Diagnosticul cariei

Diagnosticul cariilor secundare marginale sau recurente

Caria secundară marginală este procesul carios ce apare pe coroana unui dinte obturat, la limita de contact dintre materialul obturat şi marginea cavităţii şi care are tendinţa de a evolua în profunzime provocând subminarea şi fracturarea pereţilor cavităţii, iar în ultimă instanţă afectarea pulpei dentare.

Diagnosticul cariilor secundare marginale sau recurente
Recidiva de carie sau caria recurentă este procesul patologic carios care se dezvoltă sub obturaţii coronare aparent corect efectuate, care are tendinţa de a evolua spre camera pulpară provocând în final afectarea pulpei dentare sau spre suprafaţa dintelui producând fracturarea acestuia.

Diagnosticul cariilor secundare marginale sau recurente
Majoritatea factorilor patogeni ai cariei secundare marginale şi recidivei de carie sunt de natură iatrogenă şi intervin în diverse etape ale tratamentului cariei simple sau a cavităţilor rezultate după tratamentul cariei complicate.

Diagnosticul ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 233
Materia: Medicina

Terapia durerii in stomatologie

Angina pectorala
Se manifesta prin dureri cauzate de stenozarea arterelor coronare, in cadrul unei maladii coronariene.

Alte referate despre: terapia durerii in stomatologie, terapia durerii, durerea in stomatologie

Laborator de tehnica dentara

Deoarece tehnicianul dentar isi petrece timpul mai mult la locul de munca decat acasa langa familie, el trebuie sa-si gandeasca amplasarea , structurarea, dotarea laboratorului de tehnica dentara, astfel incat utilul cu placutul, sa duca la un randament maxim in ceea ce priveste capacitatea lui de lucru.

Alte referate despre: laborator de tehnica dentara, organizarea laboratorului de tehnica dentara, managementul laboratorului de tehnica dentara

Structura tesuturilor dentare dure

Modalitatile de reprezentare a structurii organizatorice sunt ROF-ul, organigrama si fisele de post.

Alte referate despre: structura tesuturilor vegetale, tesuturi dentare, structura tesuturilor vegetale si animale

Factorii care induc modificari structurale pulpo - dentare

Exista o serie de factori cunoscuti care pot duce la modificari morfo-functionale ale tesuturilor pulpare si dentinare ,putind fi studiati potrivit naturii lor si dupa modul in care acestia actioneaza asupra structurilor mentionate. Cei mai frecvent intilniti sunt cei bacterieni, urmati de cei fizici si, multi dintre ei fiind iatrogeni.

Alte referate despre: factori care determina modificarile climatice, factorii care induc obedienta, factorii care determina modificarile produsului

Profilaxia cariei dentare

Profilaxia cariei dentare:Caria dentară este un accident care apare după erupţia dinţilor în rezultatul contactului direct al alimentelor cu suprafaţa dintelui, rolul principal revine hidraţilor de carbon (zahărului) şi ca atare, un efort profilactic eficient trebuie îndreptat în această direcţie.Profilaxia cariei dentare

Alte referate despre: profilaxia cariei dentare, profilaxia cariei dentare la copii, rolul igienei bucale in profilaxia cariei dentare

Caria dentara

- epiteliul adamantin intern, cu celule cilindrice înalte, numite amelobalste sau adamantoblaste, celule formatoare ale smalţului. Deasupra ameloblastelor se află un strat intermediar de celule cubice aşezate în 3 rânduri, bogate în fosfataze , cu rol în special în procesul de mineralizare. Aceste celule lipsesc în zonele unde nu se produce smalţ, respectiv în zona viitoarei rădăcini.
- pulpa smalţului, alcătuită din celulele stelate anastomozate, cu o bogată substanţă intercelulară de aspect gelations; prin structura sa de rezistenţă şi elastică pulpa smalţului apără epiteliul adamantin intern de presiuni şi deformări.
- epiteliul adamantin extern, format din celule turtite.

Alte referate despre: caria dentara, caria dentara referat, referat caria dentara

Cataclisme economice care zguduie lumea

Cataclisme economice care zguduie lumea
Un con de umbra si indiferenta nociv cu deosebire prin raportarea la o realitate umana scapata efectiv de sub control. Si dintr-un astfel de unghi, tot mai mult, precum “nefiinta intruchipata” a lui Hamlet “domina castelul” de la Helsingor, problemele populatiei ar putea fi “privite” cu o meritata superioritate de acela ale carui consideratii si profetii, iata, din pacate, nu intarzie sa se implineasca: preotul-economist-demograf Thomas Robert Malthus.

Cataclisme economice care zguduie lumea
Remarcam de altfel, ca inca in secolul al II- lea e.n. Roma avea peste 1,1 milioane locuitori, in sec. I i.e.n. Alexanria numara 700 mii de locuitori, ca Seleucia si Pataliputra numarau in sec. al III –lea si al IV i.e.n. 600 mii si respectiv 500 mii locuitori. Siracuza, vestitul Babilon, Antiohia, Cartagina cu peste 2000 de ani in urma numarau mai multe sute de mii de locuitori.

Alte referate despre: cataclismele economice care zguduie lumea, cataclismele economice care zguduie lumea revista transilvania, cataclisme economice care zguduie lumea revista transilvania

Factorii care influenteaza viteza de reactie

Factorii care influenteaza viteza de reactie
Viteza de reactie creste cu concentratia substantelor care iau parte la reactie. Presupunem ca la inceputul reactiei concentratia a doua substante A si B este 0,1 mol/l.Daca marim concentratia substantei A de zece ori numarul de ciocnir de molecule va creste de zece ori si viteza de reactie va fi de zece ori mai mare. Daca marim si concentratia substantei B de zece ori, viteza de reactie va creste de o suta de ori .
Rezulta ca viteza de reactie este proportionala cu produsul concentratiilor molare ale substantelor intrate in reactie

Alte referate despre: factori care influenteaza viteza de reactie, factorii care influenteaza viteza de reactie, viteza de reactie factori care influenteaza viteza de reactie

Cazurile in care se poate declansa recursul in anulare

Recursul in anulare fiind o cale de atac extraordinara de natura deosebita nu a fost lasat la indemana partilor sau a procurorilor. S-a dorit ca sfera titularilor acestei cai de atac sa fie cat mai restransa si asemenea limitari exista in cele mai multe legislatii.Pornind de la aceasta conceptie , art. 409 al Codului de procedura penala a prevazut ca procurorul general , din oficiu sau la cererea ministrului justitiei , poate ataca cu recurs in anulare la Curtea Suprema de Justitie orice hotarare definitiva.

Alte referate despre: cazurile in care se poate declansa recursul in anulare, cazurile in care se poate deregla un ceas, se poate cistiga recursul in anulare

Les outils d analyse et de diagnostic de l entreprise

Les outils d’analyse et de diagnostic de l’entreprise
Le modèle d’analyse concurrentielle Porter met en évidence à travers les 5 forces ou menaces, la dynamique de l’environnement extérieur auquel la société est confrontée au sein d’un secteur d’activité (c'est-à-dire au sein d’un ensemble de sociétés en concurrence offrant des produits ou services similaires sur le marché, par exemple le secteur automobile). Un secteur économique, s’intègre au sein d’une filière économique, qu’on peut schématiser comme une chaine « fournisseurs secteur clients ».

Alte referate despre: les phrases exclamatives analyse, diagnostic de l entreprise, outil du diagnostic de l entreprise

Pensiunea la care visez

Parca e un inger si fugitiv iti amintesti cu dragoste si nostalgie de copilaria ta , de zambetul mamei si de bratele puternice ale tatalui care-ti ofereau atata siguranta ! Insa niste stropi jucausi te vor atinge . Fantana arteziana din mijlocul gradinii iti zambeste . Bancutele albe ce o imprejmuiesc te invita sa ocupi loc si sa o admiri.

Alte referate despre: pensiunea la care visez, hotelul la care visez, casa la care visez

Concedierea din motive care nu tin de persoana salariatului

Concedierea din motive care nu tin de persoana salariatului
Practic, el nu se acorda in cazul in care contractul inceteaza de drept, si atunci cand salariatul este concediat pentru ca a incalcat regulile de disciplina a muncii sau cand este arestat preventiv pentru mai mult de 60 de zile. De asemenea, nu se acorda in cazul persoanelor concediate pentru necorespundere profesionala, aflate in perioada de proba.
Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina, in mod obligatoriu:
• motivele care determina concedierea;
• durata preavizului;
• criteriile de stabilire a ordinii de prioritate;
• lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate
• termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru ocuparea unui loc de munca vacant.
Concedierea din motive care nu ţin de persoana salariatului poate fi : individuală sau colectivă.

Alte referate despre: concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului, concedierea pe motive care nu tin de persoana salariatului, concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului

Modul in care functioneaza creierul

D Sistemul nervos autonom regleaza sistemul de mentinere a vietii a corpului, adica reflexele. Controleaza automat muschii inimii, sistemul digestiv si plamanii, anumite glande, si homeostaza- echilibrul intern al corpului. Sistemul nervos autonom este controlat de centre nervoase aflate in coloana spinarii si anumite regiuni foarte fine aflate in partea superioara a creierului , in cotex si partea mijlocie. Reactii ca rosirea indica faptul ca centrele cognitive sau ganditoare ale creierului sun deasemenea implicatee in raspunsul autonom.

Alte referate despre: modul in care functioneaza o alarma auto, informatii despre modul in care magnetul poate deregla un ceas, modul in care magnetul poate deregla un ceas

Modul in care functioneaza creierul

B Vorbirea Vorbirea implica regiuni corticale specializate aflate intr-o interactiune complexa ,care permite creierului sa inteleaga si sa comunice idei abstracte. Cortexul motor initeaza impulsuri care calatoresc prin creier , producand sunete audibile.Regiuni vecine ale cortexului motor sunt implicate in secventele coordonate de sunete. Regiunea Broca a lobilor frontali este responsabila pentru seventa cuvintelor.Intelegerea limbajului este dependenta de regiunea Wernicke a lobului temporal.Alte circuite corticale conecteaza aceste regiuni.

Alte referate despre: mod in care magnetul deregleaza un ceas, despre modul in care magnetul poate deregla un ceas, modul in care magnetul deregleaza ceasul

Management rural

Dacă unele criterii precum: mărimea localităţii, activitatea preponderentă, densitatea, pot asigura o distincţie între cele două medii, alte criterii, privind fondul de locuinţe şi dotările edilitare, servicile, etc., complică situaţia, deoarece caracteristicile rurale şi cele urbane se întrepătrund pe acelaşi spaţiu, fără a se putea face o delimitare strictă. Pornind de la sat şi ajungând la metropolă, acestea reprezintă diferite tipuri de comunităţi ce pot fi considerate un continuum pe care se află trăsăturile definitorii pentru fiecare tip de localitate, reprezentând măsura ruralităţii sau urbanităţii. De aceea până când ele sunt definite în spaţiul social comunităţi de tip rural sau comunităţi de tip urban, trebuie cunoscute şi studiate ca realităţi.
Se cunosc două filiere ale şcolii de sociologie care şi-au adus contribuţia la clarificarea acestor probleme : filiera americană şi filiera ...

Alte referate despre: management rural, managementul rural, management rural definitie

Analiza - Diagnostic strategic al firmei

In perioada actuala ar trebui sa se produca o mutatie majora si in planul mentalitatii managerilor de IMM-uri, in sensul intelegerii de catre acestia a importantei efectuarii analizei-diagnostic in succesul intreprinderilor pe care le conduc. Complexitatea analizei-diagnostic variaza in functie de amploarea activitatii din cadrul firmei. Astfel pentru o firma mica sau mijlocie cu profil industrial, analiza-diagnostic e mai laborioasa decat in cazul unei organizatii care practica, spre exemplu comertul cu amanuntul.

Alte referate despre: analiza diagnostic strategic al firmei, analiza diagnostic strategica a firmei, analiza diagnostic strategica a firmei de comert
Referate afisate : 17
Medie note: 7.83 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles