Dialog intre receptioner si client

Satisfactia clientilor in domeniul bancar

Organizatiile sunt din ce in ce mai interesate in a mentine clientii existenti in timp ce tintesc spre atragerea unora noi; masurarea satisfactiei clientiilor ne da un indicativ asupra succesului organizatiei in a oferi produse si servicii pietei.

Satisfactia clientului e un concept ambiguu si abstract iar manifestarea starii de satisfactie variaza de la persoana la persoana si de la produs/serviciu la produs/serviciu. Starea de satisfactie depinde de un numar de variabile psihologice si fizice care coreleaza cu rata de revenire a clientiilor pentru noi servicii precum si rata de recomandare a noi clienti in randul celor existenti. Nivelul de satisfactie poate varia si el in functie de alte optiuni pe care clientul le poate avea precum si alte produse pe care clientul le are in minte atunci cand compara produsul urmarit.

Pentru ca satisfactia e o stare psihologica, trebuie avuta o mare grija in alegerea instrumentelor de masura a acestei stari, in ultima perioada investindu-se mult ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 12kb
Downloads: 759
Materia: Finante-Banci

Operatiunile bancare

Aceasta caracteristica este esentiala pentru calificarea ambelor categorii de operatiuni ca acte de comert, de interpunere in circulatie a numarului si a titlurilor, cat si pentru distingerea lor de operatiunile civile (contractul de depozit si contractul de imprumut). Desi se aseamana cu aceste contracte, principala deosebire consta in faptul ca, in timp ce creditorul civil imprumuta propriul capital, bancherul imprumuta banii altuia, pe care el ii pastreaza si ii fructifica cu mujloace specifice.

Alte referate despre: operatiuni bancare, operatiuni bancare referat, referat operatiuni bancare

Politici, strategii si organizare bancara

Ca urmare, ratele dobanzilor practicate la nivelul sistemului bancar pot fi destul de greu influentate de banca centrala, iar daca influenta se exercita, reactia de raspuns a bancilor este intarziata fata de momentul aplicarii masurii de politica monetara. Cu toate acestea, "autoritatile unor tari folosesc ratele dobanzilor pe termen scurt drept obiectiv intermediar, lasand cantitatea de bani sa-si gaseasca punctul de echilibru -ceea ce este oarecum invers decat prescriau teoreticienii monetaristi, adica sa fie tinuta sub control baza monetara, iar piata sa-si gaseasca dobanda de echilibru.

Alte referate despre: strategia social politica a unei organizatiei power point, strategia unei organizatii pentru promovarea propriei imagini, viziunea misiunea si valorile politicii calitatii unei organizatii

Creditul bancar

B. RESURSE ATRASE
• Capitalul de imprumut (fondurile incredintate bancii sub forma de depozite):
-Depozite la vedere (depunatorii pot retrage fondurle cand doresc)
-Depozite cu preaviz (fondurile se pot retrage numai dupa ce banca este avertizata cu un anumit timp fixat in momentul constituirii depozitului);
-Depozite la termen (se constituie pentru o persoana fizica)

Alte referate despre: creditul bancar, credit bancar, creditul bancar referat

Clientii unei banci si serviciile oferite de aceasta

Nu exista o definitie consacrata a “clientului “. Se pot face, insa, câteva precizari despre clienti, precizari care ne vor ajuta sa schitam o definitie a clientului din punct de vedere al bancilor.

Clientii pot fi definiti dupa urmatoarele caracteristici:
- termenul de client presupune ca este o persoana juridica sau fizica care are o relatie de afaceri cu banca;

Alte referate despre: clientii unei banci si serviciile oferite de aceasta, clientii unei banci si serviciile oferite de aceasta referat, clientii unei banci si servicile oferite de acestia

Tehnici de comunicare

Tehnici de comunicare
Solicitarea acordului este al treilea element important al deschiderii discuţiei de vânzare, şi dă prilej clientului să-şi manifeste acceptul sau să introducă în programul propus şi alte puncte de interes pentru el, dacă este cazul. Prezenţa acestui element vă asigură că întâlnirea se desfăşoară cu implicarea clientului, că acesta este conştient încotro se îndreaptă discuţia. Lipsa solicitării acordului poate conduce la neînţelegeri. Structura propusă la începutul acestui capitol, câştigul clientului + propunerea unuiprogram + avanpremieră program general (opţional) + acord este destul deflexibilă.

Alte referate despre: tehnici de comunicare, tehnici de comunicare referat, tehnici de comunicare in turism

Notiuni de drept bancar

Unii autori indica la sinonimia sintagmei "drept bancar", in calitatea sa de ramura de drept, cu "legislatie bancara"12. Christian Gavalda si Jean Stoufflet definesc dreptul bancar ca o totalitate de reguli: ce fixeaza statutul intreprinderilor din sfera "comertului cu bani" si, b) care sint aplicabile activitatii lor. Dupa cum mentioneaza autorii, dreptul bancar este un drept al unei profesiuni13.Savantii americani Pollard.

Alte referate despre: drept bancar si valutar, drept bancar-faliment, drept bancar

Managementul calitatii

Este foarte important, caci putem fabrica un produs foarte bun la un
pret competitiv si totusi sa esuam. Acesta demonstreaza ca proiectarea
s-a facut fara consultarea clientilor, fara a afla

Alte referate despre: managementul calitatii, managementul calitatii referat, referat managementul calitatii

Comportamentul clientilor fata de femeile taximetrist

Referat despre Comportamentul clientilor fata de femeile taximetrist
Aceasta ancheta, ce are ca subiect parerea potentialilor clienti despre femeile ce lucreaza ca sofer de taxi,tocmai pentru a pregati locuitorii orasului Timisoara de un nou val:femeile-taximetriste. In trecutul Romaniei exista putine cazuri de acest fel.In 2004 in judetul Timis erau 4 femei care optasera spre aceasta meserie,una lucra in SanicolauMare, iar celelalte in Lugos.Putem vorbi de un risc ridicat al meseriei in acest domeniu pentru femei.Una dintre cele care conduceau un taxi a facut,inainte de angajare, cateva luni karate.Tiparele feminine nu incadreaza si aceasta meserie.

Alte referate despre: comportamentul clientilor fata de taximetristi, comportamentul barbatilor fata de femeile manager, comportamentul vanzatorului fata de client

Orientarea catre client - specificul romanesc

Orientarea catre client reprezinta una dintre sintagmele ce insotesc in mod invariabil discursurile managerilor moderni - din Statele Unite, Germania, Japonia sau de oriunde aiurea. in tarile cu economie dezvoltata, conceptul a capatat, de cateva decenii, caracter de dogma. Daca in anii capitalismului salbatic se producea masiv orice si principala functie a marketingului era aceea de a repera toate caile posibile pentru a vinde intreaga productie, accentul s-a deplasat spre producerea exclusiva a ceea ce s-ar putea vinde, cu alte cuvinte, spre satisfacerea nevoilor - chiar si induse - ale potentialilor cumparatori.

Alte referate despre: orientarea catre client, orientare catre client, orientarea catre clienti referat

Clientul in afaceri

Fiecare dintre noi s-a convins de faptul ca "meseria" de client nu este deloc simpla, ci, dimpotriva, se poate dovedi mult mai complicata decat cea de ofertant. Pentru ca orice client trebuie sa isi cunoasca perfect interesele si sa fie capabil sa decida alegerea ofertantului (ofertantilor) capabil(i) sa raspunda cel mai bine doleantelor sale. Mai mult decat atat, in timp ce ofertantul se gandeste la afacere, clientul vizeaza realizarea unui anumit proiect, ceea ce este mult mai dificil.

Alte referate despre: managementul relatiilor cu clientii-baza afacerilor de succes, orientarea spre client temelia afacerii de succes, clienti in afaceri de contabilitate

Ipoteze negative ale dialogului

Participarea lui “Unu care nu este” nu se rezuma insa la acele forme de rostire a atributelor sale.Ceea ce surprinde este ca “Unu care nu este” participa la fiinta.Plecand de la ipoteza ca Unu nu este trebuie luata in considerare inexistenta sa.Astfel putem spune in loc de “Unu care nu este” “Unu care este inexistent”.Rostind astfel observam ca Unu participa la fiinta inexistentului.Cu alte cuvinte, pentru ca Unu sa nu fie este necesar ca el sa participe la fiinta inexistentului.
Unu are deopotriva fiinta si nefiinta.Dupa cum am vazut el este din moment ce predicam despre el nefiinta sa.A predica despre ceva presupune ca acel ceva sa fie intr-un fel sau altul.

Alte referate despre: dialog intre 2 persoane, efectele pozitive si negative ale omului asupra naturii, dialogul

Dialogul social si sindicatele

Conventia O.I.M. nr.98/1949 privind dreptul de organizare si de negociere colectiva, este de asemenea deosebit de importanta in materia dreptului sindical. Principiul normei este protectia salariatilor care-si exercita dreptul de organizare, neingerinta intre organizatiile sindicale si organizatiile patronale, precum si promovarea negocierii colective voluntare.Conform conventiei, muncitorii trebuie sa beneficieze de o protectie adecvata impotriva oricaror acte de discriminare care tind sa prejudicieze libertatea sindicala.

Alte referate despre: dialog social patronat sindicat rezultat referat, sindicatele si dialogul social, cauta referat dialog social

Baza de date pentru gestionarea clientilor

Pentru orice societate clientul este întotdeauna prioritatea numărul 1.Fără clienţi societatea nu poate exista. Acesta este motivul pentru care clienţii trebuie ‚manipulaţi’cu atenţie şi luaţi în calcul în cazul oricărei modificări în ceea ce priveşte societatea. Astfel de schimbări ar putea fi: în cazul diversificarii gamei de produse sau modificării acesteia, scoaterii de pe piaţă a unui produs existent, introducerea pe piaţă a unui produs nou, schimbarea amplasamentului societaţii, etc.
Pentru a-şi cunoaste bine clienţii o societate comercială trebuie să dispună de o bază de date cât mai amplă astfel încât gestionarea acestora să fie bine pusă la punct, iar datele importante să poată fi accesate la orice ora de utilizatorii autorizaţi.

Alte referate despre: baze de date pentru gestionarea clientilor, baza de date pentru gestionarea clientilor unei societati comerciale, baza de date pentru gestionarea clientilor

Fidelizarea clientilor

Doar astfel poti fi sigur ca persoana in cauza primeste un newsletter relevant si rezultatele vor incepe sa apara. La inceput iti va creste numarul e-mailurilor deschise pentru ca oamenii vor incepe sa vada ca primesc ceva interesant pentru ei. Apoi va creste numarul celor care solicita mai multe informatii si in cele din urma vor creste si comenzile si nu uita de indicatorii de loializare.

Alte referate despre: fidelizarea clientilor, fidelizarea clientilor referat, fidelizare clienti

Promovarea si fidelizarea clientilor site-urilor de e-librarii

Pentru ca libraria sa poata fi gasita cu usurinta si pentru ca site-ul sa beneficieze de un aflux important de vizitatori, este necesara o promovare atenta a acesteia. Volumul vanzarilor librariei depinde in mod direct de numarul de vizitatori. Un slogan la moda spune: "Daca nu esti pe Internet, nu existi!". In realitate insa "Daca nu esti promovat pe Internet, nu existi.". Cum pe Internet sunt peste cateva miliarde de pagini Web, gasirea din intamplare a site-ului unei firme de catre vizitatorii interesati de produsele pe care le ofera firma respectiva este aproape exclusa.

Alte referate despre: promovarea vanzarilor si fidelizarea clientilor, site-uri de traducere online, site-uri de traducere
Referate afisate : 16
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK