Despre credint si rugaciune

Credinta si rugaciunea

"Căci prin har sunteti mântuiti, prin credintă. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu: nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." (Efeseni 2: 8, 9) spune apostolul Pavel în scrisoarea sa către efeseni, scotând în evidentă faptul că un crestin poate să multumească pentru viata lui vesnică numai harului lui Dumnezeu, pentru că nimeni nu o merită datorită faptelor lui. Dumnezeu Si-a trimis Fiul pe pământ din milă si dragoste pentru toti oamenii, ca omenirea să fie mântuită prin El de păcate. În Efeseni 2:1,2 Pavel spune că înainte de convertire, crestini erau morti în păcatele lor, ei trăiau potrivit stilului de viată din lume, urmându-si poftele trupului.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 44kb
Downloads: 7975
Materia: Religie

Focul care se pogoara din cer - Sfanta Lumina de la Ierusalim

La un moment dat, de sus, din marea cupola a bisericii se coboara o lumina alb-albastruie, foarte puternica. În multime se aud rugaciuni si strigate de emotie în toate limbile. E imposibil de descris ce se întîmpla în aceste momente în biserica. Lumina intra în Sfîntul Mormînt, iar pe lespedea de piatra se formeaza o roua de lumina alb-albastruie care aprinde vata.

Alte referate despre: focul care se pogoara din cer - sfanta lumina de la ierusalim, focul care se pogoara din cer, focul care se pogoara din cer referat

Inceputurile crestinismului

Din cele mai vechi timpuri oamenii au crezut in forte supranaturale.In comuna primitiva oamenii cavernelor nu-si puteau explica fenomene naturale ( ca tunete, fulgere, ploaie) decat prin existenta unor entitati dinafara planetei lor, care le-ar produce. Apoi, in epoca de inflorire a civilizatiei din sclavagism, locuitorii planetei albastre au fost politeisti.Zeii in care credeau si carora le inaltau temple si le aduceau ofrande, erau de multe ori mai pacatosi decat oamenii.Asa se explica lipsa sentimentelor nobile, a milei, a simtului dreptatii, din acele timpuri.

Alte referate despre: inceputurile crestinismului, inceputurile crestinismului in romania, inceputurile crestinismului referat

Strigat inabusit si inceput de rugaciune - eseu

Uneori, târziu în noapte, gândurile prind viaţă, ne dovedesc puterea lor... Spaima se dezlănţuie, iar sentimentele noastre cele mai lăuntrice ies la iveală. Şi atunci ne îndreptăm spre El, singurul care ne vine în ajutor în mod necondiţionat....

Alte referate despre: eseu dragostea este un strigat inabusit cu o roza, eseu pe tema dragostea este un strigat inabusit cu o roza, dragostea este un strigat inabusit cu o roza

Sfintele Taine

Imbracarea in Hristos este insa o experienta constienta, activa.Numai mortii nu simt cand sunt imbracati>> (Simeon Noul Teolog, Cuvantare morala, IV). Crestinul botezat nu este un corp inert, un cadavru. De aceea simtirea harului este un semn autentic al nasterii din nou inceputa la Botez.

Alte referate despre: sfintele taine, sfintele taine referat, referat sfintele taine

Speranta

Toti sufereau de o „boala” comuna, o boala incurabila, cea de inima. Inima lor era de „piatra” si nu putea fi zdrobita de nimic, nici macar de Mantuitorul. Asa ca au ramas tot la scaldatoare cu aceleasi simptome, care cu siguranta duc la moarte vesnica, nesperanta si necredinta, in Marele Medic!

Alte referate despre: marile sperante rezumat, marile sperante, charles dickens marile sperante

Isihasmul - rugaciunea lui Iisus

,, Puterea rugaciunii implineste taina unirii noastre cu Dumnezeu” - spune Sfantul Grigore Palama - ,, caci rugaciunea este legatura fapturilor cuvantatoare cu Creatorul lor” ( 18 ).
Rugaciunea incepe prin cerere, dupa Sfantul Isaac Sirul ,, ea este rugaciunea de cereri, incarcata de preocupari si termeni”( 19)
Aceasta nu este decat o pregatire spre adevarata rugaciune, spre
,, rugaciunea duhovniceasca” o inaltare treptata catre Dumnezeu, prin stradanie si cautare.
Dar incet, sufletul se concentreaza, se aduna,, cererile personale se risipesc, par nefolositoare, caci Dumnezeu raspunde rugaciunii, aradandu-si pronia Sa care cuprinde toate. Incetam de a cere, caci ne incredintam cu totul vointei lui Dumnezeu.
Aceasta stare se numeste ,, rugaciune curata” . aceasta este limita nevointeicand nimic din ceea ce este strain rugaciunii nu mai intra in constiinta, nu mai abate vointa indreptata spre Dumnezeu, unita cu vointa dumnezeiasca.
...

Alte referate despre: rugaciunea lui iisus, gradina maicii domnului rugaciunea lui iisus, rugaciunea lui iisus pe muntele maslinilor

Rugaciunea

Ce este rugaciunea ?
Stim cu totii. In Filocalia ( Culegere din scrierile Sfintilor Parinti care arata cum se poate omul curati, lumina si desavarsi ), aflam ca rugaciunea inseamna vorbirea mintii noastre cu Dumnezeu. Dumnezeu este Duh, este Minnte, este Intelepciune. Deci, tot cu aceasta latura a vietii noastre comunicam cu Dumnezeu prin rugaciune.Cand ne rugam lui Dumnezeu, cand dialogam cu El, cand Ii spunem pasurile noastre si Il rugam sa ne ajute in necazurile noastre, se cuvine sa lepadam din minte toata grija cea lumeasca, asa cum se canta in biserica imnul heruvimilor, in timpul iesirii cu Sfintele Daruri.
Sa cugetam numai la Dumnezeu. Sa nu ne rugam numai cu buzele, iar mintea. sa fie departe de cuvintele rugaciunii." Cum puteti pretinde lui Dumnezeu sa ia aminte la rugaciunile voastre - ne intreaba un sfant parinte, Sfantul Ciprian al Cartaginei -, daca voi insiva ...

Alte referate despre: rugaciunea, ce este rugaciunea, referat despre rugaciune

Diferentele dintre Credinte

Ateismul si Evolutionismul se aseamana prin negarea existei lui Dumnezeu,insa ateismul incurajeaza umbrirea , si chiar respingerea educatiei religioase neoferind nici un explicatie,spre deosebire de evolutionism care ofera o teorie rationala referitoate la creatia lumii,si referitoare la aparitia religiilor.Un punct comun ambelor concepte il reprezinta pretuirea materiala , in defavoarea segmentului spiritual.

Ateismul si Evolutionismul au la baza ratiunea, demonstrand stiintific
diferite fenomene spre deosebie de panteismism si alte credinte care sunt sustinute de rationamente speculative , care atribuie fenomenele ce nu pot fi explicate cu exactitate unei fiinte supreme , divine .

Alte referate despre: diferente intre credinte, diferenta dintre stiinta si credinta referat, calitatea este diferenta specifica dintre reusita si esec

Rugaciune catre Prea Sfanta Nascatoare

Cine va primi plânsul meu si oftarea mea;daca nu TU,PREA
CURATA,nadejdea crestinilor si scapare pentru noi pacatosii?

Alte referate despre: rugaciune catre prea sfanta nascatoare de dumnezeu, rugaciune catre prea sfinta nascatoare de dumnezeu, rugaciune catre prea sf nascatoare de dumnezeu

Importanta rugaciunii parintilor pentru copii

De-a lungul unei bune perioade de timp, de la scutece la diplome de absolvire, te vei lovi de un lucru care il intereseaza pe fiecare parinte crestin: cresterea spirituala a copilului.
In Proverbe 22:6, Biblia spune: "Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea." Responsabilitatea noastra de parinti este aceea de a fi primii educatori spirituali ai lor, indiferent daca avem studii in domeniu sau nu.

Alte referate despre: este importanta grija parintilor fata de copii eseu, este importanta grija parintilor fata de copii, relatiile dintre parinti si copii in romanul mara

Islam - credinta si ritual

„Islamismul este un sincretism” spune specialistul Maurice Gaudefray; un amestec de elemente religioase diferite ca provenienţă şi factură. Se crede că cele mai multe au fost luate de Muhan din Iudaism, din Biblie şi din Talmud; altele din creştinism, din tradiţiile vechi ale arabilor, perşilor .

Alte referate despre: islam - credinta si ritual, preview referat islam - credinta si ritual, credinta islamica

Marile religii ale lumii

Cartea sacră a iudaismului este Torah, care se compune din mai multe scrieri.
Pentateuhul (Cele cinci cărţi) cuprinde relaterea modului în care Dumnezeu a creat lumea şi oamenii, istoria peregrinărilor strămoşilor poporului evreu între Mesopotamia şi Egipt, mesajul pe care Dumnezeu l-a trimis poporului prin profetul Moise şi, de asemenea, legile hotărâte de către Dumnezeu.
Profeţiile sunt texte care relatează profeţiile şi faptele săvârşite de către cei pe care Dumnezeu i-a ales pentru a transmite mesajele sale către popor, precum Ilie, Daniel, Isaia, Ieremia etc.

Alte referate despre: marile religii ale lumii, religia in lumea contemporana, marile religii ale lumii contemporane

Credinta sau increderea

Repetarea indicatiilor si ordinelor catre mintea voastra este singura metoda cunoscuta pentru a dezolta in mod voluntar increderea.
Poate sensul poate deveni mai clar cu ajutorul explicarii motivului pentru care unii oameni pot deveni criminali.

Alte referate despre: credinta si increderea valori indispensabile ale omului, credinta si increderea, eseu credinta si increderea

Libertatea de gandire, opinie, creatie si credinta

Libertatea de gandire, opinie, creatie si credinta
Pentru Mill,in tratatul Despre libertate sau in cel despre Libertatea presei, libertatea de exprimare devine similara cu libertatea de exprimare in general, a tuturor cetatenilor; orice restrangere a dreptului de exprimare a jurnalistilor devine astfel un atac impotriva libertatilor cetatenesti.Ziaristul nu este altceva decat un exponent al drepturilor naturale ale indivizilor,nu dispune de drepturi superioare fata de concetatenii lui, ci este un simplu cetatean dotat cu instrumente mai puternice de a transmite altora propriile optiuni.De aici argumentatia lui Thomas Praine, care isi sustine dreptul la exercitarea profesiei de ziarist – el fiind primul jurnalist acuzat de calomnie – ca o consecinta directa a drepturilor constitutionale la libera exprimare si libera informare.

Scopul liberal al tuturor formelor de guvernare ramane pastrarea, cultivarea si mentinerea libertatii,iar mass media trebuiau ...

Alte referate despre: libertatea de gandire opinie creati si credinta, libertatea de gandire opinie, libertatea de opinie creatie credinta

Tudor Arghezi intre credinta si tagada

Cu o sete patimasa de absolut în suflet, poetul îl cauta pe Dumnezeu,
cauta o dovada a perfectiunii, doreste o certitudine. Este cuprins de
îndoieli, de nerabdare, îl cauta, spera, se îndoieste, se simte
învins. Resemnarea se accentueaza cu atât mai mult cu cât eul liric
constientizeaza impasul în care se afla si imposibilitatea de a atinge
cunoasterea absoluta. Zbuciumul cautarii nu pare sa mai aiba nici un
sens ("O viata-ntreaga zadarnic /,,,/ am strabatut /.../ Dar ajungând
în piscuri si-n râpi încrucisate / Sa birui înaltimea vazui ca nu se
poate.").

Alte referate despre: tudor arghezi intre credinta si tagada, arghezi intre credinta si tagada, intre credinta si tagada tudor arghezi

Credinta si religia la sumerieni

Si totusi, dincolo de remarcabilele realizari ale sumerienilor, intr-o epoca in care marile culturi ale lumii erau, cel mult, intr-o faza incipienta, misterele care inconjoara stravechea civilizatie sunt departe de a-si gasi o explicatie, chiar si in epoca moderna. Incercand sa pastreze obiectivitatea adevarului istoric si stiintific, Descopera.ro va invita la un scurt periplu printre cele mai mari enigme ale culturii si istoriei sumeriene.

Sistemul solar sumerian
Teoriile general acceptate astazi, despre cunostintele de astronomie ale sumerienilor, spun ca acestia remarcasera, inca de la inceputuri, prezenta pe bolta cereasca a celor cinci planete vizibile cu ochiul liber : Venus, Saturn, Jupiter, Mercur si Marte, cele care, alaturi de Soare si Luna, vor da, in majoritatea culturilor lumii, sistemul saptamanal de sapte zile.

Alte referate despre: credinta referat religie, referat despre credinta la religie, rezumat istoria credintelor si religiei de mircea eliade
Referate afisate : 17
Medie note: 8.32 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles