Dialog cu o frunza

Frunzele

La unele plante, limbul frunzei are marginea intreaga(la liliac);la altele este crestata sau dintata(la tei). La numeroase frunze aceste crestaturi se adancesc, formand lobi(stejar, vita de vie si artar). Cand crestaturile limbului sunt foarte adanci, fiecare lob are o conditie proprie. Aceste frunze sunt compuse (frunzele de mazare, canepa, salcam, castan).

Petiolul este codita care sustine limbul si-l indeparteaza de tulpina. Astfel, frunzele pot sa primeasca cat mai multa lumina. Unele plante au frunzele lipsite de petiol(graul, porumbul). Teaca este partea inferioara a petiolului care se lateste si cu care frunza se prinde de tulpina.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 156
Materia: Biologie

Botanica - morfologia frunzelor

Marginea limbului
Poate fi intrega – la liliac, cu incizii mici; dintata, respectiv cu dintii indreptati spre varful limbului – ca la tei, ulm sau crenata, adica cu dintii rotunjiti si perpendiculari pe marginea limbului - ca la plopul tremurator; cu incizii mari, lobata, adica inciziile nu ating ½ din jumatatea limbului, bilobata, ca la Ginkgo biloba, penat – lobata ca la stejar, palmat – lobata ca la artar, vita de vie, fidata – ½ din jumatatea limbului, palmat-fidata – ca la ricin, partita – depaseste ½ din jumatatea limbului, penat-sectata – ca la odolean, palmat-sectata – ca la canepa..

Alte referate despre: morfologia frunzelor, botanica morfologia plantelor, morfologie frunza castan

Tulpina-structura interna, functii, frunza

STRUCTURA INTERNA SI FUNCTILE TULPINII
Structura interna
Tesuturile care intra in alcatirea tulpinii grupte in trei zone:
- epiderma
- scoarta
- cilindru central

Alte referate despre: tulpina structura interna si functii, tulpina structura interna, frunza-structra interna functii frunza

Plante carnivore

In continuarea acesteia are o portiune subtiata , alungita , cu rol de carcel in fixarea plantei. Ultima parte a petiolului este transformata intr-o urna , viu colorata . La intrarea in urna sunt numerosi peri luciosi , orientati in jos . Sub ei sunt glande nectarifere . Insectele atrase de culorile vii ale urnelor si de sucul dulce secretat de glandele urnei , aluneca in urna unde se gaseste de obicei apa de ploaie . Ele se ineaca si apoi sunt digerate de enzimele proteolitice secretate de glandele digestive ce se gasesc pe fata interna a urnei .

Alte referate despre: plante carnivore, plante carnivore referat, referat plante carnivore

Nucul - Botanica si fiziologia plantelor

Nucul este un arbore viguros, care poate ajunge la 30 de metri inaltime. Are trunchiul gros si scoarta neteda, argintiu-cenusie. Are crengi puternice, coroana foarte larga si bogata. Frunzele sunt mari, compuse din 5-9 foliole eliptice, cu margini intregi, glabre.Florile barbatesti sunt grupate in gamenti masculi solitari sau cate doi, cilindrici, multiflori. Florile femela sunt grupate cate 2 pana la patru, uneori solitare, sesile, purpurii. Infloreste in luna mai.
Fructul este drupa sferica, avand o singura samanta, cu doua cotiledoane mari, zbarcite, bogate in untdelemn si numita nuca.
Se inmulteste aproape numai prin samanta, dar cu destula greutate. Spontan creste sporadic in paduri de amestec, mai ales la deal, in Romania, in special in Banat si Oltenia. Cultivat, creste in toate regiunile tarii.

Alte referate despre: botanica si fiziologia plantelor, referat botanica si fiziologia plantelor, referatela botanica si fiziologia plantelor

Frunza

Frunza este principalul organ vegetativ al plantei în care are loc prepararea hranei.La majoritatea plantelor frunza este simplă, formată din trei părţi : limb, peţiol, teacă. Limbul este partea lăţită a frunzei care are culoarea verde, deoarece celulele sale conţin foarte multe cloroplaste.

Alte referate despre: frunza, frunza verde magheran, frunze de dor

Dansul frunzelor

Toata lumea are visuri grozave, dar acesta este cel mai frumos. Cand ma gandesc ca a fost imaginatia mea, nu-mi vine sa cred ca eu am o imaginatie atat de bogata. De atunci am mult mai mare grija de natura, ca inainte.

Alte referate despre: dansul frunzelor compunere, compunere dansul frunzelor, dansul frunzelor

Alcaloizi din frunzele de coca - prezentare power-point

Alcaloizi din frunzele de coca - prezentare power-point
Acţiunea stimulantă a frunzelor de coca era cunoscută din antichitate de către poporul Inca. Numele de alcaloid a fost dat de Meissner în 1918. Studiul alcaloizilor-de peste 100 de ani- a dus la dezvoltarea tehnicilor de lucru şi a sintezei multor compuşi, printre care şi medicamente cu valoare terapeutică mare.

Alte referate despre: alcaloizi din frunzele de coca - prezentare power-point, referat chimie alcaloizi din frunze de coca, frunze de coca

Infiintarea unei livezi pomicole

Referat despre Infiintarea unei livezi pomicole
Costul ridicat al investitiei in pomicultura, impune amplasarea livezii de pomi in zonele unde specia sau soiul vor intalni maximul de conditii naturale pentru crestere si rodire:
- se vor alege terenurile cu soluri fertile, de preferat cu textura mijlocie, lutoasa, luto-nisipoasa si chiar nisipoasa, permeabile, mijlocii pana la profunde, cu pH cuprins intre 4,7 si 9,3;
- din punct de vedere al pantei sunt foarte bune terenurile cu panta usoara 3-6%, ce permit o buna intretinere a solului cat si un transport usor al fructelor;

Alte referate despre: infiintarea unei livezi pomicole, referat despre infiintarea unei livezi pomicole, infiintarea unei livezi

Frunza verde magheran - Demonstratie ca e doina

„Frunză verde magheran ,
Voinicel mehedinţean ,
Sunt născut pe frunzi de fag
Ca să fiu la lume drag .
Şi-s scăldat de mic în Olt ,
Să mă fac viteaz de tot
Şi-s frecat cu busuioc ,
Să am zile cu noroc”

Alte referate despre: frunza verde magheran demonstratie ca este doina, frunza verde magheran demonstratie ca e doina, frunza verde magheran demonstratie ca e doina populara

Alcaloizi din frunze de coca

O plantă conţine rareori un singur alcaloid,de obicei ea conţine mai mulţi alcaloizi cu structură asemănătoare, cum este şi cazul frunzelor de coca, a tutunului sau a coajei de chinină. Alcaloizi din frunze de coca Conţinutul în alcaloizi al unei plante variază mult cu regiunea, clima şi anotimpul: multe plante tropicale, deşi se dezvoltă normal, pierd capacitatea de a sintetiza alacaloizi cânt sunt mutate în regiuni cu climă temperată sau rece. Multe plante nu conţin alcaloizi şi din acest fapt rezultă că ei nu sunt un factor vital cum sunt de exemplu hidraţii de carbon, aminoacizi i, grăsimile şi purinele.

Alte referate despre: frunzele de coca, referat frunzele de coca, alcaloizi in frunze de chinina

Frunza verde magheran - doina

Titlul este format dintr-o sintagma tipic populara „Frunza verde” langa care se alatura planta magheran, ilustrand ideea ca doina este un „cantec de frunza” si ca natura este refugiul sufletului de roman.
Poezia este alcatuita din cinci strofe, inegale ca marime, structurate conform ideilor lirice care se evidentiaza in fiecare dintre ele.

Alte referate despre: frunza verde magheran doina populara, frunza verde magheran doina, frunza verde magheran-doina populara

Consideratii asupra ipotezelor negative ale dialogului - Parmenide

In aceasta lucrare imi propun sa tratez problema consecintelor ipotezei “daca Unu nu este” asa cum reies acestea din dialogul “Parmenide”. Scopul lucrarii nu este acela de a descoperi vreo eroare in argumentatia de pe parcurasul ipotezelor, ci de a incerca prezentarea pe scurt a problemei puse in discutie impreuna cu consecintele ce se desprind din aceasta.Odata incheiata prezentarea temei voi aduce in discutie cateva posibile interpretari la aceasta problema.

Alte referate despre: consideratii asupra rolului memoriei in invatare, dialogul parmenide, consideratii asupra rolului memorie in invatare

Textul descriptiv, narativ, argumentativ, dialogul

Drumul trece peste Pârâul-Doamnei, lăsând în stânga casa lui Alexandru PoP-Glanetaşu. Uşa e închisă cu zăvorul; coperişul de paie parcă e un cap de balaur; pereţii văruiţi de curând de-abia se văd prin spărturile gardului. Pe urmă vine casa lui Macedon Cercetaşu, pe urmă casa primarului Florea Tancu, pe urmă altele… Într-o curte mare rumegă, culcate, două vaci ungureşti, iar o babă şade pe pripă, ca o scoabă, prăjindu-se la soare, nemişcată, parc-ar fi de lemn… Căldura picură mereu din cer, îţi usucă podul gurii, te sugrumă. În dreapta şi în stânga casele privesc sfioase din dosul gardurilor vii, acoperindu-şi feţele sub streşinile ştirbite de ploi şi de vite. ”

Alte referate despre: textul descriptiv narativ argumentativ dialogul, text descriptiv narativ argumentativ dialogul, textul descriptiv narativ argumentativ dialogu

Frunza verde magheran

Strofa a treia exprimă bucuria, speranţa, nerăbdarea de a se alătura lui Tudor – simbolul luptei de eliberare – prin interjecţia „Aoleu!” asociată metaforei „ce foc de dor!” aşezate într-o exclamaţie retorică. Semnele exclamării şi punctele de suspensie accentuează intensitatea dorinţei de a se alătura luptei de eliberare.

Alte referate despre: frunza verde magheran comentariu, doina populara frunza verde magheran, doina frunza verde magheran

Frunza verde magheran - comentariu literar

Titlul este alcătuit dintr-un sunbstantiv şi un adjectiv,cele 3 elemente alcătuind un epitet dublu ce semnifică în primul rând legătura dintre om şi natură.

Alte referate despre: frunza verde magheran comentariu literar, frunza verde magheran critica literara, comentariu literar frunza verde magheran

Microsoft Access - Primii pasi in crearea unei baze de date

Pentru a deschide o baza de date creata anterior trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:Selecteaza din meniul FILE, optiunea OPEN.
Daca fisierul nu este In folder-ul curent cauta folder-ul In care a fost salvata anterior baza de date.Executa dublu clic pe fisier sau selecteaza-l si apasa butonul OPEN pentru a-l deschide.Cand treci la coloana Data Type, apare o lista derulanta.

Alte referate despre: referat despre crearea unei baze de date in microsoft access, crearea unei baze de date access, crearea unei baze de date in access

Prezentarea WORD

Pentru a modifica decalajele pentru un text existent, trebuie să se selecteze paragraful sau paragrafele al căror decalaj se doreşte să se modifice şi se deplasează semnul corespunzator decalajului respectiv la locaţia dorită. Deplasarea primei linii sau a decalajului singular îndepărtează sau apropie prima linie a fiecarui paragraf de marginea din stânga a documentului. Deplasarea semnului corespunzator decalajului la stânga sau la dreapta, determină deplasarea faţă de marginile documentului, ale tuturor liniilor din paragraful respectiv.
Spaţierea pe verticală în cadrul unui document sau la nivelul paragrafelor, se poate realiza prin opţiunile de spaţiere între linii oferite de caseta de dialog Paragraph ce apare prin acţionarea Format Paragraph. Programul Word 2000 oferă 6 opţiuni de reglare a spaţierii între liniile textului (paragrafului):

Alte referate despre: word, despre word, microsoft word referat
Referate afisate : 18
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK