Despre galaxia noastra

Galaxia noastra

Galaxia noastra este domiciliul Soarelui si a altor 200 de miliarde de stele, mii de nebuloase si roiuri stelare.
Toate aceste obiecte orbiteaza in jurul centrului galaxiei (centrul galactic).


Galaxia este o structura gigantica avand 100.000 de ani lumina in diametru. Chiar daca are un diametru mare, galaxia este foarte subtire: doar 1000 de ani lumina grosime.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 210kb
Downloads: 19
Materia: Geografie

Pamantul

Grupurile obisnuite de galaxii au o forma bine determinata si sunt alcatuite dintr-un numar de aproximativ 1000000000000000 de stele. Conglomeratul Coma (cel din greapta) este un grup foarte bogat in galaxii cu forma elipsoidala (mii de astfel de galaxii). Acest grup formeaza una dintre cele mai dense regiuni de stele din univers (din cate se cunoaste). Grupurile neregulate nu au un centru bine definit si sunt de obicei destul de sarace in stele (1000-100000 milioane de stele). Un astfel de exemplu il reprezinta grupul Virgo din imagine.        

Alte referate despre: ziua pamantului, importanta zapezii pentru pamant si plante, ocolul pamantului in 80 de zile

Misterele Universului

Universul continua sa evolueze.In viitorul apropiat vor avea loc explozii violente ce vor avea ca si consecinte schimbarea locurilor unor planete sau galaxii in univers,aparitia unor gauri negre noi si a unor noi tipuri de stele.

Alte referate despre: misterele universului, referat misterele universului, misterele universului referat

Ghetarul Antarctic

Marele avantaj al uzinelor ce utilizeaza energia nucleara este ca pot fi construite cu dublu scop pentru obtinere de apa dulce si pentru producerea de curent electric.Statele insulare sau cvasiinsulare cu precipitatii reduse sau cu bazine hidrografice putin intinse considera ca desalinizarea apei de mare se va dovedi mai economica decat transportul apei cu vase-cisterna.Sub actiunea energiei solare, a curentilor si a gravitatiei, apa se afla intr-o permanenta miscare, existand in forma lichida, solida si gazoasa. Circulatia apei de pe oceane, mari, continente in atmosfera si de aici inapoi, poarta numele de ciclu hidrologic si consuma 33 din energia solara primita de Pamant.

Alte referate despre: ghetari antarctica, denumirea ghetarilor antarcticii, ghetarul antarctic cercetatorile glaciologice

Universul

APOLO12 - a fost a doua misiune spatiala in care oamenii au atins suprafata Lunii si s-au intors pe Pamant, lLa data de 19 Noiembrie 1969. In timpul acestei misiuni, astronautii au efectuat experimente stiintifice, au facut fotografii, au colectat mostre de sol, au examinat imprejurimile locului unde a avut loc prabusirea navei Surveyor3, care a aterizat pe Luna cu 2 1/2 ani inainte si au luat probe pentru a fi examinate pe Pamant. Nava si-a luat zborul de pe Luna la data de 20 Noiembrie si a ajuns pe Pamant la data de 24 Noiembrie.

ARMSTRONG, NEIL ALDEN (nascut 1930), astronaut american. Este primul om care a pasit pe luna. (20 iulie 1969), urmat la cateva minute de Edwin Aldrin, in cadrul misiunii navei cosmice Apolo11. A comandat nava cosmica Gemini8, care a realizat cea dintai cuplare a doua vehiule spatiale (16-17 martie 1966).

Alte referate despre: universul, universul si sistemul solar, dictionarul este un univers in ordine alfabetica

Universul

Universul - Din aceasta cauzã, stelele degajã caldurã şi luminã, fiind singurele corpuri cereşti care au caldurã şi luminã proprii. O parte din cãldurã şi lumina lor se transmite planetelor si sateliţilor acestora. In jurul stelelor se rotesc corpuri cereşti.

Alte referate despre: universul poetic arghezian, universul referat, planetele universului

Universul si Sistemul Solar

Planetele sunt corpuri cosmice nonluminoase, mai mari decât un asteroid sau o cometă. Ele sunt luminate de cele mai multe ori de steaua în jurul căreia orbitează. Cele nouă planete în ordinea distanţelor faţă de Soare sunt: Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun şi Pluto.

Alte referate despre: universul si sistemul solar referat, referat universul si sistemul solar, legatura dintre evolutia universului a sistemului solar si a terrei

Originea si evolutia Universului

Intinderea uriasa a Universului e de neconceput pentru mintea omeneasca . Partea
vizibila a Universului se intinde pana la 1,6 cvadrili de kilometri , si nimeni nu stie cat si ce este in afara acesteia . Despre nasterea si evolutia Universului s-au elaborat numeroase teorii . Cea mai acceptata dintre acestea este teoria marii explozii ( Big Bang ) , care presupune ca Universul a luat nastere intr-o explozie uriasa acum circa 15 miliarde de ani . Acest eveniment unic a dat nastere nu numai materiei , ci si energiei , spatiului si chiar timpului . Nu are
sens sa vorbim despre evenimente sau timpuri dinaintea marii explozii : n-a existat nimic
``inaintea`` ei .

Alte referate despre: originea si evolutia universului, referat teori legate de originea si evolutia universului, referate despre teorii privin originea si evolutia universului

Big Bang

Pana la 10 -6 au loc procese in care particulele si aniparticulele lor se anihileaza dand nastere la lumina(fotonii) existand o interactiune constanta intre materie, antimaterie si radiatie. Este momentul cand are loc un eveniment foarte important: quarqurile se unesc cate trei pentru a forma hadronii.

Alte referate despre: teoria big bang, big bang, big bang referat

Generare si degenerare in Galaxia noastra

Pentru a putea ridica vălul pătimaş aruncat peste cunoaştere de curentele filozofice ale vremurilor şi pentru a putea pătrunde în paralelismele dintre Creaţie, concept adoptat de filozofia Idealistă cu restrângere mai mult dogmatică în zilele noastre şi Evoluţie, concept adoptat de Filozofia Materialistă cu extindere mai mult ştiinţifică astăzi, ambele concepte descriind în fond aceleaşi evenimente petrecute pe Terra dar interpretate altfel, avem nevoie de adaptarea unui limbaj conventional necesar echivalării evenimentelor prezentate din punct de vedere dogmatic cu aceleaşi evenimente prezentate din punct de vedere ştiinţific, limbaj care să ofere o corespondenţă ad-hoc între termenii biblici şi termenii fizici, limbaj care să ofere “cheile” de descifrare si înţelegere fără polemică, a informatiilor cuprinse în textul biblic simplu sau cu trimiteri pe de o parte şi informaţiile cuprinse în textele ştiinţelor exacte pe de altă parte ...

Alte referate despre: generare si degenerare in galaxia noastra, vechimea sistemului plenetar si degenerarea in galaxia noastra, galaxia noastra

Galaxia

O galaxie (de la radacina greceasca galaxias [γαλαξIZας], insemnand "laptos", o referire la Calea Lactee) este un sistem cu masa, unit de forte gravitationale, alcatuit dintr-o aglomeratie de stele, praf si gaz interstelar precum si, dar inca nedovedit, materie intunecata invizibila si energie intunecata. [1][2] Galaxiile tipice contin intre 10 milioane (107 - galaxiile pitice)[3] si un bilion (1012 - galaxiile gigante)[4], sau chiar mai multe stele, toate orbitand in jurul unui centru de gravitatie comun. In plus fata de stele singuratice si de un mediu interstelar subtil, majoritatea galaxiilor contin un numar mare de sisteme stelare, de clustere stelare si de tipuri variate de nebuloase. Majoritatea galaxiilor au un diametru cuprins intre cateva zeci si cateva sute de mii de ani lumina si sunt de obicei separate una de alta prin distante de ordinul catorva milioane de ani lumina.

Alte referate despre: galaxia calea lactee, galaxia, varsta galaxiei noastre

Tineri si Europa - speranta noastra

Tineri si Europa - speranta noastra - Privim încrezători spre viitor! Aceastã încredere în forţele proprii se naşte din reuşita celui mai de succes model de integrare din întreaga lume. Integrarea Europeanã a adus pace, stabilitate si prosperitate pentru milioane de cetăţeni. Pentru tineretul de astăzi, care reprezintã generaţia cea mai europeanã, cooperarea este un mod natural de rezolvare a problemelor.

Alte referate despre: tinerii si europa-speranta noastra, munti tineri din europa, tinerii si europa

Rotatia galaxiei

La antipodul stelelor “rapide” exista si stele exceptional prin incetineala cu care se rotesc in jurul centrului Galaxiei, nedepasind- din motive inca nelamurite- 16-20 km/s. Desigur ca determinarile vitezelor pe orbita si a perioadelor de translatie galactica sunt greu de stabilit si se prezinta inca nesigure, avnd in vedere departarile uriase la care se afla stelele. Dar chiar daca consideram pe deplin exacte datele apreciate pana acum, mai raman multe puncte neclare in ce priveste explicarea unor particularitati ale astrilor respectivi.

Alte referate despre: rotatia galaxiei, rotatia galaxiei referat, rotatia galaxiilor

Lumea noastra contemporana

In cazul nostru putem spune ca la ce a fost bun sa facem toate aceste lucruri care ne influenteaza, daca sufletul nostru nu mai este acelasi de dinainte? Putem spune ca incet incet tinerii isi pierd credinta si nu mai diferentiaza binele de rau ajungand astfel sa faca lucruri neobisnuite de care sunt usor influentati.

Dar nimic nu este imposibil daca iti doresti cu adevarat. Visele devin imposibile doar în clipa în care nu mai crezi în ele. In mainile noastre avem puterea de a invinge, iar in sufletul fiecaruia salasluiesc raspunsurile la toate intrebarile ce ne framanta.

Alte referate despre: lumea noastra contemporana, eseu -religia in lumea noastra contemporana, comparatie intre lumea si satul medieval si lumea noastra

Galaxia Gutenberg

Sub impactul brutal cu era electronica, a carei instaurare este infinit mai rapida decat a fost cea a tiparului, totul se schimba: individul, familia, mediul, educatia, ocupatiile, relaAZtiile dintre oameni. Iar aceste mutatii nu se produc fara serioase perturbari in sistemul nostru de intele-gere si adaptare la lume. Sub aspectul mutatiilor sociale, mijloacele electroAZnice reprezinta formele unei negari a negatiei ce reAZaduce omenirea, pe un plan superior, la stadiul de porAZnire -- cel al fazei orale, auditive -- in care era solicitat intregul complex al simturilor umane.

Alte referate despre: galaxia gutenberg, galaxia gutenberg mcluhan referat, ce a tiparit galaxia gutenberg

Politica externa a Frantei de la intemeiere pana in zilele noastre

Dar cucerirea Italiei nu i-a reusit din cauza imperatorului Carol al V-lea. Pe timpul cârmuirii lui Ghenrih al IV-lea se consolida absolutismul. Dar consolidarea definitivă a absolutismului fracez era înfaptuită pe timpul lui Rişilie. În anul 1630 Franţa a intrat in razboiul de 30 de ani, însă Franţa nu era pregătită de război din ce cauză războiul a adus multe cheltuieli Franţei.

Alte referate despre: politica externa a frantei de la intemeiere pana in zilele noastre, politica externa a frantei, politica externa a frantei in perioada postbelica

Aerul din casa noastra

Diminuarea poluarii se poate realiza si respectand o serie de reguli simple, dar eficiente, printre care amintim: utilizarea si depozitarea chimicalelor in spatii bine aerisite sau in afara spatiilor locuite; deschiderea larga si repetata a ferestrelor pe toata durata de folosire; evitarea folosirii de detergenti sau solventi volatili; evitarea produselor cu un bogat continut in asbest sau formaldehida; folosirea cuielor in locul produselor chimice de lipit; folosirea cu precadere a vopselelor pe baza de apa (atentie la continutul de mercur al acestora!);

Alte referate despre: goga casa noastra, terra casa noastra, casa noastra octavian goga

Caracterizarea personajelor din opera Povara bunatatii noastre de Ion Druta

Casele sunt facute din lut şi văruite,acoperite cu paie şi stuf semănînd toate una cu altaEra un sat frumos şi vrednic sa poarte acest nume doarece ciutura semnifică veşnicia de la ţara.

Alte referate despre: caracterizarea personajelor din povara bunatatii noastre de ion druta, povara bunatatii noastre de ion druta personaje, personajul onache carabus din povara bunatatii noastre de ion druta

Mircea Moraru - Povara bunatatii noastre

Mircea Moraru din copilărie „visa unul şi acelaşi vis...că merge pe drum şi găseşte o pungă”, că fiind adolescent el nici armăsarul învăţătorul Miculescu nu s-a temut să-l oprească, numai ca să afle cum va fi cu promisiunea făcută elevilor „să-i facă boieri” să umble „cu brişca” că pe flăcăul Mircea „nu-l ademenea deloc bezna senină în care nu poţi trage nici o brazdă, nu poţi semăna, nu poţi ieşi la seceriş.

Alte referate despre: mircea moraru povara bunatatii noastre, mircea moraru - povara bunatatii noastre, mircea moraru-povara bunatatii noastre
Referate afisate : 19
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles