Diferenta dintre hardware si software

Caracterizarea componentelor hardware si software

System controller – tipul de răspuns al sistemului este critic pentru calculatoarele din ziua de astăzi, deoarece toate componentele trebuie să se sincronizeze perfect. Un semnal este înmulţit sau împărţit pentru a determina frecvenţa componentei cu care comunică. Pulsul sistemului este ţinut de catre system clock. Un oscilator produce un semnal cu care componentele de pe placa de bază se vor sincroniza Majoritatea chipset-urilor actuale au acest system clock programabil.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 260kb
Downloads: 10072
Materia: Informatica

Windows - generalitati

elementele 3D tind sa domine interfata grafica
a fost introdus mecanismul "obiectele legate si incluse" OLE, care permitea legarea dinamica a unor obiecte intr-un document complex
problema fonturilor a fost rezolvata prin introducerea posibilitatilor de actualizare a lor prin promovarea caracterelor True Type (corpurile de litera True Type sunt scalabile, adica micsorate sau marite isi pastreaza forma lizibila - tehnologiile anterioare necesitau un set diferit de corpuri de litera pentru fiecare dimensiune in parte)
aplicatiile File Manager si Print Manager au fost imbunatatite
integrarea unor facilitati multimedia - prin introducerea interfetei MCI (Media Control Interface)
posibilitatea utilizarii memoriei virtuale prin utilizarea unui spatiu de pe harddisk pentru a simula o memorie RAM
capacitatea imbunatatita de utilizare si gestionare a driverelor
cresterea sigurantei generale a sistemului
O varianta desprinsa din Windows 3.1, pentru ca sistemul sa raspunda si nevoilor de ...

Alte referate despre: windows xp, windows, sistemul de operare windows

Retele de calculatoare

O reţea de calculatoare reprezintă un mod de conectare a unor calculatoare individuale, astfel încât să poată folosi în comun anumite resurse. Aceste resurse includ componente de genul unităţilor de disc, fişiere (baze de date), imprimante şi echipamente de comunicaţie. În plus, reţeaua permite o interacţiune mai mare şi o comunicare mai bună între membrii reţelei, prin intermediul poştei electronice, bazelor de date şi a altor metode de utilizare în comun a informaţiilor de orice fel.

Calculatoarele conectate la reţea sunt denumite noduri. Când nodurile aparţin aceleiaşi clădiri sau aceleiaşi organizaţii, reţeaua este locală (Local Area Network - LAN), de exemplu reţeaua unui liceu. Dacă nodurile sunt dispersate pe o zonă mai extinsă, de exemplu pe suprafaţa unui judeţ sau a câtorva judeţe, la nivelul ţării sau pe întregul glob, ...

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Securitatea in internet si elemente de etica

Internetul este un fel de bazã de date giganticã, rãspânditã la nivelul întregii lumi, în care poţi gãsi informaţii şi servicii de toate tipurile, accesabile de la orice calculator conectat la reţea. De acasã sau de la serviciu, de la liceu sau de la facultate, pornind un calculator şi formând doar un numãr local de telefon ne putem conecta la cel mai mare sistem informatic din lume.

Alte referate despre: securitatea in internet si elemente de etica, securitatea in internet si elemente de etica si legislatie, securitatea in internet si elementele de etica

Hard-disc

Hard-disk-ul serveste drept memorie non-volatila ,mediu de stocare pentru documentele ,fisierele sau aplicatiile utilizatorului. In 1954 IBM a inventat primul hard-disk cu o capacitate, extraordinara pentru acea perioada , de 5MB impartita pe 24 de platane. Cu 25 de ani mai tarziu cunoscutul producator de HDD-uri, Seagate introduce pe piata primul HDD pentru calculatoare personale , capabil sa inmagazineze panala 40 MB, ajungand la rate de transfer de 625KBps folosind modul de codare MFM (Modified Frequency Modulation).

Alte referate despre: hard disc referat, referat hard disc, hard disc

Interfata Messenger

Intr-o era in care comunicarea este esentiala,acesti doi furnoizri au creat un mijloc de comunicare prin intermediul internetului care functioneaza in timp real,sub forma de chat,voice-chat cat si video-chat,toate acestea intr-un singur program,acesta fiind cunoscut popular sub numele de “messenger”.

Pentru a putea utiliza acest serviciu, utilizatorul nu trebuie decat sa beneficieze de un cont de e-mail care sa apartina unuia dintre operatorii mai sus mentionati si sa aiba acest tip de program instalat pe PC.
Aceste programe se obtin de pe site-urile oficiale ale companiilor, unde la intervale de timp le sunt facute up-date-uri de catre acestia,download-ul lor fiind gratuit,cu respectarea anumitor termeni si conditii cu care utilizatorul trebuie sa fie de accord.

Potrivit unui raport realizat in ianuarie 2007 de catre reteaua Yahoo!,utilizatorii din Romania ai acestei companii au 4,65 milioane de conturi Yahoo!,potrivit aceluiasi raport 5,3 milioane de vizitatori ...

Alte referate despre: interfata messenger, download interfata messenger, interfata messenger romana download

Componente hardware

Componente hardware - Unitatea centrala ( procesorul ) coordoneaza activitatea intregului sistem de calcul si este formata din : unitatea aritmetica si logica , unitatea de comanda si control , registrii interni si orologiul . Unitatea Aritmetica si Logica efectueaza , dupa cum sugereaza si numele sau , operatiile aritmetice si logice elementare , operantii fiind numere binare.

Unitatea de comanda si control incarca instructiunile programului , le decodifica in vederea executiei , culege semnalele de stare emise de celelalte componente ale sistemului si emite semnale de comanda catre componentele sistemului de calcul .

Registrii interni sunt elemente de memorare incluse in unitatea centrala din considerente de reducere a timpului de executie , pentru a pastra temporar rezultatele intermediale ale calculelor . Orologiul intern este un element generator de semnal , care ajuta ...

Alte referate despre: componente hardware, componentele hardware, componenta hardware

Software

Softul de sistem este constituit din acele programe care coordoneaza diferite parti ale sistemului de calcul, pentru ca acesta sa execute alte programe(pe cele de aplicatii) rapid si eficient. Programele de sistem reprezinta un mediator intre programele de aplicatii si hard-ul calculatorului, urmarind in acelasi timp si degrevarea operatorului uman de o intreaga gama de sarcini de rutina.

Alte referate despre: software, hardware si software, software referat

Hardwere

Are rolul de a asigura introducerea datelor de intrare in memoria interna precum si afisarea rezultatelor prelucrarii.
Aceasta functie este asigurata de catre dispozitivele periferice de intrare-iesire.

Alte referate despre: hardware, hardware referat, referat hardware

PC Hardware

Noul Pentium MMX pornea de la 166 MHz si avea ca limita frecventa de 233 MHz. Desigur, conceptul de overclocking permitea o frecventa mai mare, prin modificarea factorului de multiplicare prin intermediul unor jumperi.

Alte referate despre: hardwere, componentele hardware ale unui calculator, componente hardware si software

Componenetele calculatorului

1.MONITORUL
Are rolul de a afisa imagini texte etc. Prin intermediul sau calculatorul transmite mesaje si rezulate utilizatorului .Monitoarele sunt de doua feluri:
A.Monitoare CRT,folosesc o tehnologie mai veche, dar care se utilizeaza si astazi. Imaginile se obtin prin dirijarea unui fascicol de electroni intr-un tub, care contine gaz inert aflat la o presiune foarte scazuta, catre un dispozitiv cu sarcina pozitiva.In drumul lor acestia se lovesc de o placa fosforescenta care produce imaginea.
B.Monitoare LCD au la baza o tehnologie bazata pe cristale lichide.Ele echipeaza laptop-urile.Laptop-ul este un calculator portabil, extrem de util pentru persoanele care se deplaseaza.

Alte referate despre: componenetele calculatorului, referat componenetele calculatorului, referate componenetele calculatorului

Diferenta intre infractiunea de viol si hartuire sexuala

Diferenta intre infractiunea de viol si hartuire sexuala
c) la infractiunea de hartuire sexuala consta in drepturile privitoare la libertatea sexuala care trebuie ocrotite impotriva comportamentelor abuzive de la locul de munca.
Obiectul material poate consta in corpul persoanei impotriva careia se indreapta actele de hartuire sexuala

Alte referate despre: comparatie intre viol si hartuire sexuala, infractiunea de viol si perversiune sexuala referat, diferenta dintre hartuire si infractiunea de viol

Negocierea si diferente culturale

Negociatorul intrã în camera de negocieri încrezãtor şi vorbind afirmativ. În cadrul culturii americane respectul este asociat succesului economic. Existã o tradiţie bine definitã: "wheeler-dealing", care se referã la preocuparea de a obţine simbolurile succesului material.

Alte referate despre: negocierea si diferentele culturale, negocierea si diferente culturale, studiu de caz negociere comerciala diferente culturale

Studiul asteptarilor utilizatorilor de software de contabilitate

Determinarea populatiei investigate a unitatii de observare si a unitatii de sondaj
Avand in vedere scopul acestei cercetari, colectivitatea investigata va fi formata din: 1. Membrii compartimentului de contabilitate din cadrul firmelor mari care au sediul central in Bucuresti si cu filiale intr-unul din orasele: Constanta, Iasi, Brasov si Timisoara.
2. Contabilii autorizati si expertii contabili din Bucuresti, care au in evidenta lor un numar mai mare de 3 firme.

Alte referate despre: studiul asteptarilor utilizatorilor de software de contabilitatii, utilizarea sistemelor expert in contabilitatea financiara, utilizarea aplicatiilor software de calcul tabelat

Negocieri si diferente culturale

Diferentele dintre culturile nationale nu numai ca influenteaza acest comportament de suprafata, dar conditioneaza totodata valorile fundamentale detinute de negociatori. Fiecare persoana aduce la masa de negocieri anumite presupuneri de care, desi adanc inradacinate, e posibil sa nu fie constient. In ceea ce urmeaza incercam sa scoatem la iveala unele dintre aceste presupuneri si practici fundamentale. Una dintre cele mai semnificative distinctii se poate face intre conceptii despre negociere ale americanilor si ale europenilor.

Alte referate despre: negociere di diferente culturale bibliografie, diferente culturale in negociere, diferente culturale negociere

Diferente culturale in negociere

Pentru studiul de caz ce urmeaza negocierea are loc intre reprezentantii a doua culturi diferite: indieni si germani.
Stilul de negociere german este cu totul diferit. In special pregatirea pentru negocieri a germanilor este absolut superba. Negociatorul german identifica intelegerea pe care spera sa o faca. El identifica forma exacta a acelei intelegeri.

Alte referate despre: diferente culturale in negocieri, diferente culturale la negociere, diferentele culturale in negocierea internationala

Diferentele dintre noua constitutie si vechea

Legea de revizuire a Constitutiei contine o serie de prevederi utile si corecte, care pot figura foarte bine ca modificari in legislatia curenta, in codul penal etc., prezenta lor in Constitutie fiind mai degraba o stratagema pentru a capta bunavointa electoratului. Cum ar fi, de exemplu, noua prevedere din art. 32, alineat (4): Statul acorda burse sociale de studii copiilor si tinerilor proveniti din familii defavorizate si celor institutionalizati, in conditiile legii, prevedere al carei loc normal, firesc, este in legea invatamantului. Aceste prevederi, daca vom vota CONTRA noii Constitutii, vor putea fi introduse oricand in textul legilor deja existente, fara nici un fel de referendum. Deci, putinul care se poate castiga prin votul nostru PENTRU, nu se pierde daca vom vota CONTRA. In schimb, daca nu vom vota CONTRA, vor deveni operative o serie de propuneri de pe urma carora vom avea de pierdut foarte mult, iar in unele cazuri vor fi pierderi irecuperabile si daune ireparabile. Mai ...

Alte referate despre: diferente intre vechea si noua constitutie a romaniei, diferente intre noua si vechea lege a pensiilor, diferenta intre noua si vechea lege a invatamintului
Referate afisate : 17
Medie note: 8.35 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles