Deserturi reci

Podisul Tibet

Animalul specific Tibetului este iacul,domesticit de localnici si folosit ca animal de povara,dar si pentru lapte sau carne.Mai pot fi gasti aici magarul salbatic,berbecul de munte,harciogul, popandaul,iepurele,vulpea s.a.In sudul si estul Tibetului se intalnesc maimuta tibetana,tigrul,pantera,rasul negru Himalayan,ursul panda,capra de munte,cerbul etc.

Tibetul este locuit de cateva mii de ani.Locuitorii stravechi ai Terrei au iesit din izolare in urma cu 2000 de ani,cand au stabilit legaturi cu populatia Han din China antica.In anul 1959,liderul spiritual al Tibetului,Dalai Lama,impreuna cu suita sa si numerosi tibetani au plecat in exil in India,ca urmare a patrunderii armatei chineze in regiune.In zilele noastre,Tibetul are statut de regiune autonoma inglobata Republicii Populare Chineze,cu o populatie de 2,6 milioane de locuitori.Tibetanii se ocupa de agricultura si cresterea animalelor,activitati ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 1611kb
Downloads: 3293
Materia: Geografie

Muntii Himalaya

O mare parte din această zonă a fost despădurită, pădurile rămânând doar în zone inaccesibile, sau pe pante abrupte. Vegetaţia alpină ocupă zone mai înalte ale munţilor chiar sub zona zăpezilor veşnice şi include arbuşti, muşchi, licheni, şi flori sălbatice. Aceste zone sunt folosite în timpul verii pentru păşunat.In zonele mai înalte ale munţilor se întâlnesc cerbi, capre sălbatice, lupi, şi leoparzi de zăpadă.
Populaţia şi aşezările din munţii Himalaya au fost influenţate de variaţiile topografice şi de climă, care impun condiţii aspre de viaţă şi tind să limiteze comunicaţiile. Oa-menii care locuiesc în văi izolate şi-au păstrat în general identităţile culturale. Totuşi, datorită îmbunătăţirilor în transporturi şi comunicaţii, mai ales programele prin satelit din Europa şi Statele Unite pun în contact văile izolate din munţi cu lumea din afară, ceea ...

Alte referate despre: muntii himalaya, muntii himalaya referat, munti himalaya

Asia estica insulara

Peisajul depresiunilor interioare, inclusiv al depresiunilor lacustre. Arhipelagul japonez se distinge printr-o intensa neotectonica, cu accentuate compartimentari pe verticale ale reliefului. In regiunile coborate au luat nastere depresiuni. Unele din ele formeaza adevarate campii in culoar, iar altele cantoneaza lacuri izolate sau asociate.

Alte referate despre: asia estica, asia meridianul de 25 grade longitudine estica, asia - longitudine estica si longitudine vestica

Asia

Fauna
Regiunile nordice sunt bogate în urşi, lyncşi, hermeline, lupi, vidre cât şi multe păsări. Stepa şi regiunile semiaride suportă antilope şi numeroase animale rozătoare ca: iepuri sălbatici şi şoareci de câmp. Peştii de apă dulce sunt întâlniţi în toate părtile continentului. Lacul Baikal este faimos pentru fauna sa distinctivă, deşi poluarea industrială ameninţă supravieţuirea mai multor specii. Caprele sălbatice şi oile se găsesc în munţi iar în Tibet există yakul. Fauna este împrăştiată pe tot cuprinsul zonelor deşertice ale Asiei de sud–vest unde sunt multe animale pe cale de dispariţie. Leul Asiatic practic a dispărut. Fauna Asiei s-a diminuat mult din cauza oamenilor care le-au vânat fără discenământ.

Alte referate despre: capitalele asiei, asia, referat asia

Asia - primul continent al lumii

VII. turismul
Fiind un continent al civilizatiilor stravechi, deasemenea turismul este si el ridicat pentru majoritatea continentului. Cetatile mai sus mentionate se bucura de un turism variat. Ca locuri de pelerinaj religios, Ierusalim reprezinta locul de pelerinaj pentru crestini iar Mecca pentru islamici.

Relieful fiind foarte inalt, deasemenea si muntii constituie un obiectiv turistic demn de luat in seama. S-au initiat sute de expeditii pe cei mai inalti munti in incercarea acelor oameni curajosi de a invinge natura. Deasemenea, emigrantii migreaza in tarile dezvoltate economic in care pot gasi un trai decent.

Alte referate despre: cele 7 continente ale lumii, prima minune a lumii, primele state din lume dupa suprafata

Asia si Arabia Saudita

Istoric
Primul care a consemnat informatii privind unele regiuni asiatice a fost marele istoric, geograf si calator grec Herodot, din secolul a V-lea i.Hr., in lucrarea sa intitulata Istorii.

Alte referate despre: arabia saudita asia, asia de sud vest arabia saudita, arabia saudita referat

Mediile reci (zonele polare)

2.Mediul polar glaciar se află în Groenlanda, în insulele din oceanul Arctic şi în Antarctica, fiind cel mai rece de pe Pământ. Temperaturile medii lunare sunt negative, valoarea cea mai scăzută fiind înregistrată la staţia Vostok (-88,3C) în Antarctica. Doar în sezonul de vară, în unele zile temperaturile devin pozitive, provocând o slabă topire a zăpezii. Ca urmare, prin tasare, se transformă în mase de gheaţă ce ating în Antarctica şi Groenlanda grosimi de câteva sute de metri la peste 2000 m.

Alte referate despre: precipitatii medii in zone polare, medile reci si polare, mediile reci-subpolar polar

Era glaciara

Acum 300 milioane de ani exista un singur continent urias: Pangaea. Cu toate ca acesta s-a faramitat in mod treptat, miscarea continentelor a fost de asa natura, incat Oceanul Inghetat din jurul Polului Nord a fost inconjurat de uscat.

Alte referate despre: era glaciara, era glaciara 3, ultima era glaciara

Agricultura in Asia

Peisaje agricole
Peisajele agricole se suprapun în linii mari cu ceea ce am putea numi ”peisaje rurale“ deoarece tipul predominant de peisaj este în strânsă legătură cu modul de prezentare rural.

Alte referate despre: agricultura in asia, referat agricultura din asia, agricultura din asia

Civilizatiile asiatice

Cazul Japoniei In competitia pentru acapararea spatiului japonez s-au angajat Rusia, Anglia, Franta, S.U.A. si Olanda. Inceputurile ei coincideau in plan intern cu accentuarea crizei politice si sociale a regimului shogunatului. Dupa demonstratia de forta din 1853, americanii obtineau, prin tratatul de la Kanagawa, deschiderea portului Nagasacki. Precedentul a fost urmat in perioada 1854-1860 de seria altor tratate prin care S.U.A. si statele europene obtineau o serie de conditii avantajoase. Percepute ca esecuri ale diplomatiei japoneze, aceste tratate, prin prevederile lor, au lezat profound sentimental national japonez si au accentuat criza regimului.

Alte referate despre: civilizatiile asiatice si africane in fata modernitatii, civilizatiile asiatice, civilizatii asiatice

Razboiul rece

Ascensiunea comunismului pe plan mondial era înselatoare. În timpul
lui Brejnev, cheltuielile militare au înghitit aproape 15% din totalul
venitului national. Ca o consecinta a acestui fapt si a sistemului de
planificare centralizat, economia sovietica a alunecat tot mai mult în
datorii. În 1979, armata sovietica a intervenit în Afganistan pentru a
sustine un guvern de aceeasi orientare si s-a trezit implicata într-un
conflict costisitor si umilitor de tipul celui din Vietnam.

Alte referate despre: razboiul rece, razboiul rece referat, referat razboiul rece

Razboiul Rece

Tot din politica razboiului rece fac parte si blocurile militare ce se formeaza in diferite parti ale lumii sub conducerea S.U.A. La 4 aprilie 1949, ministrii de externe ai S.U.A., Angliei, Canadei, Frantei, Italiei, Belgiei, Olandei, Luxembourgului (Benelux), Danemarcei, Islandei, Portugaliei semneaza la Washington un tratat numit Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (N.A.T.O.). In 1952 adera la N.A.T.O. Turcia si Grecia, in 1955, Republica Federala Germana.

Alte referate despre: perioada razboiul rece 1945-1989, razboiul rece referat istorie, romania in perioada razboiului rece

Zonele reci - Animalele din tinuturile reci

Zonele reci - Animalele din tinuturile reci - Cele mai reci zone de pe întreg Pamatul sunt Antarctica si Arctica , numite si zone polare. In zonele reci iernile sunt lungi, de aproximativ 9 luni pe an,iar verile sunt scurte, de 2-3 luni,si foarte reci.

Alte referate despre: animale din tinuturile reci, animale din tinuturi reci, animalele din tinuturile reci

Rusia dupa incheierea Razboiului Rece

Nostalgia imperiala poate fi reaprinsa, fie printr-o politica de "resentiment si umilire" din partea Occidentului, fie prin esecul tranzitiei care ar readuce in minti vremurile de altadata (sau o combinatie a acestor tipuri de fenomene). De aceea, subliniem de acum, apusul ideii imperiale este conditionat in primul rand de succesul economic intern al Rusiei de azi, de modernizarea sa.

Alte referate despre: rusia dupa incheierea razboiului rece, activitati ale nato dupa incetarea razboiului rece, incheierea razboiului rece

Floare albastra - speranta rece

Mi s-a oferit o existenţă dependentă asemenea condamnării la moarte. Am încercat să construiesc propriul templu de fericire, dar viaţa foc ce arde a cauterizat totul de parcă ea ar fi construit. Aş vrea o nouă viaţa, dar mă doare un stigmat de demult care încă nu s-a închis şi nici nu se va închide. Viaţa – amintire adevărată scrisă în mii de articole ce se vor autodistruge cândva până la ultima dovadă a existenţei.

Alte referate despre: floare albastra lumea rece motie literare, floare albastra comentariu, paralela intre floare albastra si pe langa plopii fara sot

Hipoglicemia

Definitie Hipoglicemiei: ansamblu de manifestari clinice legate de o scadere a glicemiei sub limita inferioara normala(

Alte referate despre: hipoglicemia, hipoglicemia referat, manifestari hipoglicemie

Poezia bacoviana

Dupa Mihai Eminescu, George Bacovia este unul dintre cei mai de seama poeti romani de o originalitate incontestabila.
Bacovia este creatorul unei poezii de atmosfera. Referindu-se tocmai la aceasta, Eugen Lovinescu observa ca este o atmosfera dezolanta : “de toamne reci, cu ploi putrede, cu arbori cangrenati, limitat in peisajul de mahala de oras provincial” plasat intre cimitir si abator. Pretutindeni, in versurile bacoviene plutesc tristetea, spaima de neant care davine obsedanta.

Alte referate despre: semnificatia griului in poezia bacoviana, poezia bacoviana, cromatica in poezia bacoviana

Istoria internetului

De aici a rezultat un proiect de retea, unde reteaua insasi era permanent in pericol de atac. In consecinta:
Doar un minimum de informatii era cerut de la computerele client in retea
Cand transmisia de date intalnea un obstacol, sau una dintre adrese era de negasit, se gasea o alta cale catre adresa cautata.

Alte referate despre: istoria internetului, istoria internetului referat, referat istoria internetului
Referate afisate : 18
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK