Despre parintele arsenie boca

Parinti inteligenti

Dr. Augusto Cury, psihiatru si psihoterapeut, si-a dedicat 17 ani din viata cercetarii modului in care construieste si se dezvolta inteligenta. Analiza pe care o face societatii contemporane ajunge la urmatoarea concluzie: singuratatea nu a fost niciodata atat de intensa: parintii isi ascund sentimentele de copii, copiii isi ascund lacrimile de parinti si profesorii se refugiaza in autoritarism.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 30kb
Downloads: 192
Materia: Pedagogie

Plan de sedinta cu parintii

De aceea se va preciza parintilor urmatoarele obiective:
1. cunoasterea copiilor a particularitatilor lor si a diferentelor dintre ei;
2. individualizarea invatarii;
3. folosirea strategiilor flexibile si deschise;
4. amenajarea corespunzatoare a mediului educational (ambientului) in asa fel incat el sa devina factor de interventie in invatare.

Alte referate despre: model de proces verbal la sedinta cu parintii, sedinta cu parintii, referate pentru sedintele cu parintii

Importanta rugaciunii parintilor pentru copii

Din fericire, sau "din pacate", responsabilitatile tale fata de familia ta sunt mult mai mari decat cele pe care ti-ai imaginat ca le vei avea atunci cand te-ai decis sa-ti formezi o familie. Odata cu venirea pe lume a copilului vin si o sumedenie de indatoriri pe care nu le aveai inainte. Tot ce vei face in viata de acum inainte va avea o influenta si asupra copilului tau. Chiar si alegerile tale de fiecare zi influenteaza pe termen lung viitorul lui.

Alte referate despre: este importanta grija parintilor fata de copii eseu, este importanta grija parintilor fata de copii, relatiile dintre parinti si copii in romanul mara

Obligatia de intretinere dintre parinti si copii

În susţinerea aceste opinii se invocă următoarele argumente:
- existenţa a două texte diferite nu este de natură a justifica existenţa a două obligaţii de întreţinere între părinţi şi copii. Art. 107 alin. (1) Codul familiei nu reglementează o obligaţie distinctă de cea din art. 86 alin. (1) Codul familiei, ci, ca urmare a faptului că în capitolul privind ocrotirea minorului se arată toate drepturile şi îndatoririle părinţilor faţă de copiii lor minori, face referire la obligaţia părinţilor de a-i întreţine pe aceştia;

Alte referate despre: obligatia de intretinere dintre parinti si copii, obligatia de intretinere intre parinti si copii, dreptul familiei obligatia de intretinere intre parinti si copii

Conflictele dintre adolescenti si parinti

Dacă pentru adolescent această negociere specifică adolescentei timpurii,se soldează cu un eşec,atunci conflictul poate determina apariţia unor severe dificultăţi de relaţionare către finalul adolescenţei.

Alte referate despre: conflictele dintre adolescenti si parinti, despre conflictele dintre adolescenti si parinti, conflictul dintre adolescenti si parinti

Copiii nostri - practica

Exista copii care irosesc pur si simplu timpul, au timpul de acţiune foarte lung.
Iată câteva posibile sfaturi la problema melcului:
• Conceptul de timp al unui copil nu este acleasi cu cel al unui adult. O ora pentru tine ar putea însemna câteva minute, si invers. Daca aceasta este problema, maturizarea va fi acea care-l va ajuta – si va trebui doar sa avem rabdare.
• Chiar si adulţii sunt diferiţi când e vorba de sinteza. Incearca sa accepţi aceasta diferenţa.
• Un copil ar putea sa se mişte si intenţionat cu viteza melcului pentru a „învinge”sau a se răzbuna pe tine. Noi clasificam acest comportament ca fiind pasiv - agresiv. Copilul nu va lovi si nu va tipa, ci mai degrabă se va răzvrăti fara sa facă nimic! In acest caz, lucrurile se complica puţin, si trebuie încercata dezamorsarea mania ascunsa a copilului începând construcţia unei relaţii bune.

Alte referate despre: copiii nostri referat, pentru ce invata copiii nostri, ed rutiera siguranta pt copiii nostri

Maica Domnului in Teologia Sfintilor Parinti - lucrare de atestat

De aceea Biserica, prin scrierile Sfinţilor Părinţi şi ale diferiţilor autori bisericeşti, oferă o imagine mai mult cuprinzătoare asupra Sfintei Fecioare. Din cele spuse anterior se desprinde faptul că Fecioara Maria este mereu prezentă în Sfânta Scriptură şi că a avut un rol deosebit în iconomia mântuirii.

Alte referate despre: maica domnului in teologia sfintilor parinti, maica domnului in literatura sfintilor parinti, maica domnului in teologia sf parinti

Reguli pentru parinti

14. Constientizati corect si complet importanta sacralizarii actului conceptiei, scopul acestuia (care in mod normal trebuie sa fie aducerea pe lume a unor fiinte benefice). Venirea pe lume a unui copil trebuie sa fie rezultatul unui act de iubire.
15. Se recomanda ca orice mama si tata sa se roage inainte de conceptie in felul urmator: "Bunule Dumnezeu, Iisuse Christoase, Sfinte Duh! Rogu-va, cu iubire, smerenie si credinta, trimiteti-ne cea mai luminoasa si vrednica entitate pe care nevrednicii de noi o merita, din Imparatia Ta! Amin!"

Alte referate despre: reguli pentru parinti, reguli ale parintilor, 10 reguli pentru parinti

Solutii pertinente pentru optimizarea relatiilor elev-profesor-parinti

Resurse umane implicate:
-profesor-diriginte Goanta Petre Adriana Maria
-cadre didactice ale clasei
-elevi
-parinti
-reprezentanti ai autoritatilor locale

Alte referate despre: optimizarea relatiei elev-profesor-parinte, optimizarea relatiei elev-profesor-parinte referat, relatia elev-profesor-parinte

Violenta domestica

In ultimul timp am putut vedea pe larg la televizor si in presa, moduri, tactici prin care parintii isi pedepsesc destul de violent copii; cum numarul barbatilor ce-si lovesc sotiile a crescut alarmant. Acestea au inceputa sa devina pentru noi lucruri normale dar iata ceva nou: numarul femeilor ce-si lovesc sotii s-a dublat ca si numarul de abuzuri exercitate de fii asupra parinilor.
Copilul vede acasa cum tata o bate pe mama, e afectat psihic si dupa ceva timp nu e mare lucru sa auzi ca si el l-a batut in acelasi mod pe colegul de banca.

Alte referate despre: violenta domestica, referat violenta domestica, violenta domestica referat

Ocrotirea minorului

1.OCROTIREA PARINTEASCA:In literatura juridical de specialitate, ocrotirea parinteasca este definita ca fiind totalitatea drepturilor si obligatiilor acordate de lege parintiilor,pentru a asigura cresterea si educarea copiilor minori.Institutia ocritirii parintesti cuprinde nu numai drepturile si obligatiile care revin parintilor cu privire la persoana copilului minor, ci si pe cele referitoare la bunurile acestuia.Ocrotirea parinteasca se exercita pe perioada minoritatii copilului, cu exceptia cazului in care minorul dobandeste, prin casatorie, capacitate deplina de exercitiu(art.8,alin.3 din Decretul nr.31/1954).

Alte referate despre: ocrotirea minorului, ocrotirea minorului prin parinti, ocrotirea minorilor

Sfanta Treime si creatia in gandirea Parintilor Bisericii

Bunatatea sau existenta plenara a lui Dumnezeu ca Treime nu-L sileste
sa creeze lumea, pentru ca în acest caz, ea ar fi mai mult o emanatie
a unei esente. Numai Sfânta Treime explica atât existenta lumii, cât
si deosebirea acesteia de dumnezeire, dupa fiinta. Pentru acest motiv
învatatura crestina sustine perfectiunea lui Dumnezeu, cât si
insuficienta lumii prin ea însasi, în calitate de existenta creata,
dar capabila de a se bucura de desavârsirea în Dumnezeu prin
libertate.

Alte referate despre: sfanta treime in creatie, sfanta treime ca fundament al bisericii, biserica sfanta treime din rasinari referat

Internetul si omul

Accesul la internet pe langa aspectul benefic de documentare, duce inevitabil la maturizarea precoce, nefireasca a copiilor. Parintii pot pierde usor controlul asupra copilului lor, el devenind mai irascibil, mai dependent de ceea ce vede si ce citeste sau asculta pe internet. Restrictionarea accesului la unele site-uri considerate indecente duc inevitabil la "motivul fructului oprit" copilul incercand sa incalce restrictiile.

Alte referate despre: efecte negative ale internetului asupra omului, internetul si omul, dezavantajele internetului asupra omului

Caracterizarea lui Nica

Este un personaj arhietipal.
"Creanga n-avea gust de carte.Desteptaciunea lui este un produs al naturii si se nutreste din putin.Nici macar patima cititului n-o avea.E tipul opus invatarurii,este omul de bun simt" il caracterizeaza George Calinescu.

Alte referate despre: caracterizarea lui nica, caracterizare nica, caracterizarea lui nica din amintiri din copilarie

Caracterizare personaj - Popa Tanda

Numele si porecla sunt un mijloc importanmt de caracterizare indirecta a personajului.Parintele Trandafir are un nume frumos,un nume de floare care sugereaza frumusetea si nobletea sufletului sau.Prin spinii sai,trandafirul poate evindetia faptul ca preotul ii cam inteapa pe sateni cu vorba,spunandu-le adevarul in fata.Cand este mutat in Saraceni,primeste porecla ‘’Popa Tanda’’ care vine de la verbul ‘’a tandali’’ si se refera la incercarile sale zadarnice de a convinge enorisii sa se apuce de munca.

Alte referate despre: caracterizarea personajului popa tanda, personaje popa tanda, caracterizare personaj popa tanda

Ion Creanga

1873
Dupa un proces lung, tribunalul da o decizie de divort si Creanga are câstig de cauza, în procesul cu Ileana, primind copilul în îngrijire. Constantin avea 12 ani si tatal sau grijuliu cauta o casuta potrivita. O gaseste în mahalaua Ticau si se muta în bojdeuca (asa îi spunea povestitorul) de valatuci, acoperita cu dranita. Ca gospodina, o aduce pe Tinca Vartic, o fata-tiitoare, cu care va trai toata viata, fara sa se casatoreasca legitim.

Alte referate despre: date despre ion creanga, ion creanga biografie, ion creanga-fisa bibliografica
Referate afisate : 16
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK