mononucleoza infectioasa, bronsita acuta obstructiva necesita diferentiere de un debut de astm bronsic.
Investigatii de laborator - hemograma este normala sau evidentiaza leucopenie (in viroze), uneori leucocitoza (in infectiile bacteriene), examenul bacteriologic al sputei este necesar la bolnavii tarati cu o boala cronica grava.

Alte referate despre: bronsita acuta, tratamentul in bronsita acuta la copii, bronsita acuta referat

Cefaleea acuta - Migrena

-  concomitent / succesiv, la nivelul lobului occipital, sub influenţa descărcărilor trunchiului cerebral, se produce o scădere a activităţii neuronale, o depresie electrică ce se propagă similar cu fenomenul oligemic ("spreading cortical depression"), fenomen ce ar sta la baza manifestărilor aurei neurologice în migrenă, după opinia altor autori;

-  extensia fenomenului neuronal cortical depolarizează terminaţiile nervoase trigeminale ce înconjură vasele piale, determinând eliberarea locală a substanţei P şi a peptidului calcitonin-genă dependent;

Alte referate despre: cefalee acuta-migrena, cefaleea acuta, cefalee acuta

Insuficienta renala acuta

Insuficienta renala acuta survine intotdeauna in legatura cu alta afectiune, majoritatea cazurilor survenind la pacientii deja spitalizati din alte motive.Arsurile grave si interventiile chirurgicale complexe cresc riscul de IRA, la fel ca si infectiile severe. In plus, expunerea la substante toxice, abuzul de droguri, excesul de alcool si utilizarea de lunga durata a analgezicelor (aspirina, acetaminofen, ibuprofen) cresc vulnerabilitatea la insuficienta renala. Uneori, administrarea unui antibiotic (streptomicina, etc) pentru tratarea unei infectii poate cauza insuficienta renala acuta.

Alte referate despre: insuficienta renala acuta, insuficienta renala acuta referat, referat insuficienta renala acuta

Patologia inflamatorie acuta si cronica

Riscul cmplicatiilor grave , cardiace si renale, tartamentul va fi cu Penicilina G(sau Eritromicina) in decurs de 10 zile.
Anginele din hemopatiiMononucleoza infectiosa determina diferite tipuri:-frecvent adopta tabloul anginei eritematopultacee
- dar poate simula angina difterica pseudomembranoasa
-in cele din urma poate imbraca cele mai diferite forme:angina eritematoasa simplasau din contra angina necrotica uni sau bilaterala ce schiteaza o leucemieacuta.

Alte referate despre: pielonefrita acuta si cronica, intoxicatii acute si cronice, colecistita acuta si cronica

Enterocolita acuta

Deseori exista si tenesme. Febra si frisoanele insotesc de cele mai multe ori aceste manifestari. in cazurile mai grave se instaleaza fenomene de colaps periferic, cu adinamie, transpiratie, cianoza, racire a extremitatilor, puls mic, hipotensiune, hipotermie. Bolnavul este deshidratat, prezinta sete, oligurie, piele uscata, ameteli.

Alte referate despre: enterocolita acuta, bolile digestive enterocolita acuta referat, enterocolita acuta la copii rolul asistentei medicale

Colecistita acuta

Aparatul digestiv cuprinde totalitatea organelor care îndeplinesc importanţa funcţie de digestie şi absorbţie a alimentelor (prehensiune, modificarea fizico-chimică a alimentelor, absorbţia nutrimentelor şi excreţia reziduurilor neabsorbite). Este compus din tubul digestiv şi glandele sale anexe.

Alte referate despre: colecistita acuta, colecistita acuta litiazica, anamneza unui pacient cu colecistita acuta

Maduva spinarii

Comisura cenusie este alcatuita din neuroni vegetativi si din fibre nervoase de asociatie , reprezentand axoni ai neuronilor de asociatie din coarnele posterioare si din nucleii lui Bechtrev.
Ansamblul nucleilor dintr-un metamer medular impreuna cu ganglionii nervosa situati pa traiectul fibrelor nervului rahidian corespunzatormetamerului respective, constituie un centru nervos medular. Exista 31 de centri medulari: 8 cervicali, 5 lombari, 5 sacrali, 12 dorsali si unul coccigian. Centrii medulari reprezinta originea nervilor rahidieni iar prin intermediul lor se realizeaza reflexele medulare.

Alte referate despre: maduva spinarii, maduva spinarii referat, maduva spinari

Apendicita acuta

Apendicita acuta este o afectiune chirurgicala caracterizata prin inflamatia apendicelui ilio-cecal. Ea reprezinta una din cele mai frecvente cauze de suferinta abdominala, poate avea o evoltie acuta sau cronica.Apendicele este un tub cilindric, lung pana la 9
cm, ce se aseaza din fundul sau de pe fata mediana a colonului.

Alte referate despre: apendicita acuta, apendicita acuta flegmonoasa, apendicita acuta catarala
Referate afisate : 17
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK