Despre pitagora

Pentagrama lui Pitagora

Pentagrama lui Pitagora - Pentagrama si hexagrama au fost folosit pentru protectie in Grecia antica (secolul V i.Hr.). In Babylon, stele cu 5, 6, si 7 colturi erau folosite toate. Pentagrama isi face aparitia in cele mai timpurii scrieri din Mesopotamia (scrieri pictografice precuneiforme), cca. 3000 i.Hr. Pentagrama lui Pitagora

Nivel: Facultate
Dimensiune: 20kb
Downloads: 19
Materia: Matematica

Pitagora

În secolul al II î.e.n. în China a fost inventată hîrtia şi în acelaşi timp se începe reconstituirea cărţilor străvechi. În cartea „Matematicienii” este amplasată o schemă, care demonstrează teorema lui Pitagora (Fig.2a). Cheia la această demonstrare nu este greu de găsit. Astfel, în această schemă sunt reprezentate 4 triunghiuri dreptunghice congruente, cu catetele a şi b, şi ipotenuza c.

Alte referate despre: pitagora, pitagora referat, viata lui pitagora

Despre viata si opera lui Pitagora

Pentru noi Pythagoras este un matematician, iar în antichitate n-a fost la fel. Herodot îl numeşte pe Pythagoras "învăţătorul înţelepciunii", dar indică că adepţii lui nu înmormântau morţii în îmbrăcămintele de lână. Această seamănă mai mult cu religia, decât cu matematica.
Pentru contemporanii săi Pythagoras a fost în primul rând un profet religios despre care spuneau, că are o coastă de aur sau apare simultan în două localităţi diferite. Unele texte îl prezintă ca semizeu, aşa cum el însuşi s-ar fi imaginat: fiul lui Hermes.

Alte referate despre: viata si activitatea lui pitagora, viata si opera lui pitagora, viata si opera lui pitagora referat

Mari matematicieni

Blaise Pascal(1623-1662)-matematician,fizician si filosof francez.In matematica a adus contributii originale valoroase prin elaborarea teoriei probabilitatilor,in geometrie,teoria numerelor,si in analiza matematica.Blaise Pascal s-a nascut in localitatea Clermont-Ferrand,Auvergne,Franta,la 19 iunie 1623,intr-o familie de magistrati.

Alte referate despre: matematicieni celebri, matematicieni, mari matematicieni

Pitagora

PITAGORA considera numărul drept esenţă a lucrurilor, iar Universul un sistem armonios de numere şi de relaţii dintre acestea. Cercetând numai partea cantitativă a lucrurilor, faimosul savant mistifică lumea reală.

Alte referate despre: referat pitagora, referat despre pitagora, despre pitagora

Pitagora

Separat, intr-o punga de piele, cavalarelul i-a trimis seniorului un medalion pe care era incrustat numarul 284.Seniorul nestiind ce semnificatie sa dea neobisnuitului cadou, s-a dus sa se lamureasca la cel mai mare matematician de atunci, Pitagora.Pitagora si-a dat seama imediat ca aceasta problema poate fi rezolvata cu ajutorul numerelor prime si a incercat sa-i explice seniorului de unde ar trebui sa inceapa cu rezolvarea problemei. El a inceput sa explice astfel :

Alte referate despre: teorema lui pitagora, teorema lui pitagora demonstratie, teorema lui pitagora definitie

Numere prime - divizibilitate

Criteriul de divizibilitate cu 8
Un nr.este divizibil cu 8,atunci cand nr.format de ultimele sale 3 cifre este divizibil cu 8.

Alte referate despre: numere prime - divizibilitate, divizibilitatea numerelor prime, numere prime si divizibilitate

Stiinta si arta in Grecia Antica

In sec.V i.Hr. doi dintre cei mai mari cunoscatori ai geometriei au
fost Democrit din Abdera, care a descoperit formula corecta a
volumului unei piramide si Hipocrate din Chios, care a descoperit
faptul ca aria figurilor geometrice concave rezulta din intersectia
arcelor de cerc este egala cu aria unor anumite triunghiuri. Aceasta
descoperire legata de faimoasa problema a quadraturii cercului -
construirea unui patrat de arie egala cu cea a unui cerc dat. Aceste
probleme au fost rezolvate printr-o varietate de cai, toate implicand
instrumente mult mai complicate decat o rigla si un compas.In orice
caz pana in sec. XIX e.n., nu s-a dovedit ca problemele mentionate nu
s-ar fi

Alte referate despre: stiinta si arta in grecia antica, stiinta arta in grecia antica, stiinta si arta in grecia si roma antica

Apolo si soarele - Artemis si luna

O soare frumos stralucitor, cum ne-ai pierdut pe mine si pe el: Pe drept esti tu numit de nemuritori Apolon (cel care omoara) de catre cel care cunoaste numele secrete ale zeilor 7.
Oamenii obisnuiti nu stiu ca numele de Apolo se aplica soarelui, ci doar cei care au cunostinte speciale despre denumirile "tacute" ale zeilor.

Alte referate despre: eclipsele de soare si de luna, eclipsa de soare si de luna, eclipse de soare si de luna

Dezvoltarea istorica a cunostintelor despre alimentatie

Studiul alimentatiei umane a intrat târziu în domeniul preocuparilor stiintifice, desi înca din cele mai vechi timpuri s-au facut diverse legaturi între alimentatie si patologie. Astfel, Hipocrate stabileste cu 500 de ani î.e.n. ca alimentatia are un rol deosebit în prevenirea si tratamentul bolilor, combatând vechile doctrine provenite din Egipt si promovate de adeptii lui Pitagora, ca hrana "este sursa tuturor relelor". "Daca reusim - spunea Hipocrate - sa gasim pentru fiecare om echilibrul dintre alimentatie si exercitiile fizice, astfel încât sa nu fie nici mai mult nici mai putin, am reusit sa descoperim mijlocul de întretinere a sanatatii". Se exprima astfel clar, cu 2500 de ani în urma, principiile de baza ale alimentatiei rationale promovate de nutritia contemporana. Tot Hipocrate este cel care considera ca indicatiile alimentare ...

Alte referate despre: referat la istorie viata la sat alimentatie locuinte imbracaminte, importanta cronicarilor romani in dezvoltarea istoriei, stiinta economica dezvoltarea istorica

Homer si nemurirea sufletelor

I. Homerjirede in nemurire
Doua mari nume ramin legate de credinta ca sufletul nu moare: Pitagora si Platon 4. Ceea ce primul sustinusi ca un adevar de ordin religios si mistic, cel de-al doilea a intel grat In datele filosofici. Acestor doua nume trebuie sala adaugam un al treilea, cel al lui Homer. Plutarh o afirma; cu seninatate, ca pe un lucru evident si care nu intra lij discutie: ei ii numeste pe credinciosi "cei care impartasesc opiniile lui Pitagora, Platon si Homer" 5.

Alte referate despre: nemurirea sufletului, nemurirea sufletului referat, despre nemurirea sufletului

Platon - viata si ideile filosofice

Opera lui Platon
Cea mai importanta parte a operei sale o reprezinta celebrele dialoguri, lucrari în care abordarea unei anumite probleme filosofice se realizeaza, de regula, prin dialogul dintre Socrate (ca personaj central) si diversi cetateni atenieni. Dialogurile sale sunt adevarate capodopere filosofico - literare, neîntrecute prin frumusetea si profunzimea lor. Personajul principal al tuturor dialogurilor este Socrate. Opera lui Platon reprezinta astfel un elogiu adus învatatorului iubit, condamnat pe nedrept si a carui memoriei vrea s-o reabiliteze.

Alte referate despre: viata si ideile filosofice ale lui gorgias, idei filosofice despre viata, ideile filosofice ale lui platon

Zamolxe si Kogaionul

Ceea ce s-a păstrat din toate acestea, implantate de Zalmoxisul secolului VI î.e.n. în structura spirituală a geto-dacilor nord-dunăreni, ca formă de gândire si conceptie, independent de elementele filozofice si stiintifice, a fost o profundă religiozitate. Trebuie mentionat că în acea perioadă istorică, când noul Zalmoxis reforma religia geto-dacilor, tulburător, în întreaga lume antică se întâmplau lucruri deosebite, decisive pentru istoria umanitătii: - La Babilon, în timpul lui Nabucodonosor, se construia (între 605-526 î.e.n.) zigguratul Etemenaki, cunoscut ca "Turnul lui Babel", în mod cert si cu rol de observator astronomic.

Alte referate despre: zamolxe si kogaionul, zamolxe, zamolxe lucian blaga

Patrie - Natiune - Patriotism - Crestinism

"Dupa aceea am aflat de la helenii care locuiesc in Hellespont si in Pont,ca acest Zamolxis ar fi trait in Samos ca sclav al lui Pitagora,fiul lui Mnesachos.Dobindind ,dupa aceea libertate,ar fi strins multa bogatie si astfel,cu averea cistigata,s-ar fi intors,printre ai sai,bogat.

Alte referate despre: patrie natiune patriotism- crestinism, patrie si patriotism natiune, patrie si patriotism

Religia dacilor

Că ar fi fost un sclav al lui Pitagora – este însă o legendă naivă, repetată şi de Strabon (VII, 3, 5) şi respinsă chiar de Herodot, care era convins că “acest Zamolxis a trăit cu multă vreme înaintea lui Pythagoras” (IV, 96). Iar V. Pârvan, respingând această legendă, consideră total greşită ideea grecilor că daco-geţii ar fi fost adepţii teoriei pitagoreice a tempsihozei.

Alte referate despre: religia dacilor, religia daca, religia dacilor referat

Kant, Platon si Blaga

Una din lucrarile cele mai importante ale lui Kant, care cuprinde
întreg spectrul filozofiei sale, o constituie "Critica ratiunii pure"
(Kritik der reinen Vernuft, 1781), opera sa capitala, în care
cerceteaza bazele procesului de cunoastere. Kant încearca sa integreze
într-o conceptie unitara cele doua pozitii contrare ale teoriei
cunoasterii din vremea sa, pe de o parte [4]rationalismul lui René
Descartes, pe de alta [5]empirismul filozofilor englezi John Locke si
David Hume. În acest scop, Kant face deosebirea între judecata
analitica si cea sintetica. În cazul judecatii analitice, adevarul
deriva din analiza însasi a conceptului, fara a mai fi nevoie de un
experiment, respectiv de o perceptie sensoriala. În situatia în care o
analiza rationala nu este suficienta pentru a extrage adevarul si este
nevoie de o observatie sensoriala sau experiment, atunci avem deaface
cu o judecata sintetica. Toate cunostintele ...

Alte referate despre: kant platon si blaga, conceptele lui platon spinoza blaga, referat platon spinoza blaga
Referate afisate : 16
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK