Despre linux

Linux

Linux este o copie a sistemului de operare UNIX, care poate rula pe un calculator cu procesor Intel 386 sau mai bun.Linux nu este UNIX, UNIX fiind un software aflat sub copyright (trebuie cumparata o licenta pentru a-l putea utiliza legal).

A fost rescris de la zero pentru a elimina necesitatea platii licentei. Totusi el se bazeaza in intregime pe comenzile si "look and feel"-ul UNIX, deci cine stie Linux stie si UNIX si invers.
Linux este un sistem multiuser si multitasking, adica mai multi utilizatori pot rula mai multe programe in acelasi timp.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 1830kb
Downloads: 16
Materia: Informatica

UNIX

Una dintre cele mai folosite "arome" Unix este sistemul Linux, care are si o foarte interesanta istorie, fiind un exemplu de colaborare a mii de necunoscuti, uniti doar de pasiunea pentru calculatoare si de dorinta de a dispune de un software bun si ieftin ( gratis, daca se poate).Initiatorul, daca putem spune asa, a fost studentul finlandez Linus Torvalds. Incercind sa transfere niste fisiere prin retea (chestia se intampla in 1991, cand Linus cumparase primul PC) si-a dat seama ca MsDos-ul nu putea sa-l ajute prea mult asa ca... a trecut la lucru (era destept tipul, nu ?).

Alte referate despre: ce este unix, unix, sistem de operare unix-caracteristici generale

Istoria Linux

Cealată tabără consacrată a computerelor era lumea Unix. Dar Unixul era mult mai scump. În căutarea câştigurilor mari, vânzătorii de Unix îl evaluau destul de scump cât să se asigure că micii utilizatori de PC stăteau departe de el. Codul sursă al Unix-ului, odinioară predat în universitate, era acum păzit cu grijă şi nu era publicat oficial. Spre a mări frustrarea utilizatorilor de PC din întreaga lume, marii jucători pe piaţa de software nu ofereau nici o soluţie eficientă la această problemă.

Alte referate despre: istoria linux, istoric linux, istorie linux

Linux- Curs de Initiere

In 1991 Linus Torvalds (pe atunci student) a scris prima versiune de Linux. Apoi a facut publice sursele pe internet, si o multime de oameni au inceput sa-i raspunda, sa-i aduca imbunatatiri, noi sugestii, etc.
Intre timp acest sistem de operare a devenit complex, au aparut (si mai apar) noi facilitati, iar performanta este remarcabila.
In prezent sunt estimati peste 8 milioane de utilizatori Linux, iar nucleul Linuxului are peste 200 de autori. Pe langa acesti 200 de autori ar trebui adaugate cele cateva mii de persoane care testeaza si gasesc buguri.

Alte referate despre: linux curs, curs de initiere in contabilitate, prezentarea sistemului de operare linux curs

LINUX-Istoria pinguinului

Perioada anilor '80 a fost cunoscută pentru faptul că marile companii de software doreau să-şi protejeze investiţiile, încercând astfel să semneze diferite contracte cu angajaţii lor pentru a nu divulga codul sursă al produselor dezvoltate. Stallman nu a fost de acord cu această atitudine şi în 1985 publică manifestul GNU (GNU is Not UNIX - versiunea în limba romană poate fi vizualizată la adresa http://www.gnu.org/home.ro.html) care a dat naştere conceptului de open-source.

Alte referate despre: linux istoric, linux istorie, istoria pinguinilor

Curs LINUX

Scurt istoric. Cum a aparut Linux
In 1991 Linus Torvalds (pe atunci student) a scris prima versiune de Linux. Apoi a facut publice sursele pe internet, si o multime de oameni au inceput sa-i raspunda, sa-i aduca imbunatatiri, noi sugestii, etc.
Intre timp acest sistem de operare a devenit complex, au aparut (si mai apar) noi facilitati, iar performanta este remarcabila.
In prezent sunt estimati peste 8 milioane de utilizatori Linux, iar nucleul Linuxului are peste 200 de autori. Pe langa acesti 200 de autori ar trebui adaugate cele cateva mii de persoane care testeaza si gasesc buguri.

Alte referate despre: curs linux, curs linux gratis, download curs linux

Instalarea sistemului de operare Linux

La primul pas vi se va cere sa alegeţi limba de comunicare,care este de recomandat romвna sau engleza. După aceasta selectaţi configuraţia tastaturii (de recomandat US international). De acum toate dialogurile vor fi оn limba romană. Acum a venit momentul să alegem discul sau partiţia pe care ve-ţi instala sistemul dumneavoastră.

Alte referate despre: instalarea sistemului de operare linux, instalare sistem de operare linux, instalarea sistemelor de operare linux

Slackware linux

Nemultumit de performantele sistemului de operare pe care-l utiliza
(MINIX) pe sistemul sau de calcul – un PC IBM 386, Linus s-a gandit sa
rescrie de la 0 codul sursa al acestui sistem (sistem ce este de fapt tot o
clona UNIX) Asa a aparut noul sau proiect pe care l-a denumit Linux
(combinatie intre prenumele sau si sistemul UNIX, de la care acesta deriva).

Alte referate despre: administrare si configurare slackware linux, sistem de operare linux, referat linux

Linux

CE VERSIUNI DE LINUX EXISTĂ ?
Folosindu-se de licenţa GPL care dă dreptul oricui să distribuie şi să comercializeze programele cu această licenţă, câteva firme au preluat sursele programelor şi au creat propriile distribuţii de Linux.
O distribuţie Linux presupune sistemul de bază Linux împreună cu o serie de programe pentru Linux. Fiecare firmă care produce distribuţii de Linux, colectează în kit-urile de instalare programe pe care aceasta le consideră importante, astfel încât fiecare distribuţie de Linux este într-un anume fel diferită de celelalte. Pe Internet există câteva sute de distribuţii Linux, unele mai cunos-cute, iar altele mai puţin cunoscute, însă dintre acestea, câteva s-au făcut remarcate:

Alte referate despre: sistemul de operare linux, linux, sisteme de operare linux

Adobe Flash CS5

In 1995 SmartSketch a fost modificat pentru a produce animatii cadru cu cadru si a fost relansat sub numele de FutureSplash Animator, iar in 1996 a fost cumparat de Macromedia si lansat sub numele de Flash nume ce vine de la combinatia "Future" cu "Splash".Aceasta e fereastra ce apare la pornirea aplicatiei Adobe Flash CS5.

Alte referate despre: adobe flash, adobe flash actionscript, adobe flash cs3

Sistemul de Operare Windows Vista

Referat desppre Sistemul de Operare Windows Vista
PREZENTAREA SISTEMELOR DE OPERARE
Sistemul de operare este un asamblu de programe care are rolul de a gestiona si de a facilita utilizatorului accesul la resursele sistemului de calcul.Pentru acesta,nucleul sistemului de operare este primul program încărcat in memoria calculatorului si ramane activ pe toata durata funcţionarii acestuia.
Funcţiile pe care trebuie sa le împlinească un sistem de operare sunt următoarele:
1. gestiunea memoriei
2. gestionarea proceselor
3. gestiunea fişierelor

Alte referate despre: windows xp vs windows vista, windows vista, referat windows vista

Application programming interface

Unele Interfete API, cum sunt cele standard pentru un sistem de operare, sunt implementate ca librarii de cod separate care sunt distribuite impreuna cu sistemul de operare. Altele au integrata functionalitatea interfetei API direct in aplicatie. Microsoft Windows API este distribuita cu sistemul de operare. Interfetele API pentru sisteme embedded, cum sunt console de jocuri video, in general intra in categoria API-urilor integrate direct in aplicatie.

Alte referate despre: application programming interface, api application programming interface, ce inseamna application programming interface api

Retele de PC

LAN – Topologie de retea.Retelele de acest tip pot fi construite in mai multe feluri ce difera intre ele prin intermediul modului de conectare a calculatoarelor intre ele.2.1 Retele de tip Client/Server folosesc un calculator separat(server) care lucreaza la nivel centralizat cu toate fisierele si efectueaza serviciile de tiparire pentru mai multi utilizatori. Clientii din retea sunt statii de lucru (workstations) si sunt conectate la server.

Alte referate despre: retele electrice, retele de calculatoare referat, retele de calculatoare

Tutorial HTML

Scrierea documentelor HTML
Dupa ce v-ati gasit un host pentru a va plasa site-ul sau pagina web, trebuie sa incepeti crearea paginilor. Cand lucrezi cu HTML este foarte indicat de a avea 2 copii a documentului. O copie trebuie sa fie pe spatiul alocat de host iar a doua pe hard-ul dumneavoastra, astfel problemele cu caderile de curent, pierderea conexiunii la internet neafectand munca dumneavoastra. Recomand crearea unui director pe hard disk pentru a pune in el documentele HTML, imaginile , sunetele care doriti sa apra pe site.

Alte referate despre: tutorial html, tutorial html romana, tutorial html romana download

Componente calculatoare

Mai exista pe placa de baza sloturile în care se pot introduce placi de extensie (modemuri , placi video, laci de retea , placi de sunet , etc). Sloturile pot fi diferentiate în functie de diferentele constructive : VL-BUS , ISA , EISA , PCI ,PCMCIA, AGP . Interfata VL-BUS este depasita , interfata ISA este înca folosita cu success , fiind prezenta pe majoritatea placilor de baza de generatie noua . PCI este cea mai folosita interfata , oferind rate de transfer mari la preturi rezonabile în prezent . A fost introdusa cu ~5 ani în urma urmand standardului EISA . PCMICA este destinat utilizatorilor de calculatoare portabile , oferind conectivitate rapida , autoconfigurarea . Aceste placi sunt extraordinar de mici (si de scumpe), fiind de marimea unei cartele telefonice , duble ca grosime .
Interfata AGP este ultimul venit pe ring , cel mai nou, destinat placilor grafice, în secolul acceleratiei este destnat acceleratoarelor grafice de mare vitezî, facand o legaturî directa între ...

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele calculatorului referat, referat componentele calculatorului

Retele de calculatoare

Dezvoltarea Internet-ului, cerintele crescande de integrare a traficului video, audio si de date au condus piata telecomunicatiilor catre transformari pe care nici un alt domeniu nu le-a cunoscut vreodata. Provocarile au aparut cand a devenit obligatorie gasirea unor solutii de integrare a tehnologiei Internet-ului, bazata pe inteligenta terminalelor utilizator, cu tehnologiile de telecomunicatii traditionale in care "inteligenta" e parte componenta a retelei, iar securitatea, siguranta si asigurarea parametrilor de calitate doriti sunt functii testate si verificate in timp.
Retelele de telefonie si retelele IP gestioneaza in mod diferit alocarile de nume, adresarea si rutarea; astfel, gasirea unei scheme universale care sa rezolve aceste functii devine o problema de actualitate. Se stie faptul ca reteaua de telefonie manipuleaza in special trafic audio si video, pe cand Internet-ul e modelat pentru traficul de date. Co-existenta celor doua tipuri de retele este obligatorie, o tehnologie ...

Alte referate despre: referat retele de calculatoare, referate retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare

Retele

Scoala OnLine – http://www.x3m.ssitl.ro/ScoalaOnline/Index.htm
Revista CHIP 5/2000
Powered by www.referat.ro

Alte referate despre: placa de retea, retele de transport pe apa, tipuri de retele

Monitorizarea intensitatii radiatiei solare

Senzori
Un piranometru este un instrument folosit pentru masurarea intensitatii radiatiei solare difuze, fiind un senzor care este proiectat pentru a masura densitatea liniilor de forta (Wam2) de la un camp vizual de 1800C.Pentru masurarea intensitatii radiatiei solare totale si difuye, au fost utilizate doua piranometre de tip CMP3, ale companiei Kipp& Zonen din Olanda.

Alte referate despre: intensitatea radiatiei solare, masurarea intensitatii radiatiilor solare, variatia intensitati radiatiei solare pe glob
Referate afisate : 18
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles