Diagnostic de l entreprise

Les outils d analyse et de diagnostic de l entreprise

Les outils d’analyse et de diagnostic de l’entreprise
Le modèle d’analyse concurrentielle Porter met en évidence à travers les 5 forces ou menaces, la dynamique de l’environnement extérieur auquel la société est confrontée au sein d’un secteur d’activité (c'est-à-dire au sein d’un ensemble de sociétés en concurrence offrant des produits ou services similaires sur le marché, par exemple le secteur automobile). Un secteur économique, s’intègre au sein d’une filière économique, qu’on peut schématiser comme une chaine « fournisseurs secteur clients ».

Les outils d’analyse et de diagnostic de l’entreprise
Chaque secteur s’insère donc comme un maillon, entre un secteur fournisseurs (stade amont) et un secteur clients (stade aval), chacun de ces secteurs exerçant des pressions variables sur le maillon central, venant s’ajouter à la concurrence intra sectorielle. En plus de ces pressions, il faut tenir compte de menaces externes, telles que ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 12kb
Downloads: 534
Materia: Economie

Gestiune financiara

Analiza lichiditate-exigibilitate, numită în practica ţărilor occidentale analiză patrimoniala, are meritul de a pune in evidenţă riscul de insolvabilitate al întreprinderii. Aceasta consta în incapacitatea intreprinderii de a-şi onora angajamentele asumate faţă de terţi.

Alte referate despre: gestiunea financiara a intreprinderii, gestiune financiara, gestiunea financiara

Analiza financiara

NFR este de asemenea negativ. Există un surplus de resurse temporare, această stare este acceptată doar dacă este rezultaatul accelerării vitezei de rotatie a activelor circulante si al angajării unor datorii cu scadente mai relaxate. Altfel semnifică aprovizionarea defectuoasă a stocurilor.

Alte referate despre: analiza financiara, analiza financiara a unei firme, analiza financiara a intreprinderii

Analiza SWOT a unei firme

Formularea strategiei firmei este procesul prin care managementul firmei defineşte misiunea ei strategică, deduce obiectivele strategice necesare realizării misiunii, alege strategia adecvată atingerii obiectivelor şi precizează modalităţile punerii în operă a acesteia. Luarea deciziilor strategice privind definirea misiunii firmei, stabilirea obiectivelor strategice şi a strategiei necesare atingerii lor, aplicarea planului care materializează strategia respectivă, se bazează pe un amplu proces de analiză şi evaluare a mediului de acţiune a firmei, a situaţiei competitivităţii ei în acest mediu şi a situaţiei firmei, a capacităţii acesteia de a înfrunta schimbările produse în mediu.

Alte referate despre: analiza swot a unei firme, analiza swot la o firma, analiza swot a unei firme referat

Gestiunea financiara a inteprinderii

Pentru exemplul considerat se remarcă faptul că în anul 2001, FRpropriu reprezintă 40,38% din FRF, iar în anul 2002, FRpropriu are o pondere de 39,85%. Astfel, ponderea FRpropriu în FRF în cei doi ani consecutivi este mai mică decât cea a FRîmprumutat, rezultând faptul că FRF este constituit în majoritate pe seama împrumuturilor pe termen lung, iar marja de siguranţă pe care acesta o asigură pentru finanţarea nevoilor temporare protejează întreprinderea de riscul insolvabilităţii numai până la scadenţa acestor datorii.

Alte referate despre: gestiunea financiara a inteprinderii-definitie obiectiv scop, gestiunea financiara a inteprinderii, referate gestiunea financiara a inteprinderii

Analiza financiara a intreprinderii

Analiza financiara a intreprinderii
Echilibrul financiar este apreciat prin confruntarea gradului de lichiditate a activelor cu gradului de exigibilitate a elementelor pasivului. Pentru realizarea acestei analize pot fi utilizate ca instrumente: fondul de rulment si indicatorii de structura.

Alte referate despre: referate analiza financiara a intreprinderii, analiza financiara a intreprinderii referat, analiza financiara a intreprinderilor

Diagnosticul financiar

Folosind metode si tehnici specifice, diagnosticul financiar permite aprecierea situatiei financiare trecuta si actuala, pe baza informatiilor furnizate pentru luarea deciziilor de catre conducere acesta vizeaza viitorul.Informatiile necesare pentru efectuarea diagnosticului financiar sunt preluate din situatiile financiare simplificate care cuprind: bilantul, contul de profit si pierdere, anexa la bilant.

Alte referate despre: diagnostic financiar, diagnosticul financiar al firmei, diagnosticul financiar al unei firme

Analiza economico - financiara unei firme

Cand problema este pusa din exteriorul intreprinderii (diagnostic financiar extern) utilizatorii pot fi analistii financiari, actionarii potentiali, organisme bancare si financiare sau chiar statul. Obiectivul urmarit este capacitatea financiara a intreprinderii de a genera profit, capacitatea intreprinderii de a-si onora obligatiile pe termen scurt sau lung (lichiditatea si solvabilitatea intreprinderii), precum si valoarea intreprinderii.

Alte referate despre: analiza economico financiara unei firme, analiza economico financiara la firma termopane, analiza economico financiara a firmelor non prfit

Evaluarea intreprinderii

Daca nivelul existent al personalului este conform nevoilor si care a fost evolutia acestuia in ultima perioada de timp;Scaderea numarului de salariati poate fi si rezultatul restrangerii activitatii, adica traversarea de catre intreprindere a unor dificultati de amploare, in functie de contextul concurential dat.

Alte referate despre: evaluarea intreprinderii, referat evaluarea intreprinderii, evaluarea intreprinderii referat

Diagnosticul cariilor secundare marginale sau recurente

Diagnosticul cariilor secundare marginale sau recurente
Pentru a uşura diagnosticul acestor leziuni trebuie să cunoaştem factorii etiologici care iau parte în producerea lor.

Alte referate despre: diagnosticul cariei, metode de examinare in diagnosticul cariei, diagnosticul cariei dentare

Diagnosticul hipertensiunii arteriale

Semnul revelator pentru diagnosticul de sindrom hipertensiv este cresterea valorilor presiunii arteriale masurate.Valorile presiunii arteriale variaza in functie de starea emotionala , de activitatea fizica sau intectuala depusa, de perioada din zi in care se face determinarea, de pozitia bonavului, de metoda si aparatura de inregistrare.

Alte referate despre: hipertensiunea arteriala referat, hipertensiunea arteriala, hipertensiune arteriala

Analiza diagnostic strategica Petrom

Dupa un proces profund si de succes de restructurare si modernizare, Petrom tinteste pozitia de jucator cheie pe piata energetica din regiune.Pentru a ne atinge obiectivul de lider energetic integrat in SEE, cu performante si flexibilitate crescute, ne vom concentra eforturile pe consolidarea si extinderea businessului de hidrocarburi, pe diversificarea portofoliului de activitati prin producerea de electricitate, pe cresterea eficientei si valorificarea integrarii in toate segmentele.

Alte referate despre: analiza diagnostic strategica a firmei petrom, analiza diagnostic strategica, analiza diagnostic strategica a unei firme

Analiza diagnostic

In privinta analizarii ratelor de structura ale datoriilor si capitalurilor proprii, se poate aprecia faptul ca nivelul inregistrat este corespunzator.

Alte referate despre: analiza diagnostic, analiza diagnostic a unei firme, analiza diagnostic a intreprinderii

Diagnosticul necropsic in chlamidioza la animale

Forma acuta- este cea mai frecvent intalnita si debuteaza prin hipertermie (43ď‚°C), frisoane, anorexie, abatere,pasarile stau ghemuite, cu penele zburlite si aripile lasate. Din cavitatile nazale si unghiul intern al ochiului se scurge un exsudat seromucos, respiratia devine dispneica, ralanta. Conjunctivita bilaterala este frecvent asociata cu blefarita. Pasarile prezinta diaree - fecalele sunt apoase cu strii de sange, uneori tulburari nervoase (paralizii), slabesc foarte mult si dupa o evolutie de o saptamana mor. Rareori pasarile se remit iar convalescenta este lunga (12).

Alte referate despre: necropsia in chlamidioze la animale, diagnosticul necropsic, diagnostic necropsic porumbei

Autismul

1. o scadere în interactiunea sociala ( manifestata de cel putin doua
articole din A.1 în Tabelul 1);
2. o scadere în comunicare ( manifestata de cel putin un articol din
A.2 în Tabelul 1);
3. un comportament, interese si activitati restrictive, repetitive si
stereotipe (manifestate de cel putin un articol din A.3 în Tabelul
1);
4. simptomele aparute înaintea vârstei de 3 ani.

Alte referate despre: autismul, autism definitie, autism referat

Analiza economica financiara a unei societati

II. DIAGNOSTICUL FINANCIAR
Realizarea diagnosticului financiar are ca obiectiv aprecierea stării de performanţă financiară a societatii la 31.12.2002.
Principalele scopuri urmărite sunt:
- aprecierea rezultatelor financiare obţinute;
- evidenţierea modalităţilor de realizare a echilibrului financiar;
- examinarea randamentului capitalului investit;
- evaluarea riscurilor.
Rezultatele analizei pot fi utilizate pentru:
- fundamentarea deciziilor de gestiune;
- elaborarea unui diagnostic global strategic;
- fundamentarea politicilor de dezvoltare.
Sursele utilizate au fost:
- situaţiile financiare anuale (2000-2002);
- alte materiale de documentare din evidenţa contabilă.

Alte referate despre: analiza economica financiara a unei societati, referate analiza economica financiara a unei societati, referat analiza economica financiara a unei societati bilant
Referate afisate : 16
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles