Diagnosticul cariei dentare

Diagnosticul cariilor secundare marginale sau recurente

Caria secundară marginală este procesul carios ce apare pe coroana unui dinte obturat, la limita de contact dintre materialul obturat şi marginea cavităţii şi care are tendinţa de a evolua în profunzime provocând subminarea şi fracturarea pereţilor cavităţii, iar în ultimă instanţă afectarea pulpei dentare.

Diagnosticul cariilor secundare marginale sau recurente
Recidiva de carie sau caria recurentă este procesul patologic carios care se dezvoltă sub obturaţii coronare aparent corect efectuate, care are tendinţa de a evolua spre camera pulpară provocând în final afectarea pulpei dentare sau spre suprafaţa dintelui producând fracturarea acestuia.

Diagnosticul cariilor secundare marginale sau recurente
Majoritatea factorilor patogeni ai cariei secundare marginale şi recidivei de carie sunt de natură iatrogenă şi intervin în diverse etape ale tratamentului cariei simple sau a cavităţilor rezultate după tratamentul cariei complicate.

Diagnosticul ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 233
Materia: Medicina

Terapia durerii in stomatologie

Clinic, dominanta este durerea retrosternala, iradianta in mana si umarul stang, mergand pana la degete, durata ei poate fi de la cateva secunde pana la maximum 20 de minute. Este insotita de senzatia de frica de moarte, lipsa de aer, transpiratii reci, depresie psihica. Terapia consta in asezarea pacientului in pozitia sezand (repaos) si facilitarea unei bune oxigenari. Se administreaza urmatoarea medicatie:
- coronodilatatoare: Nitropector, Nitroglicerina, Corinfar, Adalat sublingual, Mialgin (pentru combaterea durerii), antihipotensoare (Nitrit de amil, Dopamina).

Alte referate despre: terapia durerii in stomatologie, terapia durerii, durerea in stomatologie

Laborator de tehnica dentara

Iluminatul in afara de iluminatul natural care nu este foarte important in acest compartiment, se va folosi o sursa de lumina centrala de cca 1000lux.
Prizele vor avea toate contact de protectie (impamantare) ,cu o tensiune de max 230V/50Hz si vor fi distribuite cat mai in apropierea locului unde vor fi montate aparatele pentru a evita aglomeratia de cabluri.

Alte referate despre: laborator de tehnica dentara, organizarea laboratorului de tehnica dentara, managementul laboratorului de tehnica dentara

Structura tesuturilor dentare dure

• Fundamenteaza si face propuneri pentru repartizarea pe bugete componente - bugetul. si bugetele consiliilor sectoarelor - a surselor reprezentand veniturile proprii aleJudeţului Teleorman.
• Fundamenteaza si face propuneri pentru repartizarea pe bugete componente - bugetul si bugetele consiliilor locala - a sumelor/alocatiilor de la bugetul de stat si/sau din alte fonduri publice.
• Analizeaza evaluarile transmise de organele de specialitate pentru veniturile proprii ale bugetului local si face propuneri in legatura cu nivelul acestora .
• Elaboreaza sau, dupa caz, analizeaza si avizeaza propuneri pentru constituirea de noi surse de venituri si/sau suplimentarea celor existente.
• Fundamenteaza si face propuneri pentru actualizarea nivelului impozitelor si taxelor locale.
• Face propuneri si/sau dupa caz avizeaza propuneri pentru impozite si taxe locale, inclusiv taxe speciale.
• Analizeaza si face propuneri, impreuna cu compartimentele de specialitate, cu privire ...

Alte referate despre: structura tesuturilor vegetale, tesuturi dentare, structura tesuturilor vegetale si animale

Factorii care induc modificari structurale pulpo - dentare

O alta cauza ce poate determina reactii din partea tesutului pulpar prin fenomene de demineralizare mai mult sau mai putin sunt abraziunile dentare, care pot fi fiziologice, producindu-se lent de-a lungul vietii individului sau cele intempestive, produse in timp scurt, prin slefuiri sau prin chiuretaj radicular. Reactia tesuturilor pulpare la aceste poze de insulta poate fi insa mai variata, mergind de la micsorarea camerei pulpare prin apozitia de dentina de reactie, pina la modificari ale strucurii tesutului pulpar, cu aparitia unor forme de degenerescenta grasoasa, fibroasa sau calcara sau variate grade de inflamatie, pina la pierdera vitalitatii pulpei.

Alte referate despre: factori care determina modificarile climatice, factorii care induc obedienta, factorii care determina modificarile produsului

Profilaxia cariei dentare

Necesarul de calorii în această etapă ajunge pînă la 2500-2600 calorii pe zi. Aportul considerabil aparîine glucidelor şi parţial lipidelor şi proteinelor. Dintre sărurile minerale cel mai important este calciul. Se dezvoltă şi necesităţile de vitamina D, A, C şi vitaminele din grupul B.

Alte referate despre: profilaxia cariei dentare, profilaxia cariei dentare la copii, rolul igienei bucale in profilaxia cariei dentare

Caria dentara

Ceilalţi muguri ai dinţilor permanenţi, sau de înlocuire, se formează începând cu luna a Hl-a intrauterină, dintr-o prelungire linguală a lamei dentare primare, numită lama dentară secundară, care se topeşte, lăsând în mezenchim muguri dentari a căror dezvoltare sa va continua în acelaşi mod.

Alte referate despre: caria dentara, caria dentara referat, referat caria dentara

Diagnosticul hipertensiunii arteriale

Presiunea arteriala se masoara in repaus fizic si psihic, in decubit dorsal si relaxarea musculara complecta ;se fac masuratori repetate la ambele brate, antebratul fiind mentinut la nivelul inimii. Masurarea se face si in ortoststism, la nivelul membrelor superioare si inferioare.
Cea mai folosita metoda de determinare a presiunii arteriale este metoda auscultatorica.Se aplica manseta aparatului astfel incat marginea sa inferioara sa fie la 1-2 cm deasupra locului unde urmeaza sa se aplice stetoscopul ;

Alte referate despre: hipertensiunea arteriala referat, hipertensiunea arteriala, hipertensiune arteriala

Cataclisme economice care zguduie lumea

Daca in perioada 1810 – 1885, Londra, Parisul, New York-ul, Berlinul si Viena au atins 1 milion de locuitori, Angkorul, Hancijoul sau Pekinul (azi Beijing-ul), au atins aceasta cifra intre secolele al X-lea si al XII-lea. Inconstienta unor pretentii ale epocii moderne – dupa care numai in aceasta epoca s-ar concentra in mod absolut temeiuri ale urbanizarii, ale civilizatiei umane dar si ale suprapopulatiei – este relevata si de faptul ca abia in secolul al XVIII-lea orasul de renume, de traditie al Europei centrale, care este Berlinul, reusea sa depaseasca ca populatie numarul de locuitori pe care il avea cunoscutul si asiaticul Uruk cu 4500 de ani in urma.

Alte referate despre: cataclismele economice care zguduie lumea, cataclismele economice care zguduie lumea revista transilvania, cataclisme economice care zguduie lumea revista transilvania

Cazurile in care se poate declansa recursul in anulare

Este adevarat ca motivele in recurs in anulare sunt numeroase , dar totusi ele sunt strict limitate , iar uneori delimitate si sub aspectul subiectilor asupra carora calea de atac isi produce efectele."Cazurile in care se poate declansa recursul in anulare"O asemenea schimbare a naturii juridice a recursului in anulare este justificata avand in vedere ca si recursul ordinar nu se mai exercita in parametrii foarte largi ai unei nelegalitati ori netemeinicii ca in trecut. Din moment ce recursul ordinar are cazuri anume in care se poate folosi , este normal ca aceeasi conceptie sa se manifeste si in cazul recursului in anulare.

Alte referate despre: cazurile in care se poate declansa recursul in anulare, cazurile in care se poate deregla un ceas, se poate cistiga recursul in anulare

Din lumea celor care nu cuvanta - Marinimie de Emil Garleanu

Din lumea celor care nu cuvanta - Marinimie de Emil Garleanu - Numele prozatorului Emil Gîrleanu se leagă de obicei de amintirea unui scriitor delicat, fin şi cu un ascuţit simţ de observare a naturii şi a omului. Descendent al unei familii de răzeşi, fiu de colonel, Emil Gîrleanu s-a născut în Iaşi, la 5 ianuarie 1878. Şi-a petrecut copilăria în oraşul natal, oraş pe care nu-l va uita şi-l va evoca în opera lui împreună cu chipuri de demult, chipuri dragi ale copilăriei. Şcoala primară şi începutul studiilor secundare le-a făcut în Iaşi. Trece apoi la Şcoala militară din acelaşi oraş, pe care o termină în 1899, obţinînd gradul de sublocotenent de infanterie.

Alte referate despre: din lumea celor care nu cuvanta - marinimie de emil garleanu, din lumea celor care nu cuvanta marinimie de emil garleanu, din lumea celor care nu cuvanta-nedespartite de emil garleanu

Les outils d analyse et de diagnostic de l entreprise

Les outils d’analyse et de diagnostic de l’entreprise
Le modèle d’analyse concurrentielle Porter met en évidence à travers les 5 forces ou menaces, la dynamique de l’environnement extérieur auquel la société est confrontée au sein d’un secteur d’activité (c'est-à-dire au sein d’un ensemble de sociétés en concurrence offrant des produits ou services similaires sur le marché, par exemple le secteur automobile). Un secteur économique, s’intègre au sein d’une filière économique, qu’on peut schématiser comme une chaine « fournisseurs secteur clients ».

Alte referate despre: les phrases exclamatives analyse, diagnostic de l entreprise, outil du diagnostic de l entreprise

Pensiunea la care visez

Pensiunea la care visez - Viitorul este o taina pentru fiecare dintre noi . Nu stim ce ne poate aduce o zi , ce sa mai vorbim despre ani ? Doar Dumnezeu cunoaste acest lucru . Dar daca ar fi sa ma gandesc mai serios la ziua in care voi absolvi acest colegiu cred ca mi-ar placea sa – mi deschid o pensiune .Pensiunea la care visez

Alte referate despre: pensiunea la care visez, lumea la care visez, casa la care visez

Concedierea din motive care nu tin de persoana salariatului

Concedierea din motive care nu tin de persoana salariatului
Dreptul de preaviz, ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucratoare, se acorda in cazul desfacerii unilaterale a contractului de catre angajator, in cazurile concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului si in cele doua dintre cele patru cazuri in care se face concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului si anume in cazul in care, prin decizia organelor competente se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, ceea ce nu-i permite sa-si indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat, precum si in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat
Concedierea din motive care nu tin de persoana salariatului

Alte referate despre: concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului, concedierea pe motive care nu tin de persoana salariatului, concedierea din motive care nu tin de persoana salariatului

Modul in care functioneaza creierul

C Memoria este considerata de obicei ca o mentinatoare de procese associatice, adica informatii din diferite surse pune la ol alta. Desi cercetarile nu au reusit sa identifice regiuni specifice in creier ca locatii a unor memorii individualem anumite regiuni ale creierului sunt crriticale pentru functiile creierului. Amintirea imediata, abilitatea de a repeta serii scurte de cuvinte sau numere imediat dupa ce au fost auzite este persupusa a se afla in cortexul associativ auditiv.Memoria pe termen scurt, abilitatea de a retine o cantitate limitata de informatie pana la o ora este aflata adanc in lobul tempora. Memoria pe termen lung, pare a implica schimburi intre regiunea mijlocie a lobului tempora, regiuni corrticale variate, si regiune mijlocie a creierului

Alte referate despre: modul in care functioneaza o alarma auto, informatii despre modul in care magnetul poate deregla un ceas, modul in care magnetul poate deregla un ceas

Management rural

3
Dotarea locuinţelor cu instalaţii de alimentare cu apă (% din totalul locuinţelor)
80
70

Alte referate despre: management rural, managementul rural, management rural definitie

Constitutia de la 1938

Incepand cu anul 1938, economia Romaniei a intrat in ultima etapa a dezvoltarii sale. In aceasta etapa, care a durat pana la sfarsitul anului 1939, dezvoltarea economiei a atins punctul ei culminant. Cu exceptia industriei petroliere, a industriei alimentare si a altor sectoare ale industriei usoare, celelalte ramuri industriale au inregistrat progrese considerabile. (2, pagin 315)
Aceste progrese s-au oglindit mai ales in cresterea investitiilor si a productiei industriale globale al carei indice general se ridicase in 1938 pana la 155% in comparatie cu anul 1927.
In cursul acestui avant industrial a devenit tot mai accentuat procesul concentrarii si centralizarii capitalului. El se dezvolta cu rapiditate, mai ales in sectorul industrial. Treptat marile monopoluri industrile si bancare au capatat pozitii din ce in ce mai solide in economia Romaniei, ajungand ...

Alte referate despre: constitutia de la 1938, constitutia romaniei din 1938, constitutia romaniei anul 1938-1946
Referate afisate : 17
Medie note: 7.95 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles