Dialog intre doi prieteni la biblioteca

Prietenia

Totodata Kant sustine temeiul ratiunii in pofida sentimentului ca baza a prietenii pentru ca oamenii sunt constienti de importanta dar mai ales de folosul unei prietenii in viata lor,cine nu si-ar dori mereu un umar pe care sa planga,un sprijin atunci cand ii e greu,cineva pe care sa-l alimentam cu nevoile si dorintele noastre si care ne face parca mai usor de traversat fiecare etapa din viata ?A avea un prieten inseamna sa poti sa te dezvalui tu,asa cum numai tu te stii in fata unui om ce nu-ti datoreaza nimic dar care are mereu usa inimii sale deschisa pentru tine.

Un prieten adevarat insa nu este acela care se ascunde in spatele unor masti,care iti ocolesti adevaru,care crezand ca te protejeaza te incurajeaza sa gresesti in continuare doar pentru ca descurajandu-te ar putea pierde respectul si prietenia ta. Acesti prieteni sunt doar prezente efemere in viata noastra,ei dispar atunci cand ai cea mai mare nevoie de ei.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 4063
Materia: Filosofie

Cicero - De amicitia

O alta trasatura definitorie este aceea ca prietenia nu are drept cauza slabiciunea, nici cautarea foloaselor -utilitates-. Ca atare, prietenia purcede din firea (natura) umana, nu din privatiuni, se dezvolta prin atasarea sufleteasca, prin dragoste, nicidecum prin cugetarea la cat folos va aduce.

Alte referate despre: cicero de amicitia, cicero de amicitia referat la limba latina, cicero-da amicitia

Ipoteze negative ale dialogului

A patra ipoteza (165e – 166c) priveste relatia dintre “Unu care nu este” si celalalte.Daca Unu nu este atunci celelalte nu sunt nici Unu si nici plurale.Nu sunt Unu datorita diferentei lui Unu de ele.Daca pluralitatea presupune unitate atunci celelalte nu sunt Unu datorita diferentei.Daca pluralitatea nu este unitate atunci celelalte ar fi Unul ceea ce incalca iarasi diferenta.Deci daca Unu nu este celelalte nu pot fi gandite nici ca Unu , nici ca plurale. Am vazut asadar ce consecinte decurg din ipoteza “Daca Unu nu este”.Acestea se rasfrang atat asupra lui Unu insusi cat si asupra celorlalte decat Unu.

Alte referate despre: dialog intre 2 persoane, efectele pozitive si negative ale omului asupra naturii, dialogul

Consideratii asupra ipotezelor negative ale dialogului - Parmenide

In aceasta lucrare imi propun sa tratez problema consecintelor ipotezei “daca Unu nu este” asa cum reies acestea din dialogul “Parmenide”. Scopul lucrarii nu este acela de a descoperi vreo eroare in argumentatia de pe parcurasul ipotezelor, ci de a incerca prezentarea pe scurt a problemei puse in discutie impreuna cu consecintele ce se desprind din aceasta.Odata incheiata prezentarea temei voi aduce in discutie cateva posibile interpretari la aceasta problema.

Alte referate despre: consideratii asupra rolului memoriei in invatare, dialogul parmenide, consideratii asupra rolului memorie in invatare

Anamneza

De aici rezultă în mod clar că a (re) cunoaște înseamnă a compara informațiile prezente cu cele anterioare; prin urmare Platon definește cunoașterea printr-o serie de relații prezente în gândire.În Menon, expunerea caracteristicilor anamnezei începe de la o problemă sofistică: ceea ce se știe nu se caută pentru că se știe (ceea ce nu se știe nu se caută deoarece este ignorat), prin urmare, actul cunoașterii este unul neinteligibil.

Alte referate despre: anamneza, anamneza unui pacient, anamneza referat

Prietenia

- Am pe prietenul meu în mine şi eu sunt cu el.(Toma D’Aquino 1225 1274)
- Prietenii din ziua de azi sunt ca pepenii verzi: trebuie să încerci 50 până să dai de unul bun. (Guy Du Pibrac 1529-1584)

Alte referate despre: prietenia, text argumentativ despre prietenie, referat despre prietenie

Aspecte ale omonimiei bilingve - falsi prieteni

Traducatorul trebuie sa fie atent la alegerea echivalentelor. Doua cuvinte pot fi echivalente in dictionarul bilingv, dar totdeauna pot fi folosite ca echivalente la traduceri si atunci traducatorul trebuie sa gaseasca echivalent contextual . De aceea alegerea la intimplare din dictionarul bilingv a echivalentelor cutarui sau cutarui element al originalului duce la greseli propriu-zise , la schimonosiri de sens.
Cea mai mare dificultate la alegerea cuvintelor o constituie polisemia , omonimia si sinonimia . Din categoria acestora fac parte greselile generate de traducerea asa numite „falsi-prieteni” ai traducatorului.

Alte referate despre: aspecte ale omonimiei bilingve, referat traduceri - aspecte ale omonimiei bilingve, falsi prieteni

Prietenia adevarata

De asemenea, în prietenie se poate recomanda, pe bună dreptate, ca o afecţiune fără măsură – ceea ce se întâmplă foarte des – să nu stea în calea unor interese deosebite ale prietenilor. Prietenia se strecoară, nu ştim cum, în viaţa tuturor şi nu îngăduie nici un fel de existenţă să se lipsească de ea.

Alte referate despre: prietenie adevarata, prietenia adevarata, despre prietenie adevarata

Prietenie - maxime si cugetari

1.Bogatia o apreciezi dupa ce ai primit-o,prietenia o apreciezi dupa ce ai pierdut-o.
2.Adevaratul prieten e acela care nu trece nimic cu vederea dar iti iarta totul.
3.Departarea nu poate distruge niciodata o prietenie adevarata.
4.O comoara nu este intotdeauna un prieten,dar un prieten adevarat e cea mai pretioasa comoara.
5.Nu vinde ieftin prietenia veche, caci vei plati scump pentru cea noua.
6.Singurul lucru pentru care merita sa lupti este prietenia adevarata.
7.In viata,daca ai de ales intre suflet si frumusete,alege sufletul,caci el intrece orice frumusete.
8.Prietenul adevarat este acela care te sfatuieste spre bine si nu acela care iti lauda nebuniile.
9.Sa nu legi prietenie cu omul pe care nu-l poti respecta.
10.Prietenul sigur il cunosti din imprejurari nesigure.

Alte referate despre: maxime si cugetari despre prietenie, maxime si cugetari prietenie, maxime si cugetari despre prieteni

Despre influenta prietenilor

Sunt tineri crestini care, vazandu-i pe altii ca traiesc in patimi, in loc sa Ii multumeasca lui Dumnezeu ca pe ei i-a ajutat sa duca o viata curata, ii considera pe ceilalti niste paria, niste salbatici. Ei se poarta ca si cum ceilalti ar fi leprosi, si nu le acorda atentie. Se multumesc sa stea in ,,castelele" lor si sa priveasca lumea de la inaltime, incercand sa creeze un ghetto crestin.

Alte referate despre: influenta prietenilor, anturajul-influenta prietenilor, influenta prietenilor asupra tinarului

Prietenia

Un asemenea mod de a gandi prietenia pune insa in lumina nu numai
caracterul specific uman,ci si natura ei sociala ,exprimand un anume
tip de relatii sociale,in centrul carora se afla omul.Masura in care
omul se angajeaza,ca fiinta sociala,in acest compex sistem de
relatii,continutul lor constituie,in acelasi timp,un criteriu de
apreciere a valorii sale sociale.In acest sens trebuie sa intelegem
adevarata semnificatie a proverbului : "Spune-mi cu cine esti
prieten,ca sa-ti spun cine esti"

Alte referate despre: eseu despre prietenie, prietenia referat, caracterizarea unui prieten

site biblioteca

Optiunea "Ask a Librarian" ofera raspunsuri pentru mai multe tipuri de intrebari: intrebari generale care pot fi rezolvate folosind "Virtual Reference Shelf", faqs-intrebari frecvente, intrebari despre cataloage on line si despre alte servicii oferite de biblioteca

Alte referate despre: site biblioteca, site biblioteca scolara, prezentare site biblioteca

Ce este un prieten-eseu

Un prieten adevarat îti poate face observatii asupra
comportamentului(dar nu în public). Daca tii la el, trebuie sa te
cercetezi. Relatia are nevoie de un timp suficient pentru consolidare.
Exista tineri care sustin ca daca au vazut un baiat sau o fata doar o
singura data, s-au si împrietenit. Dragostea la prima vedere este
riscanta.

Alte referate despre: cartea este un prieten eseu, ce este prietenia eseu, eseu cartea este un prieten

Relatii interpersonale - prietenia

In antichitatea romana,Cicero a pus in evidenta cateva aspecte importante ale "prieteniei curate",si anume devotamentul pe de o parte faptul ca deosebirile de opinii nu prejudiciaza prietenia pe de alta.
Prietenia este,de asemenea o forma de manifestare a cunostintei de sine, a capacitatii fiintei umane de a se raporta pe sine la altii.Intr-adevar,omul are nevoie sa se vada pe sine si "din afara",ca intr-o oglinda,dar nu inselatoare,ci care reflecta corect personalitatea,fara a o denatura,intr-o forma sau alta,sub un aspect sau altul.

Alte referate despre: relatiile interpersonale - prietenia, relatiile interpersonale-prietenia, durabilitatea relatiilor interpersonale

Dialog neizbutit

Şi iată-vă pe rând prezente
Vieţile unei vieţi ,
Deşi vă vreţi independente ,
Doar împreună sens aveţi .

Alte referate despre: compunere cu dialog intre animale, dialog, dialog intre doua persoane

Textul descriptiv, narativ, argumentativ, dialogul

Lăsând Jidoviţa, drumul urcă anevoie până ce-şi face loc printre dealurile stâmtorate, pe urmă însă înaintează vesel, neted, mai ascunzându-se printre fagii tineri ai Pădurii Domneşti, mai poposind puţin la Cişmeaua-Mortului, unde picură veşnic apă de izvor răcoritoare, apoi coteşte brusc pe sub Râpele-Dracului, ca să dea buzna în Pripasul pitit într-o scrântitură de coline.

Alte referate despre: textul descriptiv narativ argumentativ dialogul, text descriptiv narativ argumentativ dialogul, textul descriptiv narativ argumentativ dialogu

Microsoft Word

* clic pe Window, Split sau se apasa combinatia de taste Ctrl+Alt+S
in acest mod Word va afisa o linie orizontala de divizare pe la
mijlocul suprafetei de lucru
* pentru a realiza doua panouri cu dimensiuni egale se executa clic
pe butonul din stinga al mouse-ului sau se apasa Enter. Pentru a
obtine panouri cu dimensiuni diferite, se deplaseaza mouse-ul pina
cind linia de divizare ajunge in pozitia dorita, apoi se executa
clic pe tasta Enter

Alte referate despre: microsoft word referat, referat microsoft word, microsoft word

Epopeea lui Ghilgames

Ceea ce este fundamental in mitul lui Ghilgames se poate numi drama existentiala a omului, lupta lui cu fortele oculte si perspectiva infrangerii lor, raportul cu femeia si raportul de prietenie intre oameni, teama de moarte si setea de nemurire; paralel, mitul rezuma alegoric istoria devenirii si destinul oamenilor ca societate: vanatoarea, pastoritul, civilizatia urbana, constituirea statului arhaic, catastrofele cosmice, marile intrebari ale gandirii.

Alte referate despre: epopeea lui ghilgames, epopeea lui ghilgames rezumat, rezumat epopeea lui ghilgames
Referate afisate : 18
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK