Dialog intre o albina si un trantor

Albina

Primavara, cand vremea se incalzeste, matca zboara din stup, urmata de trantori. Ea urca la inaltime si se imperecheza cu unul dintre ei. Intoarsa in stup, incepe sa depuna oua, in camarutele hexagonale. Din oua ies larvele, care sunt ingrijite de lucratoare, pana se transforma in nimfe.Dupa o saptamana, din nimfe apar albinele adulte.Inmultirea albinei are loc prin metamorfoza completa.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 172kb
Downloads: 3073
Materia: Biologie

Mierea de albine

De peste sase milenii de istorie scrisa, mierea si-a pastrat renumele de medicament si aliment.Mierea se numeste un lichid dulce, cules din flori sau din alte parti ale plantelor, preparat si depozitat de albine in faguri. Aceasta poate cristaliza, capatand in acest caz o consistenta solida din care poate fi readusa la cea lichida prin incalzire omogena la temperatura de 35-40° C.

Alte referate despre: mierea de albine, mierea de albine referat, referat mierea de albine

Albina

TORACELE prezinta:- 3 segmente acoperite cu perisori;- pe partea dorsala ,2 perechi de aripi membranoase;-pe partea ventrala,3 perechi de picioare articulate; perechea a 3-a de picioioare prezinta o perie si un cosulet cu care este colectat si depozitat nectarul;

-ABDOMENUL are:-la extremitate se gaseste acul veninos;
-pe partea ventrala glande ce secreta ceara;
Sunt 3 categorii de albine in stup:

-MATCA(regina) ce depune oua;

-ALBINELE LUCRATOARE sunt cele main umeroase;recolteaza pollen si nectar;fac miere;secreta ceara;ingrijesc larvele si matca si apara stupul, construiesc faguri cu casute hexagonale in care se depun oua miere sau pollen;

-TRANTORII-au rol in inmultire;
Inmultirea:femela depune oua in camarutele hexagonale ale fagurelui;din oua ies larve sau nimfe,iar din nimfe,albine adulte;dezvoltarea se face prin metamorfoza ...

Alte referate despre: despre albine, albina, albinele

Albina si Pestele

Albina are capul alcatuit din doua maxilare, doua mandibule, care prelucreaza ceara pentru formarea fagurelui si buza inferioara este alungita, prezinta un sant care are rol de supt nectarul, care impreuna cu saliva rezulta mierea.

Alte referate despre: albina din pesta de m eminescu, albine si pesti, pesti de apa dulce

Albina in lumea insectelor

Nu este însă un grup de ordin superior, ca încrengătura. Insectele alcătuiesc mult mai modest numai o clasă, ceea ce înseamnă că reprezintă în arborele genealogic al animalelor o ramură secundară. Sunt vecine, în încrengătura artropodelor, cu crustaceii, miriapodele şi arahnidele. Se poate deci afirma că este vorba de un ansamblu foarte omogen, ca şi când natura a pus la punct un prototip, pe care apoi l-a reprodus în sute de mii de exemplare modificând de fiecare dată numai câteva detalii, păstrând cu grijă acelaşi plan general.

Alte referate despre: in lumea insectelor, curiozitati din lumea insectelor, lumea insectelor

Totul despre Albine

Albina este una dintre cele mai extraordinare creaturi din lumea insectelor. Sistemul social complex al stupului de albine care organizeaza pana la 40.000 de indivizi într-o singura unitate activa, a fascinat omenirea de secole.

Alte referate despre: totul despre albine, albina referat, albine

Mierea de Albine

Extractia mierii de albine
Recoltare fagurilor de miere pentru extractie se face cand acestia au fost capaciti cel putin o treime dein suprafata lor si continutul de apa a ajuns la maximum 20%.

In conditii de stuparit pastoral extractia mierii se poate face si inainte ca aceasta sa ajunga la maturitate.
Ambalarea mierii de albine destinata desfacerii -en gross se face in recipiente de inox,bine spalate si sterilizate,inchise ermetic.
-en detail ,se face de obicei in borcane de sticla transparenta , in conditii de igiena,inchise ermetic.

Alte referate despre: mierea de albina, referat despre mierea de albine, miere de albine

Viespi si albine

Acestea parasesc colonia si, dupa imperechere, viespea regina isi gaseste un loc de hibernare. Toate lucratoarele parasesc cuibul si, impreuna cu masculii, mor in timpul iernii, insa reginele ies in primavera urmatoare pentru a intemeia noi colonii. In regiunile temperate, specile de viespi vespide formeaza colonii cu lucratoare inaripate in timpul lunilor de vara.

Alte referate despre: viespi si albine, albine si viespi, albinele si viespile

Mierea

Strămoşii noştri, geto-dacii, au practicat şi ei apicultura, existând multe dovezi incontestabile în acest sens. Continuând această tradiţie milenară, în epocile istorice următoare, românii au continuat să producă miere, pe care au utilizat-o nu doar în alimentaţia de zi cu zi , ci şi în tratarea unor afecţiuni. Mierea a constituit pentru predecesorii noştri, secole la rând, sursa principală de îndulcire a alimentelor, cunoscându-i-se valoarea nutritivă şi energetică Stupăritul a fost posibil pentru că ţara noastră se înscrie în zonele geografice cu bogate resurse melifere.

Alte referate despre: miere de mana, mierea de mana, vad poeti ce-au scris o limba ca un fagure de miere

Lumina lina de Tudor Arghezi - comentariu literar

Opera literara "Lumina lina" face parte din volumul de debut al poetului Tudor Arghezi , volum publicat in anul 1927.Opera apartine genului liric , deoarece autorul isi exprima sentimentele de admiratie fata de albina ,direct.Expresivitatea textului este data si de prezenta eului liric , ilustrata prin forme verbale si pronominale de persoana a- intaia a : "Iubesc.." , "mea".Tilul , alcatuit din substantivul " lumina" si adjectivul "lina" este unul metaforic ce trimite la fragilitatea vietii ,micii vietuitoare .

Alte referate despre: lumina lina de tudor arghezi comentariu literar, lumina lina de tudor arghezi opera literara, lumina lina de tudor arghezi - comentariu literar 3x puncte

Mierea de mana

De fiecare dată când avem nevoie să înţelegem mai bine compoziţia unui anumit produs, trebuie să cunoaştem mai întâi, pe cât este posibil, originea sa.
Listă cu posibilele surse pentru mierea de mană:

Alte referate despre: miere de mana de padure, miere de mana de brad, miere cu mana

Consideratii asupra ipotezelor negative ale dialogului - Parmenide

Apoi, altele decat Unu vor putea fi in acelasi timp finite si infinite.Daca nu exista unitate el pot fi percepute ca infinitate de pluralitati.In celalalt caz, ele sunt finite, unitare, doar prin impresia ca alcatuiesc o unitate (multimea privita in sine).Totodata ele sunt si identice cu sine dar si diferite, si miscate dar si imobile.

Alte referate despre: consideratii asupra rolului memoriei in invatare, dialogul parmenide, consideratii asupra rolului memorie in invatare

Dialogul social si sindicatele

Ei trebuie sa fie protejati in mod special contra refuzului angajarii datorita afilierii lor sindicale sau participarii la activitati sindicale, contra concedierii sau oricarui prejudiciu suferit pe acest temei.Organizatiile de muncitori si de patroni trebuie sa beneficieze de o protectie adecvata impotriva oricaror acte de ingerinta ale unora fata de celelalte, fie direct, fie prin agentii sau membrii lor, in formarea, functionarea si administrarea lor.

Alte referate despre: dialog social patronat sindicat rezultat referat, sindicatele si dialogul social, cauta referat dialog social

Dialog neizbutit

Nisipul vremii se strecoară/ Ca umbre leneşe-n amurg,/Iar amintirile-ntr-o doară/ A neuitare se tot scurg.

Alte referate despre: dialog intre 2 persoane, dialogul, compunere cu dialog intre animale

Microsoft Access - Primii pasi in crearea unei baze de date

In jumatatea inferioara a casetei de dialog, vezi panoul Field Properties pentru tipul de camp pe care l-ai selectat. Poti face orice modificari doresti (vezi sectiunea Tipuri de date si formate).Daca ai mai multe campuri de introdus, repeta pasii anteriori.Executa clic pe butonul CLOSE (X) al ferestrei Table Design.Cand esti Intrebat daca vrei sa salvezi modificarile operate In tabel, executa clic pe Yes. Apare caseta de dialog Save As.

Alte referate despre: referat despre crearea unei baze de date in microsoft access, crearea unei baze de date access, crearea unei baze de date in access

Anamneza

În acest eseu voi trata problema anamnezei, așa cum este ea prezentată de Platon (în dialogul Phaidon, în special), dar și validitatea opiniilor unor comentatori, ca Léon Robin și Charles Kahn.În dialogul Phaidon, Platon vede în anamneză singura metodă de a cunoaște, dar pentru a exista, această metodă presupune sufletul ca fiind nemuritor, el reîncarnându-se de fiecare dată (dacă filosoful devine zeu, cel cu comportamnt mai puțin demn, se reîncarnează în animal). Sufletul, fiind nemuritor, achiziționează permanent noi cunoștințe pe care omul le poate uita, dar și le poate aminti (atunci când este ajutat cu întrebări potrivite).

Alte referate despre: anamneza, anamneza unui pacient, anamneza referat

Greva - principala forma de conflict social

Conflictele sociale sunt naturale si necesita aplicarea unor proceduri
specifice pentru rezolvarea lor.

Alte referate despre: referat economie principala forma de conflict social, greva -forma a conflictului social, conflicte sociale forme

Ecumenismul religios

Nazuinta unitatii Bisericii, mult dorita de toata crestinatatea, nu poate fi decat binevenita si binecuvantata de Dumnezeu.
Dar pentru ca aceasta unitate a crestinilor, intr-una sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica, sa corespunda unui scop sfant si sa se infaptuiasca dupa voia lui Dumnezeu, ar trebui ca acele Biserici instrainate si acele comunitati crestine eterodoxe, care ar voi sincer sa ajunga la aceasta realizare, sa adere la dreapta credinta cu o intreaga participare si cu o deplina recunoastere a Adevarului.

Alte referate despre: ecumenismul religios, ecumenismul religios referat, referat ecumenismul religios

Legislatia controlului calitatii produselor apicole

Aceste vitamine sunt in cantitati foarte reduse. De aceea, pentru satisfacerea necesarului de vitamina C exclusiv din consumul de miere, ar fi necesar un consum zilnic intre 2,5 - 3 kg miere. Mineralele care se regasesc in miere sunt: calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc etc., acestea variaza intre 0,25-0,50 %, maxim pentru mierea de flori si pana la maxim 0,85 % pentru mierea de mana.

Pentru asigurarea necesarului zilnic de minerale exclusiv din consumul de miere, ar fi necesar un consum intre 0,5 -- 1,5 kg miere. Mierea este alcatuita in principal din glucide si apa. Cele mai multe sortimente de miere au aproximativ 82,4 % glucide si 17,1 % apa. Glucidele preponderente sunt fructoza (38,2 %) si glucoza (31,3 %) care sunt hexoze ce pot fi absorbite cu usurinta de catre organism. Alte glucide prezente in miere sunt: maltoza (7,3 % in mierea de nectar si respectiv 10,3 % in mierea de mana) care este o diglucida compusa din doua molecule de glucoza, zaharoza ...

Alte referate despre: studiu privind controlul calitatii produselor apicole, lucrare de licenta controlul calitatii produselor apicole, controlul calitatii produselor alimentare
Referate afisate : 19
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK