Diferenta dintre windows si ms dos

Windows vs MS-DOS

Windows vs MS-DOS - Realizatorii sistemelor de operare trebuie să ţină seama de evoluţia procesoarelor ce stau la baza calculatoarelor, astfel încât să se poată beneficia de avantajele pe care acestea le oferă.

Windows vs MS-DOS - Primul sistem de operare pentru calculatoare personale a fost CP/M (prescurtare de la Control Programs for Microcomputers), care a apărut în 1980. Apoi a urmat populara serie de sisteme de operare denumite MS-DOS (Microsoft Disk Operating System), pentru care a apărut o versiune nouă în fiecare an, ultima versiune scoasă de compania Microsoft fiind DOS 6.22 (în anul 1994).

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 120kb
Downloads: 6844
Materia: Informatica

Microsoft Windows

Pentru a suplini aceste dezavantaje, Microsoft a inceput sa lucreze la un inlocuitor pentru MS-DOS. Acesta avea numele de “Interface Manager”, dar mai tarziu, fiindca programatorii tot vorbeau despre ferestre (windows), iar manager-ul PR i-a sugerat lui Bill Gates denumirea “Windows”, denumirea produsului a fost schimbata astfel.

Alte referate despre: microsoft windows wikipedia, microsoft windows, microsoft windows media 9 series player

Sistemul de operare MS-DOS

Prin ramificare din directorul rădăcină, ca un arbore, se pot creea alte cataloage, numite subcataloage (subdirectoare). Se pot creea subdirectoare, pentru fiecare program sau grup de fişiere în parte. Directoarele trebuiesc privite ca nişte încăperi, iar subdirectoarele trebuiesc privite ca pe nişte sertate în care sînt depozitate informaţii. Subdirectoarele şi fişierele sînt separate între ele printr-un backslash (). Exemplu : C:Documente

Alte referate despre: ms-dos, ms dos, sistemul de operare ms-dos

Windows - generalitati

Versiunea Windows 3.0 aparuta in 1990 a fost considerata ca fiind al doilea mare succes al interfetei grafice de exploatare, dupa W/386. Produsul W 3.0. a fost versiunea care a inceput sa ofere utilizatorilor un motiv serios pentru a prefera aplicatiilor DOS. Aspectul lui Windows s-a imbunatatit iar programul a oferit o functionalitate mai buna. Aceasta a fost prima versiune care a introdus conceptul de program manager- adica un la startarea interfetei Windows sa fie activa cel putin o fereastra. Versiunea 3.0. a utilizat pe scara larga pictogramele pentru a reprezenta aplicatiile. Windows 3.0. putea rula in regim de multitasking cooperativ aplicatii scrise pe 16 biti. Deficienta majora a versiunii 3.0. consta in instabilitatea sistemului, in sensul ca unele aplicatii violau integritatea sistemului.

Alte referate despre: windows xp, windows, sistemul de operare windows

Cerinte minime la instalarea unui sistem de operare

Windows 2000 este un pachet de sisteme de operare, produsa de compania Microsoft pentru utilizarea pe calculatoare personale, laptop-uri si servere. Oficial a fost lansat la data de 17 februarie 2000, predecesorul sau fiind sistemul de operare Windows NT 4.0. A fost succedat de catre sistemul de operare Windows XP si Windows Server 2003. A fost primul sistem de operare care a rulat pe 64 biti.

Alte referate despre: referat cerinte minime legea 7, cerinte minime de securitate si sanatate pentru locul de munca, cerinte minime generale ptr locurile de munca

Introducere in Windows

Performanţe îmbunătăţite
Unul din obiectivele urmărite la proiectarea sistemului de operare Windows 95 este asigurarea unei viteze egale sau mai mari faţă de versiunile precedente. Pe măsură ce adăugaţi memorie, performanţele se îmbunătăţesc. Totuşi, în cazul extrem, Windows 95 va rula cu o viteză egală sau mai mare faţă de Windows 3.11 chiar şi pe calculatoare de tipul 386DX cu numai 4M de RAM.
Chiar şi aplicaţiile pe 16 biţi cunosc o îmbunătăţire a performanţelor în Windows 95, în acele zone care implică lucrul pe 32 de biţi, cum ar fi manipularea sau tipărirea fişierelor. Renumita „teroare” a sistemului de operare Windows – versiuni tip 3.1, 3.0 – eroarea de tip out of memory are mai puţine posibilităţi de a se produce. Deşi Windows 95 utilizează încă o zonă de 64K pentru a memora informaţiile sistem pentru aplicaţiile de 16 biţi, o mare parte din informaţiile stocate în această zonă de vechile versiuni Windows sunt acum ...

Alte referate despre: introducere in windows, introducere in windows xp, introducerea in windows xp

Windows 7

Vicepresedintele general Bill Veghte a declarat ca Windows 7 nu va avea niciun fel de probleme de compatibilitate, in comparatie cu Windows Vista, care a suferit de pe urma acestora. La conferinta PDC din 2008 Microsoft si-a prezentat noul Sistem de Operare, Windows 7, cu un taskbar revizuit si complet cu noi caracteristici incluzand "Aero Peek", "Aero shake" si "Aero snap". Copiile gratuite ale Windows 7 Pre-Beta (Compilatia 6801) au fost date la sfarsitul conferintei.

Alte referate despre: interfata windows, sistemul de operare windows xp, sistemul de operare windows referat

Aplicatii Windows

Color box: Cutia cu culori este reprezentata de un dreptunghi ce contine, pe 2 linii, 28 de culori – cele mai utilizate in desenele realizate in Paint. Insa, pentru o mai mare varietate, putem schimba nuanta in functie de preferinte cu un dublu-click pe culoarea respectiva. In urma acestei actiuni va aprea, pe ecran, o caseta de editare a culorilor (“Edit Colors”). Schimbarea se face cu ajutorul scarii gradate de culoare (alb→negru). Dupa stabilirea nuantei dorite, tot ce trebuie sa mai facem pentru a o putea utiliza este un simplu click pe “OK”.

Alte referate despre: aplicatii windows, aplicatii windows 95, referat aplicatii windows

Windows Millenium

Sys şi-au mutat conţinutul în folder-ul System din Windows. Opţiunea System Files Protection este una dintre noile modalităţi de prevenire a crash-urilor, prin amplasarea unor restricţii software în ceea ce priveşte suprascrierea Dll- urilor Windows-ului sau a altor fişiere de sistem de importanţă vitală. Windows Millenium îmbunătăţeşte sistemul de help şi vine cu o multitudine de wizard- uri noi.

Alte referate despre: windows millenium, download windows millenium, instalare windows millenium

Windows - Administrarea sistemului

1. Executaţi dublu clic pe pictograma My Computer. Se deschide fereastra My Computer.
2. Executaţi dublu clic pe pictograma discului C (hard discul). Se va afişa conţinutul directorului rădăcină al discului C.
3. Pentru a aranja dosarele în ordine alfabetică deschideţi meniul de comenzi rapide (indicaţi un punct liber pe suprafaţa de lucru a ferestrei şi executaţi clic cu butonul din partea dreaptă). Din meniu alegeţi opţiunea Arrange Icons by Name.

Alte referate despre: sistemul de operare windows administrarea fisierelor, administrator windows xp, administrare windows

Caracteristicile sistemului de operare Windows XP Profesional

Encrypting File System (EFS). Serviciul Encrypting File System sau EFS permite criptarea directoarelor sau fisierelor, pentru a le proteja impotriva atacurilor externe. Acest serviciu, ce poate fi activat sau dezactivat din tab-ul de proprietati al directorului sau fisierului, in Windows Explorer sau prin comanda cipher, permite utilizatorului care foloseste calculatorul pe care sunt criptate fisierele sa le administreze precum fisiere obisnuite, insa blocheaza accesul, respectiv stergerea sau modificarea acestora, oricarui utilizator de pe alt calculator pe care key-ul privat de acces nu coincide cu cel public.

Alte referate despre: caracteristicile sistemului de operare windows xp profesional, caracteristicile sistemului de operare windows profesional, windows xp profesional

Sistemul de Operare Windows Vista

Variante
Interfaţa Aero a sistemului de operare Windows Vista are mai multe opţiuni in ceea ce priveşte fundalul desktop-ului.

La prima rurale ,ni se oferă nişte animaţii marcate de logo-ul Vista. Imediat după pornire,este afişat Welcome Center,o fereastra cu link-uri rapide către Set up dervices,Add or remove user accounts,Transfer file and seting si View your computer details.

Welcome center- accesarea acestui link va face ca Windows-ul sa caute din nou in baza de date informaţii despre driver-ele necesare componentelor detectate in sistem ,iar daca ele nu exista ,vor fi căutate si descărcate din internet.

Set up devices- prin folosirea acestei opţiuni driver-ele necesare controlerului de memorie O2Micro si modemului de pe laptopul de test(Acer TravelMate 8004LMI)vor fi găsite si instalate automat din internet.

Alte referate despre: windows xp vs windows vista, windows vista, referat windows vista

Windows NT

Caracteristicile noilor sisteme Windows NT Server 5.0 si respectiv Windows NT Workstation 5.0 . Performantele Windows NT cresc , dar cresc si resursele necesare . Windows NT Serverare nevoie la instalare de 64 MB de memorie (se recomanda 128 MB), de 500 MB liberi pe un hard disc de cel putin 2 GB si de un procesor Pentium la 166 de MHz sau mai mult ; Windows NT Workstation 5.0 cere la instalare Concepte innoite si performante imbunatatite – acestea sunt 32 MB de memorie si aproape 500 MB liberi pe hard disc . Utilizatorul face cunostinta cu noile sisteme prin interfata grafica, modificata ca aspect fata de cea veche , dar mai putin atragatoare . Instrumentele de administrare a retelelor NT prezinta interfete noi , prietenoase si usor de manevrat. Cu ajutorul lor administrarea retelei devine mai usor de realizat . Centralizarea procedurilor de adminiatrare sub controlul unui singur instrumenteste un mare castig pentru administrator. Solutia asa-numitei Console de administrare este ...

Alte referate despre: referat windows, windows 7, instalare windows 98

Sistemul de operare Windows

La lansarea comenzii People, Windows '98 cauta informatii despre o persoana al carei nume este salvat intro agenda cu adrese din Microsoft Outlook, Microsoft Exchange sau o alta agenda pentru e-mail sau cu informatii personale.

Alte referate despre: windows 98, windows 95, sisteme de operare windows

Familia romana

LA FAMILIA ROMANA: PATER FAMILIAS, ESPOSA, HIJOS, CLIENTES Y ESCLAVOS.
 
La base de la sociedad romana fue la familia, la familia integrada de pleno en la gens, la tribu a la que pertenecía que a su vez se integraba en una sociedad formada por otras tribus formadas por familias, ramas todas ellas de un mismo árbol fuerte. La sociedad romana era clasista. Había dos clases principales de ciudadanos, los patricios y los plebeyos, los patricios eran los descendientes de aquellos patres que formaron el primer senado instituido por Rómulo al fundar la ciudad en 753 aC, y los plebeyos eran los demás, el pueblo llano que diríamos ahora, que gozaba de ciudadanía pero que tuvo que luchar duro para arrebatar a la aristocracia sus derechos. Entre los patricios también había clases, había aristócratas de linaje remontado hasta la guerra de Troya como la gens Julia a la que pertenecía Julio César y aristócratas salidos de la nobleza rural local, los que los de rancio abolengo llamaban ...

Alte referate despre: tema familiei in mara si tren de placere, familia mea, tema familia in romanul mara

Distributia mediilor si a diferentelor intre medii

Distributia mediilor si a diferentelor intre medii
Distribuţia nou-obţinută în acest mod se numeşte distribuţia mediilor.
Abaterea tip a acestei distribuţii de medii se numeşte abaterea standard a mediei, şi se notează Sm.

Alte referate despre: diferenta intre mediul urban si rural referat, diferenta intre mediul urban si cel rural, diferenta dintre mediul rural si cel urban in epoca moderna
Referate afisate : 16
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles