Despre informatica

Merise - Metoda de proiectare a sistemelor informatice

MCD corespunde unei structuri generale a datelor acceptata de toti utilizatorii potentiali. Rezultatul final al activitatii de modelare la acest nivel nu este o reprezentare a unui SI real, ci reprezinta o viziune abstracta a acestuia, reprezentare ce poate lua fie o forma grafica (de cele mai multe ori), fie matematica, verbala sau mentala.

MCD are o forma abstracta si formalizata si poate contine erori datorate:
- spiritului de observare si subiectivitatii observatorului;
- metodelor de observare folosite;
- tehnicilor, instrumentelor si metodelor de modelare.

Pentru a se inlatura erorile de conceptie a modelului este bine ca la procesul de observare sa participe mai multi membri ai echipei, fiecare dintre acestia realizand cate un model. Modelele astfel realizate sunt supuse confruntarii, care in urma unor analize pot duce la identificarea eventualelor erori de reprezentare. De asemenea, este important ca modelele utilizate sa respecte normele si standardele recunoscute.

Identificarea ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 30kb
Downloads: 341
Materia: Informatica

Evolutie in lumea informaticii - de la masini de calcul la supercomputere

Totul a inceput in 1871 cand JC Maxwell a avutu primul ideea
stabilirii unei legaturi intre notiunea de informatie si notiunile de
baza ale energeticii. L. Boltzmann usureaza aceasta legatura prin
aprofundarea notiunii de entropie si definirea ei ca logaritmul
probabilitatii formarii unei anumite configuratii intr-o multime de
alte configuratii posibile.

Alte referate despre: figuri celebre din lumea informaticii, figuri celebre in lumea informaticii, lumea informaticii

Strategia de implementare a economiei digitale si implementarea societatii informatice

Toate ţările dezvoltate şi-au elaborat şi implementat politici guvernamentale susţinute privind cercetarea, dezvoltarea şi adoptarea noilor tehnologii, consolidarea infrastructurilor informaţionale naţionale, formarea şi atragerea de specialişti în domeniul TIC (inclusiv din alte ţări), educarea populaţiei adulte, cooperarea cu sectorul privat şi încurajarea investiţiilor în această nouă ramură economică, promovarea de proiecte guvernamentale menite să demonstreze utilitatea serviciilor specifice societăţii informatice.

Construirea noului model de societate ridică astfel probleme socio-politice majore - atât la scară naţională, cât şi internaţională - de atenuare a fenomenului de excludere de la beneficiile noilor tehnologii a unor categorii sociale şi a unor regiuni/zone geografice şi de coeziune socială, de conservare şi promovare a culturii specifice fiecărei naţiuni şi comunităţi locale, de protecţie a cetăţeanului şi consumatorul ...

Alte referate despre: economia digitala, economie digitala, economia digitala implicatii sociale

Analiza si conceperea sistemelor informatice

În cadrul sistemului informational se regasesc : informatia vehiculata, documentele purtatoare de informatii, personalul, mijloace de comunicare, sisteme de prelucrare a informatiei, etc. Printre posibile activitati desfasurate în cadrul acestui sistem, pot fi enumerate :achizitionarea de informatii din sistemul de baza, completarea documentelor si transferul acestora între diferite compartimente, centralizarea datelor, etc.

Alte referate despre: analiza si conceperea sistemelor informatice, analiza si conceperea sistemelor informatice de gestiune, analiza si proiectarea sistemelor informatice

Bazele informaticii

Sistemul informatic largeste campul de actiune al sistemului informational, ii potenteaza valentele imbunatatindu-l sub aspect calitativ. Odata cu evoluta sistemelor electronice de calcul, sistemul informatic tinde sa se suprapuna sistemujlui informational ca sfera de cuprindere. Mai mult, daca se include in sfera sistemului informatic activitatea de conducere a proceselor tehnologice, cu ajutorul claculatoarelor de proces, sfera sistemelor informatice va depasi sfera sistemelor informationale.

Alte referate despre: bazele informaticii, bazele informatici, bazele informaticii referat

Virusii informatici

- Camarazii – sunt avantajati de o particularitate a DOS-ului, care executa programele .com inaintea celor .exe. Fisierul original nu se modifica si poate trece de testul antivirusilor avansati. O data lansat fisierul respectiv, ceea ce se executa nu este fisierul .com, ci fisierul .exe infectat. Acest lucru determina propagarea virusilor si la alte aplicatii.

Alte referate despre: virusi informatici, virusii informatici, virusi informatici referat

Paint - informatica

Principalul lor dezavantaj consta in faptul ca, fiind alcatuite din obiecte descrise cu formule matematice, atit numarul acestor obiecte cit si complexitatea lor sunt limitate, depinzand de biblioteca de formule matematice folosita de programul de desenare. Programul Corel Draw foloseste grafica vectoriala.

CE ESTE EDITORUL DE IMAGINI PAINT
Paint este un program pentru desenare in grafica bitmap cu ajutorul caruia puteti sa creati, sa editati si sa tipariti desene. El este incorporat ca aplicatie in sistemul de operare Windows si va ofera posibilitatea efectuarii urmatoarelor operatii:
- stabilirea dimensiunii desenului
- alegerea culorii fondului si a culorii desenului
- construirea unei palete de culori
- alegerea si folosirea unor instrumente de desen: pensula, rola, etc
- stabilirea caracteristicilor instrumentului folosit
- schimbul de informatii cu alte aplicatii prin intermediul memoriel CLIPBOARD.

In plus, folosind Paint puteti modifica orice imagine bitmap ...

Alte referate despre: referat la informatica despre paint, referat informatica aplicatia paint, referat la informatica paint

Virusii informatici

Cum va puteţi contamina calculatorul cu viruşi informatici?
Cele mai multe dintre calculatoare se contaminează la citirea dischetelor purtătoare de viruşi, care provin de la un alt calculator. Discheta poate conţine orice tip de fişier program deja infectat sau virusul poate fi localizat intr-o zona speciala a dischetei, numita sectorul de sistem. La rândul lui modemul a devenit un instrument camuflat de transmitare a viruşilor. Deoarece serviciile de asigurare a comunicaţilor se dezvolta, oamenii pot imparti fişierele prin intermediul linilor telefonice.

Ce se întâmpla in momentul când un virus contamineaza colculatorul?

Viruşii se pot clasifica in funcţie de efectele lor si de modul in care procedează. Viruşii sectorului de sistem au dat amploare unui nou tip de viruşi numiţi "stealth viruses", adică viruşi care se ascund. Chiar daca calculatorul respectiv are un antivirus ...

Alte referate despre: referat virusi informatici, tipuri de virusi informatici, virusi informatici si antivirusi

Informatica teorie si aplicatii

Lucrarea răspunde problematicii implicaţiilor pe care informatica le are în domeniul ştiinţelor juridice; aplicaţiile informatice nu mai reprezintă apanajul organizaţiei denumită “Centru de calcul”; se afirmă tot mai mult reţelele informatice (închise-intranet, deschise-internet), prin prezenţa posturilor de lucru în birourile individuale (fixe sau mobile) şi chiar în viaţa particulară (gospodărie, funcţionalitatea şi securitatea locuinţei, turism, comerţ electronic, administraţie, educaţie, mass-media, etc.).

Alte referate despre: teoria haosului aplicatii, informatica teorie, cercetari de marketing -teorie si aplicatii

Bazele informaticii

Necesitatea reprezentarii caracterelor numerice s-a materializat in aparitia si existenta simultana a unor diferite sisteme de numeratie.
Un sistem de numeratie este format din totalitatea regulilor de reprezentare a numerelor cu ajutorul unor simboluri numite cifre. Sistemele de numeratie sunt de doua feluri: pozitionale si nepozitionale.

Alte referate despre: referat bazele informaticii, bazele informaticii aplicate, referate bazele informaticii

Bazele Informaticii

In sistemele de calcul se folosesc in special sisteme de numeratie pozitionale,datorita simplitatii de reprezentare si de efectuare a calculilor aritmetice. Acestea se definesc ca sisteme de numeratie, in valoarea unei cifre din cadrul unui numar este determinata de pozitia ei in cadrul numarului. Fiecare sistem de numeratie pozitional contine un alfabet format din cifre si litere al caror numar este egal cu baza sistemului respectiv.

Alte referate despre: proiect bazele informaticii, arhitectura calculatorului bazele informaticii, bazele informaticii economice

Virusi informatici

* Ce pot face virusii?
Asa cum am spus si mai devreme, unii virusi sunt enervanti, iar altii pot fi deosebit de periculosi. În cazul cel mai fericit, virusii cresc dimensiunea fisierelor si reduc viteza de raspuns, afectând performantele calculatorului dumneavoastra. Multi virusi cauta doar sa se raspândeasca, nu sa afecteze calculatorul, astfel încât nu produc daune în mod intentionat.

Alte referate despre: virusii informatici referat, referat despre virusi informatici, modalitate de transmitere a virusilor informatici

Sisteme informatice si baze de date

Sisteme informatice si baze de date - Sistem informatic (Si) - sistem informational automatizat; - ansamblu de echipamente (hardware), programe (software), sI proceduri organizationale (orgware) pentru prelucrarea informatiei.

Alte referate despre: sisteme informatice si baze de date, sisteme informatice cu baze de date, sistema informatice cu baza de date

Analiza si conceperea sistemelor informatice

Sistemul informational este ansamblul de elemente implicate în
procesul de colectare, transmisie, prelucrare, etc. de informatii.

Alte referate despre: analiza si proiectarea sistemelor informatice de gestiune, analiza si proiectarea sistemelor informatice dupa maria andronie, analiza si proiectarea sistemelor informatice financiar bancare

Baze de date informatice pentru marketing

Baze de date informatice pentru marketing
Avantajele utilizării unor sisteme informaţionale destinate vânzărilor şi marketingului sunt adesea substanţiale. Avantajele utilizării tehnologiei informaţionale se concretizează, de obicei, în două tipuri de rezultate: reducerea costurilor şi creşterea vânzărilor/ rentabilităţii.

Alte referate despre: baze de date informatice pentru marketing, crearea bazelor de date informatice pentru marketing direct, baza de date informatica

Baze de date informatice pentru marketing

Nimeni nu poate spune că deţine cel mai bun sistem informaţional destinat vânzărilor şi marketingului; gama extrem de diversificată de facilităţi şi funcţii oferită de diferitele sisteme fac ca achiziţionarea să devină o problemă de alegere individuală. Numeroase firme ajung la concluzia că un singur sistem informaţional nu le poate satisface toate necesităţile economice. Între principalele tipuri de astfel de sisteme ce pot fi folosite două au o importanţă deosebită:

Alte referate despre: baze de date informatica, referat baze de date informatica, referat baza de date informatica

Contabilitate - informatie, rol si loc

* informatii economice
* informatii tehnice
* informatii sociale
* informatii culturale

Alte referate despre: contabilitate informatica, forma de contabilitate informatica, sistemul informational si informatic la un loc de munca

Informatia contabila

CREDIBILITATEA: informatia contabila are calitatea de a fi credibila atunci cand nu contine erori semnificative, nu este partinitoare, iar utilizatorii pot avea incredere ca reprezinta corect ceea ce informatia si-a propus sa reprezinte sau ceea ce se asteapta in mod rezonabil sa reprezinte.

Alte referate despre: informatia contabila si importanta ei pentru fundamentarea deciziilor, informatia contabila, informatia contabila si importanta ei
Referate afisate : 18
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles