Diferente intre fotosinteza si chemosinteza

Metabolismul materiei vii

Referat despre Metabolismul materiei vii
Metabolismul constituie functia fundamentala a vietii si reprezinta schimbul permanent a vietii si reprezinta schimbul permanent de substante si energie dintre organism si mediu.Incercarea metabolismului determina moartea organismului.

Metabilismul este un proces complex,care are la baza doua procese opuse:
-catabolism-totalitatea proceselor chimice de degradare a substntelor din organism;se produce in special ruperea legaturilor dintre atomii de carbon,din moleculele diferitelor substante;acest tip de reactii este insotit de eliberare de energie (reactie exoterma).

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 1960
Materia: Chimie

Tesuturi,organe, respiratie, digestie, vitamine, metabolism

Respiraţia.
Importanţa respiraţiei. Omul respiră, captând din mediul extern oxigenul şi eliminând în el bioxidul de carbon. Fiecare celulă din ţesutul oricărui organ are nevoie de energie. Sursa acesteia în organism o constituie descompunerea şi oxidarea necontenită a compuşilor organici. Dat fiind faptul că procesele de oxidare necesită oxigen, celulele trebuie să-l obţină în flux necontenit. De pe urma oxidării oricăror substanţe organice se formează bioxid de carbon şi apă, care sunt evacuate din organism.

Alte referate despre: compusii organici in alimentatie vitaminele, tesuturi organice, organele sistemului digestiv

Metabolismul si nutritia

Schimbul permanent de substante si energie dintre organism si mediu se
numeste metabolism si constituie functia fundamentala a vietii ;încetarea metabolismului determina moartea organismului.

Alte referate despre: metabolism si nutritie, metabolismul si nutritia, metabolismul si nutritia umana

Metabolismul - cu fotografii

Glucidele nu pot fi absorbite de organism decât în urma digestiei, care le transformă în molecule nozaharide, singurele capabile să străbată bariera intestinală, să treacă în sânge şi să ajungă la ficat. Aici o parte se transformă prin sinteză în glicogen, ca substanţă de rezervă, iar o altă parte trece în circulaţia generală pentru a fi folosite de ţesuturi şi organe.

Alte referate despre: metabolismul, a doua fotografie cu oameni mici, erasmo sau a doua fotografie cu oameni mici

Metabolismul fructozei si deficientele enzimatice

În cazul unor concentraţii mari de fructoză în sânge, o parte din fructoză este fosforilată sub acţiunea hexokinazei nespecifice, în muşchi şi ţesutul adipos, în fructoza– 6 – P. Hexokinaza are afinitate mică pentru fructoză.

Alte referate despre: metabolismul fructozei, referat metabolismul fructozei, metabolismul fructozei in organism

Metabolismul

Energia este eliberată la nivelul celulelor (în special în mitocondrii) prin reacţii de oxidare a lipidelor şi glucidelor, uneori şi a proteinelor. Această energie este înmagazinată mai întâi sub forma unor noi legături chimice, bogate în energie (legături fosfat macroergice de ATP şi CP). Fiecare celulă foloseşte ATP ca sursă primară de energie, pentru îndeplinirea funcţiilor sale caracteristice. Celulele acţionează ca adevăraţi transformatori ai energiei chimice a substanţelor în energie mecanică, electrică calorică, osmotică .

Alte referate despre: metabolismul lipidelor, metabolismul glucidelor, metabolismul lipidic

Distributia mediilor si a diferentelor intre medii

Intervalul corespunzător distribuţiei mediilor, (M - 2Sm, M + 2Sm), cuprinzând 95,5% din valorile pe care le poate lua media m a eşantionului din mulţimea fluctuaţiilor întâmplătoare, se numeşte interval de confidenţă al mediei cu un coeficient de securitate de 95,5%.

Alte referate despre: diferenta intre mediul urban si rural referat, diferenta intre mediul urban si cel rural, diferenta dintre mediul rural si cel urban in epoca moderna

Fotosinteza

Fotosinteza este procesul prin care plantele verzi sintetizeaza substante organice de tip glucoza din substante minerale (H2O +CO2), cu ajutorul energiei luminoase absorbita de pigmentii clorofilieni si carotenoizi. Acest proces are loc doar in celulele care poseda cloroplaste, cu exceptia algelor albastre - verzi si bacteriilor purpurii care fac fotosinteza desi nu poseda cloroplaste; aceste organisme Pk poseda insa molecule de clorofila a integrate in membranele fotosintetizatoare.

Alte referate despre: fotosinteza, fotosinteza la plante, fotosinteza referat

Fotosinteza

Din acest motiv, lumina cu aceste culori este sau reflectata de frunze, sau este lasata sa treaca prin frunze, ca urmare plantele sunt verzi. Alte organisme fotosintetice, cum ar fi cinobacteria, cunoscuta si sub numele de alga albastra-verde, si algele rosii, au pigmenti aditionali: phicobilins, ce au culoarea rosie sau albastra, si care absorb culorile luminii vizibile, care nu este absorbata efeciv de clorofila si carotenoida.

Reactia transferului initial de elecroni din centrul reactiei fotosintetice, pune in miscare o serie lunga de reactii de genul: “reducere-oxidare”, trecand elecronul printrun lant de cofactori si umpland “gaura de elecroni” din clorofila. Toate organismele fotosintetice ce produc oxigen, au doua tipuri de centre de reactie numite fotosistem 1 si fotosistem 2, amandoua fiind complexe pigment/proteina, localizate in membrane specializate numite thylakoide. In plante si alge, acestea sunt localizate in cloroplaste. De obicei se gasesc in ...

Alte referate despre: referat fotosinteza, importanta dioxidului de carbon in fotosinteza plantelor, procesul de fotosinteza

Chemosinteza

La toate tipurile de bacterii chemosinteza se desfasoara in doua etape:
1. Faza de lumina
- absorbtia luminii de catre pigmentii fotosintetizanti;
- formarea agentului reducator in forma NADPH + H+
- eliberarea oxigenului prin fotoliza apei
- Formarea ATP-ului ca sistem de transfer al energiei

Alte referate despre: chemosinteza, comparatie intre fotosinteza si chemosinteza, fotosinteza si chemosinteza

Fotosinteza

Asimilaţia clorofiliană (fotosinteza)
Fotosinteza este procesul de fixare a dioxidului de carbon din atmosferă de către plantele verzi (cu clorofilă), în prezenţa radiaţiilor solare, cu eliminare de oxigen şi formare de compuşi organici foarte variaţi (printre care şi zaharuri) – Foto 1,2.

Alte referate despre: fotosinteza si fotorespiratia la plante, ce este fotosinteza, fotosinteza plantelor

Fotosinteza

Cea mai binecunoscuta forma a fotosintezei este dusa la indeplinire de plantele superioare si de alge, precum si de cianobacteriile si bacteriile inrudite cu acestea, care sunt responsabile de o mare parte a fotosintezei in oceane. Toate aceste organisme, transforma dioxidul de carbon in material organic, prin reducerea acestui gaz la carbohidrati, folosind o serie de transformari complexe.

Alte referate despre: fotosinteza si fotorespiratia, factorii care influenteaza fotosinteza si respiratia, factorii care influenteaza fotosinteza

Diferenta dintre sexe in perioada pubertara

Factorii care influenteaza felul in care tinara fata traieste experienta primei menstruatii sunt informarea corecta si sustinnerea de catre persoanelor apropiate. Este normal faptul ca sporeasca interesul fetelor fata de relatia fete–baieti, sa fie mai constiente de feminitatea lor, sa fie mai mature in ceia ce priveste diferite trasaturi de personalitate. Dincauza disconfortului apare jena fata de aceste procese si uneori chiar fata de personalitatea proprie.

Alte referate despre: perioada pubertara, motricitatea in perioada pubertara si adolescenta, diferente intre sexe

Relatia dintre fotosinteza si respiratie 3

Principalele organisme fotosintetizante sunt plantele verzi superioare. Frunzei acestora, specializata in realizarea fotosintezei, ii sunt necesare următoarele condiţii:
- aprovizionarea cu apa, săruri minerale si dioxid de carbon;
- existenta pigmenţilor fotosintetizanţi(clorofilieni) pentru captarea si conversia energiei solare in energie chimica, înglobata in substanţele organice produse cu eliberarea in atmosfera a oxigenului.

Frunza indeplineste aceste condiţii, deoarece structura sa interna este perfect corelata cu funcţia sa specifica, datorita existentei:
- parenchimului asimilator(mai ales, ţesutului palisadic bogat in cloroplaste);
- ţesuturilor conducătoare din fasciculele libero-lemnoase (nervuri) – „canalele” de circulaţie a sevei plantei(bruta si elaborata);
- celulele epidermice transformate in stomate, care controleaza ...

Alte referate despre: relatia dintre fotosinteza si respiratie, relatia dintre fotosinteza si respiratie 2, relatii intre fotosinteza si respiratie

Relatia dintre fotosinteza si respiratie 2

2.Forta de suctiune a frunzelor – se datoreaza transpiratiei. Din cauza pierderii de apa, sucul din celulele frunzelor se concentreaza. De aceea ele aspira osmotic apa din vasele lemnoase. In continuare se intampla la fel ca atunci cand sugem limonada cu un pai. Tubul in acest caz este vasul lemons, care are in continuitate pana in radacina si suge apa de acolo. Acest mechanism de transport este pasiv, adica fara consum de energie.

Sinteza substantelor organice
Nutritia autotrofa consta in sinteza substantelor organice pornind de la carbon anorganic, de la dioxid de carbon. Organismele autotrofe produc substante organice mai bogate in energie chimica decat dioxidul de carbon initial. Hranirea autotrofa este un process chimic endoterm, asa ca este nevoie de o sursa externa de energie.

Alte referate despre: relatia dintre fotosinteza si respiratia aeroba, relatia intre fotosinteza si respiratie, fotosinteza si respiratia

Importanta CO2 in fotosinteza plantelor

Plantele necesita lumina, saruri minerale si dioxid de carbon. In conssecinta, toti acesti factori trebuie armonizati pentru o dezvoltare si reproducere optima a plantelor. Prima cerinta este calitatea apei. Desi unele plante, cum ar fi ferigile plutitoare, sunt indiferente la calitatea apei, altele au nevoie fie de o apa bazica si dura, fie dulce si acida. Iluminarea este la randul ei importanta.

Alte referate despre: importanta co2 in fotosinteza plantelor, referate importanta co2 in fotosinteza plantelor, importanta co2 in fotosinteza plantelor powerpoint
Referate afisate : 16
Medie note: 7.82 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK