Dictionar de cuvinte cu sens opus

Dictionar de cuvinte din domeniul chimie

Dictionar de cuvinte din domeniul chimie
Catalizator- subsanţă care modifică viteza unei reacţii dar nu ia parte la aceasta; Cărămidă refractară- material de construcţie cu care se căptuşeşte furnalul; Cocs- substanţă obţinută din minereul de fier cocsificabilă.

Dictionar de cuvinte din domeniul chimie
Coroziune orice proces de distrugere chimică a metalelor sub acţiunea mediului înconjurător. Ductilitatea- proprietatea metalelor de a fi trase in fire; Duritate proprietate a metalelor care constă la reyistenţa metalelor la acţiunea unor forţe exterioare. Fier- Metal din grupa 8b care este conţinut in oţel şi fontă.; Filieră- Dispozitiv prin care metalele sunt trase în fire.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 3654
Materia: Chimie

Bazele chimiei

Bazele chimiei
Teoria lui Boyle a determinat alţi oameni de ştiinţă să caute elemente. În decursul a 100 de ani, s-au indentificat 27 de elemente şi chimişii se aflau pe calea cea bună pentru înţelegerea diferitelor tipuri de reacţii chimice. Cel mai important dintre primii chimişti a fost probabil francezul Antoine Lavoiser. El a descoperit că substanţele devin mai grele când sunt arse şi a fost convins că, datorită acestui fapt, ele trebuie să se combine chimic cu ceva din aer. În anul 1774, chimistul englez Joseph Prietsley a descoperit oxigenul şi Lavoisier şi-a dat seama că acesta era gazul din aer care se combina cu substanţele care ardeau. Pentru munca sa de pionierat în explicarea reacţiilor chimice elementare, Lavoisier a devenit cunoscut ca Părintele chimiei moderne.

Alte referate despre: baze de date, baze, bazele contabilitatii

Chimisti celebrii

Chimisti celebrii
S-a intors in Angla in anul1644 si a hotarat sa se dedice cercetarilor stiintifice, alaturandu-se unui grup de oameni cu aceleasi aspiratii si idealuri numit “Colegiul Invizibil”.Mai tarziu este recunoscut si legalizat de carol al II-lea sub numele de Societatea Regala din Londra pentru Imbunatatirea Cunostiindelor naturale. In anul 1654, Boyle s-a mutat in Oxford pentru ca acolo se tineau cele mai multe sedinte de la Colegiu, acolo l-a cunoscut pe Robert Hooke(1635-1703) care era student la Oxford.

Alte referate despre: chimisti celebri, chimisti celebrii, chimisti celebri referat

Chimia - stiinta a vietii

Exemple: - ruginirea lemnului;coacerea cozonacului;etc.
Fenomenul fizic este schimbarea pe care o suportă substanţele fără modificarea compoziţiei acestora.Exemple:trecera dintr-o stare de agregare în alta;schimbarea formei corpurilor;etc

2.Corp, substanţă, proprietăţi, materie(definiţie, clasificări)
Corpurile sunt părţi delimitate de materie.
Exemple:aerul dintr-o cameră;apa dintr-o sticlă;

Alte referate despre: stiinta asupra vietii, referate stiinte evolutia vietii pe pamant, biologia o stiinta a vietii

Dictionar de cuvinte psihologice

Memoria este procesul psihic care asigura intiparirea, stocarea si reactualizarea experientei anterioare.

Alte referate despre: dictionar de cuvinte psihologice, dictionar de cuvinte psihologic, cuvinte psihologice

Dictionar medical litera A

antiseptic, -a adj., s.n. - (medicament) care combate infectiile microbiene (
apendice s.n. - mica prelungire a cecului (
apendicita s.f. - inflamatie a apendicelui (
apiterapie s.f. - tratament cu produse agricole (
apofiza s.f. - proeminenta pe suprafata unui os (
apoplexie s.f. - pierdere brusca a cunostintei, cauzata de o hemoragie cerebrala (

Alte referate despre: dictionar medical - litera b, dictionar medical - litera a, dictionar medical litera b

Cuvinte in limba engleza folosite in mediul economic

Cuvinte in limba engleza folosite in mediul economic
• Depositary=an agent authorized to place funds, securities in safekeeping in a depository institution.
• Depository=a bank holding funds or maketable sercurities usually under a specific agreement.
• Financial intermediary=any organization that accepts funds from one party and passes these funds to another, making their profit by an interest rate margin.
• Financial market=a market not necessarily with a physical presence where money is either bought and sold or borrowed and lent.
• Financial supermarket= a name given to describe the major banks in the uk; since they are able to provide any financial service required they have been compared with a supermarket.
• Investment Bank= a bank that acts as an intermediary between entities that want to issue securities and investors; it may also be involved in controlling portofolios, advise on mergers, takeovers, privatization.

Alte referate despre: cuvinte folosite in mediul economic, cuvinte in limba engleza folosite in mediul, cuvinte din limba engleza folosite in mediul juridic

Dictionar internet - roman

Background color - Culoarea de fond
Background color - Galben deschis
Banner component - Componenta manşetă
Bar based on navigation structure - Bara bazată pe structură de navigare

Alte referate despre: dictionar internet, dictionar de internet, dictionar termeni retea internet

Dictionar de concepte operationale

Abaterile de la puritate se realizeaza prin amestecul de registre lexicale (arhaisme, neologisme, regionalisme, elemente de argou).

Alte referate despre: dictionar de concepte operationale, dictionar de concepte operationale online, dictionar de conceptie operationala

Neologismele in dictionarul Academiei

Tinand seama de aceste criterii si, eventual, de altele mai putin importante, nu cred ca ar trebui incluse in viitoarea editie a Dictionarului Academiei anglicisme cum ar fi: homeless (cu pl. homelesi), undercover (in secret, in taina, pe ascuns) asa cum apare in titlul unei intamplari relatate in "Romana literara" din oct. 2006 ("Aparatorul meu undercover").

Alte referate despre: dictionar neologism, dictionar de neologism, neologism dictionar

Literatura - arta a cuvintului

Fiecarui sentiment ii corespunde o culoare, Arghezi este declarat adept al "plasticitatii cuvintului", estetica uritului este maniera literara in care inovatia stilistica argheziana cansta in revalorificarea cuvintelor, dindule noi sensuri, noi semnificatii in sens estetic.

Alte referate despre: literatura arta a cuvintului, literatura - arta a cuvintului, literatura-arta a cuvintului

Arta cuvintului - Nasterea stilisticii

Obiectul studiului este asadar unul in miscare ("expresia vazuta functional"), surprins in concepte extrem de moderne la vremea respectiva. Sintagma "arta a cuvintului" se cere explicitata, pentru a nu vedea intr-insa indiciul palpabil al unei stilistici statice, a ornamentului poetic. Din partea lui Caracostea, avem de-a face cu o stingacie de traducere (din nou, din germana) si de numire a unui concept humboldtian, altminteri corect intuit.

Alte referate despre: tudor arghezi scrisoare cu tibisirul arta cuvintului, literatura arta cuvintului, arta cuvintului

Mini-dictionar de E-uri

E952 (ciclamat) este un indulcitor artificial care poate produce migrene si alte reactii adverse; unele testari au aratat ca poate fi cancerigen; este interzis in SUA (din 1970) si Anglia din cauza potentialului cancerigen. Este permis in Romania.
E312 (galat de dodecil) se foloseste pentru a preveni rancezirea alimentelor grase; poate provoca iritatie gastrica sau cutanata; nu este permis in alimente pentru sugari si copii mici deoarece provoaca tulburari hematologice; este asociat, de asemenea, cu tulburari nervoase; se foloseste in uleiuri, margarina, untura, sosuri de salate. Este permis in Romania.

Alte referate despre: dictionar de e-uri, mini dictionar, mini-dictionar chimie

Condesatori

Experientele arata ca raportul dintre sarcina electrica Q cu care se incarca un conductor izolat si potentialul V la care se afla suprafata exterioara a conductorului, depinde numai de dimensiunile si forma conductorului. Acest raport, fiind o marime fizica caracteristica, se numeste capacitate electrica a conductorului izolat:
C=Q/V

Alte referate despre: legarea in serie si paralel a rezistentelor si condesator, condesatoare, condesatori
Referate afisate : 15
Medie note: 8.60 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK